X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    normalnie padniecie jak wam powiem...!!!

panie doktorze a pleć?
    państwa dzidziuś...ma siusiaka

wazy 451g i termin mam na 25 lutego,rozwija się ksiazkowo

no to jutro lecę na nowe zakupy,cholender :D a mialam juz cala wyprawke...
    A pamietam jak pisałaś że kupowałaś wszystko dla dziewczynki a ja sobie pomyslałam żeby Cię czasami lekarz nie zaskoczył, tak teraz nie obraź się ale trochę się uśmiałam ale nie z Ciebie tylko z tego że wtedy o tym pomyślałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    A łożysko na ścianie przedniej to nie jest to samo co łożysko przodujące?
    łożysko na przedniej ściance to takie z przodu brzucha a łożysko przodujące to takie które jest umieszczone przy ujściu macicy tak jakby pierw miało urodzić się łożysko a potem dziecko, dlatego jest to niebezpieczne.

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka no widzisz wszystko z niunia ok:-) niepotrzebny stres mialas.
    Sarah terminy porodu nam wszystkim sie jeszcze moga poprZesuwac, te podawane na usg sa orientacjne bo uwzgl. Tylko wymiary dziecka a z tym wiadomo jak jest , jedne rodza sie wieksze inne mniejsze. Trzeba brac to z przymrozeniem oka. Dziecko samo zdecyduje kiedy bedzie chcialo wyjsc:-) moja Olka byla dosc duza na kazdym usg a urodzila sie w terminie a gdyby nie to ze byl wywolywany porod to pewnie i by dluzej siedziala:-)
    Ja bym chciała żeby urodziła się 25 lutego w urodziny mojej mamy, bo do 31 marca przenosić nie ma możliwości czyli do urodzin mojego M

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Kasss jestem zdania że my możemy chodzić z brzuchami a faceta powinny rosnąć piersi podczas ciąży bo jak na jedną osobę brzuch i piersi to za dużo zobaczyliby jak to fajnie bo wkurzają mnie takie teksty facetów
    ale oni by się cieszyli bo mieli by się czym bawić

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i udanych wizyt życzę i miłego weekendu bo dziś piątunio ;)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3majcie dzis kciuki za mnie i za Noe ;) obydwie mamy polowkowe ;D

milego dnia brzuchatki ;* pozniej nadrobie wczkorajsze zaleglosci ;) *

noa8, Sarah88, SunSun, kasss, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super, że tak szybko inny lekarz rozwiał Twoje wątpliwości i nie musisz się zastanawiać i martwić czy wszystko jest ok! Jednak dobry lekarz jest bardzo cenny!

Noa, Madziutek powodzenia na połówkowym. Trzymam kciuki za Was i za inne dzisiejsze wizyty :) Ja też idę na 13.20 ale już na zwykłą wizytę. Ale oczywiście też proszę o trzymanie kciuków.

Czy u Was też jest tak zimno? jak wychodziłam z domu to termometr pokazywał 2 stopnie. Masakra.... co więcej nie spojrzałam na niego przed wyjściem i nam na sobie tylko lekkie legginsy. Ale jakoś dam radę bo dziś poruszam się tylko samochodem :)

Miłego dnia :)

noa8, bella82, kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i jeszcze się Wam pochwalę - świętuje dziś półmetek ciąży :) Chyba wieczorem poproszę męża o Picolo :) albo lepiej uczczę to jakimś dobry ciastkiem... no chyba, że moja waga u lekarza dziś mnie przerazi. Na pewno w planach jest zakup dla Juniora - ale to dopiero po wizycie :)

noa8, bella82, MartaM, SunSun, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki, Scarlett za Ciebie tez :-)
    ja dzis wstalam, wypilam herbatke, zjadlam musli i chyba zaraz wroce do wyrka :-) maz w pracy nawet nie ma sie do kogo przytulic :-/
    Scarlett ja tez mam taka dluga poduche i chyba nauczylam sie w koncu z niej korzystac, do tej pory jakas duza mi sie wydawala :-)
    milego dzionka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Trzymam kciuki za połowkowe i normalne wizyty
    Ale miałam dzisiaj ciężka noc bo jak za długo leże w jednej pozycji kolano mnie boli i tak 3 razy się budziłam później do mojego męża SMS od budowlanca naszego tez mnie obudził. I jeszcze przed 5 mój mąż zawozil moja siostre na autobus i tak cicho się zachowywał ze obudził mnie jak wyjeżdżał i wracał no i teraz tez tel od budowlanca mnie obudził normalnie masakra
    No to się pozalilam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 08:37

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Sarah no myślę :) ja mam na koniec marca i jakby mi się przesunął ma początek kwietnia to tez bym nigdzie nie szła :)

ja mam termin na połowę marca, tzn 11, 13 lub 15, ale czuję, że na walentynki będę miała chłopaków, jednak forum nie planuję zmieniać, bo z wami się zżyłam:)

noa8, SunSun, Anastacia33, bella82, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym zapomniałam się pochwalić ze zaczynam dziś 19 tydz :)

Scarlett2014, SunSun, Niunia86, MartaM, bella82, kasss, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A co powiesz na mąkę ziemniaczaną, rewelacja działa prawie natychmiast.
    mąka tez jest ok

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    U nas z kolei to ja bym zginęła bez mojego M. Nie mam na co narzekać, a nawet muszę go pochwalic. O wszystkim myśli wcześniej niż ja, nie wymaga ode mnie nic i gdy pytam co mam robić mówi, że pachnieć. Więc nie robię prawie nic. Sprzątam tylko z nudów czasem. A najlepsze jest to, że tak było zawsze, nie tylko teraz w ciąży. Czasem się śmieję, że u nas role się odwróciły.
    hmm...to ten twój męzczyzna to jakis unikatowy egzemplarz, bo męzczyźni to z reguły lenie i do sprzątania itp czynności sie nie garną

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i trzymam kciuki za wizyty i za połówkowe :) Czekamy na same dobre wieści :)

Ja dzisiaj ruszam na wieczór panieński. Miałyśmy jechać we trzy, w tym ja za kierownicą bo wiadomo-niepijąca,ale mój M powiedział,że mnie nie puści samej do Wawy w te korki i nas zawiezie,posiedzi z kolega i ok.1.00 nas odbierze. Kochany jest. Jeden stres mniej dla mnie bo jeszcze nigdy po.wawie autem nie jeździłam :)

Miłego dzionka życzę. Słoneczko piękna a na termometrze 4 stopnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 10:52

SunSun lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie też piękne słońce od rana, tylko bardzo zimno.

Wybieramy się na weekend w bory tucholskie, trochę pospacerować i pooddychać świeżym powietrzem. Udało mi się rano zagnieść ciasto, wczoraj kupiłam sliwki, wiec coś pysznego jeszcze upiekę :)

Oczywiście trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące i maleństwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 09:47

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nocka minęła w miare spokojnie. Mały mnie troszkę pokopal:) teraz siedzimy z córka i ogladamy swinke peppe:)
    Jutro planuję pojechać do h&m i zakupić legginsy polarkowe.
    Niunia nie dziwię się twojemu mężowi.
    Mój też by tk zrobił.
    3mam kciuki za wizyty.

Niunia86 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie mocno trzymam kciuki za was;-) mój M o 7 do pracy poszedł też mnie obudził ale zawsze się budzę i z nim rozmawiam ale dziś miałam go gdzieś i jak tylko poszedł leżałam na lewym boku i musiała się przekręcić bo tak czułam moja myszkę delikatne ruchy były ale dość długo ona chyba wie jak poprawić humor mamusi:-) a my dziś zaczynamy pierwsze zakupy jutro jadę po kurtkę i chyba jednak kupię ta typowo ciazowo z h&m
    Brzuchstki gratuluje kolejnych tygodni i czy wy czasem się zapimnialyscie o wstawianiu brzuszków? Justyska scarlet pochwalcie się

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! u mnie też słoneczko , ale wyszłam na chwile na balkon a tam taki mróz, dzisiaj zakładam już kurtkę zimową! nie chce się przeziębić...

Wizyte mam po 18 tak więc odezwe się dopiero wieczorkiem, bo jadę wcześniej do mamy na barszcz czerwony ;)

Gratuluje kolejnych tygodni. No właśnie Scarlett miałaś wstawić zdjęcie niedawno ;)

Kasss ja też się zdziwiłam jak napisałaś, że w 30min kupisz kurtke. w 30min to ja nie zdąże jednego sklepu obejść..;)

Madziutek napisz po wizycie jak tam! ;*

Niunia86 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny weszłam na lutówki z ciekawości jak radzą sobie starsze koleżanki i się przeraziłam. Na listopadówkach też problemy. Aż pot oblewa jak się to czyta. Już nie wiem czy wolałabym nie wiedzieć, że takie rzeczy się dzieją i czy lepiej wiedzieć i próbować zachować maksymalną czujność.

‹‹ 548 549 550 551 552 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ