X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah dzięki, właśnie na taką odp. liczyłam. Chyba jutro go kupię. A dziś kupiłam śliczne ogrodniczki i bluzeczkę z Puchatkiem. To moje pierwsze zakupy dla malucha bo nie wiem kim się okaże a bardzo trudno znaleźć coś fajnego w neutralnych kolorach.

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    powiem wam ze ja juz mam cala wyprawke ciuszkowa dla dziewczynki, lacznie z pięknym rozowym misiowym kombinezonem z uszkami :) ale jeśli okaże się ze jednak chlopak...to zacznę od nowa,trudno, dalo mi to taka radość ze jakby co to zostanie dla drugiego dziecka albo komuś sprzedam. wiem ze zeswirowalam, ale bardzo chcialabym dziewczynkę...

To ryzykantka z Ciebie

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka przykro ale na pewno sobie poradzisz i dasz maluszkowi miłości za dwoje rodziców choć powiem ze nie rozumie takich facetów co odchodza jak dowiadują się o dziecku do cholery przecierz to też jego dziecko!! Pocahontas jedo fyn są fajne wózki bliźniacze ja słyszałam opinie ze lepsze są te jeden obok drugiego żeby dzieci się widziały a nie te jeden za drugim. W końcu dostałam pierwsze pieniądze z zusu co prawda za 2tyg ale ważne ze juz sa;-)

SunSun, gosiaczek31, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku liczylam na dziewczynkę, potem lekarz dal nadzieje na 80% i mówimy już wszyscy do "niej",ale to tylko ubranka,jak się dowiedzieli z rodziny to sami pokupowali trochę

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to chyba tylko ja nic..kompletnie nic nie kupiłam.Nic dla dziecka tez nie posiadam.Najpierw za wcześnie,później byłam chora,teraz czekam az mi potwierdza dziewczynkę..No wiem ,ze mam czas ale poczułam sie trochę jakbym nie interesowała dzieckiem ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sfa5ht.jpg
    29cqpup.jpg
    2rm71a1.jpg

Moj dzisiejszy brzusio ;)

Niunia86, SunSun, kasss, Sarah88, gosiaczek31, bella82, Dorka1979, noa8, slodka100, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Madziutek jak ja ci zazdroszczę tego 20 tygodnia!!!;-) ja dwa dni temu czułam wyraźne pukanie i smyranie a od dwóch dni cisza.Oczywiście sie martwię choć wiem ze może być taka przerwą itp i co zrobiłam? Kupiłam detektor tetna płodu.......eh szkoda gadać:-)

madziutek 23, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Kurcze to chyba tylko ja nic..kompletnie nic nie kupiłam.Nic dla dziecka tez nie posiadam.Najpierw za wcześnie,później byłam chora,teraz czekam az mi potwierdza dziewczynkę..No wiem ,ze mam czas ale poczułam sie trochę jakbym nie interesowała dzieckiem ;-)

ej, nie przejmuj się. Ja kupiłam przez przypadek, tylko dlatego, że pewien sklep stanął mi na drodze. Oprócz tych dwóch dzisiejszych zakupów też nic nie mam i nie interesowałam się tym wcześniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:59

SunSun lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dopiero nadrobiłam.
    Gratuluję dobrych wieści po wizytach u gin. Chłopców i dziewczynek:)
    Brzuszki macie super:) Co jeden to inny ale to normalne:) Kass Ty chyba miałas taki najbardziej widoczny ale spokojnie mój tez tak juz wygląda:) hihih Czuje sie jak w 7 miesiacu. Ale o dziwo! Teściowa narazie jeszcze nie zapytała wprost o ciąze a ja tez nic nie mówiłam,mój G też.Wiec nie wiem czy sie domysla i nic nie mówi czy na prawde nic nie zauwazyła jeszcze. Szwagierka też nic nie podejrzewa chyba bo pytała mnie wczoraj kiedy wracam teraz do pracy po urlopie:) Ciekawe. Jaja beda jak pozyją w nieświadomości jeszcze pare tygodni:)Moja mama sie szybko domysliła tylko czekała na oficjalne potwierdzenie:)
    Z tymi ciuszkami - w sumie chyba podzielam zdanie Dorki. Jak urodzimy planowo w marcu - to grube kombinezony w wiekszych rozmiarach moga sie nie sprawdzic. Mrozów siarczystych raczej już nie bedzie:) Snieg może i bedzie leżał ale to juz predzej przedwiośnie jak zima będzie. Moja córka urodziła sie pod koniec listopada wiec zanim wyszlismy pierwszy raz na spacer był poczatek grudnia i mróz. Miałam dla niej kombinezon 56 - przy wyjsciu ze szpitala był za duzy! mimo ze urodziła sie 55 cm. Miałam wrażenie że w nim utonęła:) I nosilismy go długo. Nastepny 62 zaczełam zakładac dopiero pod koniec stycznia chyba. Wiec ponad 2 mies. miała. Ale to oczywiście zalezy jak duże dziecko sie urodzi. W każdym razie ja bym sie wstrzymała z kupnem. Jeszcze jest duzo czasu - a na każdym nastepnym usg bedziemy miały wiecej informacji jak duze jest nasze dziecko i wtedy chyba łatwiej decydowac w takich sprawach. Ale decyzje należą do WAS:) Wiem że kupowanie ciaszków to frajda:) Ale ja tym sposobem przy pierwszym dziecku nakupowałam mnóstwo łaszków których nawet nie zakładaliśmy bo albo nie trafione w pore roku, albo rozmiarem itp...

Dziewczyny współczuje Wam rozterek z chłopakami, mężami. W sumie wiem coś o tym. też mam czasem żal do swojego że mało czasu mi poświeca i nie okazuje jakoś specjanie czułości. A patrzac na to później z boku sama jestem troche winna bo też go często odsuwałam na bok. Poza tym ciągle mu truje dupe ze nie chce mieszkać z jego mamusia co go strasznie irytuje i to sporo miedzy nami psuje. Trzymam kciuki ze Wam sie wszystko ułozy. Chyba tak jak dziewczyny doradzały najlepiej jest rozmawiać na spokojnie.

Smaka narobiłyście tymi wypiekami:) Ja uwielbiam ciasta. Ale właśnie w ciązy jakoś nie mam chęci zeby coś piec. Choć ostatnio mi już to chodzi po głowie. Ja przymierzam sie do krówki ale pewnie skonczy sie jak zwykle:) na serniku albo szarlotce bo to najszybciej mi idzie:)

Zmykam odpocząć trochę przed tv bo to jedyny czas dla mnie w ciągu dnia:) Wieczór jak mąż pojedzie do pracy a mała śpi... Cisza i spokój:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:04

kasss lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunsun moim zdaniem dobrze zrobilas! też chcialam dawno kupić ale mąż mowil ze nie,a teraz juz nie potrzebuje bo maleństwo daje mi popalić codziennie, jak się nie rusza godzinę do dwóch to zaczynam.się martwić ale po chwili znowu się odzywa i wiem ze wszystko dobtze:) gdybym nie czula to tez bym kupila!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:01

SunSun, Emartea lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję ze szybko przyjdzie,a jeśli juz do tego czasu bede czuć reguralne ruchy to świetnie ;-)

ex2btv738sn49jef.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek super brzusio :-) i masz juz ta linie:-)

Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki- wiem, ze pare z Was sledzi losy tego Malenstwa co sie urodzilo chyba w 25tyg, wiecie co u nich?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• Emca Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero udało mi się do kompa usiąść, zjadłam, ochłonęłam trochę, więc tak: będzie chłopak :) na początku ułożyła się pępowina między nóżkami, ale jak maluch zaczął się ruszać, to było widać. Wszystkie parametry podobno w normie, choć głowa i brzuszek są "starsze" tj większe niż dzidzia. Maluch ma ponad 12 cm, ale już ciężko zmierzyć dokładnie. Martwi mnie trochę szyjka, bo ma 35 mm. Za tydzień mam pójść sprawdzić czy się nie skraca. Za 4 tygodnie połówkowe.

gosiaczek31, SunSun, bella82, Kasha, Niunia86, Scarlett2014, madziutek 23, noa8, kasss, jostek81, slodka100, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    dorka wzrostu chyba średniego jestem - 165 czy 166 jakoś tak
    To w takim razie chciałabym mieć te 60 kg przy tym wzroście.

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Nie tylko Ty, ja może w styczniu zacznę coś myśleć, nic absolutnie nie mam nawet nikt mi nic nie daje bo zabroniłam, przyszła chrzestna od razu jak dowiedziała się że jestem w ciąży to kupiła dwie pary bodziaków i skarpetki a jak dowiedziała się że dziewczynka to kupiła jej różową czapeczkę mimo że wie że nie przepadam za różowym kolorem i trzyma u siebie bo wie że jeszcze nie wezmę ( jestem przesądna)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 01:25

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż 7 kobietek idzie 20 października na połówkowe super

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.mulego dnia.ja zaraz mykam do pracy

860isg18r6bpss11.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana:) miłego dnia mamusie:)Ja spać nie mogę, przejrzałam swoje zdjęcia i widzę, że ciążę już po mnie widać:) A dzisiaj 19 tydzień zaczynam:)Ale zdjęcie z brzuszkiem wstawiam z 18-go i sprzed ciąży:)
    606756b6af594fe9.jpg
    11c6858f65c14adf.jpg

Scarlett2014, bella82, noa8, SunSun, kasss, gosiaczek31, slodka100, jasmin, MamaAdasia, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Witam się i ja z rana:) miłego dnia mamusie:)Ja spać nie mogę, przejrzałam swoje zdjęcia i widzę, że ciążę już po mnie widać:) A dzisiaj 19 tydzień zaczynam:)Ale zdjęcie z brzuszkiem wstawiam z 18-go i sprzed ciąży:)
    606756b6af594fe9.jpg
    11c6858f65c14adf.jpg
    oba zdjęcia super.brzusio widać ale jak na bliźniacza ciąze to malutki.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas widać, widać :) bardzo ładnie widać:)

Anastacia podziwiam Cię ze godzinę o ktorej wychodzisz z domu. Ja wstaje koło þ ale tylko dlatego że w ciąży sama tak się budzę :)

Dorka 7 osób to z 1/3 forum :) ja chyba będę ostatnia tego 20stego bo mam wizytę dopiero o 18.40 :)

Dziewczyny czy któraś z Was była na warsztatch Bezpieczny Maluch? Są w piątek w Krakowie i zastanawiam się nad nimi.

Emca super że wizyta pomyślana! :) a dlaczego 3,5 cm to mało? Ja ostatnio miałam szyjkę około 4 cm i lekarz mówił że to rewelacyjny wynik.

Proszę dopisać mnie do listy dziewczyny które jeszcze nic nie kupiły :/ o detektorze myślałam ale mój mąż był przeciwy a lekarz przekonał mnie że to nie jest niezbędne. Cierpliwie czekam więc na wyraźne ruchy :)

Udanego dnia i powodzenia na wizytach :)

Bella Marcel z grudniowek dzielnie walczy. Przybiera na wadze i chyba coraz lepiej radzi sobie z samodzilnym oddychaniem.

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ