X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wypieki ja tez kocham:)

kostka cappucino jest rewelacja ale piszesz ze nie odpada to tez polecam z tej strony malinowa chmurke :) 3 razy juz robila:)

tak jak pisze scarlet sernik wiedenski jest rewelacyjny(tylko musi byc twarog najlepszej jakosci)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny o coś takiego właśnie mi chodziło !!!:-) muszę zrobić coś aby oczy teściowej wyszły z orbit- ma sie prawie cukiernika!;-) wiem ze moje pobudki są hm...straszne ale kto ma ciężka teściowa ten wie!!;-)

czekaja, Anastacia33 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzięki dziewczyny o coś takiego właśnie mi chodziło !!!:-) muszę zrobić coś aby oczy teściowej wyszły z orbit- ma sie prawie cukiernika!;-) wiem ze moje pobudki są hm...straszne ale kto ma ciężka teściowa ten wie!!;-)

Ja tam rozumiem takie pobudki :) i jak przychodzi teściowa z siostrą męża ty tym bardziej podrasowuje moje ciasta :) choć normalnie i tak piekę coś prawie co tydzień. Dobrze, że mój mąż najczęściej pochłania ciasta z prędkością światła bo inaczej ważyłabym tonę:)

SunSun daj znać co zrobiłaś i jak wyszło :)

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać,chyba zrobię sernik wiedeński.Teściowa zawsze robi sernik taki byle jaki a ten zapowiada sie pysznie!

czekaja lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć to z musem malinowym kaczmili tez wygląda pysznie tylko problem teraz z dostaniem malin ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 15:40

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    a jak nie to mam przepis na pyszne ciasto z orzechami ziemnymi solonymi, te orzeszki w połączeniu z kajmakiem normalnie super:)

A co to za przepis? ja kocham takie połączenia :) coś ale miodownik o którym pisałam?

czekaja lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miodownik....eh niebo w głębię

slodka100, Scarlett2014 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w 5tym mies ;)

a to ja z moim Stasiem ;)

302mf5w.jpg

to ja powinnam sie martwic ze za szybko tyje a nie wy :P bo mam juz +7kg masakra

Anastacia33, Sarah88, Justyska89, kasss, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, bella82, jasmin, Dorka1979, gosiaczek31, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam sie i ja w 5tym mies ;)

a to ja z moim Stasiem ;)

302mf5w.jpg

to ja powinnam sie martwic ze za szybko tyje a nie wy :P bo mam juz +7kg masakra
    7 kg to naprawdę dużo...ja prawie 4 i pokazuje mi ze mogę przytyc max 16 a ja się postaram tylko 10

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki właśnie wróciłam od ginekologa szyjka macicy zamknięta długości 3 cm morfologia może być obyło się bez żelaza słyszałam bicie serduszka maleństwa 150 uderzeń na minute lekarz mówił że dzidzia bardzo ruchliwa i że niedługo na pewno poczuje ruchy i za 23 -24 zrobi mi usg połówkowe chyba to nie za puzno będzie i wracając kupiłam w biedronce body te z królem lwem i niebieski ręcznik z kapturkiem
    slodka super brzusio nie martw się ja przytyłam 6 kg

SunSun, kaczamila, kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, slodka100, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasto z orzeszkami ziemnymi

bardzo łatwe ciasto
    pieczesz jasny biszkopt z 5 jajek, studzisz, dzielisz na dwa blaty.
    robimy krem budyniowy:
    do garnka wrzucamy 1 kostkę margaryny, 1/2l mleka, 1/2szkl. cukru, opakowanie cukru waniliowego. gotujemy. w 1/4szkl. mleka rozrabiamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej, wlewamy do gotującego się w garnku roztworu i cały czas mieszamy do momentu uzyskana budyniu. gorący wylewamy na biszkopt i przykrywamy drugim blatem.
    masę kajmakową "wyciągamy" do garnka, podgrzewamy (nie zagotowujemy), wsypujemy orzechy ziemne solone (400g). ciepłe wykładamy na biszkopt. studzimy n to ubijamy śmietanę i na górę starta czekolada:)
    PYCHA!!! akurat to ciasto gościło u mnie w sobotę :)

SunSun, Scarlett2014, bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że dużo z nas kozysta z moichwypieków przepisy są super a co najważniejsze sprawdzone
    Scarlet moją secjalnoscia też jest toramisu z tego przepisu jest najlepse ja pieke dużo mufinek rurki lubie też kruche ciasto z malinami mniam i 3 bit ale to bomba kalori
    słodka super brzusio')

czekaja, Scarlett2014, slodka100 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka chyba jesteś mój rocznik :) 1990?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Ewka chyba jesteś mój rocznik :) 1990?
    ja tez :P

kaczamila, slodka100 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila tak jestem twój rocznik 1990

kaczamila, slodka100 lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Niunia a bierzesz magnez? Ja od kiedy biorę to właściwie nie czuję bólów brzucha.

Pocahontas Ty pytałaś o wózki dla bliźniaków. Moim znajomi mieli dwa obok siebie i narzekali że czasami jest za wąskie. Inni, rodzice trojaczków, mieli jeden za drugim i narzekali że ciężko się prowadzi więc nie wiem co Ci poradzić. Jedni i drudzy twierdzili zgodnie że ceny są tak duże że warto poszukać czegoś używanego.

mężulek był w sklepie, gdzie był też komis i pani mu tam powiedziała, że wózek z bliźniakami jest za ciężki (wie to ze swojego doświadczenia) i służy kilku parom dzieciaczków, bo kobieta nie ma tyle siły, żeby kilka razy dziennie wychodzić i spacerować, wiadomo, kiedy trzeba to trzeba, ale tak to jest za ciężko jednej osobie...tym bardziej, że to będzie zima, większość chodników słabo odśnieżonych lub wcale itd; więc się zastanawiamy właśnie nad używanym, najwyżej spacerówkę byśmy sobie nową kupili jakąś lekką.

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarach to super że też jesteś 90
    kaczamila na pewno zrobię to ciasto z orzeszkami ziemnymi a przy okazji czytania przepisu naszła mię ochota na słodkie

kaczamila lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka slodki brzuszek:)

SunSun, slodka100 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka super! :)

Kaczamila dzięki. Brzmi smacznie i chyba spróbuję niedługo bo tak jak pisałam to moje smaki :)

Kass ja kiedyś też piekłam dużo muffinek. Może nawet za dużo bo teraz jak myślę o muffinkach to nic nwego nie przychodzi mi do głowy:) ale jeśli masz sprawdzony przepis to ja chętnie przyjmę. Muffinki fajnie zabrać np. do pracy na drugie śniadanie :)

Ja lubię jeszcze Drożdżówki ale rzadko kiedy chce mi się czekać jak ciasto wyrośnie.

Pocahontas jeśli dobrze pamiętam to znajomi bliźniaczek mieli dwie osobne spacerówki przynajmniej jak dziewczyny były większe. Tylko wtedy musisz zawsze chodzić z kimś na spacer albo jedno dziecko w wózku a drugie na nóżki :)

Pocahontas, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wagi to ja mam już prawie 5 na plusie a brzuch ciężko u mnie dostrzec :/ no chyba że mam bardzo obcisłe ubranie. Kij wie gdzie idą te kilogramy - chyba w biust bo na twarzy niewiele się zmieniłam a nogi i ręce nadal mam chude.

gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość

‹‹ 449 450 451 452 453 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ