Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:Chciałabym się Was poradzić bo mam straszny dylemat z imieniem, mnie i mężowi bardzo podoba się imię Estera i tak chcemy nazwać córeczkę (jeżeli ona siedzi w brzuszku) ale wszyscy nam odradzają, nikomu się to imię nie podoba i ostatnio nawet usłyszałam od znajomej że skrzywdzę dziecko i w przyszłości dziecko będzie miło do nas pretensje że tak ją nazwałyśmy. Co mnie bardzo wkurza to fakt, że każdy próbuje narzucić nam imię dziecka które im się podoba podając miliony swoich argumentów... i teraz nie wiem czy iść w zaparte z mężem i zostać przy swoim czy posłuchać innych i dać jakieś "bardziej polskie" imię jak to się wyrazili inni...
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:Udanych wizyt mamuśki:)
Imię Estera bardzo mi się podoba, u nas do imienia Elwira czy Amelia nie mogli się przyzwyczaić, szczególnie starsi twierdzili, że co to w ogóle za imiona. itp itd, ale minie jakiś czas i imię przestaje być dziwne dla tych osób.
U nas na Nikodema mówi się po prostu Nikoś.
Ja przytyłam już jakieś 6-7kg, także chyba pobiłam rekord na naszym forum:) Mówię do męża, że chyba czas przejść na dietę, a on: no! chyba cię zaraz kopnę w tyłek! Żadnego głodzenia moich dzieci sobie nie życzę!
jak się dowiedziałam o śmierci Ani Przybylskiej to nie mogłam uwierzyć, szok normalnie.Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartaM wrote:Też byłam w biedronce, ale najmniejszy rozmiar 68 taki duży mi się wydawał i odpuściłam, za to zaszalałam na wyprzedaży w tesco
Witamy się w kolejnym tygodniuRano przed wyjściem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 02:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Scarlet magnezu samego nie biorę. Jest w witaminach, które łykam i tyle. Za tydz wizyta u gina to zapytam czy mam brać coś jeszcze. Mam nadzieję, że z Małą wszystko dobrze
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Witam Was kochane w ten "nocny" poranek.
Dziś moja wizyta. Jak przed każdą łapie mnie stres. Nie lubię lekarzy ogółem. Spać nie mogłam, a jak się udało to koszmary mnie nawiedzały.
Dorka, ale żeś się rozpisała
Emca, jakoś nie przykładałam uwagi do kawy i herbaty. Czas chyba rozważyć ograniczenie. Ale poczytam o tym sobie wcześniej. Może herbatka czerwona i biała będą dobre?! Czarna jakoś nie przypadła mi nigdy do gustu. Ew. owocowe.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia.Dorka1979, bella82, kasss, Niunia86, slodka100 lubią tę wiadomość
-
czesc brzuchatki
witam sie w 19tc :-DDDD zdjecie wieczorkiem jak maz zrobi
jejku jak ten czas szybko leci! zaraz polowa ciazy!!!! masakraja mam jakies 3kg na plusie:-)
SunSun, czekaja, kasss, Niunia86, slodka100, kaczamila lubią tę wiadomość
-
kasha to trzymamy dzis kciuki za Ciebie i maluszka...
)
Dorka to zes zaszalala... cala strone zajelas)
a wlasnie jak sie obudzilam to mysle -zajrze na forum i spytam o Dorke
ja dzis tez nowy tydzien !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 08:35
bella82, Dorka1979, SunSun, MamaAdasia, kasss, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasha wrote:Witam Was kochane w ten "nocny" poranek.
Dziś moja wizyta. Jak przed każdą łapie mnie stres. Nie lubię lekarzy ogółem. Spać nie mogłam, a jak się udało to koszmary mnie nawiedzały.
Dorka, ale żeś się rozpisała
Emca, jakoś nie przykładałam uwagi do kawy i herbaty. Czas chyba rozważyć ograniczenie. Ale poczytam o tym sobie wcześniej. Może herbatka czerwona i biała będą dobre?! Czarna jakoś nie przypadła mi nigdy do gustu. Ew. owocowe.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia.MamaAdasia, Niunia86, slodka100 lubią tę wiadomość
-
No więc kochane ....
Pani dr zrobiła USG jupiii. Nie dostałam fotki, ale 20.10 mam połówkowe więc wtedy będę miała płytkę i fotkę.Ciśnienie 144/77.
Przyznam się że nie robiłam ani pernatalnych, ani genetycznych (to chyba nie to samo)ale dzidzia cała i zdrowa. Wszystko na miejscu. Waży 290 gram.
I będzie córa. Ciekawe co ten mój na to. Twierdził zawzięcie że on płodzi tylko synówczekaja, Scarlett2014, bella82, SunSun, kasss, MamaAdasia, Sarah88, Emartea, konwalianka, Niunia86, gosiaczek31, MartaM, slodka100, Emca, kaczamila lubią tę wiadomość
-
Wyznaczacie sobie jakies daty w ciazy na ktore czekacie??
oprocz wizyt oczywiscie:) ja poczatkowo marzyłam o dwoch cyfrach w suwaczku pozniej marzylam o 17tc a teraz czekam na 2 z przodu:)
mi sie wydaje ciagle ze jestem na poczatku ciazy ze to jest wczesna ciaza i dopiero poczatki:) a w kalendarzu mi pokazuje juz 46%
milego dniamadziutek 23, Niunia86, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Kasha wrote:No więc kochane ....
Pani dr zrobiła USG jupiii. Nie dostałam fotki, ale 20.10 mam połówkowe więc wtedy będę miała płytkę i fotkę.Ciśnienie 144/77.
Przyznam się że nie robiłam ani pernatalnych, ani genetycznych (to chyba nie to samo)ale dzidzia cała i zdrowa. Wszystko na miejscu. Waży 290 gram.
I będzie córa. Ciekawe co ten mój na to. Twierdził zawzięcie że on płodzi tylko synówMamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość
-
Witam mamuśki też dziś zaczynam kolejny tydzień
a jutro wyczekana od mc wizyta;-) kasha grstuluje corci prenatalne i generyczne to to samo wpisz sobie połówkowe do tabelki bo masz napisane ze nie bylo;-) anastacia33 trzymamy kciuki teraz za ciebie;-) ms ktoś jutro ze mną wizytę? Jakoś tak zawsze wychodzi ze idę sama...
Scarlett2014, SunSun, Anastacia33, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyDzień dobry
gratuluję udanych wizyt i czekam na kolejne pomyślne wieści
SunSun witaj w 5 miesiącu
Dziękuje za rady herbaciane
Czekaja ja chyba jak Ty czekam na 2ójkę z przodupotem pewnie będę czekać na koniec 24tygodnia - granicę, którą belly pokazuje mi jako granicę przeżywalności dziecka.
SunSun, czekaja lubią tę wiadomość
-
Czekaja,mam tak samo
Najpierw czekałam na:
6 tydzień - serduszko
10 tydzień-liczba dwucyfrowa
12 tydzień-największe ryzyko utraty minęło i usg genetyczne
17 tydzień -5 miesiąc
20 tydzień - usg genetyczne i to 20 jakieś magiczne
Później 24- granicą przezywalnosci płodu
Ciągle wydaje mi sie ,ze jestem dopiero na początku
Choć teraz koleżanka jest w 6 tyg i sobie pomyślałam jejuuu ile jeszcze przed dnia
Anastacia33, madziutek 23, czekaja, slodka100, Emca lubią tę wiadomość