Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:Konwalianka, w takim razie gratuluję drugiego synka. też tak podchodze, że chłopcy mają lżej w życiu, w co się ubierze tak pójdzie, nic nie musi robić z włosami, itp.
SunSun lubi tę wiadomość
-
mmm ale pyszny temat..
kass mysle ze Twoj gin Cie oklamuje.... Ty chyba bedziesz miec blizniaki !!!kurcze ja myslalam ze tez tak bede wygladac w 20tc ale sie przeliczylam
taki cudny brzuszek to chyba w 7 miesiacu bede miec
)
slodka Twoj tez ;* zazdroszcze choc moj juz zblizony do Twojego ;P
ja mam plus4 ale mi to bardziej w dupe, uda i biodra idzie ... tak mi maz powiedzialze robie sie okragla ale nie tam gdzie trzeba ;P aczkolwiek widze ze mu sie to podoba bo czesciej mnie przytula i maca tu i tam
heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 17:20
slodka100 lubi tę wiadomość
-
Ciekawa jestem jak tam moja waga. Domowa dzisiaj pokazała mi,że dopiero wróciło mi 1,5 kg z trzech,które schudłam na początku. Zobaczymy u lekarza w poniedziałek. Chociaż tam zawsze w butach,swetrze... I po obiedzie. Wejdę na wagę przed wizytą w domu w tych ubraniach,które będę miała na sobie na wizycie i porównam
Może wreszcie się dowiem czy ta moja waga jest wiarygodna czy pokazuje to, co ja chce zobaczyć
Dziewczyny nie mówcie nic o ciastach bo mi ślinka cieknie a u mnie piekarnik zepsutyMoim specjałem jest również tiramisu. Mój M potrafi zjeść dużą brytfankę z dwa dni...
-
Scarlet ja robiłam dużo ale choć szyvko sie je robi jeszcze szybciej znikaja
mój nr1http://www.mojewypieki.com/przepis/delikatne-babeczki-migdalowe-z-truskawkami
http://www.mojewypieki.com/przepis/muffiny-kokosowe
http://www.mojewypieki.com/przepis/muffinki-z-truskawkami-i-migdalowa-kruszonka
http://www.mojewypieki.com/przepis/muffinki-czekoladowe-z-malinami
Ja ogólnie lubie wszystkie najbardziej te z owocami
ja sie dowiem jutro ile przytyłam ale wiem że dużo
co jest z blanką???SunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
Anastacia33 wrote:dziewczyny ratujcie....co mozna brac na katar w naszym stanie? Mam okropny katar, ocxy czerwone szczypia niemilosiernie
można sparować nos maścią majerankową - to na pewno bezpieczny sposób, jeśli nie masz na nią ani na wazelinę uczulenia:) kosztuje grosze w aptece, bo jakieś 2zł -
Rubi wrote:cześć dziewczyny..wróciłam właśnie od endo...pani dr kazała się nie martwić...że to nie jest duże odchylenie, aby miało wpływ na rozwój płodu, ale że szkoda, że nie zrobiłam tego badania już po poronieniu..
przepisała mi euthyrox 50 i mam brać miesiąc i po miesiącu powtórzyć tsh i dodatkowo ft4 i anty-po i również po miesiącu przyjść z wynikiem...jednak problem w tym, że najwcześniejsza i jedyna możliwa wizyta jest na 18.11 to będzie miesiąc i 2 tyg. pytanie brzmi czy mam brać tyle te tabsy czy po miesiącu odstawić i czekać na wizytę??
kochana ja bym po miesiącu sobie zrobiła samo tsh prywatnie i zobaczyła jaki będzie wynik (najlepiej żeby był koło 1, sporo z nas ma problemy z tarczycą, więc jak nam napiszesz wynik to ci podpowiemy czy dzwonic do lekarki, czy spokojnie czekac na wizyte i dalej brac tabletki, przed pobraniem krwi musisz być na czczo i lek wziąć dopiero jak ci krew pobiorą w laboratorium nie wcześniej). A potem normalnie ze skierowania badania przed umówioną wizytą sobie zrób. -
kaczamila wrote:A co powiecie o takim wózku:
mojemu mężowi się bardzo podoba
wózek fajny, trzymałam podobny w hurtowni, nie wiklinowy:) miał identyczne koła i prawie w ogóle nie były one skrętne, więc tamtego bym nie wybrała, bo nie dało by się go prowadzićty bardziej podwójny w moim przypadku:)
lepiej chyba poczytać opinie tych którzy je mają lub NAJLEPIEJ samemu sprawdzić, czy lekki i czy dobrze się prowadzi -
Jestem po wizycie. ..maluszek rosnie jak na drożdżach serducho bije miarowo.kobietka się smiala ze maluch ma bardzo dlugie nogi.
kaczamila, Niunia86, Scarlett2014, kasss, SunSun, Sarah88, bella82, gosiaczek31, czekaja, slodka100, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczamila ten wózek mi się bardzo podoba ale wydaje mi się że może być niepraktyczny.
Kass dzięki za linki. Szkoda tylko że nie ma już świeżych truskawek. A te z malinami robiłam i są superza kokosem mój mąż nie przepada
Anastacia super wieści
Madziutek z gwarancją nie pomogę -
anastacia, fajnie, że wszystko dobrze:)
gratuluję też córci i synka:)
co do tycia to wiecie, ekhem, ja się na początku nie mogłam doczekać, aż zaczną mi iść kilogramy w górę, a teraz jestem bliska 60kg, nigdy w życiu takiej wagi nie miałam, zaczynam się stresować, że teraz tak szybko przybieram.
Ale z drugiej strony to co się dziwić, jak wcześniej nie jadłam niektórych posiłków, wcale mi nie było źle jak zjadłam raz na dzień, a teraz to nawet dokładki sobie biorę
Nie chcę bardzo utyć, ale jakoś nie mogę nad wagą zapanować, nigdy nie miałam silnej woli i niestety ciąża tego nie zmieniła, nadal jej brakuje:)
co do picia to ja zrezygnowałam z herbat bo mam anemię, więc cośtam się nie przyswaja, ale na gorąco piję kakao, inkę z mlekiem, wodę z cytryną i miodem, wodę z łyżką jakiejś konfitury czy soku (jagoda, żurawina, czarna porzeczka, truskawka, co tylko jest otwarte, lub znajdzie się pod ręką).
Ostatnio w biedronce kupiłam soki z sosny jeden a drugi chyba z aronii. -
hej dziewczyny
melduję się że żyje i wszystko ok
tz z maleństwem i z ciążą wczoraj słyszałam tylko serduszko usg dopiero za dwa tyg, ale ja psychicznie czuję się bardzo źle tak strasznie wam zazdroszcze że macie tyle energii itd
ze śmiesznych rzeczy- dziś rano przeżyłam szok na moich sutkach był jakby wyschnięty budyń ,(siara już wiem) ale możecie sobie wyobrazić moje zdziwienie myślałam że to jakaś ropa że zakażenie czy coś takiego, czytałam o tym że sie pojawia przed porodem ale że już ?!, to moja pierwsza ciąża i wszystko dla mnie jest taką rewelacjąprzytyłam 5 kg lekarz powiedział że to ok chociaż faktycznie teraz tyje się szybciej, też chciałam przytyć do 10kg ale stwierdziłam ze nie będę sie stresować i sobie niczego odmawiać (oczywiście w granicach rozumu) bo po porodzie i tak bede chudła przy karmieniu piersia i dieta będzie zdrowsza żeby dzidziusia nie obciążyć itd i lekarz mi powiedział że zanim wyjde ze szpitala to bedzie 5-7kg mniej wiec co to jest 6 czy 7 kg więcej przy ogólnym rozrachunku
śliczne macie brzuszki i cieszę się że u wszystkich wszystko dobrze wczoraj lekarz kazał odstawić duphaston, brałam go od 5tyg do 12 potem od 15 do teraz z powodu bóli brzucha, teraz brzuch już nie boli ale marwię się trochę czy tak bęzie też po odstawieniu żeby nie było tak jak poprzednio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 15:18
Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie mogę sie zdecydować jaki wózek. te ze skrętnymi kołami znowu znajome miały i mówiły że na początku jest ok ale że później te kółka skrętne już jeździły w którą stronę chciały... i nie wiem. a znowu inna znajoma musiała usypiać dziecko jeżdżąc przez próg
to w ogóle się nie sprawdziły
-
nick nieaktualnyanastacja fajnie że wszystko w porządku z tobą i dzidziusiem
vanilla fajnie że u ciebie i dziecka wszystko jest ok , dobrze cię rozumię jestem w podobnej sytuacji w pracy mam bardzo ciężko pracuje fizycznie po 9 godzin z moją ciąża jestem tak naprawdę sama bo ojciec dziecka jak się dowiedział że jestem w ciąży to mie zostawił a tak bardzo bym chciała żeby mie ktoś przytulił był przy mie i mie wspierałDorka1979, Anastacia33, madziutek 23, Emily83 lubią tę wiadomość
-
super brzuszki dziewczyny! gratuluje udanych wizyt
Vanilla porozmawiaj na spokojnie z mezem, powiedz, ze czujesz sie osamotniona i, ze nie dajesz sobie z tym rady. powiedz, ze potrzebujesz wsparcia z jego strony, Tobie szaleja hormony a on tez jest w nowej dla niego sytuacji. musicie ze soba rozmawiac, tylko bez nerwow :-*
Ewka bardzo mi przykro :-* nawet nie wiem co napisac...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 19:20
Emartea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny w mothercare sa przeceny do 70%, dzis wstapilam i naprawde fajne i dobrej jakosci rzeczy mozna kupic w dosc atrakcyjnych cenach
wstawiam zdjecie mojego brzucha.
oto ja i moj Joshua w 19tc
jasmin, kasss, SunSun, Sarah88, Niunia86, gosiaczek31, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:Ja tez mam chore sny w ciazy. ciagle sni mi sie seks z przeroznymi osobami az mni to przeraza... juz nawet mezowi nie mowie bo uzna mnie za jakas nienormalna;)
SunSun, gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość