X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle przez weekend miałam taki ubaw bo od kilku dobrych dni Oskar daje o sobie znać coraz częściej co mnie bardzo cieszy, najczęściej buszuje wieczorem kiedy mamusia chce iść spać, tacie robi kawały bo nie raz przykładałam mu ręce do brzucha czy poczuje kopniaki i jak na złość wtedy przestaje :P a w niedzielę rano wstajemy i mąż mówi że poczuł w nocy pierwsze kopniaki dziecka, ja zdziwiona jak to możliwe a on na to ze leżałam przodem odwrócona do niego i on sie do mnie mocno przytulił i nagle poczuł kopniaka w brzuch swój :) śmiał się, ze Oskar dał mu znać: "Stary odsuń się bo mnie puczysz" :P tak się śmiałam

gosiaczek31, noa8, kasss, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Hej ;) ja jeszcze w lozku ;)

Sarah widzialam ze.zamowilas juz wozeczek? Moge wiedziec z jakiej strony? Czarny tez mi sie podoba, wogole podobaja mi sie stonowane kolory wozkow, czern , beze, brazy ;-) a wy macie jakies ulubione kolory wozkow ? Czy wogole sie tym nie sugerujecie??
    na fejsie jest taka grupa SPRZEDAM ZAMIENIE WOZKI czy jakoś tak ;)

noa8 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Dziewczyny z poczatku marca, chyba powinnysmy miec jakis kombinezon. Jakikolwiek, nawet uzywany czy pozyczony bo na dlugo sie nie przyda ale jednak... Dwa lata temu w kwietniu chodzilam z brzuchem w zimowej kurtce i bylo sniegu po kolana tak zasypalo...
    za to rok temu prawie cala zime bylo 10 stopni
    ja mam poki co taki http://images.krajoweogloszenia.pl/nlarge/super_kombinezon_mi_z_h_m_rozm_62_82993.jpg
    wiecv jest chyba za cienki?
    jesli mam kupic kombinezon pod ktory idzie kilka warstw ubran to na 62 mam kupic?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila Ty używanego wózka szukasz na olx? Ja dzisiaj leżąc jeszcze w łóżku pobierznie zajżałam na olx i patrzyłąm wóźki ale żadna rewelacja, nic mi nie wpadło w oko. Może jak poszukam dokładniej to coś się znajdzie ale na pierwszy rzut oka lipa.
    Łóżeczek nie patrzyłam ale jak mówisz , że są fajne to aż zajrze. Łózeczka nowe chyba nie są drogie , w jakiej cenie mniej wiecej?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowe kombinezony sa szerokie. Tak je roba, ze ze spokojem wejda pod niego dodatkowe ciuchy. Ja kupuje 56 bo musze miec cos na wyjscie ze szpitala. Mloda i tak sie w tym utopi...

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nowe wczoraj ogladalismy i zdecydowalismy w sklepie kupic, bo na allegro o 35zł tansze ale za to musielibysmy dojechac po nie do sklepu sporo kilometrow od naszego miasta, a wczoraj nam sie udalo i niedaleko nas znalezlismy te same! 350zł, tylko ze my chcemy turystyczne do domu baby design, z podwieszaną górą i z fajnym przewijakiem :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze macie jakies kolezanki co rodza na poczatku zimy? Na pewno Wam pozycza taki kombinezon. Zreszta koszt uzywanego to bedzie okolo 20zl

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Zimowe kombinezony sa szerokie. Tak je roba, ze ze spokojem wejda pod niego dodatkowe ciuchy. Ja kupuje 56 bo musze miec cos na wyjscie ze szpitala. Mloda i tak sie w tym utopi...
    ja patrze po necie na takie 0-3, lepiej chyba troche wiekszy niz za maly mialby byc

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Moze macie jakies kolezanki co rodza na poczatku zimy? Na pewno Wam pozycza taki kombinezon. Zreszta koszt uzywanego to bedzie okolo 20zl
    ja nie mam dosłownie nikogo kto moglby mi cokolwiek dac po swoim dziecku, ale spoko kupie sobie :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa8 ja np znalazłam łóżeczko bardzo ładne z rzeźbionym księżycem i gwiazdkami z boku, wyciągane szczebelki, 3 poziomy ustawienia wysokości leżenia, plus: materacyk, pościel, karuzelę nakręcaną montowaną do łóżeczka, prześcieradło nieprzemakalne oraz wanienkę do kąpieli niemowląt za 200 zł :) odbiór osobisty ale ja mam 30 km więc myślę, ze spoko. wózek włąśnie dzisiaj też znalazłam pojawił sie wczoraj wieczorem niby na mazurach a ja śląsk i kółka są białe mocno zabrudzone ale u producenta kółka do 200zł wózek 800 zł a nie 1600... może też się skusimy

Sarah88, noa8, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    Noa8 ja np znalazłam łóżeczko bardzo ładne z rzeźbionym księżycem i gwiazdkami z boku, wyciągane szczebelki, 3 poziomy ustawienia wysokości leżenia, plus: materacyk, pościel, karuzelę nakręcaną montowaną do łóżeczka, prześcieradło nieprzemakalne oraz wanienkę do kąpieli niemowląt za 200 zł :) odbiór osobisty ale ja mam 30 km więc myślę, ze spoko. wózek włąśnie dzisiaj też znalazłam pojawił sie wczoraj wieczorem niby na mazurach a ja śląsk i kółka są białe mocno zabrudzone ale u producenta kółka do 200zł wózek 800 zł a nie 1600... może też się skusimy
    Oo dosyć ciekawy opis tego łóżeczka, dokładnie takiego szukam. Zamówiłaś już? Jaki kolor tego łóżeczka? Zastanawia mnie tylko pościel , musze mieć nową ;-)

• noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    my nowe wczoraj ogladalismy i zdecydowalismy w sklepie kupic, bo na allegro o 35zł tansze ale za to musielibysmy dojechac po nie do sklepu sporo kilometrow od naszego miasta, a wczoraj nam sie udalo i niedaleko nas znalezlismy te same! 350zł, tylko ze my chcemy turystyczne do domu baby design, z podwieszaną górą i z fajnym przewijakiem :)

mówisz o łóżeczku? to niedrogo jak 350zł ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pościel używana przy jednym dziecku ale na zdjęciach wygląda bardzo ładnie, pojedziemy z mężem to ją zobaczę. tak to nowe łóżeczka kosztują takie zwykłe od 120 zł, chociaż znalazłam np fajne rozwiązanie na allegro i też się nad tym zastanawiam:

http://allegro.pl/zestaw-lozeczko-dzieciece-materac-g-p-k-posciel-i4736437252.html

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny tak się zastanawiam nad tym co piszecie i sama już nie wiem bo patrzyłam na łóżeczka używane i nowe i powiem wam i powiem szczerze w szoku troche jestem bo nie ma dużych różnic w cenach między tymi łóżeczkami niewiem narazie jesteśmy zdania że wózek i łóżeczko kupimy nowe bo mamy na to pieniądze odłożone ale jeszcze się okaże stwierdziłam ze o tym będę myślała tak kolo stycznia lutego

tak poza tym to duże udanych wizyt jak ktoś dzisiaj jakaś ma :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki ja wyjątkowo się wyspalam i nawet nie wsawalam:-)
    Justyska nie przejmuj się gadaniem u mnie jest to samo wiec mama nawet nie wie ze juz coś kupiłam siostra też mnie wkurzyla bo weszła jak na łóżku wszystko pirozkladalam i mówi a jak będzie chłopiec to co? Za to tesciowa się bardzo cieszy i od męża wiem ze sama coś kupuje i sklada;-)
    Na olx są fajne rzecze ale my planujemy jeszcze jedno maleństwo to chcemy nowe:-)
    Mądzik s jak dziecko urodzi się duże to też wejdzie w 56?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila robi wrażenie to łóżeczko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass pewnosci nigdy nie ma czy nam sie zmiesci w to co kupimy:-) mi przed porodem ciagle na usg mowili ze duza bedzie, a urodzila sie normalna, przecietna i w ciuszkach 56 miala luz, a kombinezon to wogole utopila sie a na oko byl taki malutki:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss tylko ze ja nie mam wsparcia w nikim ani mama ani teściowa.siostra tez się mądrzy jakby 5 dzieci wychowała. tylko mój mąż mówi do mnie ze jak mamy pieniądze i sprawia mi to przyjemność to mam kupować i się nie przejmować. moi rodzice są naprawdę cudownie pomagają nam bardzo w wykańczaniu naszego mieszkania ale czasem mnie złości ich wycofanie co do tego ze w ciąży jestem. tato sobie ubzdual ze będzie chłopiec i jak powiedziałam se dziewczynka to powiedział ze lekarz się nie zna i musi być chłopiec. za to mama jest straszna co do kupowania ona sobie myśli ze mam czas i będę kupowała tydz przed porodem i po porodzie bo w sklepach wszystko jest nie tak jak za ich czasów. teściowa znowu jak usłyszała ze będzie babcia to pierwszy tekst ze ona nie chce być babcia do 50 a to jeszcze 2 lata. i tylko pyta id niechcenia jak ha się czuje i nic poza tym . a co do budowy to nawet tam nie była żeby zobaczyć gdzie to jest powiedziała ze przyjdzie na gotowe. teściu znowu jest strasznie zajęty rzadko go w domu widzę ale z tego ze dziadkiem będzie to się ucieszył nawet się rozplakala szczęścia. ale się rozpisałam przynajmniej mam komu się pozalilac :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lozeczko kupowalam poprzednio nowe, zaplacilam 200+ materac 100+ komplet poscieli 340 czyli nie wychodzi tak tanio. Ale troche zaszalalam z ta posciela i kupilam z wszystkimi dodatkami, gdybym poszla po kosztach to mozna kupic nowe duzo taniej. Na zmiane kupilam na allegro chyba za 40 zl:-) poszewki plus ochraniacz

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po weselno-imieninowym weekendzie... :)

CO do kupowania ubranek to mój M nic nie mówi,rodzina też, za to ostatnio zrobiło mi się przykro jak koleżanki zaczęły się wyśmiewać i to przy mnie ze mnie i moich wyborów. Jedna z nich wiedząc,że z ubranek mam praktycznie wszystko bo zamówiłam mega pake powiedziała,że ja już wyprawkę mam. One zdziwione,że tak wcześnie więc ja na to-była okazja to kupiłam. Sztuka 1,4zł więc nad czym się zastanawaić tak? A one z sarkazmem-" Nie no jak tylko 1,4zł za sztuke to masz racje,czemu nie kupić od razu 300 sztuk,przecież to normalne..."

Zwłaszcza taka jedna co ma dwójkę dzieci strasznie sie mądrzy i myśli,że wszystkie rozumy pozjadała.Ciągle tylko jeździ ze starszą córką po lekarzach i wmawia wszystkim,że jest chora. Nawet jezdzi z nią raz w tyg do wawy do poradni psych-pedagog. bo stwierdziła,że dzięki temu dziecko nie dozna szoku jak pojdzie za rok do pierwszej klasy bo dzięki temu będzie dojrzalsza...

Nie cierpię jej....
    Wyżaliłam się więc z góry przepraszam z zaśmiecenie forum ale od razu mi lepiej :)

Miłego dnia i powodzenia na najbliższych wizytach :)

gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ