X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah na pewno się nie obraził moze czuje ze jesteś zdenerwowana na pewno nikt nie myśli że go nie chciałaś poprostu nastawilas się na dziewczynkę bo lekarz ci tak powiedział i nic dziwnego ze jesteś zaskoczona każdy by był na twoim miejscu przespij się z tym jutro będzie lepiej a wyprawka się nie martw sprzedasz najważniejsze ze jest zdrowy!
    Justyska ja też mu powiedziałam ze się zdziwi ale jak jednej w biuście nie mogłam dopisc to powiedział a kiedyś miałaś takie ładne piersi przykro mi sie zrobiło przecierz to nie moja wina ze się zmieniam i powinien mnie wspierać a nie dolowac!

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka super, że się wszystko wyjaśniło i mała ma prawidłowe wymiary. No można się wkurzyć. Moje poniedziałkowe połówkowe to przecież też była kpina. Lekarz (z certyfikatem fmf) w ogóle ze mną nie rozmawiał, tylko dostałam opis badania na karteczce a5. Niby wszystko ok, a wymiary dziecka jakieś dziwne (za duża główka) i magiczne przesunięcie łożyska z tylnej na przednią ścianę macicy.

Całe szczęście, że dwa dni później miałam wizytę u swojego gina prowadzącego. Dziecko 50g większe, główka proporcjonalna do reszty, a łożysko jednak nadal na tylnej ścianie.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka no widzisz wszystko z niunia ok:-) niepotrzebny stres mialas.
    Sarah terminy porodu nam wszystkim sie jeszcze moga poprZesuwac, te podawane na usg sa orientacjne bo uwzgl. Tylko wymiary dziecka a z tym wiadomo jak jest , jedne rodza sie wieksze inne mniejsze. Trzeba brac to z przymrozeniem oka. Dziecko samo zdecyduje kiedy bedzie chcialo wyjsc:-) moja Olka byla dosc duza na kazdym usg a urodzila sie w terminie a gdyby nie to ze byl wywolywany porod to pewnie i by dluzej siedziala:-)

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczynki wizyt,dobrych wiadomości i "niespodzianek":)

Kurcze połowa z Was już po połówkowym a do mojego jeszcze 2tyg... Ale jakoś musze wytrzymać :/

Dobrej nocki :)
    Pododzenia jutro na wizytach!

kasss lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka dobrze ze poszlas do swojego gin
    Wiecie co dziewczyny to jest nie do przyjęcia jak lekarz z odpowiednim certyfikatem moze się tak zachowywać to nie ma znaczenia czy ktoś idzie prywatnie czy ma skierowanie powinni każdego traktować tak samo i wychodzi na to ze zwykły gin musi ich poprawiać powinni się wstydzić!

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss jestem zdania że my możemy chodzić z brzuchami a faceta powinny rosnąć piersi podczas ciąży bo jak na jedną osobę brzuch i piersi to za dużo zobaczyliby jak to fajnie bo wkurzają mnie takie teksty facetów
    Dobrze ze mój lekarz prowadzący robi mi usg połowkowe i w 12 tyg bo przynajmniej się przykłada bo po waszych przejściach to bym swojego gin nie wymieniła na żadnego innego

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mnie też wkurzają i pomyślałam sobie ze nie tknie ich jak takie mu się nie podobają wyszłam ze sklepu i po zakupach my musimy wszystkim się zajmować o wszystkim myśleć rodzic w bólach a oni wezmą juz dzidziusia na ręce chociaż mogli by okazać trochę wsparcia
    mi też w 13 i teraz robił mój gin prowadzący ale w prywatej klinice i on nawet nie pamiętał czy mówił nam płeć wcześniej s ja się przyznałam później jestem z niego zadowolona ale wcześniej miałam innego gina i rozumie jak to jest

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja własnie mam wielkie szczęście do gina prowadzącego, dlatego wcale się nie przejęłam tym pierwszym badaniem. Wiedziałam, że mój na wizycie wszystko dokładnie zbada, pomierzy i wytłumaczy :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh na twoim miejscu Kasss pewnie bym a)rozplakala sie b)zrobiła awanturę ;-) taka jakaś ostatnio uwrazliwiona jestem :-/ Mój M. jak widzi moje piersi nago tylko kwituje :oooo jaaaacieee! A ja nie wnikam czy pozytywnie czy negatywnie;-)
    Dorka...co za ulga!!! Niby to nie było nic groźnego ale wiem ze na pewno sie martwilas!

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Dziewczyny korzystacie z aplikacji mobilnej Allegro? Ja jestem zachwycona i polecam. Dostaje się kupon na 20 zł zniżki na zakupy za co najmniej 50 zł (u jednego sprzedawcy). I takim oto sposobem kupiłam 2 opakowania Pregny plus i Sudokrem 125 ml. za 32 zł. Rewelacja!!! Wykorzystałam ten kupon i od razu dostałam następny, ważny do 4 listopada. Będzie na zakupki dla maluszka. Zawsze to fajnie kupić coś taniej.
    To pomyśl ile się zaoszczędzi jak większość ciuszków kupi się u jednego sprzedawcy

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy tyle różnych opinii, diagnoz i interpretacji, że nie wiadomo, któremu wierzyć. Ja się cieszę, że mam jednego, który robi wszystkie badania sam i że nie muszę chodzić do dwóch.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Emartea u mojej córci sudocrem sie nie sprawdzil miala po nim krosty ja polecam linomag lub alantan plus do pupy
    A co powiesz na mąkę ziemniaczaną, rewelacja działa prawie natychmiast.

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdzam że faceci bez nas to by zginęli.

Ja przed chwila miałam lekka zalamke i się rozplakalam nieraz jakoś mi źle. To mój stwierdził że boi się o moje zdrowie psychiczne

kasss lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, już nawet znalazlam takiego u którego kupię kilka pajaców, śpioszków i bodziaków i trochę na tym oszczędzę. Tylko nadal żałuję, że nie znam tej płci bo to jednak duże utrudnienie przy wyborze takich rzeczy.

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ja jak pierwszy raz się rozplakslam kilka lat temu to tak skakał koło mnie przepraszał i w ogóle a teraz to nawet nie zwraca uwgi czasem a czasem się pyta co znowu zle zrobiłem ahh brak słów
    Justyska niech o swoje się martwią my jesteśmy silne i sobie poradzimy gorzej z nimi
    Widzę ze nie tylko ja spać nie mogę Dorka dziś będzie miała nocne towarzystwo s my będziemy odsypiac jutro ;-)

Dorka1979, SunSun lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Stwierdzam że faceci bez nas to by zginęli.

Ja przed chwila miałam lekka zalamke i się rozplakalam nieraz jakoś mi źle. To mój stwierdził że boi się o moje zdrowie psychiczne

U nas z kolei to ja bym zginęła bez mojego M. Nie mam na co narzekać, a nawet muszę go pochwalic. O wszystkim myśli wcześniej niż ja, nie wymaga ode mnie nic i gdy pytam co mam robić mówi, że pachnieć. Więc nie robię prawie nic. Sprzątam tylko z nudów czasem. A najlepsze jest to, że tak było zawsze, nie tylko teraz w ciąży. Czasem się śmieję, że u nas role się odwróciły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 23:48

gosiaczek31, SunSun, kasss lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem mi aż głupio, że on tak wszystko robi i wtedy za coś się tam zabieram.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś ostatnio często spać nie mogę tu raz boli kręgosłup a jak się wkoncu ułożenie i za długo w jednej pozycji to kolano masakra ja jak stara babcia czasem sięczuje.heh jak jadę do mojej babci to mamy wspólny temat o tym co nas boli heh

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie masz Emartea czasem bym tak chciała nie myśleć o niczym żeby ktoś za mnie myślał i robil

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    bella82 dziekuję bardzo, dobrze się noszą i nie mechacą? pytam bo moje ostatnie które zamówiłam z allegro są beznadziejne :P

http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4708372475.html

dziewczyny nr 463 czy 403 ? pomóżcie jeden już wybrałam ten w różowe sówki bez falbanki ale podobno przydają się dwa, a ta falbanka jest taka urocza że nie mogę się oprzeć tylko nie wiem który wziąć :(
    Jakie cudne rożki i jak tu wybrać z tak dużej liczby.

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ