X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka, w takim razie gratuluję drugiego synka. też tak podchodze, że chłopcy mają lżej w życiu, w co się ubierze tak pójdzie, nic nie musi robić z włosami, itp.

konwalianka lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacja nie wiem nie pomoge. tez sobie nieraz mysle jak bede sobie radzila jak mnie przeziebienie dopaddnie. najbardziej uciazliwy bedzie zapchany nos. dziewczyny nie biore pod uwage ze maluszek moze chceic wyjsc wczesniej wiec nie mysle w ogole o dacie dotyczacej granicy przezywalnosci. chociaz ta granica to pewnie magiczna dla nas bedzie.

ja od poczatku przytylam 5 kilo. duzo wiem ale staram sie tym nie martwic. jem zdrowo cwicze jezdze na rowerku stacjonarnym wiec robie co w mojej mocy. tyje stopniowo od poczatku ciazy. wiem jednak ze po ciazy czeka mnie wracanie do formy i wygladu sprzed zajscia i wiem ze przy maluchy nie bedzie tak latwo

MamaAdasia lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coraz mocniejsze te kopniaki moje maleństwo mi serwuje i juz się szybko przemieszcza z prawej strony do lewej i na odwrót :D jak przyloze rękę to nawet czuje jak się obraca i plynie w inne miejsce.wczoraj w ciągu 20 min po każdej stronie brzucha dostalam boksy :)

MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam chore sny w ciazy. ciagle sni mi sie seks z przeroznymi osobami az mni to przeraza... juz nawet mezowi nie mowie bo uzna mnie za jakas nienormalna;)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny..wróciłam właśnie od endo...pani dr kazała się nie martwić...że to nie jest duże odchylenie, aby miało wpływ na rozwój płodu, ale że szkoda, że nie zrobiłam tego badania już po poronieniu..:(

przepisała mi euthyrox 50 i mam brać miesiąc i po miesiącu powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 i anty-po i również po miesiącu przyjść z wynikiem...jednak problem w tym, że najwcześniejsza i jedyna możliwa wizyta jest na 18.11 to będzie miesiąc i 2 tyg. pytanie brzmi czy mam brać tyle te tabsy czy po miesiącu odstawić i czekać na wizytę??

MamaAdasia, czekaja, bella82 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja sny erotyczne w ciazy podobno sa tez objawem jakims ;)) ja naszczescie takich nie miewam ;D

niunia super brzuszek... ;) ja chcialam tez wstawic zdjecia bo zrobilam dzis ale mam wirusa w telefonie ;/ teraz pisze z tableta ale na nim nie moge linkow kopiowac ani nic... ;(

czekaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś od rana trochę stresów. Wiadomość o kumpeli, która jest w 12 tygodniu i trafiła do szpitala, ja mam dziś wizytę, ale późnym wieczorem i nie mogę o niczym innym teraz myśleć. Strasznie mnie zemdliło po gruszce, w nocy spać nie mogłam, aż się przeniosłam na inne łóżko he he, bo tak się wierciłam, że mój trochę skrzypiał :)
    zaraz się zbieram do szpitala w odwiedziny, jeszcze jakieś zakupy drobne, bo wesele przede mną w sobotę (nie moje :) no i wyczekiwane badania, trzymajcie kciuki.
    Śniło mi się, że chłopiec...

Niunia86 lubi tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Emca Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Witam Was kochane w ten "nocny" poranek.
    Dziś moja wizyta. Jak przed każdą łapie mnie stres. Nie lubię lekarzy ogółem. Spać nie mogłam, a jak się udało to koszmary mnie nawiedzały.
    Dorka, ale żeś się rozpisała :)
    Emca, jakoś nie przykładałam uwagi do kawy i herbaty. Czas chyba rozważyć ograniczenie. Ale poczytam o tym sobie wcześniej. Może herbatka czerwona i biała będą dobre?! Czarna jakoś nie przypadła mi nigdy do gustu. Ew. owocowe.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Miłego dnia.

herbatki owocowe i czerwone podobno są ok, ziołowe też ale nie wszystkie i nie za dużo: http://www.ekorodzice.pl/herbata-w-ciazy-jaka-wybrac-jakiej-unikac,40,93,998,strona,1.html

f2wl20mm925bvyc3.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacje poprawione i uzupełnione.
    Rozmawiałam ze swoim A. Powiedział że jest zdziwiony. Szczęśliwy, ale zdziwiony. Połówkowe mam akurat w jego urodzinki, więc i mały prezencik będzie. Szkoda że nie będzie ze mną. Praca ...

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Anastacja nie wiem nie pomoge. tez sobie nieraz mysle jak bede sobie radzila jak mnie przeziebienie dopaddnie. najbardziej uciazliwy bedzie zapchany nos. dziewczyny nie biore pod uwage ze maluszek moze chceic wyjsc wczesniej wiec nie mysle w ogole o dacie dotyczacej granicy przezywalnosci. chociaz ta granica to pewnie magiczna dla nas bedzie.

ja od poczatku przytylam 5 kilo. duzo wiem ale staram sie tym nie martwic. jem zdrowo cwicze jezdze na rowerku stacjonarnym wiec robie co w mojej mocy. tyje stopniowo od poczatku ciazy. wiem jednak ze po ciazy czeka mnie wracanie do formy i wygladu sprzed zajscia i wiem ze przy maluchy nie bedzie tak latwo
    No ja własnie mam okropnie zapchany noc tak że ledwo gadam do tego gardło boli

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    cześć dziewczyny..wróciłam właśnie od endo...pani dr kazała się nie martwić...że to nie jest duże odchylenie, aby miało wpływ na rozwój płodu, ale że szkoda, że nie zrobiłam tego badania już po poronieniu..:(

przepisała mi euthyrox 50 i mam brać miesiąc i po miesiącu powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 i anty-po i również po miesiącu przyjść z wynikiem...jednak problem w tym, że najwcześniejsza i jedyna możliwa wizyta jest na 18.11 to będzie miesiąc i 2 tyg. pytanie brzmi czy mam brać tyle te tabsy czy po miesiącu odstawić i czekać na wizytę??

Rubi bierz cały czas eutyrox i po prostu powtorz sobie tsh za te 4tyg. Jeżeli wynik będzie dobry to nie odstawiaj eutyroxu tylko zmniejsz sobie dawke. Bierze codziennie po pół tabletki. Na pewni nic sie nie stanie a bedziesz miała pewność ze z powrotem nie skoczy do góry.

Dziewczyny oglądałam dzisiaj wòzki i z moim M zgodnie wybraliśmy Babyactive Elioso Fresh. Jak sie zastanawiacie nad takim to polecam. Lekki,dobrze sie prowadzi,zgrabniutki i bardzo łatwy w montażu spacerówki,fotelika i gondoli. Cena też moim zdaniem atrakcyjna bo 1500 zł już z fotelikiem ;)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, normalnie zazdroszczę Wam tych wizyt ja miałam 12 września i następna dopiero 20 października w klinice (połówkowe) i po nim mam się umawiać do mojej gin... masakra... człowiek za długą ma przerwę i już normalnie świruje... czułam dzidziusia w zeszły poniedziałek i jakoś od tego czasu sie uspokoiło i go nie czuję :(

Jeżeli chodzi o sny to podobno w ciąży to normalne- hormony szaleją.

A jeżeli chodzi o ruchy dziecka to podobno warto zapamiętać datę kiedy poczułyście pierwsze ruchy bo wtedy wypada połowa ciąży i mówi się że w tym dniu urodzi się bobo :) tylko nie wiem jak ja to mam rozkminić bo ruchy poczułam 29 września a w przyszłym roku nie ma 29 lutego :P no a przecież do 29 marca nie będę trzymać jak termon na 8 :P

jasmin, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okno umyte pogoda piękna uwielbiam jesien;)
    Rubi spokojnie możesz brać euthyrox bo i tak bedziesz go brała do konca ciąży mi co miesiac zwiększaja dawke najwyżej jak tsh nie spadnie po miesiacu zadzwonisz i zapytasz czy zwiekszyc dawke ale na pewno wszystko bedzie dobrze;) a jak byś robiła po poronieniu mogło być w normie bo ja badałam przed ciaza i było ok
    czekaja ja też na początku miałam takie sny ale pewnie przez abstynencje seksualną tak mi się wydaje;)
    Emca trzymamy kciuki;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie o takim wózku:
    98rdj5.jpg
    mojemu mężowi się bardzo podoba

SunSun, bella82 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki niunia za odp. ale mnie dzisiaj wkurzyły te baby w rejestracji...i jak tu się nie denerwować:P

udanych wizyt dzisiaj :)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila pięknyyyy ale chyba tylko ta opcja bez spacerówki i fotelika to jest..i pewno drogi

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co patrzyłam na allegro to sam wózek gondola kosztuje ok 800 zł

• jasmin Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki ładne :)

Dziewczyny mój bobo mnie przed chwilą kopnął 3 razy,aż na brzuchu było widać:)
    To pierwsze moje tak wyraźne odczuwanie ruchów.

kaczamila z ta datą porodu o mnie jak w mordę strzelił,dziś 7 a ja mam termin na 7 marca ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 13:48

kasss, slodka100, Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj dzisiejszy brzuchol co tydz ciut większy mąż sie smieje że musi mi zrobic zdjęcie z głową bo do albumu nie bedziemy wklejać samego brzusia;)
    243hr4i.jpg

Justyska89, slodka100, Emartea, SunSun, MamaAdasia, Sarah88, Niunia86, kaczamila, jasmin, Scarlett2014, bella82, Dorka1979, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondola jest ładna ale te koła jakoś nieproporcjonalnie duże albo tak na zdjęciu widać

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ