Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój też kręcił od góry i dołu, tyle że od góry widać było plecki a od dołu skrzyżowane nóżki i pępowinę. Widziałam to na własne oczy. Wiadomo ja się nie znam i nie wiem na co zwracać uwagę więc mogło wydawać mi się , że widzę to co on mi mówi. To mam teraz dylemat czy (tylko z czystej ciekawości) wydać kasę, żeby poznać płeć?
-
nick nieaktualnyEmartea pytanie jak bardzo chcesz wiedzieć... ale mi chyba byłoby szkoda wydać 200 zł tylko po to, żeby poznać płeć. No chyba, że chodzisz na NFZ albo masz gdzieś pakiet np. w LUX Medzie. A może będzie u Ciebie akcja z darmowym usg? wiem, że niedługo jest w Krakowie i robi to Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo. Ja nie idę, bo nie chcę męczyć Juniora taką ilością USG ale może znajdziesz coś podobnego u siebie.
-
nick nieaktualny
-
A to nie jest tak, że na tym etapie ciąży to już na każdym sprzęcie powinno być widać płeć jeżeli dzidzia się odpowiednio ułoży??
Mam taki abonament w LUX MEDZIE i do gina tam przed ciążą chodziłam, ale na prowadzącego wybrałam innego, nie w LUX MEDZIE. Czy jak bym poszła teraz do LUX MEDU to tam mi zrobi USG "bo chcę"? -
Ja też bym poczekają z tym usg- chociaż łatwo mi się madrowac bo ja już znam płeć
Dziękuję za wszystkie kciuki i mile słowa i czekam na resztę relacji z Waszych wizyt..czekaja lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Scarlet no właśnie tak myślałam ale mi odbijaja od netto troche to dziwne myślałam że od kwoty 1680 bo to jest najniższa krajowa i ja na taką jestem ubezpieczona a na kwicie mam napisane że ze mój dochód to 1352 i od tego jeszcze odejmuja zal na podatek 244zl
Emartea na pewno dużo zalerzy od sprzetu ale jesli dziecko nie pokaże co tam ma to chyba najlepszy sprzet nie pomoże mi gin ostatnio na bardzo bardzo słabym sprzecie powiedział ze chyba dziewczynka bo sama nóżki do gory podniosła.
może wybierzesz sie na nfz i zapytasz zeby nie płacic w 20tc jak dzidzia pokaże bedzie widac[/url]
-
nick nieaktualnyEmartea wrote:A to nie jest tak, że na tym etapie ciąży to już na każdym sprzęcie powinno być widać płeć jeżeli dzidzia się odpowiednio ułoży??
Mam taki abonament w LUX MEDZIE i do gina tam przed ciążą chodziłam, ale na prowadzącego wybrałam innego, nie w LUX MEDZIE. Czy jak bym poszła teraz do LUX MEDU to tam mi zrobi USG "bo chcę"?
Wiesz co nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie w LUXMedzie na wszystkich wizytach miałam USG więc myślę, że nie powinnaś mieć z tym problemu. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałaś zasięgnąć opinii innego specjalisty.
A nawet jeśli nie zrobi Ci od razu USG to jeśli masz jakiś wyższy pakiet który obejmuje prowadzenie ciąży to powinien wystawić Ci skierowanie na USG II trymestru. -
Emartea wrote:A to nie jest tak, że na tym etapie ciąży to już na każdym sprzęcie powinno być widać płeć jeżeli dzidzia się odpowiednio ułoży??
Mam taki abonament w LUX MEDZIE i do gina tam przed ciążą chodziłam, ale na prowadzącego wybrałam innego, nie w LUX MEDZIE. Czy jak bym poszła teraz do LUX MEDU to tam mi zrobi USG "bo chcę"?[/url]
-
nick nieaktualnyEmartea ja juz wiem ale jednak się wstrzymuje jeszcze wczoraj np byłam w smyku we Wrocławiu w centrum Auchan szczerze pierwszy raz w takim dużym smyku byłam i tez wszystkie ciuszki super są odrazu bym kupiła za co najmniej 500 zł ale sama się jakoś powstrzymałam mój mąż aż był ze mnie dumny heh poczekam do 13 listopada po polowkowym coś zacznę kupować
-
kass przy tym zwolnieniu chyba mam już z głowy kontrolę ale przy następnych to nie wiem jak to działa czy na każdym zwolnieniu może byc kontrola? orientujecie sie dziewczyny?
a zwolnienie mam do 27,10
jejku ja też bym juz chciała znać płać gdzie nie pójde każdy pyta ci będzie? a ja od 6 tyg nie byłam na usgi nie wiem
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak ja się cieszę że mój gin na każdej wizycie robi usg i to nieraz przerzuca na 3d nawet. Jak tak niektóre piszecie że 6 tyg bez usg ja bym chyba nie dała rady ja 4 tyg nie mogę wytrzymać a 6 to dla mnie byłby kosmos wiec podziwiam Cię sylwia
-
nick nieaktualnykasss wrote:Scarlet no właśnie tak myślałam ale mi odbijaja od netto troche to dziwne myślałam że od kwoty 1680 bo to jest najniższa krajowa i ja na taką jestem ubezpieczona a na kwicie mam napisane że ze mój dochód to 1352 i od tego jeszcze odejmuja zal na podatek 244zl
To tylko kolejność liczenia, bo faktycznie najpierw wyliczasz podstawę do opodatkowania a potem odejmujesz od tego podatek. Możesz sobie tu porównać, czy jest w miarę ok:
http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-wynagrodzen,12.html
Sylwia kontrole możesz mieć nawet kilka razy w trakcie ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:11
-
ja już trochę pokupowałam takich neutralnych ubranek, ale nie chcę żeby dziecko miało tylko beżowe, żółte, białe i brązowe ubranka.
I jak na złość na internetowym portalu pacjenta w LUX MEDZIE przerwa techniczna, a na telefonicznej rejestracji długo czekania -
nick nieaktualny
-
Rubi super wiesci:)
gartuluje wszystkim Wam dobrych wiadomosci a reszccie zycze powodzenia i cierpliwosci w czekaniu na wizyte:)
ja tez jutro mam pozno bo dopiero na 15 ale mam nadzieje ze jakos wytrzymam:)
najwazniejsze ze malutka sie wierci i ja czuje:)
co do poznania plci nie wiem jak to jest . ja poznalam w 15tc:)
Dziewczyny nagrywacie polowkowe na plyte? ja nie wiem czy nagrywac czy nie. koszt 80zł dodatkowo i nie wiem czy nie wole malej cos za to kupic. -
Ja chce płytkę z połówkowego bo u mnie to tylko 30zł
Już się wręcz nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że mała nie będzie spała. Na wszelki wypadek wypije przed wizyta trochę coli
Co do płci i sprzętu to np. mój gin ma coś takiego,że przełącza jakoś 2D tak,że widzi wszystkie organy w kolorach i wyraźne było widać na różowo coś jakby kanał rodny... mam nadzieje,że wiecie o co mi chodzi. I po tym powiedział,że na 100% dziewczynka. Oczywiście też troche mi pojeździł po brzuchu ale był pewien na 100% a ostatnio nawet mi pokazywał pipkeczekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
czekaja wrote:
Dziewczyny nagrywacie polowkowe na plyte? ja nie wiem czy nagrywac czy nie. koszt 80zł dodatkowo i nie wiem czy nie wole malej cos za to kupic.
Ja nie mam potrzeby takiego filmu, więc pewnie bym nie zapłaciła. Mi gin powiedział, że może mi na pendrive nagrać, więc następnym razem zabiorę ze sobą i będę miała za darmo.czekaja lubi tę wiadomość