Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalianka, w takim razie gratuluję drugiego synka. też tak podchodze, że chłopcy mają lżej w życiu, w co się ubierze tak pójdzie, nic nie musi robić z włosami, itp.
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Anastacja nie wiem nie pomoge. tez sobie nieraz mysle jak bede sobie radzila jak mnie przeziebienie dopaddnie. najbardziej uciazliwy bedzie zapchany nos. dziewczyny nie biore pod uwage ze maluszek moze chceic wyjsc wczesniej wiec nie mysle w ogole o dacie dotyczacej granicy przezywalnosci. chociaz ta granica to pewnie magiczna dla nas bedzie.
ja od poczatku przytylam 5 kilo. duzo wiem ale staram sie tym nie martwic. jem zdrowo cwicze jezdze na rowerku stacjonarnym wiec robie co w mojej mocy. tyje stopniowo od poczatku ciazy. wiem jednak ze po ciazy czeka mnie wracanie do formy i wygladu sprzed zajscia i wiem ze przy maluchy nie bedzie tak latwoMamaAdasia lubi tę wiadomość
-
coraz mocniejsze te kopniaki moje maleństwo mi serwuje i juz się szybko przemieszcza z prawej strony do lewej i na odwrót
jak przyloze rękę to nawet czuje jak się obraca i plynie w inne miejsce.wczoraj w ciągu 20 min po każdej stronie brzucha dostalam boksy
MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny..wróciłam właśnie od endo...pani dr kazała się nie martwić...że to nie jest duże odchylenie, aby miało wpływ na rozwój płodu, ale że szkoda, że nie zrobiłam tego badania już po poronieniu..
przepisała mi euthyrox 50 i mam brać miesiąc i po miesiącu powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 i anty-po i również po miesiącu przyjść z wynikiem...jednak problem w tym, że najwcześniejsza i jedyna możliwa wizyta jest na 18.11 to będzie miesiąc i 2 tyg. pytanie brzmi czy mam brać tyle te tabsy czy po miesiącu odstawić i czekać na wizytę??MamaAdasia, czekaja, bella82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
czekaja sny erotyczne w ciazy podobno sa tez objawem jakims
) ja naszczescie takich nie miewam
niunia super brzuszek...ja chcialam tez wstawic zdjecia bo zrobilam dzis ale mam wirusa w telefonie ;/ teraz pisze z tableta ale na nim nie moge linkow kopiowac ani nic... ;(
czekaja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dziś od rana trochę stresów. Wiadomość o kumpeli, która jest w 12 tygodniu i trafiła do szpitala, ja mam dziś wizytę, ale późnym wieczorem i nie mogę o niczym innym teraz myśleć. Strasznie mnie zemdliło po gruszce, w nocy spać nie mogłam, aż się przeniosłam na inne łóżko he he, bo tak się wierciłam, że mój trochę skrzypiał
zaraz się zbieram do szpitala w odwiedziny, jeszcze jakieś zakupy drobne, bo wesele przede mną w sobotę (nie mojeno i wyczekiwane badania, trzymajcie kciuki.
Śniło mi się, że chłopiec...
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
Kasha wrote:Witam Was kochane w ten "nocny" poranek.
Dziś moja wizyta. Jak przed każdą łapie mnie stres. Nie lubię lekarzy ogółem. Spać nie mogłam, a jak się udało to koszmary mnie nawiedzały.
Dorka, ale żeś się rozpisała
Emca, jakoś nie przykładałam uwagi do kawy i herbaty. Czas chyba rozważyć ograniczenie. Ale poczytam o tym sobie wcześniej. Może herbatka czerwona i biała będą dobre?! Czarna jakoś nie przypadła mi nigdy do gustu. Ew. owocowe.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Miłego dnia.
herbatki owocowe i czerwone podobno są ok, ziołowe też ale nie wszystkie i nie za dużo: http://www.ekorodzice.pl/herbata-w-ciazy-jaka-wybrac-jakiej-unikac,40,93,998,strona,1.html -
czekaja wrote:Anastacja nie wiem nie pomoge. tez sobie nieraz mysle jak bede sobie radzila jak mnie przeziebienie dopaddnie. najbardziej uciazliwy bedzie zapchany nos. dziewczyny nie biore pod uwage ze maluszek moze chceic wyjsc wczesniej wiec nie mysle w ogole o dacie dotyczacej granicy przezywalnosci. chociaz ta granica to pewnie magiczna dla nas bedzie.
ja od poczatku przytylam 5 kilo. duzo wiem ale staram sie tym nie martwic. jem zdrowo cwicze jezdze na rowerku stacjonarnym wiec robie co w mojej mocy. tyje stopniowo od poczatku ciazy. wiem jednak ze po ciazy czeka mnie wracanie do formy i wygladu sprzed zajscia i wiem ze przy maluchy nie bedzie tak latwo -
Rubi wrote:cześć dziewczyny..wróciłam właśnie od endo...pani dr kazała się nie martwić...że to nie jest duże odchylenie, aby miało wpływ na rozwój płodu, ale że szkoda, że nie zrobiłam tego badania już po poronieniu..
przepisała mi euthyrox 50 i mam brać miesiąc i po miesiącu powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 i anty-po i również po miesiącu przyjść z wynikiem...jednak problem w tym, że najwcześniejsza i jedyna możliwa wizyta jest na 18.11 to będzie miesiąc i 2 tyg. pytanie brzmi czy mam brać tyle te tabsy czy po miesiącu odstawić i czekać na wizytę??
Rubi bierz cały czas eutyrox i po prostu powtorz sobie tsh za te 4tyg. Jeżeli wynik będzie dobry to nie odstawiaj eutyroxu tylko zmniejsz sobie dawke. Bierze codziennie po pół tabletki. Na pewni nic sie nie stanie a bedziesz miała pewność ze z powrotem nie skoczy do góry.
Dziewczyny oglądałam dzisiaj wòzki i z moim M zgodnie wybraliśmy Babyactive Elioso Fresh. Jak sie zastanawiacie nad takim to polecam. Lekki,dobrze sie prowadzi,zgrabniutki i bardzo łatwy w montażu spacerówki,fotelika i gondoli. Cena też moim zdaniem atrakcyjna bo 1500 zł już z fotelikiem
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, normalnie zazdroszczę Wam tych wizyt ja miałam 12 września i następna dopiero 20 października w klinice (połówkowe) i po nim mam się umawiać do mojej gin... masakra... człowiek za długą ma przerwę i już normalnie świruje... czułam dzidziusia w zeszły poniedziałek i jakoś od tego czasu sie uspokoiło i go nie czuję
Jeżeli chodzi o sny to podobno w ciąży to normalne- hormony szaleją.
A jeżeli chodzi o ruchy dziecka to podobno warto zapamiętać datę kiedy poczułyście pierwsze ruchy bo wtedy wypada połowa ciąży i mówi się że w tym dniu urodzi się bobotylko nie wiem jak ja to mam rozkminić bo ruchy poczułam 29 września a w przyszłym roku nie ma 29 lutego
no a przecież do 29 marca nie będę trzymać jak termon na 8
jasmin, czekaja, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Okno umyte pogoda piękna uwielbiam jesien;)
Rubi spokojnie możesz brać euthyrox bo i tak bedziesz go brała do konca ciąży mi co miesiac zwiększaja dawke najwyżej jak tsh nie spadnie po miesiacu zadzwonisz i zapytasz czy zwiekszyc dawke ale na pewno wszystko bedzie dobrze;) a jak byś robiła po poronieniu mogło być w normie bo ja badałam przed ciaza i było ok
czekaja ja też na początku miałam takie sny ale pewnie przez abstynencje seksualną tak mi się wydaje;)
Emca trzymamy kciuki;)[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wózki ładne
Dziewczyny mój bobo mnie przed chwilą kopnął 3 razy,aż na brzuchu było widać
To pierwsze moje tak wyraźne odczuwanie ruchów.
kaczamila z ta datą porodu o mnie jak w mordę strzelił,dziś 7 a ja mam termin na 7 marcaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 13:48
kasss, slodka100, Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
Moj dzisiejszy brzuchol co tydz ciut większy mąż sie smieje że musi mi zrobic zdjęcie z głową bo do albumu nie bedziemy wklejać samego brzusia;)
Justyska89, slodka100, Emartea, SunSun, MamaAdasia, Sarah88, Niunia86, kaczamila, jasmin, Scarlett2014, bella82, Dorka1979, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość
[/url]