X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też kręcił od góry i dołu, tyle że od góry widać było plecki a od dołu skrzyżowane nóżki i pępowinę. Widziałam to na własne oczy. Wiadomo ja się nie znam i nie wiem na co zwracać uwagę więc mogło wydawać mi się , że widzę to co on mi mówi. To mam teraz dylemat czy (tylko z czystej ciekawości) wydać kasę, żeby poznać płeć?

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea pytanie jak bardzo chcesz wiedzieć... ale mi chyba byłoby szkoda wydać 200 zł tylko po to, żeby poznać płeć. No chyba, że chodzisz na NFZ albo masz gdzieś pakiet np. w LUX Medzie. A może będzie u Ciebie akcja z darmowym usg? wiem, że niedługo jest w Krakowie i robi to Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo. Ja nie idę, bo nie chcę męczyć Juniora taką ilością USG ale może znajdziesz coś podobnego u siebie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może uda ci się wytrzymać jeszcze miesiąc.

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że na tym etapie ciąży to już na każdym sprzęcie powinno być widać płeć jeżeli dzidzia się odpowiednio ułoży??
    Mam taki abonament w LUX MEDZIE i do gina tam przed ciążą chodziłam, ale na prowadzącego wybrałam innego, nie w LUX MEDZIE. Czy jak bym poszła teraz do LUX MEDU to tam mi zrobi USG "bo chcę"?

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym poczekają z tym usg- chociaż łatwo mi się madrowac bo ja już znam płeć:)
    Dziękuję za wszystkie kciuki i mile słowa i czekam na resztę relacji z Waszych wizyt..

czekaja lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet no właśnie tak myślałam ale mi odbijaja od netto troche to dziwne myślałam że od kwoty 1680 bo to jest najniższa krajowa i ja na taką jestem ubezpieczona a na kwicie mam napisane że ze mój dochód to 1352 i od tego jeszcze odejmuja zal na podatek 244zl
    Emartea na pewno dużo zalerzy od sprzetu ale jesli dziecko nie pokaże co tam ma to chyba najlepszy sprzet nie pomoże mi gin ostatnio na bardzo bardzo słabym sprzecie powiedział ze chyba dziewczynka bo sama nóżki do gory podniosła.
    może wybierzesz sie na nfz i zapytasz zeby nie płacic w 20tc jak dzidzia pokaże bedzie widac

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, pewnie wytrzymam, ale z taką wiedzą mogłabym poczynić już jakieś konkretne zakupki dla malucha.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    A to nie jest tak, że na tym etapie ciąży to już na każdym sprzęcie powinno być widać płeć jeżeli dzidzia się odpowiednio ułoży??
    Mam taki abonament w LUX MEDZIE i do gina tam przed ciążą chodziłam, ale na prowadzącego wybrałam innego, nie w LUX MEDZIE. Czy jak bym poszła teraz do LUX MEDU to tam mi zrobi USG "bo chcę"?

Wiesz co nie wiem jak jest u Ciebie, ale u mnie w LUXMedzie na wszystkich wizytach miałam USG więc myślę, że nie powinnaś mieć z tym problemu. Zawsze możesz powiedzieć, że chciałaś zasięgnąć opinii innego specjalisty.
    A nawet jeśli nie zrobi Ci od razu USG to jeśli masz jakiś wyższy pakiet który obejmuje prowadzenie ciąży to powinien wystawić Ci skierowanie na USG II trymestru.

• kasss Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    dla tego że chcesz to pewnie nie ale zawsze możesz powiedziec że coś cie niepokoi i dla spokoju ci zrobi a jak masz abonamet to tym bardziej ja jestem niecierpliwa to na pewno bym nie czekała

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płacić na pewno po raz drugi nie będę jeśli nie ma pewności, że się dowiem. Może poszukam czegoś darmowego, a jak nie to tylko czekanie pozostaje...

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea ja juz wiem ale jednak się wstrzymuje jeszcze wczoraj np byłam w smyku we Wrocławiu w centrum Auchan szczerze pierwszy raz w takim dużym smyku byłam i tez wszystkie ciuszki super są odrazu bym kupiła za co najmniej 500 zł ale sama się jakoś powstrzymałam mój mąż aż był ze mnie dumny heh poczekam do 13 listopada po polowkowym coś zacznę kupować

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass przy tym zwolnieniu chyba mam już z głowy kontrolę ale przy następnych to nie wiem jak to działa czy na każdym zwolnieniu może byc kontrola? orientujecie sie dziewczyny?

a zwolnienie mam do 27,10

jejku ja też bym juz chciała znać płać gdzie nie pójde każdy pyta ci będzie? a ja od 6 tyg nie byłam na usg :( i nie wiem

MamaAdasia lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja się cieszę że mój gin na każdej wizycie robi usg i to nieraz przerzuca na 3d nawet. Jak tak niektóre piszecie że 6 tyg bez usg ja bym chyba nie dała rady ja 4 tyg nie mogę wytrzymać a 6 to dla mnie byłby kosmos wiec podziwiam Cię sylwia

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet no właśnie tak myślałam ale mi odbijaja od netto troche to dziwne myślałam że od kwoty 1680 bo to jest najniższa krajowa i ja na taką jestem ubezpieczona a na kwicie mam napisane że ze mój dochód to 1352 i od tego jeszcze odejmuja zal na podatek 244zl

To tylko kolejność liczenia, bo faktycznie najpierw wyliczasz podstawę do opodatkowania a potem odejmujesz od tego podatek. Możesz sobie tu porównać, czy jest w miarę ok:
    http://www.kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-wynagrodzen,12.html

Sylwia kontrole możesz mieć nawet kilka razy w trakcie ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 14:11

• Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już trochę pokupowałam takich neutralnych ubranek, ale nie chcę żeby dziecko miało tylko beżowe, żółte, białe i brązowe ubranka.

I jak na złość na internetowym portalu pacjenta w LUX MEDZIE przerwa techniczna, a na telefonicznej rejestracji długo czekania :-(

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki scarlet zobacze jak bede na komp czyli wychodzi na to że jest wszystko ok?

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dzieki scarlet zobacze jak bede na komp czyli wychodzi na to że jest wszystko ok?
    Wydaje mi się, że tak :)

kasss lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super wiesci:)

gartuluje wszystkim Wam dobrych wiadomosci a reszccie zycze powodzenia i cierpliwosci w czekaniu na wizyte:)

ja tez jutro mam pozno bo dopiero na 15 ale mam nadzieje ze jakos wytrzymam:)

najwazniejsze ze malutka sie wierci i ja czuje:)

co do poznania plci nie wiem jak to jest . ja poznalam w 15tc:)

Dziewczyny nagrywacie polowkowe na plyte? ja nie wiem czy nagrywac czy nie. koszt 80zł dodatkowo i nie wiem czy nie wole malej cos za to kupic.

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce płytkę z połówkowego bo u mnie to tylko 30zł :)

Już się wręcz nie mogę doczekać. Mam nadzieje,że mała nie będzie spała. Na wszelki wypadek wypije przed wizyta trochę coli :P

Co do płci i sprzętu to np. mój gin ma coś takiego,że przełącza jakoś 2D tak,że widzi wszystkie organy w kolorach i wyraźne było widać na różowo coś jakby kanał rodny... mam nadzieje,że wiecie o co mi chodzi. I po tym powiedział,że na 100% dziewczynka. Oczywiście też troche mi pojeździł po brzuchu ale był pewien na 100% a ostatnio nawet mi pokazywał pipke :D

czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Dziewczyny nagrywacie polowkowe na plyte? ja nie wiem czy nagrywac czy nie. koszt 80zł dodatkowo i nie wiem czy nie wole malej cos za to kupic.

Ja nie mam potrzeby takiego filmu, więc pewnie bym nie zapłaciła. Mi gin powiedział, że może mi na pendrive nagrać, więc następnym razem zabiorę ze sobą i będę miała za darmo.

czekaja lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ