X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości :/
    Niunia sprytnie :)

Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami? :) ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami :) no i wodę, wodę, wodę :) czasmi cole lub sok :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka fajnie ze wizyta udana i wszystko dobrze
    Anastacia ja właśnie zapytałam dziś o to bo za duży przyrost wagi mi się wydaje zwłaszcza jak dziewczyny piszą ze Przytuły kg czy 2 muszę się pilnować i odstawić czekoladki:(
    Niunia dobrze ze zmieniłaś wszystkie mamy ustawione wg @ nawet jak na usg wychodzi inaczej teraz masz tak jak ja od 3 czerwca;-)
    scarlet ja też się bałam przełamać ale teraz wiem ze wszystko jest ok i nic sie nie stanie;-)

Niunia86, konwalianka lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scarlet ja pije dużo herbaty z cytryna czy sokiem od kawy mnie odzucilo za to cola od czasu do czasu bardzo smakuje ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella jeśli lekarz nie był pewny to rozumiem Twoje wątpliwości :/
    Niunia sprytnie :)

Dziewczyny czy lekarz mówił Wam coś o ograniczeniu ilości herbaty? Pytam bo ja za herbatą nigdy nie przepadałam ale teraz staram się ograniczyć ilość wypijanej kawy i wraz z ochłodzeniem zaczyna mi brakować ciepłych napoi. Wiem że kupek herbaty mi nie zaszkodzi ale czy wieczorem mogę wypić dzbanuszek z cytryną i malinami? :) ewentualnie czy wiecie jakie harbaty są najlepsze dla kobiet w ciąży? Póki co pije jedną/dwie Inki dziennie i zwykle jedną czarną herbatę z miodem, cytryną lub mali ami :) no i wodę, wodę, wodę :) czasmi cole lub sok :)

ja uwielbiam czarna herbate i musialam mocno ograniczyc ilosc pitej herbatki :-/ jak rozmawialam z lekarka i powiedzialam, ze do sniadania pije jedna mocniejsza, a pozniej w ciagu dnia 2 max 3 slabe to powiedziala, ze jest ok. czasami pije wlasnie z sokiem z malin ale ktos mi powiedzial, ze jest to niewskazane na pozniejszym etapie ciazy.

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.

Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
    Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie

Emca, nick nieaktualny, bella82, Madzik82, SunSun, Sarah88, czekaja, kasss, MamaAdasia, konwalianka, slodka100, nick nieaktualny, Emily83 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poznym wieczorem, dopiero teraz mam chwilę.

Jestem po wizycie, wszystko się potwierdziło - będzie synek:) jestesmy z mężem szczęśliwi. Miałam bad gin i szybkie usg. 3 listopada gin wykona usg polowkowe. Z radości kupiłam w lidlu dwie polarkowe bluzy:) dresy były kiepskiej jakości:(
    Teraz uciekam bo podam z nóg. Spokojnej nocki moje drogie

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Emca Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o kawę i herbatę, to lepiej bardzo ograniczyć. Co do zielonej herbaty to piłam przed ciążą, a w trakcie przestałam zupełnie. Jeden lekarz gin. powiedział, że amerykańscy badacze doszli do wniosku, że zielona herbata może być przyczyną wad serduszka. Co do czarnej herbaty, to najlepiej pić bardzo słabą i nie za wiele, bo utrudnia wchłanianie składników odżywczych przez łożysko,podwyższa ciśnienie krwi, tak samo zresztą kofeina. Z kawy zupełnie zrezygnowałam. Sporo informacji na ten temat jest w sieci :)
    Gratuluję pozytywnych badań i ślicznych brzuszków.

f2wl20mm925bvyc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt życzę.

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg
    Witam się po dlugiej przerwie. Nie martw się ja do 19 tygodnia miałam między 0,3 a 1,3 kg na plusie, tak się wahadło a teraz jestem w 20 tygodniu i waga nagle skoczyła do 3 kg.
    P. S. Mam nadzieje że Was nadrobię

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to ja już ze dwa lata nie piłam rozpuszczalnej bo mam refluks żołądka. Stąd też częste i męczące zgagi. A co dziwniejsze, przed ciążą zgagę miałam przynajmniej 2x w tyg a odkąd jestem w ciąży może ze 2 razy :)

Herbate też piłam rzadko ale ostatnio piję minimum 2 dziennie bo babcia dała mi własnej roboty sok z malin,które wyhodowała u siebie więc zdrowo :) zawsze to lepsze zamiast cukru bo smaczek dobry :)

Brzuch przestał boleć idę więc nareszcie spać.

Dobranoc Mamuśki :)

bella82, SunSun lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aciulka wrote:
    Witam was. Z uwagi na to, że jesteście starszymi ciężarówkami niż ja, mam do was pytanie. Lekarz na wizycie powiedział mi, że powinnam zainteresować się witaminami prenatalnymi więc ja długo nie myśląc polecialam i kupilam sobie wita-miner prenatal, ale dopiero w domu doczytalam, że to dla kobiet w ciąży w II i III trymestrze. Powiedzcie mi kiedy wy zaczelyscie brać te witaminy i czy w I trymestrze też już można stosować te witaminki. :-)
    Aciulka vitaminer prenatal jest dla kobiet starających się i ciężarnych mniej więcej do drugiego trymestru, ja takie używałam dopiero w drugim trymestrze przeszłam ma zestaw odpowiedni dla tego czasu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a co do mojej wizyty wczorajszej.. powiedzialam ginowi ze boje sie odstawi c te zastrzyki clexane i powiedzial ze w zamian moge kupic accard i go zazywac bo on tez dziala przeciwzakrzepowo... czy ktoras z was go bierze??
    Ja właśnie od dwóch tygodni biorę acard na ukrwienie itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    już się w końcu umówiłam na połówkowe :) 23.10 ;)
    No to masz 3 dni po mnie bo ja w ostateczności przełożyłam na 20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Dodałam się do listy, bardzo fajnie to zrobiłyście :)

ja jestem przed 30, więc w zasadzie mogłam odpuścić, ale kazał-zrobiłam. Teraz jestem troszkę spokojniejsza, bo wynik wyszedł bardzo dobry, ryzyko jeszcze spadło, ale nie bardzo wiem czy ryzyko przedwczesnego porodu 1:116 nie jest zbyt duże. W ogóle to nie wiedziałam, że ten test też to sprawdza...we wtorek rozwieję wątpliwości, ale może Wy coś wiecie na ten temat?
    U mnie ryzyko wcześniejszego porodu wyszło 1:181

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Niunia tez mloda jestes;-) co to jest 28lat ;-) to rozumiem ze na usg w 16 tyg poznalas plec?? ;-)
    A wiek ma coś do rzeczy bo ja się dowiedziałam w 13 tygodniu że na 90 % będzie dziewczynka a mam 35 lat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 23:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    dziewczyny, ale Wy młodziutkie jesteście.. kiedy ja miałam 25lat :P
    nawet pierwszego syna urodziłam dużo później, zaraz przed 30
    To czy ja jestem tu najstarsza? 35 a urodzę 36? No teraz jak piszę to czuję jak się wierci chyba lubi jak tu czytam sobie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    czekaja ja czytalam o acard... on chyba nie jest na recepte? bo mi gin mowil ze nie jest a pozniej mi wypisal na to recepte ;)??? i zguplam ;)) ile on kosztuje wogole???
    Jest bez recepty, nawet na allegro można kupić a cena to zależy od apteki miedzy 5 a 10 zł za 60 szt

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    I plus dla niego za obecność przy porodzie
    Mój był już dwa razy przy porodzie i jest to zajebiste uczucie że ma się go przy sobie,cała porodówka mi zazdrosciła i przy trzecim też będzie i może dadzą mu tym razem przeciąć pepowinę. A, u nas płaci się tzw cegiełkę za udział w porodzie i jest to co łaska

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Wspolczuje ci , miejmy nadzieje ze juz bezpowrotnie bol minie.. ;-)

Dorka zapewne bedziesz dzisiaj w nocy na forum i przeczytasz ze nie zmienilam ci daty wizyty bo bylam na tel jutro to zrobie ;-)
    Niestety nie było mnie w czwartek dopiero dziś nadrabiam te 4 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    ja mam własną działalnoś to zus płaci miałam sie zapytać w biurze dziś ale akurat tej od zusu dziś nie było a reszta nie w temacie
    A podnosiłaś sobie podstawę wynagrodzenia do wyższej jak się dowiedziałaś że jesteś w ciąży?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    Ja ruchów nie czuję, a u mnie są dwa juniory, jak je podglądam na usg to nie mogę uwierzyć, że tak szaleją. Jeden ostatnio chyba rowerek robił, tak kopał,
    Może się pokłucili i się kopali na wzajem ;)

Pocahontas lubi tę wiadomość

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ