X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak grzecznie spało w gabinecie, tak teraz wariuje w autobusie. Mam ochotę śmiać się na cały autobus, wykrzyczeć moje zadowolenie i dumę całemu światu.
    W jego rodzinie same chłopaki więc pewnie będzie to wspabiała odmiana. A teściowa pęknie pewnie z dumy. Ma wnuka i syna. Teraz będzie wnuczka. Hi hi hi

MamaAdasia, Anastacia33, SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja,

Kasss , no właśnie ja od początku od 8tc w tej chwili mam 3 kg na plusie, ale przez ostatnie 3 tyg niby przytyłam 4 kg, a wcześniej przed branei m lekó schudła m 2.5 brzuch mi wiele nie urósł, na buzi też nie przytyłam, więc gdzie idą te kg? Ale tez już nie jjem słodyczy, jjem ciemne pieczywo, nie słodzę herbaty, no i zobaczymy.

Ale właśnie gin mi też powiedziała że przy niedoczynności się chudnie, więc że powinnam stosować zdrową dietę, kurde nawet w ciąży... masakra//

Kasha, a jednak córeczka, gratuluję, jakie imię?

Konwalianka, gratuluję udanej wizyty , wiesz juz co będzie?

Endi, gratuluję syneczka ;) Mąż pewnie dumny ;)

A jak było z tym ph? Do ilu jest córcia, a kiedy synek?

Kurde, patrzę na listę i mam ostatnia USG, dokładnie w 22t0d.

UDANYCH DZISIEJSZYCH WIZYT :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 09:31

konwalianka lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    No więc kochane ....
    Pani dr zrobiła USG jupiii. Nie dostałam fotki, ale 20.10 mam połówkowe więc wtedy będę miała płytkę i fotkę.Ciśnienie 144/77.
    Przyznam się że nie robiłam ani pernatalnych, ani genetycznych (to chyba nie to samo)ale dzidzia cała i zdrowa. Wszystko na miejscu. Waży 290 gram.
    I będzie córa. Ciekawe co ten mój na to. Twierdził zawzięcie że on płodzi tylko synów :)
    a maluszek jaki długi??

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tego szczęścia zapomniałam sie dopytać. Jutro zrobie ksero dzisiejszej wizyty i będę wiedzieć. Imie było Olaf :D a teraz trzeba się zastanowić.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja też będę na końcu bo w 22 tv chciała bym 20pazdziernika to nasza rocznica ślubu ale moze uda się 31 na urodziny męża genetyczne miałam w swoje;-) ostatnio jestem bardzo leniwa moze przez to waga idzie w gore herbatę zaczęłam słodzić bo po gorzkiej mam zgagę a na wieczór muszę coś zjeść bo jest mi nie dobrze z głodu i wymiotuje czasami wiec nie wiem jak tu się ograniczac

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass ja dużo się ruszam a i tak tyje :) więc to albo ciąża albo "dieta" :) U mnie raczej dieta - nie mogę codziennie jeść snikersa :/

• Emartea Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha gratuluję córeczki.

A ja poczułam w końcu ruchy maleństwa. Przedwczoraj tak nieśmiało, wczoraj już bardziej, ale te dwa dni wieczorkiem jak już leżałam w łóżku. A dziś już wyraźnie od rana maluch szaleje, że aż się nie mogę na pracy skupić :-).
    Ja też czekam na tą 20 z przodu. To już za kilka dni. Pozdrawiam

konwalianka, madziutek 23, MamaAdasia, czekaja, slodka100, Emca, SunSun lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rana..

Czekaja.. ja czekam tylko na jedną datę.. aby minął 25 tydzień, bo od tego tygodnia ratuje się dzieci i mają jakieś szanse na przeżycie.. przy Tymku też tak miałam..dlatego, gdy w 20t wylądowałam w szpitalu byłam mocno zestresowana..

Mama Adasia - owszem, Tymek ma chody u tego na górze, bo chciał brata i będzie go miał.. zatem drugi syn mi się szykuje.. troszkę czujemy rozczarowanie, ale nie ma co ubolewać, płci nie zmienimy a chłopcy mają podobno lżej w życiu i tego się trzymam! problem mamy z imieniem, bo dojść do porozumienia nie możemy, ciągle się mężowi zmienia, więc już nawet Antoś odpadł..
    aa i właśnie, moje dziecko wg usg i moich wyliczeń ma 18t 3d, a belly uparcie twierdzi, że 17t 4 dni..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobietki :)
    Więc i ja witam się w nowym tygodniu :)

Gratuluję wizyt i kolejnych córeczek i synków. Na razie chłopaki górą ale jeszcze wszystko może się zmienić :)

Ja od kilku dni mam jakieś koszmary. Ciągle ktoś sie zabija albo mnie chcą zabić-masakra jakaś... Mam nadzieje,że to nie zwiastuje czegoś złego :/

Miłego dnia ciążóweczki i powodzenia na kolejnych wizytach.

konwalianka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha i zobaczysz bedzie córeczka tatusia

MamaAdasia, Kasha lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia to dziwne bo ogolnie wiadomo ze przy niedoczynnosci mozna tyć a chudnie się w nadczynnosci tarczycy

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dzisiaj snilo ze urodziłam maluszka w lutym i mówiłam do męża a widzisz miałam racje bo cały czas twierdzilam ze urodzi się wcześniej;-) scarlet ja też nie mogę oprzeć się slodycza jak tylko otworze czekoladę maz mowi juz tyle zjadlas ale co poradzę nigdy nie należałam do osób ci zadowolą się jedna kostka.
    Dziś planuje umyć okno ale chęci takie ze szok

gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A mi się dzisiaj snilo ze urodziłam maluszka w lutym i mówiłam do męża a widzisz miałam racje bo cały czas twierdzilam ze urodzi się wcześniej;-) scarlet ja też nie mogę oprzeć się slodycza jak tylko otworze czekoladę maz mowi juz tyle zjadlas ale co poradzę nigdy nie należałam do osób ci zadowolą się jedna kostka.
    Dziś planuje umyć okno ale chęci takie ze szok

kass a mi sie snilo ze wyciagnelam malego z brzucha, wyogladalam go z kazdej strony czy zdrowy (byl taki sliczny...) i wlozylam go z powrotem ;))) heh w sumie to pierwszy raz mi sie snil ;)

kasss, czekaja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • jostek81 Znajoma

Wysłany: 7 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego ciazowego doswiadczenia to widze ze w pierwszym trynestrze moglas jesc i jesc a waga stala w miejscu. A teraz moge niw jesc nic a waga leci w gore.
    W pierwszej i drugiej ciazy tak mam. Tyje teraz rowno pol kilo na tydzien. Dobilam wlasniw do wagi sprzed ciazy wiec od twraz idzie mi juz na pkus i pewnie 10-12kg przytyjw co i tak jest malo....
    Coz nam pozostaje. Jesc zdrowo i rozsadnie i nie martwic sie kilogramami bo nic na to nie poradzimy

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tradycyjnie nowy tydzień, nowy brzuszek. Chociaż przez zmianę suwaczka dużej różnicy między tym a ostatnim nie ma... :)

2rmrzvr.jpg

madziutek 23, Justyska89, Scarlett2014, kasss, bella82, SunSun, czekaja, slodka100, Emca lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny udanych wizyt i pozytywnych wiadomości :)

relg2n0abn31771x.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dostałam info od Joanny napisała ''nie wchodzę na forum bo mam problemy ze stroną, na razie czekam jakies 3 tyg na wyniki amniopunkcji z krwi wyszło mi dużo wieksze ryzyko zespołu downa ale usg jest super więc to mnie pociesza to miłe że pamiętacie o nas pozdrawiam''

Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ratujcie....co mozna brac na katar w naszym stanie? Mam okropny katar, ocxy czerwone szczypia niemilosiernie

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia na pewno woda morska, hipertoniczna typu Quixx, czy Gripstop, ona oczyszcza.Mnie pomogło ostatnio wymoczenie nóg w gorącej wodzie, aż były czerwone.

Madzik 82, masz rację, trzeba jeść rozsądnie, a z tą waga to faktycznie,z małym w ciąży zrobiłam kiedyś sobie taka dietę 3tygodniową, zero słodyczy, cukru, fast foodów itp i przytyłam tyle samo co wtedy gdy jadłam normalnie, ogólnie z małym przytyłam 15kg, a na tym etapie miałam już prawie 5kg na plusie, więc te 3 w tej chwili jakoś zniosę.

Ja nie mam żadnych snów w ciąży.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 446 447 448 449 450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ