X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska no niestety nic na to nie poradzimy dobrze ze masz oparcie w mężu mój do połówkowego kazał czekać ale teraz juz mogę szaleć i nie zamierzam się nikim przejmować ty tez się nie przejmuj i kupuj wiem jaka to sprawia radość;-)
    a co do budowy to mamy odwrotna sytuacje bo działka od teściów i oni wszystkim się interesowali a moi nawet tam nie byli ciesz się ze niedługo się przeprowadzisz i będziecie mieć spokój:-) u nas to jeszcze dluuuugo potrwa;-)
    Gosiaczek a ile miała twoja corcia jak się urodziła?

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia tez się wyzaliłam i mi lepiej w sumie ciesze się ze jest to forum bo można tu się wyglądać i raczej ktoś cię pocieszy a nie zjedzie :)

Kasss tez cały czas mówiłam ze będę czekała do połowkowego ale wczoraj stwierdziłam ze nic się nie stanie jak coś kupie. i nawet smiałam się ze nic by się nie stało jakby chłopiec się urodził a co różowych bodow nie można mu ubrać na noc :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:25

Niunia86 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunia pewnie ze nie zasmiecasz nikt nas nie zrozumie jak my siebie nawzajem nawet najlepsza koleżanka bo zwyczajnie ja ten temat nie dotyczy ja zawsze mowie zobaczysz jak ty będziesz w ciazy;-)
    Niunia a w jakim stanie są te ciuszki co kupiłaś bo oglądałam takie zestawy na allegro ale mniejsze i tak się zastanawiam czy na żywo tak samo jak na zdjęciu wyglądają?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a od jakiego sprzedawcy kupowalyscie ten kocyk minky?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 10:41

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss na 310 sztuk ubranek z 10 jest do wyrzucenia.. Bo albo plamy albo gdzieś porwane. Reszta w bardzo dobrym stanie bo to po jednej dziewczynce więc mało zniszczone. Ja sie liczyłam z tym,że nie wszystko będzie idealne ale jest nawet pare rzeczy z metkami :)

Moim zdaniem warto,bo drogo nie jest a podejrzewam,że i tak na jakieś większe uroczystości większość z nas będzie wolała kupić maleństwu coś nowego,żeby wyjątkowo wyglądało. Na co dzień ubierasz wygodnie a nie elegancko więc moja paczka trafiona :) Było tam dużo leginsów,spodenek jeansowych,kilka sukienek i MNÓSTWO body z krótkim,długimi na ramiączka-więc to co najpotrzebniejsze:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss miala 55 cm. I 56 kombinezon byl za duzy, spioszki tez wisialy:-) ale sa dzieci ktore rodza sie 60 cm i wtedy trzeba miec na wszelki wypadek wiekszy zestaw:-) ale mysle ze tego nie da sie przewidziec wczesniej.
    Dziewczyny nie przejmujcie sie gadaniem innych. Zazdroszcza i tyle:-) ja sie kiedys tym strasznie wkur... I bralam do siebie jako atak. Teraz poprostu robie swoje i nie gadam o tym z nikim oprocz meza:-) wlasciwie to dotyczy tylko nas:-)
    Znajomi zwykle nie chca dyskutowac z dziewczynami w ciazy bo uwazaja ze one tylko o tym gadaja. O dzieciach, pieluszkach, kupach, ciuszkach itp. Wiec niekedy lepiej unikac tematu. A na forum napisac bo tu wszystkie jestesmy w tym samym stanie i zrozumiemy:-)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane...weekend ominęłam więc jak zwykle tego nie nadrobię...ale widziałam, że pisałyście o wózkach i łóżeczkach....

ja też szukam używanego łóżeczka, ale faktycznie ceny nie są tak rozbieżne więc nie mam ciśnienia jak się nic nie znajdzie to kupię nowe...ja potrzebuje KONIECZNIE łóżeczko z szufladą bo mam mało miejsca w pokoju i szuflady są na wagę złota:P i chcę białe bo wymyśliłam sobie mały remont pokoju i kolorystykę :)

wózek kupuję na pewno nowy...bo bratowa mi nagadała, że jej wózek nie nadawałby się do oddania komuś...a kosztował prawie 2 tys. i że często eksploatacja wózka przez kogoś pozostawia potem wiele do życzenia...ludzie wciągają wózki po schodach, zjeżdżają nimi bo kobitki nie mają siły dźwigać (sama będę to robić) i aż strach żeby potem się to nie rozsypało...;/ chyba zdecyduję się na baby design bo słyszałam pochlubne opinie..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech chyba za duzy rozmiar zdjec wkleilam , sproboje nast razem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:04

Sarah88 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyżby nie wyswietlały się całe zdjęcia?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    czyżby nie wyswietlały się całe zdjęcia?

eheś:P

noa8 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia to fajnie że ci sie udało i faktycznie 10sz przy 300 to jest nic;)
    Gosiaczek to mam nadzieje ze takie wielkoludki nam sie nie urodzą;)
    Rubi ja też musze miec koniecznie z szuflada ze wzgledu na miejce tylko te z szuflada sa 100 zl drozsze troche duzo przy cenie lozeczka 200, 300zl

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego łóżeczka szukam używanego ale zobaczymy co tam się wynajdzie...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    a od jakiego sprzedawcy kupowalyscie ten kocyk minky?
    http://allegro.pl/show_item.php?item=4729604935

Sarah88 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss daj znac jak przyjdzie :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zawiozłam synka na zajęcia i do 13 luzik :)

Kasss, mój mały urodził sie 56cm i 56 rozmiar był akurat, nawet niektóre nieco za duże.

Madzik82- ja mam termin na 06.03 więc też zamiaruję kupić kombinezonik w rozm 56 chcę na misiu, coś takiego jak Justyśka na zdjęciu ma, do tego mam śpiworek z wełny owczej, plus najwyżej ciepły kocyk. Po synku mam kombinezon ale zimowy , na 6-9 m-cy, więc zapewne kupię używany.

Ja mam jutro wizytę u gin zwykłą,a w piątek o 12.30 mam USG POŁOWKOWE . A nie miałam usg od 13tc więc już czekam tak jak Gosiaczek :)

Ja jeszcze nic nie kupiłam, mam kilka półek w szafie po synku, a jak okaże się że będzie księżniczka - to zaszaleję ze szczęścia ;)

Ale w pierwszej ciaży tak jak Wy dziewczyny 4 mce przed porodem już miałam wszystko prawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:54

Rubi, Madzik82, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie jakoś znów w środku kłuło, jakby w pochwie, tez tak macie? Jutro zapytam gin o to. Ogólnie częściej mnie ostatnio brzuch boli przez to ciągłe chodzenie i sprzątanie po remoncie..

Dziewczyny polecam zakupy wózków używanych na olx, dawna tablica, można tam wybrać region, gdzie się mieszka i obejrzeć na żywo wózeczek np. Ja tak zrobiłam i kupiłam używkę TAKO JUMPER X 3W 1 w idealnym stanie z fotelikiem, parasolką za 650 zł , co prawda to było 2,5 roku temu. Ale polecam tą stronkę!

Ja powiem Wam ze jak urodziłam w czerwcu to od razu mogłam na dwór wyjść bo było ciepło, ale koleżanka urodziła rok temu pod koniec października i już po 3 dniach wyszła z małym na dwór , teraz położne radzą jak najszybicej, oczywiście jak nie będzie mrozu itp.Ale np zima w ubiegłym roku była bardzo łagodna u nas, więc sąsiadka urodziła w lutym małą i od razu na dworek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:54

kaczamila lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie.

Trzymam kciuki za wizyty w dniu dzisiejszym,jeżeli takowe są ;)

W zeszłym tygodniu odwiedziliśmy z mężem sklep z wózkami i przeraziłam się wielkością kół w niektórych:) nie ma szans,żebym taki czołg wnosiła na II piętro.
    Oglądałam maxi cosi plus 4 niestety dla mnie za ciężki :( a był to mój faworyt. Nowe X landery są niczego sobie. Graco symbio-fajny,lekki ale niestety dla mnie spacerówka jest za płytka. Jeszcze pewnie nie jedna wizyta przede mną ale póki co nie mam pomysłu ;)

Łóżeczko na pewno nowe, zwykłe,drewniane. :) Widziałam komplet: łóżeczko,pościel,materacyk,i ochraniacz na szczebelki za jakieś 350zł,więc to nie jest dużo ,moim zdaniem :)

U mnie tez dalsza rodzina,typu :ciotki,babcie jakoś krzywo patrzą,że już teraz kupuje jakieś drobne rzeczy dla synka,więc przestałam mówić :) Moja sprawa.

Nie ma co brać do głowy :)

Aha kombinezonik już mam 56,kupiłam nowy na allegro za 20 zł z H&M :) okazja jakich mało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 11:56

relg2n0abn31771x.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia zycze Ci coreczki! Obie bedziemy mialy parke. A starszy brat to skarb :)
    daj znac po badaniu!
    ja chcialam dwoch chlopakow ale teraz bardzo ciesze sie z dziewczynki

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82- dziękuję ale nie chcę zapeszać, chciałabym bardzo, żebym nie była z samymi ,, chłopami'', ale jak będzie chłopczyk to fajnie też ;) Chociaż naprawdę dziewczynki są zupełnie inne ;)

A tu ciągle koparki, ciagniki i samochody, zresztą wszystko, co jeździ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:01

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)

Też oglądałam wózki na olx, ale co pokazałam mojemu B., to się doszukuje, że tu rysa, tu przetarte, a jak nie ma się do czego doczepić to kolor mu się nie podoba, więc wózek i mebelki będą nowe.

Na pewno będę polować na używany monitor oddechu z nianią. http://www.ceneo.pl/17496875, już raz trafiłam na ofertę z mojego miasta, używany przez 6mcy (tak wynikało z paragonu) za 200 zł, ale uznałam, że to za szybko i teraz sobie w brodę pluję.

U mnie sytuacja jest taka, że z przyjaciółkami za dużo o dziecku nie rozmawiam, oczywiście pytają jak się czuję, czy wybraliśmy już imię itp, ale wiem że one są na zupełnie innym etapie życia. Dlatego cieszę się ze mam Was i to forum :) Chociaż ostatnio, gdy potwierdziła się płeć dostałam od nich przesudne różowe kapciochy z napisem super diva :)

Moi rodzice większą uwagę skupiają na mnie, o to bym dbała o siebie (najlepiej leżała i nic nie robiła :P), co do wyprawki raczej ograniczają się do ewentualnego wsparcia finansowego. Wszelkie wybory pozostawiają nam. Natomiast teściowie... a w szczególności teściowa i szwagierka o niczym innym nie mówią, tylko że nie mogą się doczekać, aż urodzę, już oglądały wózki. Nawet nie wiem skąd, ale ostatnio pokazały mi że mają dwa worki używanych ubranek dla dziecka. Z jednaj strony to bardzo miłe i cieszę się, ale mam nadzieję, że trochę przystopują.

Lecę na zakupy do tesco, więc może znów z jakimiś fantami wrócę :)

MamaAdasia, Anastacia33, Niunia86 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ