Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:Kass gratuluje córki
Co do witamin to ja biorę też Pregne Plus. Kupuje w internecie i zamiast 40 zl place jakieś 25. A że zwykle kupuje 2 opakowania, magnez i jakieś witaminy dla męża to bardzo się opłaca
W kwestii ruchów ciężko mi się wypowiadać bo ja nie jestem pewna czy je czuje a jeśli tak to dość rzadko ale zgadzam się że brak regularnosci na tym etapie nie powinien niepokoić.
Ponawiam pytanie czy legginsy o których piszecie są ocieplane albo z grubszego materiału?
ja niestety nie pomoge, dopiero dzis zamowilampowiem jak przyjda
-
ewka1990 wrote:Dziewczynki mam pytanie jakie witaminy bierzecie dla kobiet w ciąży ja do tej pory brałam tylko kwas foliowy lekarz kazał mi teraz kupić witaminy i polecił mi omegamed ale one są strasznie drogie jak dla mię znalazłam kilka tańszych odpowiedników ale może wy polecicie mi jakieś tańsze dobre witaminy bo ja nie wiem które wybrać
to prawda omegamed strasznie drogie (nie wiem za co ta cena- myślałam że mają bardziej skoncentrowaną dawkę dha ale nie ) ja biore vitaminer dha i pregnofer(samo dha) czyli witaminy i 450mg dha dziennie( dha z vitaminer jest z ryb a z pregnofer z alg), takie jest zalecane dzienne spożycie jeżeli nie je się ryb, wczęśniej w pierwszym trymestrze brałam flavit i wyniki też miałam dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:00
-
Sarah88 wrote:musze wam cos powiedzieć, bylam u tego fryzjera 5godzin i wiecie co mam na glowie? POMARANCZOWE odrosty!!! plakalam tam i placze w domu, mialam piękne zdrowe wlosy bo uzywalam mnkostwo różnych odzywek a teraz musze zacząć od zera bo 3 razy mi rozjasniano i dalej nie chwycilo tak jak powinno!!! pieprzone hormony,wyglądam strasznie, jutro na 10 idę jeszcze raz żeby mi to zrobili tak jak fo nichh dzis przyszlam czyli na ciemno, moje wlosy
kurwa
Pocieszenia cię że moja mama tydzien temu w czwartek poszla do fryzjerki. W sobotę miała jechać na wesele. Z koloru ciemny brąz wyszedł rudy. Była tak wkur..... że kilka zbladla. Moja mama jak wyszła z salonu to się poryczala i wieczorem że stresu wpierniczyla pół kilo ciastek czekoladowych.
Sarah88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyn za radę na pewno któreś z tych witaminek wybiorę
sarach nie martw się na pewno poprawią ci włosy
vanilla super że u ciebie samopoczucie lepiej masz racje jak zobaczymy nasze maleństwa to się w nich zakochamy bez pamięci i płeć nie będzie ważna a co do wózka to ja nie będe mieć nowego dostane od kuzynki taki 3 w 1 z fotelik głęboki i spacerówkaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:10
-
Sarah88 wrote:musze wam cos powiedzieć, bylam u tego fryzjera 5godzin i wiecie co mam na glowie? POMARANCZOWE odrosty!!! plakalam tam i placze w domu, mialam piękne zdrowe wlosy bo uzywalam mnkostwo różnych odzywek a teraz musze zacząć od zera bo 3 razy mi rozjasniano i dalej nie chwycilo tak jak powinno!!! pieprzone hormony,wyglądam strasznie, jutro na 10 idę jeszcze raz żeby mi to zrobili tak jak fo nichh dzis przyszlam czyli na ciemno, moje wlosy
kurwa
daj spokój też ost wyszłam od fryzjerki z placzem (normalnie bym zrobił awanturę ale to byla polecona znajoma!!) miałam mieć kolor jak jennifer lopez a miałam balejaż z pasemkami na 1cm jak w latach '90 teraz mam już uratowane ale pieniądze wydane... ta nowa fryzjerka ktora ratowała te nieszczęsne włosy powiedziła żebym kupiła sobie szampon z joanny srebrny z niebieskim pigmentem po tygodniu bylo lepiej i mogłam znowu pomalować -
ewka1990 wrote:Dzięki dziewczyn za radę na pewno któreś z tych witaminek wybiorę
sarach nie martw się na pewno poprawią ci włosy
vanilla super że u ciebie samopoczucie lepiej a co do wózka to ja nie będe mieć nowego dostane od kuzynki taki 3 w 1 z fotelik głęboki i spacerówka
zamawiam z apteki gemminimają dużo taniej ale dziewczyny też o jakiejś innej taniej kiedyś pisały ale nie pamiętam już jakiej...
-
nick nieaktualnySarah współczuje
chyba tylko ciemny odcień Cię uratuje. Ale mmogło być gorzej - moja przyjaciółka miała niebieskie kosmyki
u mnie niby kolor wyszedł ok - może jest nieco bardziej żółty niz zwykle ale nie powinnam narzekać.
Ja zwykle leginsy mam fajne. Szukam właśnie ocieplanych ale ciężko jest znaleźć z przyzwoitego materiału. Boje się czegoś w stylu tego o czyy pisze vanilla. -
Co do witamin to ja łykam Femibion natal 2, tak polecił mi lekarz, ale jak skończę opakowanie to pewnie wrócę do pregnaker bo tego mam mnóstwo, dostałam przed ciążą od koleżanki z pracy, a potem w przychodni i tak mam kilka opakowań do zużycia
-
vanilla29 wrote:daj spokój też ost wyszłam od fryzjerki z placzem (normalnie bym zrobił awanturę ale to byla polecona znajoma!!) miałam mieć kolor jak jennifer lopez a miałam balejaż z pasemkami na 1cm jak w latach '90 teraz mam już uratowane ale pieniądze wydane... ta nowa fryzjerka ktora ratowała te nieszczęsne włosy powiedziła żebym kupiła sobie szampon z joanny srebrny z niebieskim pigmentem po tygodniu bylo lepiej i mogłam znowu pomalować
z mężem się o to klocilan bo mówi ze wyje jak glupia, a ja mu powiedzialam ze nie rozumie bo nie jest kobieta, jeszcze takie dlugie wlosy (z przodu zakrywaly biust)
-
Scarlett2014 wrote:Sarah współczuje
chyba tylko ciemny odcień Cię uratuje. Ale mmogło być gorzej - moja przyjaciółka miała niebieskie kosmyki
u mnie niby kolor wyszedł ok - może jest nieco bardziej żółty niz zwykle ale nie powinnam narzekać.
Ja zwykle leginsy mam fajne. Szukam właśnie ocieplanych ale ciężko jest znaleźć z przyzwoitego materiału. Boje się czegoś w stylu tego o czyy pisze vanilla.ale musze cos zrobić bo z tym nie da się żyć,wyglądam jak menelówa!! znowu będę musiala kupić mnóstwo odzywek regenerujacych
a byly w tak dobrej kondycji ze dziś Fryzjerka zachwalala
-
Sarah88 wrote:zrobię tylko odrosty ciemne czyli to z czym dziś szlam,nie wrócę do cciemnych bo za dluga drogę przeszlam zeby mieć blond a w nim się najlepiej czuje, boje się ze mi odpadna wlosy jutro
ale musze cos zrobić bo z tym nie da się żyć,wyglądam jak menelówa!! znowu będę musiala kupić mnóstwo odzywek regenerujacych
a byly w tak dobrej kondycji ze dziś Fryzjerka zachwalala
hehe wiem że łatwo mi pisać ale pomyśl że jak maleństwo się urodzi to włosy itak bedzie trzeba skrócić bo beda wypadać jak szalone, widze po swoich koleżankachwiec że teraz trochę krótsze to taka rozgrzewka, a żeby nie malować kup sobie może szampon jakiś naturalny blond czy karmel? zawsze szampon mniej zniszczy i sie bedzie wypłukiwał , i do świąt akurat zdążysz sobie jeszcze raz zrobić i powinno być ok
a co do płaczu to wiem jak to jest sama tak mamdo 15 tyg bylo cudownie nie miałam mdłości, nie tyłam, a teraz nie dojść że czuje sie jednego dnia jak w niebie a drugiego dnia jakbym nie miala celu w zyciu zadnego i sensu, tyje, cere mam gorszą , jestem jakaś ociężała i mam potorną zgage, jedyne co mi to wynagradza to to że czuje obecność mojej córeczki i tylko to mnie jakoś pociesza, w sobote mamy duza rodzina impreze chciałabym jakoś atracyjnie i elegancko wygladac ale w sklepach nawet nie ma takiej sukienki w ktorej dobrze bym wygladla a nie chce kupowac nic typowo ciążowego
na samo hasła ciążowe wszystko jest 2x droższe a wcale nie ładniejsze i jakoś lepsze jakościowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:29
-
nick nieaktualnyjustwol wrote:Co do witamin to ja łykam Femibion natal 2, tak polecił mi lekarz, ale jak skończę opakowanie to pewnie wrócę do pregnaker bo tego mam mnóstwo, dostałam przed ciążą od koleżanki z pracy, a potem w przychodni i tak mam kilka opakowań do zużycia
-
vanilla29 wrote:hehe wiem że łatwo mi pisać ale pomyśl że jak maleństwo się urodzi to włosy itak bedzie trzeba skrócić bo beda wypadać jak szalone, widze po swoich koleżankach
wiec że teraz trochę krótsze to taka rozgrzewka, a żeby nie malować kup sobie może szampon jakiś naturalny blond czy karmel? zawsze szampon mniej zniszczy i sie bedzie wypłukiwał , i do świąt akurat zdążysz sobie jeszcze raz zrobić i powinno być ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:32
-
Sarah mam pytanie : czy zawsze malowalas na ten sam kolor?? Wspoolczuje ci.
Dobrze ze ja nie nam tego problemu juz od ponad 2lat nie maluje wlosow i mam swoje zdrowe wlosy ale po porodzie na wiosne troche rozjasnie zeby dodac im zycia
Przez ciaze wole nie ruszac...20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
noa8 wrote:Sarah mam pytanie : czy zawsze malowalas na ten sam kolor?? Wspoolczuje ci.
Dobrze ze ja nie nam tego problemu juz od ponad 2lat nie maluje wlosow i mam swoje zdrowe wlosy ale po porodzie na wiosne troche rozjasnie zeby dodac im zycia
Przez ciaze wole nie ruszac... -
noa8 wrote:Sarah mam pytanie : czy zawsze malowalas na ten sam kolor?? Wspoolczuje ci.
Przez ciaze wole nie ruszac...
ja tez nie farbowalam wlosow od kwietnia i w ciazy nie chce farbowac, pojde tylko podciac. a jak dobrze pojdzie to nie chce wracac do farbowania po ciazy, ale to zobaczymy jak beda wygladaly wlosy. duzo osob mi mowi, ze po porodzie bardzo wypadaja i siwieja...noa8 lubi tę wiadomość
-
noa8 wrote:Vanilla jak to? Wlosy po porodzie wypadaja ?? Chyba nie wszystkim , bo nieznosze wypadania wlosow...
no tak..wszystkim wszystkim poziom estrogenów spada i wypadają te włosy które powinny wypaść normalnie i te ktore byly zablokowane przez estrogeny w ciązy, pewnie tylko jedny kobiety odczuwaja to bardziej inne mniej, ja się teraz np bardzo ciesze bo wlosy zawsze milam takie sobie teraz sa ładniejsze ale wiem że to itak na krotko...noa8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie maluje wogule włosów i obcinam na krótko bo już przed ciążą strasznie mi wypadały włosy teraz się wzmocniły mam nadzieje że po ciąży nie będą mi wypadac mocno
vanilla to prawda ciuchy ciążowe są strasznie drogie i nie zachwycają jakośWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 19:41