Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasha ja dla dziewczynki też mam masę ubranek. więc jak na połówkowym okaże się będzie piąta kobietka to już nie będę za bardzo szalała.moja siostra wczoraj urodziła synka,bardzo długo się starała z mężem już mieli podchodzić do in vitro i dzień przed rozmową w klinice zrobiła test ciążowy i okazało się że jest w ciąży. miała cesarkę bo maluszek ułożył się pośladkowo.
Emily83 lubi tę wiadomość
-
Emartea wrote:A wy naprawdę już kupujecie pieluszki, smoczki itp? Bo ja w ogóle zapomniałam, że takie rzeczy też są potrzebne.
ja dzis bodziaki kupilami tak ogolnie to na ta chwile kilka ciuszkow mam i to wszystko...
wydaje mi sie, ze dobrym pomyslem jest przygotowanie listy rzeczy niezbednych od poczatku, moze doswiadczone mamy cos podpowiedza w tym temacie? -
nick nieaktualny
-
ja też nic nie mam poza tym co ostatnio w biedronce kupiłam pewnie po połowkowym zaczne ja zakupy uwielbiam ale takie dla malucha dla siebie to niekoniecznie kasha a ty nie miałaś mieć czasem synka? jak pomyliłam to mnie popraw ciekawa jestem czy po połówkowym płec nam sie pozmienia. wiecie że już pare listopadówek urodziło ciekawe czy my też tak zaczniemy przed terminem
[/url]
-
nick nieaktualnyKasss mam nadzieje ze nie niech się rodzą maluchy w terminie
Ja wogóle w szoku byłam ze juz tyle czerwcowek jest.
Dzisiaj moja mama do mnie najlepiej mówi ze dziwnie jej jak się na mnie patrzy bo zawsze płaska jak deska a teraz brzuch wystaje
Zastanawiałam się dzisiaj czy za rok będziemy sobie tak na forum pisały -
Z zakupow polecam zbiorcze na allegro w jednym sklepie. Placi sie raz za przesylke a kupic mozna: pieluchy tetrowe i flanelowe, podklady do przewijania np w publiczbych miejscach, sudocrem, nozyczki do paznokci, smoczki, butelki, wkladki laktacyjne, wkladki dla nas na czas pologu, plyn do kapieli, recznik, pojemniki na odciagniete mleko, witamina k+d.... I mnostwo innych mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy
gosiaczek31, Dorka1979, Sarah88, kasss, jasmin lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:MamaAdasia super brzuszek
Pocahontas ja nigdy nie lubiłam tapet ale ostatnio wiedziałam u znajomych w sypialni (po remoncie) i trochę zmieniłam zdaniem. Wyglądało to naprawdę nieźle.
Mmarina ta moja przyjaciółka płaciła za poród (ale to nie jest konieczne) bo ma za sobą traumatyczne przeżycia, ale jak leżała na patologii za co nic nie płaciła to warunki nie były dużo gorsze. Tyle tylko, że wtedy była na 3 osobowej sali, a po porodzie miała opłaconą salę jednoosobową z łóżkiem dla męża co była dla nich o tyle fajne, że ona po cesarce czuła się przez pierwsze dobry średnio. Ogółem ona jest zachwycona ale ja nie wiem czy było tam aż tak super - bo najpierw męczyła się kilkanaście godzin, potem dopiero zrobili cesarkę a gdyby czekali choć chwilę dłużej mogłoby być różnie.
Dla mnie warunki też są ważne tzn. nie oczekuje luksusów i myślę, że sala jednoosobowa nie jest mi niezbędna ale chciałbym mieć czysto, schludnie i żeby nie było np. problemów z łazienkami.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Na zgage mleko działa podobno. Ja brałam rennie:) lekarz mówił że można.
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:Też chciałabym mieć figurę modelki....
Ale przez te hormony wpadło mi duuużo za duuużo
Mam nadzieję,że po porodzie uda mi się osiągnąć wagę chociaż 55kg i wyglądać tak ładnie jak Wy
gosiaczek31, SunSun, Niunia86, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasha wrote:Rubi, właśnie dlatego nie mogłam się doczekać i dzwoniłam gdzie się dało, by dzisiaj wszystko wiedzieć
Madziutek fajne ciuszki.
Musze przyznać że to najlepiej wydane 250zł.Teraz muszę przebrać wszystkie ciuszki i zobaczyć co brakuje. To co mam, to po synku mojego A.
Teściowa naprawdę skakała i piszczałą z radości na środku centrum handlowego. Natomiast teść ... ręce skrzyżował na piersi i z poważną miną ..."mhm". Aż śmiać mi się z niego chciało z tej jego powagi i miny obrażonego. Dziwny człowiek.
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoonia81 wrote:co do zakupów to ja zaczęłam już kupować ubranka,mam już kilka kombinezonów 2 cieplejsze i kilka cieńszych,body,pajacyki, pół śpiochy,bluzy i spodenki. kupiłam też drewnianą kołyskę i 2 dni temu wózek bo trafiła mi się okazja
-
Kasha podam Ci wieczorem jal odpale kompa bo z komorki nie wejde,w historie allegro.
Niestety nigdy nie znajdziemy sprzesawcy ktory ma absolutnie wszystkoale jest kilku takich ktorzy maja ogromby wybor. Dodatkowo tez maja paeasolki do wozkow, folie przeciwdeszczowe, laktatory, koce... Przescifaja sie w ofercie.
Znajde wieczorem.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Madzik82 wrote:Z zakupow polecam zbiorcze na allegro w jednym sklepie. Placi sie raz za przesylke a kupic mozna: pieluchy tetrowe i flanelowe, podklady do przewijania np w publiczbych miejscach, sudocrem, nozyczki do paznokci, smoczki, butelki, wkladki laktacyjne, wkladki dla nas na czas pologu, plyn do kapieli, recznik, pojemniki na odciagniete mleko, witamina k+d.... I mnostwo innych mniej lub bardziej potrzebnych rzeczy
Dorka1979 lubi tę wiadomość