Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości
Niunia sprytnie
Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami?ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami
no i wodę, wodę, wodę
czasmi cole lub sok
-
Konwalianka fajnie ze wizyta udana i wszystko dobrze
Anastacia ja właśnie zapytałam dziś o to bo za duży przyrost wagi mi się wydaje zwłaszcza jak dziewczyny piszą ze Przytuły kg czy 2 muszę się pilnować i odstawić czekoladki:(
Niunia dobrze ze zmieniłaś wszystkie mamy ustawione wg @ nawet jak na usg wychodzi inaczej teraz masz tak jak ja od 3 czerwca;-)
scarlet ja też się bałam przełamać ale teraz wiem ze wszystko jest ok i nic sie nie stanie;-)Niunia86, konwalianka lubią tę wiadomość
[/url]
-
Scarlett2014 wrote:Bella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości
Niunia sprytnie
Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami?ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami
no i wodę, wodę, wodę
czasmi cole lub sok
ja uwielbiam czarna herbate i musialam mocno ograniczyc ilosc pitej herbatkijak rozmawialam z lekarka i powiedzialam, ze do sniadania pije jedna mocniejsza, a pozniej w ciagu dnia 2 max 3 slabe to powiedziala, ze jest ok. czasami pije wlasnie z sokiem z malin ale ktos mi powiedzial, ze jest to niewskazane na pozniejszym etapie ciazy.
-
Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.
Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie
Emca, Scarlett2014, bella82, Madzik82, SunSun, Sarah88, czekaja, kasss, MamaAdasia, konwalianka, slodka100, kaczamila, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.
Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie
-
Jeżeli chodzi o kawę i herbatę, to lepiej bardzo ograniczyć. Co do zielonej herbaty to piłam przed ciążą, a w trakcie przestałam zupełnie. Jeden lekarz gin. powiedział, że amerykańscy badacze doszli do wniosku, że zielona herbata może być przyczyną wad serduszka. Co do czarnej herbaty, to najlepiej pić bardzo słabą i nie za wiele, bo utrudnia wchłanianie składników odżywczych przez łożysko,podwyższa ciśnienie krwi, tak samo zresztą kofeina. Z kawy zupełnie zrezygnowałam. Sporo informacji na ten temat jest w sieci
Gratuluję pozytywnych badań i ślicznych brzuszków. -
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Hej dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt życzę.
Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg
P. S. Mam nadzieje że Was nadrobięNiunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Co do kawy to ja już ze dwa lata nie piłam rozpuszczalnej bo mam refluks żołądka. Stąd też częste i męczące zgagi. A co dziwniejsze, przed ciążą zgagę miałam przynajmniej 2x w tyg a odkąd jestem w ciąży może ze 2 razy
Herbate też piłam rzadko ale ostatnio piję minimum 2 dziennie bo babcia dała mi własnej roboty sok z malin,które wyhodowała u siebie więc zdrowozawsze to lepsze zamiast cukru bo smaczek dobry
Brzuch przestał boleć idę więc nareszcie spać.
Dobranoc Mamuśkibella82, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaciulka wrote:Witam was. Z uwagi na to, że jesteście starszymi ciężarówkami niż ja, mam do was pytanie. Lekarz na wizycie powiedział mi, że powinnam zainteresować się witaminami prenatalnymi więc ja długo nie myśląc polecialam i kupilam sobie wita-miner prenatal, ale dopiero w domu doczytalam, że to dla kobiet w ciąży w II i III trymestrze. Powiedzcie mi kiedy wy zaczelyscie brać te witaminy i czy w I trymestrze też już można stosować te witaminki.
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:a co do mojej wizyty wczorajszej.. powiedzialam ginowi ze boje sie odstawi c te zastrzyki clexane i powiedzial ze w zamian moge kupic accard i go zazywac bo on tez dziala przeciwzakrzepowo... czy ktoras z was go bierze??
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEmca wrote:Dodałam się do listy, bardzo fajnie to zrobiłyście
ja jestem przed 30, więc w zasadzie mogłam odpuścić, ale kazał-zrobiłam. Teraz jestem troszkę spokojniejsza, bo wynik wyszedł bardzo dobry, ryzyko jeszcze spadło, ale nie bardzo wiem czy ryzyko przedwczesnego porodu 1:116 nie jest zbyt duże. W ogóle to nie wiedziałam, że ten test też to sprawdza...we wtorek rozwieję wątpliwości, ale może Wy coś wiecie na ten temat? -
nick nieaktualnynoa8 wrote:Niunia tez mloda jestes;-) co to jest 28lat
to rozumiem ze na usg w 16 tyg poznalas plec??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 23:32
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:dziewczyny, ale Wy młodziutkie jesteście.. kiedy ja miałam 25lat
nawet pierwszego syna urodziłam dużo później, zaraz przed 30 -
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:czekaja ja czytalam o acard... on chyba nie jest na recepte? bo mi gin mowil ze nie jest a pozniej mi wypisal na to recepte
??? i zguplam
) ile on kosztuje wogole???
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:I plus dla niego za obecność przy porodzie
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Wspolczuje ci , miejmy nadzieje ze juz bezpowrotnie bol minie..
Dorka zapewne bedziesz dzisiaj w nocy na forum i przeczytasz ze nie zmienilam ci daty wizyty bo bylam na tel jutro to zrobie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:Ja ruchów nie czuję, a u mnie są dwa juniory, jak je podglądam na usg to nie mogę uwierzyć, że tak szaleją. Jeden ostatnio chyba rowerek robił, tak kopał,
Pocahontas lubi tę wiadomość