Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah dzięki, właśnie na taką odp. liczyłam. Chyba jutro go kupię. A dziś kupiłam śliczne ogrodniczki i bluzeczkę z Puchatkiem. To moje pierwsze zakupy dla malucha bo nie wiem kim się okaże a bardzo trudno znaleźć coś fajnego w neutralnych kolorach.
-
Sarah88 wrote:powiem wam ze ja juz mam cala wyprawke ciuszkowa dla dziewczynki, lacznie z pięknym rozowym misiowym kombinezonem z uszkami
ale jeśli okaże się ze jednak chlopak...to zacznę od nowa,trudno, dalo mi to taka radość ze jakby co to zostanie dla drugiego dziecka albo komuś sprzedam. wiem ze zeswirowalam, ale bardzo chcialabym dziewczynkę...
To ryzykantka z Ciebie -
Ewka przykro ale na pewno sobie poradzisz i dasz maluszkowi miłości za dwoje rodziców choć powiem ze nie rozumie takich facetów co odchodza jak dowiadują się o dziecku do cholery przecierz to też jego dziecko!! Pocahontas jedo fyn są fajne wózki bliźniacze ja słyszałam opinie ze lepsze są te jeden obok drugiego żeby dzieci się widziały a nie te jeden za drugim. W końcu dostałam pierwsze pieniądze z zusu co prawda za 2tyg ale ważne ze juz sa;-)
SunSun, gosiaczek31, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Kurcze to chyba tylko ja nic..kompletnie nic nie kupiłam.Nic dla dziecka tez nie posiadam.Najpierw za wcześnie,później byłam chora,teraz czekam az mi potwierdza dziewczynkę..No wiem ,ze mam czas ale poczułam sie trochę jakbym nie interesowała dzieckiem
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Jeju Madziutek jak ja ci zazdroszczę tego 20 tygodnia!!!
ja dwa dni temu czułam wyraźne pukanie i smyranie a od dwóch dni cisza.Oczywiście sie martwię choć wiem ze może być taka przerwą itp i co zrobiłam? Kupiłam detektor tetna płodu.......eh szkoda gadać
madziutek 23, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość
-
SunSun wrote:Kurcze to chyba tylko ja nic..kompletnie nic nie kupiłam.Nic dla dziecka tez nie posiadam.Najpierw za wcześnie,później byłam chora,teraz czekam az mi potwierdza dziewczynkę..No wiem ,ze mam czas ale poczułam sie trochę jakbym nie interesowała dzieckiem
ej, nie przejmuj się. Ja kupiłam przez przypadek, tylko dlatego, że pewien sklep stanął mi na drodze. Oprócz tych dwóch dzisiejszych zakupów też nic nie mam i nie interesowałam się tym wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 20:59
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, dopiero nadrobiłam.
Gratuluję dobrych wieści po wizytach u gin. Chłopców i dziewczynek:)
Brzuszki macie super:) Co jeden to inny ale to normalne:) Kass Ty chyba miałas taki najbardziej widoczny ale spokojnie mój tez tak juz wygląda:) hihih Czuje sie jak w 7 miesiacu. Ale o dziwo! Teściowa narazie jeszcze nie zapytała wprost o ciąze a ja tez nic nie mówiłam,mój G też.Wiec nie wiem czy sie domysla i nic nie mówi czy na prawde nic nie zauwazyła jeszcze. Szwagierka też nic nie podejrzewa chyba bo pytała mnie wczoraj kiedy wracam teraz do pracy po urlopie:) Ciekawe. Jaja beda jak pozyją w nieświadomości jeszcze pare tygodni:)Moja mama sie szybko domysliła tylko czekała na oficjalne potwierdzenie:)
Z tymi ciuszkami - w sumie chyba podzielam zdanie Dorki. Jak urodzimy planowo w marcu - to grube kombinezony w wiekszych rozmiarach moga sie nie sprawdzic. Mrozów siarczystych raczej już nie bedzie:) Snieg może i bedzie leżał ale to juz predzej przedwiośnie jak zima będzie. Moja córka urodziła sie pod koniec listopada wiec zanim wyszlismy pierwszy raz na spacer był poczatek grudnia i mróz. Miałam dla niej kombinezon 56 - przy wyjsciu ze szpitala był za duzy! mimo ze urodziła sie 55 cm. Miałam wrażenie że w nim utonęła:) I nosilismy go długo. Nastepny 62 zaczełam zakładac dopiero pod koniec stycznia chyba. Wiec ponad 2 mies. miała. Ale to oczywiście zalezy jak duże dziecko sie urodzi. W każdym razie ja bym sie wstrzymała z kupnem. Jeszcze jest duzo czasu - a na każdym nastepnym usg bedziemy miały wiecej informacji jak duze jest nasze dziecko i wtedy chyba łatwiej decydowac w takich sprawach. Ale decyzje należą do WAS:) Wiem że kupowanie ciaszków to frajda:) Ale ja tym sposobem przy pierwszym dziecku nakupowałam mnóstwo łaszków których nawet nie zakładaliśmy bo albo nie trafione w pore roku, albo rozmiarem itp...
Dziewczyny współczuje Wam rozterek z chłopakami, mężami. W sumie wiem coś o tym. też mam czasem żal do swojego że mało czasu mi poświeca i nie okazuje jakoś specjanie czułości. A patrzac na to później z boku sama jestem troche winna bo też go często odsuwałam na bok. Poza tym ciągle mu truje dupe ze nie chce mieszkać z jego mamusia co go strasznie irytuje i to sporo miedzy nami psuje. Trzymam kciuki ze Wam sie wszystko ułozy. Chyba tak jak dziewczyny doradzały najlepiej jest rozmawiać na spokojnie.
Smaka narobiłyście tymi wypiekami:) Ja uwielbiam ciasta. Ale właśnie w ciązy jakoś nie mam chęci zeby coś piec. Choć ostatnio mi już to chodzi po głowie. Ja przymierzam sie do krówki ale pewnie skonczy sie jak zwykle:) na serniku albo szarlotce bo to najszybciej mi idzie:)
Zmykam odpocząć trochę przed tv bo to jedyny czas dla mnie w ciągu dnia:) Wieczór jak mąż pojedzie do pracy a mała śpi... Cisza i spokój:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:04
kasss lubi tę wiadomość
-
sunsun moim zdaniem dobrze zrobilas! też chcialam dawno kupić ale mąż mowil ze nie,a teraz juz nie potrzebuje bo maleństwo daje mi popalić codziennie, jak się nie rusza godzinę do dwóch to zaczynam.się martwić ale po chwili znowu się odzywa i wiem ze wszystko dobtze:) gdybym nie czula to tez bym kupila!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 21:01
SunSun, Emartea lubią tę wiadomość
-
Dopiero udało mi się do kompa usiąść, zjadłam, ochłonęłam trochę, więc tak: będzie chłopak
na początku ułożyła się pępowina między nóżkami, ale jak maluch zaczął się ruszać, to było widać. Wszystkie parametry podobno w normie, choć głowa i brzuszek są "starsze" tj większe niż dzidzia. Maluch ma ponad 12 cm, ale już ciężko zmierzyć dokładnie. Martwi mnie trochę szyjka, bo ma 35 mm. Za tydzień mam pójść sprawdzić czy się nie skraca. Za 4 tygodnie połówkowe.
gosiaczek31, SunSun, bella82, Kasha, Niunia86, Scarlett2014, madziutek 23, noa8, kasss, jostek81, slodka100, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySunSun wrote:Kurcze to chyba tylko ja nic..kompletnie nic nie kupiłam.Nic dla dziecka tez nie posiadam.Najpierw za wcześnie,później byłam chora,teraz czekam az mi potwierdza dziewczynkę..No wiem ,ze mam czas ale poczułam sie trochę jakbym nie interesowała dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 01:25
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja z rana:) miłego dnia mamusie:)Ja spać nie mogę, przejrzałam swoje zdjęcia i widzę, że ciążę już po mnie widać
A dzisiaj 19 tydzień zaczynam:)Ale zdjęcie z brzuszkiem wstawiam z 18-go i sprzed ciąży:)
Scarlett2014, bella82, noa8, SunSun, kasss, gosiaczek31, slodka100, jasmin, MamaAdasia, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas wrote:Witam się i ja z rana:) miłego dnia mamusie:)Ja spać nie mogę, przejrzałam swoje zdjęcia i widzę, że ciążę już po mnie widać
A dzisiaj 19 tydzień zaczynam:)Ale zdjęcie z brzuszkiem wstawiam z 18-go i sprzed ciąży:)
-
nick nieaktualnyPocahontas widać, widać
bardzo ładnie widać
Anastacia podziwiam Cię ze godzinę o ktorej wychodzisz z domu. Ja wstaje koło þ ale tylko dlatego że w ciąży sama tak się budzę
Dorka 7 osób to z 1/3 forumja chyba będę ostatnia tego 20stego bo mam wizytę dopiero o 18.40
Dziewczyny czy któraś z Was była na warsztatch Bezpieczny Maluch? Są w piątek w Krakowie i zastanawiam się nad nimi.
Emca super że wizyta pomyślana!a dlaczego 3,5 cm to mało? Ja ostatnio miałam szyjkę około 4 cm i lekarz mówił że to rewelacyjny wynik.
Proszę dopisać mnie do listy dziewczyny które jeszcze nic nie kupiłyo detektorze myślałam ale mój mąż był przeciwy a lekarz przekonał mnie że to nie jest niezbędne. Cierpliwie czekam więc na wyraźne ruchy
Udanego dnia i powodzenia na wizytach
Bella Marcel z grudniowek dzielnie walczy. Przybiera na wadze i chyba coraz lepiej radzi sobie z samodzilnym oddychaniem.