Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Sarah przekonalas mnie zamowie te witaminki
Dziewczyny macie czasem takie uczucie ze dziecko jest bardzo nisko i podczas siusiania jest wrazenie jak by mialo poleciec. Strasznie glupie mam czasem schizy ale moze nie jestem tu jedyna ..
Moja tesciowa podobnie jak niektore uwaza ze wszystko powinno sie kupowac w ostatniej chwili a wozek to juz wogole dopiero jak bede na porodowce to ojciec ma kupicwogole nie zamierzam brac pod uwage takich rad
Sarah88, Justyska89, MamaAdasia, czekaja, Krokodylica, Juusti69 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Dziewczyny siedze czytam i nie wierze:) jak mozna mowic komuś kiedy ma coś kupowac. moja koleznak kupila wozek w 12tc. owszem przeszlo mi przez mysl ze wczesnie kupuje ale ni osmieliłabym sie jej tego powwiedziec. to jej dziecko jej zycie i jej wybor:)
mi nikt uwagi nie zawraca ale w sumie moze cos tak w duchu mysla i gadaja miedzy soba. nawet jesli mam to gdzies. staram sie przestac przejmowac zdaniem innych:) nikt za mnie zycia nie przezyje i moje wybory to moje wybory:)
mysmy z mezem rozpisali plan zakupow wyprawki od pazdziernika do lutego:) i stopniowo konsekwentnie realizujemy liste:0 tak nam najlatwiej i najbardziej rozlozylismy koszty:)
gosiaczek31, SunSun, noa8, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Witam mamuśki,też mam ochotę iść na zakupy ale nie mam po co!!!
Moja siostra urodziła synka 20 miesięcy temu i miała wszystkie ubranka nowe które podarowała mi zanim w sumie jeszcze w ciąże zaszłam (bo wiedziała że się staramy).Mam ubaranka na cały pierwszy rok życia (niektóre jeszcze z metkami).Moja koleżanka urodziła w maju tamtego roku córeczke i też wszytsko dla mnie odłożyła.Już wiem że będzie synek więc powiedziałam Patrycji,że może sprzedać te ciuszki bo też jak nowe a ja już nie mam miejsca na strychu i w pokoiku maleństwa kroka zrobić bo wszędzie dziecięce ubranka się walają.Dostałam też łóżeczko z przewijakiem i wanienkę,nowy rożek jeszcze w opakowaniu.Teściowa nakupowała kocyków pościeli itd wiec nie mam po prostu co kupić.Nowe butelki wraz ze smoczkami dostałam od znajomej jak tylko jej powiedziałam że w ciązy jestem.A tak sie cieszyłam na te zakupy bo uwielbiam te słodkie maleńkie ubranka kupować.Tylko po co?Mały wyrośnie mi po jednorazowym ubraniu tego co już mam.Tylko wózek musze kupić i pampersy.Tak to jest jak sie na dziecko baaaardzo długo czekało i już się traciło nadzieję że to dziecko będzie.Wszystcy z tej radości oszaleliSarah88, gosiaczek31, SunSun, noa8, Niunia86, Krokodylica, sylwia85, czekaja lubią tę wiadomość
-
Także ja mam wyprawke praktycznie od samego początku ciąży,jedyne co musze zrobić to wszystko poprać i poprasować (a płyny dokładnie 4 ) do prania dla dziecka też kupiłam już miesiąc temu bo były w promocji hihi) także kobietki 20 tydzień nie wydaje mi się za szybko.Zawsze się znajdzie ktoś "mądzrzejszy" i będzie głupie komentarze robił.Wasz brzuch,wasza dzidzia i wasz biznes kiedy co,za ile i jak kupicie.Byle byście były zadowolone bo wtedy maleństwo też ma dobry humor
U mnie noc nieprzespana bo kotek mi zaginął i sie strasznie martwie,wiem wiem ze nie powinnam bo szkodze dziecku ale mój piesek i kotek są dla mnie jak dzieci.Nie widziałam go od czwartku ale dopiero wczoraj do mnie doszło że aż tak długo to nigdy mu się nie zdarzyło domu opuścić i pewnie coś mu sie stałoMam złe przeczucie
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
jestem juz po wizycie i wszystko jest w porzadku
lozysko podnioslo sie, szyjka ma 5cm, wiec super plynu owodniowego tyle ile ma byc
Maly ma 339gram, super sie ulozyl i moglismy sobie popatrzeca pod koniec badania jak zwykle sie obrocil pleckami i tyle bylo
no i dostalismy pozwolenie na malekasss, Anastacia33, MartaM, noa8, Scarlett2014, Krokodylica, gosiaczek31, sylwia85, Niunia86, SunSun, Madzik82, Emily83, jasmin, Emartea, MamaAdasia, kaczamila, czekaja, Emca lubią tę wiadomość
-
Ale się rozpisalyscie mi coś się net zawiesił i nie miałam przez pol dnia
dobrze ze maz z pracy juz wrócił to odblokował ja się boje co będzie po porodzie jak juz teraz się wtrącają
MamaAdasia no właśnie moja sąsiadka robiła to samo upychala w dziecko słodycze mimo ze synowa ja prosiła żeby nie dawać rozumiem ze babcie rozpieszczają ale nie powinny pidwarzac zdania matki
Ja mam ręcznik z biedronki i faktycznie nie jest zbyt mieciutkiMamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]
-
bella cieszę się, że wizyta ok
ja też biorę vitaminer ale co drugi dzień..sama tak postanowiłam..i płaciłam za 30 tabl+30 kapsułek 27złbella82 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyBella cudowna wiadomość! Gratuluję
Loszcz współczuję i rozumiem... może jestem kopnięta ale kocham mojego kota który jest członkiem rodziny!
Justyska teoretycznie z mamą powinno być łatwiej niż z teściową. .. teoretycznew praktyce u mnie obie dają mi w kość choć z innych powodów. Moja mama jest nadopiekuńcza i choć ciężko mieć do niej pretensje o dużą dawkę miłości to często jej bywa tu uciążliwe. Dlatego cieszę się ze meszkamy osobno i że oboje zgadzamy się że rodzice mogą doradzać ale decydujemy my.
P.s. a propos wyprawki w środę chyba będzie i mój kocyk i zamówienie ze Smykabella82, czekaja, loszcz lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bella gratuluję! Świetne wieści i cudne zdjęcie
U nas nadal remont... Końca nie widać ale co zrobić? Trzeba to jakoś przeżyć. mam nadzieję,że max 2 tyg i wreszcie będę mogła położyć się w nowym miejscu
Miłego wieczoruJa uciekam na film
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa chyba idę zaraz spać... jestem jak pies Pawłowa i zmiana czasu źle na mnie wpływa
a poza tym miałam dziś szalony dzień i czuję to w kościach
Ale za to idziemy w weekend do znajomych.... chcę kupić jakiś drobiazg dla ich małej więc będzie okazja do kolejnej wizyty w Smyku a pewnie domyślacie się jak to się skończygosiaczek31, bella82, Madzik82, SunSun, Emartea, Niunia86 lubią tę wiadomość