X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj chyba jest możliwość, żeby na tym etapie nie określić płci :) moi znajomi dowiedzieli się że będę mieli dziewczynkę dopiero w 7 miesiącu. Kilka razy chcieli się tego dowiedzieć ale mała jak na złość obracała się do nich tyłeczkiem :)

Endi fajnie, że się odezwałaś. A co się działo z szyjką u Ciebie?

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi gratuluję.

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje dziewczynki...życzę pomyślnych pozostałych wizyt :) a teraz idę spać bo 7:30 to zbyt wcześnie dla mnie i mi się oczy zamykają :P

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja tez kolo 7 miesiaca dowiedzialam sie płeć 1 go dziecka

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ale mi się dzień dłuży :/ dlatego właśnie nie lubię się umawiać na wizyty tak późno.... a jak na złość w pracy nawet mocno mnie nie męczą i nie ma nic pilnego do zrobienia.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze chlopcow jest latwiej poznac? ;-)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

rubi gratulacje

a właśnie miałam kontrolę z zusu normalnie wykrakałam sobie dzisiaj przyszła teściowa na kawe a ja jeszcze w piżamie to sie śmiała a ja w żartach że czekam na kontrole z zusu a tak szczerze to małą mąż zabrał do przedszkola a ja usnełam na kanapie i dopiero co sie przebudziłam jak teściowa przyszła
    zdążyła pójść szykowałam sobie płatki na drugie śniadanie w piżamie nadal oczywiście a tu dzwonek do drzwi i już przez szybke w drzwiach widziałam że rejestracja nie nasza że WR to kotrola

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myśle że dobrze wypadłam że w piżamie tzn że leże weszła na chwile pospisywała oczywiście pytała o podstawę ubezpieczenia powiedziałam że średnie że mały zus mi sie skończył i że biuro podpowiadało jaki wybrać to dotąd sie pytała jaka kwota jak powiedziałam to ona że to pewnie dlatego kontrola bo podwyższony ZUS a ona ma oowiązek sprawdzić czy jestem w domu i tyle i pojechali (kierowca nawet nie wysiadł )

Dorka1979 lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ręce mi sie trzęsły normalnie jakbym coś złego zrobiła aż mi głupio było ale nie mogłam nad tym zapanować

Dorka1979 lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    endi a to tzw "naczynko" Ci peklo czy z czego te plamienia??

ale to dzis gwar... trzeba na biezaco czytac bo jak sie dzis na chwile zapuscimy w czytaniu to juz nie nadrobimy ;D

MamaAdasia super brzuszek... ;* ja jutro fotke wstawie ;P

Rubi miejmy nadzieje ze zapoczatkowalas lawine dobrych wiadomosci ;D gratuluje synka ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to szkoda ze dzidziuś nie chciał współpracować ale najważniejsze że wszystko dobrze;)
    Sylwia to przynajmniej kontrole masz z głowy o ile jest jedna a pidzama na pewno dobrze wypadła ja czesto chodze do połodnia ubieram sie jak ide n zakupy
    Scarlet mam pytanie do Ciebie bo ty orientujesz sie jak działa zus czy ten podatek który nam pobieraja przy wypłacie pieniedzy powinien byc odliczony od kwoty brutto czy netto?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass wszystkie potrącenia powinny być robione od kwoty brutto.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzosiaj szaro buro wieje i pada jesień na całego aż sie z domu wychodzic nie chce

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chorobowe kończy mi die jutro takze w srode do pracy ide...bede musiala sie cieplo ubrac bo jeszcze troche kaszel mam...a niestety juz z pracy dzwonili czy bede napewno w środę.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie coś co piszecie bo mojemu lekarzowi nie przeszkadzało chyba to ze plecami jest odwrócone bo wziął zdj zrobił jakby z dołu i odwracał sobie jak chciał z góry i z dołu wiec nie wiem może to zależy od sprzętu niewiem.

Któraś z was pisała ze ekran duży na przeciw łóżka ma na genetycznych tylko u mnie o tyle dobrze ze mój lekarz u siebie w gabinecie tez ma taką dużą plazme na ścianie ostatnio smiałam się ze film będziemy oglądali:)

Emartea i Rubi to macie gagatkow w brzuchu heh odwracać się od mam plecami ładnie to tak heh

Rubi super ze juz poznałaś płeć bo juz bardzo chciałaś znam to z autopsji sama tak chciałam juz wiedzieć że jakby mi nie powiedział to chyba bym się rozplakala heh

Trzymam nadal za wszystkie pozostałe dziewczyny kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 13:25

• jasmin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje już tych udanych :)

relg2n0abn31771x.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz nie wiem co robić jeśli mówicie,że powinno być widać. Nie mogę się doczekać tej płci bardzo i zaczęłam się zastanawiać czy nie pójść gdzieś jeszcze na usg bo u mojego następna wizyta dopiero za miesiąc. Zawsze myślałam, że on ma dobry sprzęt, a teraz mam wątpliwości. Tylko nie chciałabym znów płacić 200 zł bo to dla mnie sporo kasy.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea to fsktycznir zależy od sprzętu .mi lekarz powiedzoal ze nie ważne jak jest ułożone dziecko na tym etapie ciąży-polowce nie ma takiej opcji zeby nie zobaczyć plci

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Zastanawia mnie coś co piszecie bo mojemu lekarzowi nie przeszkadzało chyba to ze plecami jest odwrócone bo wziął zdj zrobił jakby z dołu i odwracał sobie jak chciał z góry i z dołu wiec nie wiem może to zależy od sprzętu
    j jak bylam na 3d voluson usg czy jakoś tak, i chcieliśmy wiedzieć pleć a byla pepowina między nogami to lekarz zatrzymal obraz i z każdej strony widzial dziecko, z dolu tez,zdziwilam się ze takie cos jest możliwe,ale widzę ze Twoj lekarz tez tak robil

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak naprawdę płeć poznałam już koło 12stego tygodnia (mam nadzieję, że się potwierdzi :)) głównie dlatego, że wtedy miałam nagłą sytuację i poszłam do mojego lekarza tylko nie do LUXMEDu tylko do prywatnej klinki. No i faktycznie widziałam, że różnica w sprzęcie jest ogromna. Więc moim zdaniem to ma znaczenie, ale może i tak zawsze można trafić na złe ułożenie dziecka :/

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ