Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
moje wypieki ja tez kocham:)
kostka cappucino jest rewelacja ale piszesz ze nie odpada to tez polecam z tej strony malinowa chmurke3 razy juz robila:)
tak jak pisze scarlet sernik wiedenski jest rewelacyjny(tylko musi byc twarog najlepszej jakosci)SunSun lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny o coś takiego właśnie mi chodziło !!!
muszę zrobić coś aby oczy teściowej wyszły z orbit- ma sie prawie cukiernika!
wiem ze moje pobudki są hm...straszne ale kto ma ciężka teściowa ten wie!!
czekaja, Anastacia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun wrote:Dzięki dziewczyny o coś takiego właśnie mi chodziło !!!
muszę zrobić coś aby oczy teściowej wyszły z orbit- ma sie prawie cukiernika!
wiem ze moje pobudki są hm...straszne ale kto ma ciężka teściowa ten wie!!
Ja tam rozumiem takie pobudkii jak przychodzi teściowa z siostrą męża ty tym bardziej podrasowuje moje ciasta
choć normalnie i tak piekę coś prawie co tydzień. Dobrze, że mój mąż najczęściej pochłania ciasta z prędkością światła bo inaczej ważyłabym tonę
SunSun daj znać co zrobiłaś i jak wyszłoSunSun, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykaczamila wrote:a jak nie to mam przepis na pyszne ciasto z orzechami ziemnymi solonymi, te orzeszki w połączeniu z kajmakiem normalnie super:)
A co to za przepis? ja kocham takie połączeniacoś ale miodownik o którym pisałam?
czekaja lubi tę wiadomość
-
Witam sie i ja w 5tym mies
a to ja z moim Stasiem
to ja powinnam sie martwic ze za szybko tyje a nie wybo mam juz +7kg masakra
Anastacia33, Sarah88, Justyska89, kasss, SunSun, Scarlett2014, Niunia86, bella82, jasmin, Dorka1979, gosiaczek31, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
slodka100 wrote:Witam sie i ja w 5tym mies
a to ja z moim Stasiem
to ja powinnam sie martwic ze za szybko tyje a nie wybo mam juz +7kg masakra
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki właśnie wróciłam od ginekologa szyjka macicy zamknięta długości 3 cm morfologia może być obyło się bez żelaza słyszałam bicie serduszka maleństwa 150 uderzeń na minute lekarz mówił że dzidzia bardzo ruchliwa i że niedługo na pewno poczuje ruchy i za 23 -24 zrobi mi usg połówkowe chyba to nie za puzno będzie i wracając kupiłam w biedronce body te z królem lwem i niebieski ręcznik z kapturkiem
slodka super brzusio nie martw się ja przytyłam 6 kgSunSun, kaczamila, kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, slodka100, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyciasto z orzeszkami ziemnymi
bardzo łatwe ciasto
pieczesz jasny biszkopt z 5 jajek, studzisz, dzielisz na dwa blaty.
robimy krem budyniowy:
do garnka wrzucamy 1 kostkę margaryny, 1/2l mleka, 1/2szkl. cukru, opakowanie cukru waniliowego. gotujemy. w 1/4szkl. mleka rozrabiamy 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej, wlewamy do gotującego się w garnku roztworu i cały czas mieszamy do momentu uzyskana budyniu. gorący wylewamy na biszkopt i przykrywamy drugim blatem.
masę kajmakową "wyciągamy" do garnka, podgrzewamy (nie zagotowujemy), wsypujemy orzechy ziemne solone (400g). ciepłe wykładamy na biszkopt. studzimy n to ubijamy śmietanę i na górę starta czekolada:)
PYCHA!!! akurat to ciasto gościło u mnie w sobotęSunSun, Scarlett2014, bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
widze że dużo z nas kozysta z moichwypieków przepisy są super a co najważniejsze sprawdzone
Scarlet moją secjalnoscia też jest toramisu z tego przepisu jest najlepse ja pieke dużo mufinek rurki lubie też kruche ciasto z malinami mniam i 3 bit ale to bomba kalori
słodka super brzusio')czekaja, Scarlett2014, slodka100 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Niunia a bierzesz magnez? Ja od kiedy biorę to właściwie nie czuję bólów brzucha.
Pocahontas Ty pytałaś o wózki dla bliźniaków. Moim znajomi mieli dwa obok siebie i narzekali że czasami jest za wąskie. Inni, rodzice trojaczków, mieli jeden za drugim i narzekali że ciężko się prowadzi więc nie wiem co Ci poradzić. Jedni i drudzy twierdzili zgodnie że ceny są tak duże że warto poszukać czegoś używanego.
mężulek był w sklepie, gdzie był też komis i pani mu tam powiedziała, że wózek z bliźniakami jest za ciężki (wie to ze swojego doświadczenia) i służy kilku parom dzieciaczków, bo kobieta nie ma tyle siły, żeby kilka razy dziennie wychodzić i spacerować, wiadomo, kiedy trzeba to trzeba, ale tak to jest za ciężko jednej osobie...tym bardziej, że to będzie zima, większość chodników słabo odśnieżonych lub wcale itd; więc się zastanawiamy właśnie nad używanym, najwyżej spacerówkę byśmy sobie nową kupili jakąś lekką. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySłodka super!
Kaczamila dzięki. Brzmi smacznie i chyba spróbuję niedługo bo tak jak pisałam to moje smaki
Kass ja kiedyś też piekłam dużo muffinek. Może nawet za dużo bo teraz jak myślę o muffinkach to nic nwego nie przychodzi mi do głowy:) ale jeśli masz sprawdzony przepis to ja chętnie przyjmę. Muffinki fajnie zabrać np. do pracy na drugie śniadanie
Ja lubię jeszcze Drożdżówki ale rzadko kiedy chce mi się czekać jak ciasto wyrośnie.
Pocahontas jeśli dobrze pamiętam to znajomi bliźniaczek mieli dwie osobne spacerówki przynajmniej jak dziewczyny były większe. Tylko wtedy musisz zawsze chodzić z kimś na spacer albo jedno dziecko w wózku a drugie na nóżkiPocahontas, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA propos wagi to ja mam już prawie 5 na plusie a brzuch ciężko u mnie dostrzec
no chyba że mam bardzo obcisłe ubranie. Kij wie gdzie idą te kilogramy - chyba w biust bo na twarzy niewiele się zmieniłam a nogi i ręce nadal mam chude.
gosiaczek31, slodka100 lubią tę wiadomość