X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w deszczowy i pochmurny dzien:-)
    Pocahontas super brzuszek, bardzo ladnie wygladasz :-)
    Scarlett dziekuje :-)
    milego dnia zycze :-)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Obudził mnie dziś o 4,30 krwotok z nosa. Przestraszyłam się bo nigdy nie miałam żadnych takich problemów. Nie usnęłam już i jeszcze w dodatku się poryczałam, ale to chyba w związku ze stresem i nerwową ostatnio sytuację w pracy. Ten krwotok był chyba zapalnikiem. Czy to może mieć związek z trwającym od 3 dni bólem głowy? Nie wiem co zrobić. Czy iść do lekarza? Jeśli tak to do gina czy do rodzinnego? A może tylko położną odwiedzić? Czytam w necie, że takie krwotoki, jeśli nie są zbyt częste, są normalne w ciąży. Mam się martwić czy nie?

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja tez czytalam, ze wlasnie teraz moga zdarzac sie krwotoki, ale jesli masz jakis uporczywy bol glowy plus ten krwotok moze warto to sprawdzic? ja poszlabym do rodzinnego.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam. Obudził mnie dziś o 4,30 krwotok z nosa. Przestraszyłam się bo nigdy nie miałam żadnych takich problemów. Nie usnęłam już i jeszcze w dodatku się poryczałam, ale to chyba w związku ze stresem i nerwową ostatnio sytuację w pracy. Ten krwotok był chyba zapalnikiem. Czy to może mieć związek z trwającym od 3 dni bólem głowy? Nie wiem co zrobić. Czy iść do lekarza? Jeśli tak to do gina czy do rodzinnego? A może tylko położną odwiedzić? Czytam w necie, że takie krwotoki, jeśli nie są zbyt częste, są normalne w ciąży. Mam się martwić czy nie?
    krwotoki z nosa w ciązy to nic złego...w naszym odmiennym stanie mogą zdarzac sie często

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;-)

Nie bylam jeden dzien na forum a tu tyle stron ;o przepraszam ale nie jestem was w stanie nadrobic ale zdjecia kasss i slodkiej nie moglam przeoczyc ;-)
    Kasss i slodka macie przesliczne te brzuszki . nie wiem czy wielkosc wynika z tego ze dziecko bedzie duze czy z czego innego.

Pocahontas u ciebie tez juz widac i wogole slicznna kobietka jestes ;-)

U mnie bez zmian tyle ze czuje jak brzuszek rosnie ;-)
    Wy juz macie podjete decyzje co do wozkow a ja jeszcze nie ogladalam nawet ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:25

kasss, slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 dni i ja zaczynam 5miesiac z tej okazji postaram sie wstawic dzisiaj zdjecie , bo w pt juz wylatuje z Pl wiec nue bedzie to mozliwe.. Jeszcze rzucil mi sie w oczy watek z ciastami , skorzystam z waszych przepisow , bo uwielbiam robic ciasta , w sobote robilam chalwowca pyyycha ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 08:30

bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

od piątku mnie nie było i przyznam sie szczerze że nawet nie próbuje nadrobić zaległości
    w weekend byliśmy w warszawce na urodzinach a po powrocie złapałam gardło wczoraj leżałam cały dzień w łóżku lecze sie domowymi sposobami amol, mleko z miodem, czosnek i dziś już mi sporo lepiej do soboty sie muszę wykurować bo kolejna impreza urodzinowa nas czeka w stolicy

zaczęłam już 20 tydz a małe już regularnie daje kopniaki ja usg mam 24 paź ale na nfz to za wiele informacji sie nie spodziewam a nadal nie wiem kto mi tam w brzuszku mieszka
    a wogule meżą bratowa też jest w ciąży w sobote sie przyznała na razie tylko nam a termin ma na 30 maja a w rodzinie już trzecie z męża strony i jak wszystkie zjadą do dziadków to na jednym podwórku można powiedzieć będą dzieciaczki sie bawić troje z jednego rocznika

Dorka1979 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Madziutek super brzusio :-) i masz juz ta linie:-)

Dziewczyny a mam pytanie z innej beczki- wiem, ze pare z Was sledzi losy tego Malenstwa co sie urodzilo chyba w 25tyg, wiecie co u nich?

Chlopczyk rosnie jak na drozdzach codziennie powieksza swoja wage i jak tak dalej pojdzie to na swieta wroca do domu, pozatym oddycha samodzielnie i jest juz odlaczony od tych rurek... Mama codziennie go przytula ;-)

bella82, Rubi, jasmin, Emily83 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dzien dobry ;-)

Nie bylam jeden dzien na forum a tu tyle stron ;o przepraszam ale nie jestem was w stanie nadrobic ale zdjecia kasss i slodkiej nie moglam przeoczyc ;-)
    Kasss i slodka macie przesliczne te brzuszki . nie wiem czy wielkosc wynika z tego ze dziecko bedzie duze czy z czego innego.

Pocahontas u ciebie tez juz widac i wogole slicznna kobietka jestes ;-)

U mnie bez zmian tyle ze czuje jak brzuszek rosnie ;-)
    Wy juz macie podjete decyzje co do wozkow a ja jeszcze nie ogladalam nawet ;-)
    no ja tez czuje że brzuszek rosnie bo jeszcze 2 tygodnie temu spokojnie dopinałam moje dotychczasowe jeansy a teraz to juz ciasno a gdzieśc dzidziusia nie chce.

noa8 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to fajnie będą miały dzieciaczki. U mnie w rodzinie tylko jedno będzie starsze od mojego o rok, a reszta to już duże.

Dzięki dziewczyny, jestem trochę spokojniejsza, ale po pracy chyba i tak się wybiorę do rodzinnego. Na wszelki wypadek sprawdzę też ciśnienie, choć prawdę mówiąc nawet nie wiem o co chodzi z tym ciśnienie. Nigdy nie miałam z tym problemów więc się nie interesowałam. Może ze trzy razy miałam mierzone w swoim dorosłym życiu i jak lekarz mówił, że ok to ok. Nie wnikałam. Efekt jest taki, że nie mam nawet pojęcia jakie powinno być prawidłowe. ALE WSTYD!

sylwia85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkim mamusią gatuluje udanych wizyt ;)

ja detektora nie kupowałam bo stwierdziłam że sie nie opłaca a teraz już kopniaki regularne to sie nie martwie

ja musze niedługo przejrzeć co tam mam na strychu ale to bliżej stycznia raczej nie chce mi sie na razie

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca gratuluje synka;-)
    Sunsun nie przejmuj sie ja tez nic nie mam strasznie opanowanie podchodze do tego ;-)

Madziutek i bella waszych brzuszkow nie zauwazylam sa juz widoczne i bardzo ladne ;-)

j

bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun ja też Cię rozumiem z tymi ruchami. Sama nie wiem czy coś czuję czy nie. Schizy mnie łapią. Detektora co prawda nie planuję kupować, ale już chciałabym, żeby Dzidziuś jakoś bardziej się ruszał. Poprzednie dzieciaki wcześniej czułam. A tu cisza, czasami jakby coś, ale sama nie wiem.

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh mi tez mąż nie pozwalał..wczoraj poszedł do pracy a ja po prostu spontanicznie kupiłam.Na dodatek dalej nic mu nie powiedziałam.
    Dzień dobry dziewczynki ,zbieram sie na echo serca i do kardiologa:-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10407513_528280707306333_4944096341744407132_n.jpg?oh=8f83f5e0d0effd2463c4cd36d78b242b&oe=54CBAFED
    a propo wczorajszej rozmowy

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki dziś nasz wielki dzień w końcu po 4 tyg czekania w nocy spać nie mogłam a jak zasnęłam budzilam się co chwile.
    Emartea ja też miałam krwotok z nosa ale tylko raz
    Pocahontas super wyglądasz a brzuszek już widoczny;-)
    Scarlet co to za warsztaty nie wiedziałam nawet ze są?

bella82, slodka100, Niunia86 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Witam mamuśki dziś nasz wielki dzień w końcu po 4 tyg czekania w nocy spać nie mogłam a jak zasnęłam budzilam się co chwile.
    Emartea ja też miałam krwotok z nosa ale tylko raz
    Pocahontas super wyglądasz a brzuszek już widoczny;-)
    Scarlet co to za warsztaty nie wiedziałam nawet ze są?

http://bezpieczny-maluch.com.pl/warsztaty/szczegoly/187 sama zobacz :)

kasss lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od kilku dni w nocy bolą nogi i bok na ktorym spie, wiec sie wierce i obracam co chwile ;/

dziś ide w koncu do fryzjera zrobic odrosty, bo mam na ok 10cm przebicia moich ciemnych, ciekawe czy mi dobrze wyjdzie kolor bo w ciązy różnie bywa ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18tygodniu i wklejam mojego brzuchola :P

out.php?i=888755_20141007-175307.jpg

bella82, konwalianka, gosiaczek31, slodka100, jasmin, Emartea, noa8, kasss, Anastacia33, Niunia86, Zosia_Tosia, SunSun, Scarlett2014, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 8 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi sliczny brzusio :-) i swietne spodenki, to te ktore ostatnio kupilas?

‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ