X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości :/
    Niunia sprytnie :)

Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami? :) ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami :) no i wodę, wodę, wodę :) czasmi cole lub sok :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka fajnie ze wizyta udana i wszystko dobrze
    Anastacia ja właśnie zapytałam dziś o to bo za duży przyrost wagi mi się wydaje zwłaszcza jak dziewczyny piszą ze Przytuły kg czy 2 muszę się pilnować i odstawić czekoladki:(
    Niunia dobrze ze zmieniłaś wszystkie mamy ustawione wg @ nawet jak na usg wychodzi inaczej teraz masz tak jak ja od 3 czerwca;-)
    scarlet ja też się bałam przełamać ale teraz wiem ze wszystko jest ok i nic sie nie stanie;-)

Niunia86, konwalianka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja pije dużo herbaty z cytryna czy sokiem od kawy mnie odzucilo za to cola od czasu do czasu bardzo smakuje ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości :/
    Niunia sprytnie :)

Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami? :) ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami :) no i wodę, wodę, wodę :) czasmi cole lub sok :)

ja uwielbiam czarna herbate i musialam mocno ograniczyc ilosc pitej herbatki :-/ jak rozmawialam z lekarka i powiedzialam, ze do sniadania pije jedna mocniejsza, a pozniej w ciagu dnia 2 max 3 slabe to powiedziala, ze jest ok. czasami pije wlasnie z sokiem z malin ale ktos mi powiedzial, ze jest to niewskazane na pozniejszym etapie ciazy.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.

Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
    Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie

Emca, Scarlett2014, bella82, Madzik82, SunSun, Sarah88, czekaja, kasss, MamaAdasia, konwalianka, slodka100, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.

Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
    Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Emca Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o kawę i herbatę, to lepiej bardzo ograniczyć. Co do zielonej herbaty to piłam przed ciążą, a w trakcie przestałam zupełnie. Jeden lekarz gin. powiedział, że amerykańscy badacze doszli do wniosku, że zielona herbata może być przyczyną wad serduszka. Co do czarnej herbaty, to najlepiej pić bardzo słabą i nie za wiele, bo utrudnia wchłanianie składników odżywczych przez łożysko,podwyższa ciśnienie krwi, tak samo zresztą kofeina. Z kawy zupełnie zrezygnowałam. Sporo informacji na ten temat jest w sieci :)
    Gratuluję pozytywnych badań i ślicznych brzuszków.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt życzę.

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg
    Witam się po dlugiej przerwie. Nie martw się ja do 19 tygodnia miałam między 0,3 a 1,3 kg na plusie, tak się wahadło a teraz jestem w 20 tygodniu i waga nagle skoczyła do 3 kg.
    P. S. Mam nadzieje że Was nadrobię

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to ja już ze dwa lata nie piłam rozpuszczalnej bo mam refluks żołądka. Stąd też częste i męczące zgagi. A co dziwniejsze, przed ciążą zgagę miałam przynajmniej 2x w tyg a odkąd jestem w ciąży może ze 2 razy :)

Herbate też piłam rzadko ale ostatnio piję minimum 2 dziennie bo babcia dała mi własnej roboty sok z malin,które wyhodowała u siebie więc zdrowo :) zawsze to lepsze zamiast cukru bo smaczek dobry :)

Brzuch przestał boleć idę więc nareszcie spać.

Dobranoc Mamuśki :)

bella82, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aciulka wrote:
    Witam was. Z uwagi na to, że jesteście starszymi ciężarówkami niż ja, mam do was pytanie. Lekarz na wizycie powiedział mi, że powinnam zainteresować się witaminami prenatalnymi więc ja długo nie myśląc polecialam i kupilam sobie wita-miner prenatal, ale dopiero w domu doczytalam, że to dla kobiet w ciąży w II i III trymestrze. Powiedzcie mi kiedy wy zaczelyscie brać te witaminy i czy w I trymestrze też już można stosować te witaminki. :-)
    Aciulka vitaminer prenatal jest dla kobiet starających się i ciężarnych mniej więcej do drugiego trymestru, ja takie używałam dopiero w drugim trymestrze przeszłam ma zestaw odpowiedni dla tego czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a co do mojej wizyty wczorajszej.. powiedzialam ginowi ze boje sie odstawi c te zastrzyki clexane i powiedzial ze w zamian moge kupic accard i go zazywac bo on tez dziala przeciwzakrzepowo... czy ktoras z was go bierze??
    Ja właśnie od dwóch tygodni biorę acard na ukrwienie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    już się w końcu umówiłam na połówkowe :) 23.10 ;)
    No to masz 3 dni po mnie bo ja w ostateczności przełożyłam na 20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Dodałam się do listy, bardzo fajnie to zrobiłyście :)

ja jestem przed 30, więc w zasadzie mogłam odpuścić, ale kazał-zrobiłam. Teraz jestem troszkę spokojniejsza, bo wynik wyszedł bardzo dobry, ryzyko jeszcze spadło, ale nie bardzo wiem czy ryzyko przedwczesnego porodu 1:116 nie jest zbyt duże. W ogóle to nie wiedziałam, że ten test też to sprawdza...we wtorek rozwieję wątpliwości, ale może Wy coś wiecie na ten temat?
    U mnie ryzyko wcześniejszego porodu wyszło 1:181

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Niunia tez mloda jestes;-) co to jest 28lat ;-) to rozumiem ze na usg w 16 tyg poznalas plec?? ;-)
    A wiek ma coś do rzeczy bo ja się dowiedziałam w 13 tygodniu że na 90 % będzie dziewczynka a mam 35 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 23:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dziewczyny, ale Wy młodziutkie jesteście.. kiedy ja miałam 25lat :P
    nawet pierwszego syna urodziłam dużo później, zaraz przed 30
    To czy ja jestem tu najstarsza? 35 a urodzę 36? No teraz jak piszę to czuję jak się wierci chyba lubi jak tu czytam sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czekaja ja czytalam o acard... on chyba nie jest na recepte? bo mi gin mowil ze nie jest a pozniej mi wypisal na to recepte ;)??? i zguplam ;)) ile on kosztuje wogole???
    Jest bez recepty, nawet na allegro można kupić a cena to zależy od apteki miedzy 5 a 10 zł za 60 szt

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    I plus dla niego za obecność przy porodzie
    Mój był już dwa razy przy porodzie i jest to zajebiste uczucie że ma się go przy sobie,cała porodówka mi zazdrosciła i przy trzecim też będzie i może dadzą mu tym razem przeciąć pepowinę. A, u nas płaci się tzw cegiełkę za udział w porodzie i jest to co łaska

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Wspolczuje ci , miejmy nadzieje ze juz bezpowrotnie bol minie.. ;-)

Dorka zapewne bedziesz dzisiaj w nocy na forum i przeczytasz ze nie zmienilam ci daty wizyty bo bylam na tel jutro to zrobie ;-)
    Niestety nie było mnie w czwartek dopiero dziś nadrabiam te 4 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    ja mam własną działalnoś to zus płaci miałam sie zapytać w biurze dziś ale akurat tej od zusu dziś nie było a reszta nie w temacie
    A podnosiłaś sobie podstawę wynagrodzenia do wyższej jak się dowiedziałaś że jesteś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Ja ruchów nie czuję, a u mnie są dwa juniory, jak je podglądam na usg to nie mogę uwierzyć, że tak szaleją. Jeden ostatnio chyba rowerek robił, tak kopał,
    Może się pokłucili i się kopali na wzajem ;)

Pocahontas lubi tę wiadomość

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ