Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Ostatnio mało się udzielam , głównie dlatego , ze mam mniej czasu. Dzisiaj miałam gości a wczoraj nocowałam u mamy , gdzie nie było internetu. Staram się być na bierząco z tematami dlatego Was poczytuje ale ze względu na to , że czasem mam do nadrobienia pare stron , gubie myśl i nie wiem co napisać.
Tak jak Wy mam problemy ze spaniem przekręcam się z boku na bok i nie mogę się ułożyć co do prowadza do tego , że nie mogę usnąć... cóż tak jak Scarlett powiedziała - TO CIĄŻA.
Jeśli chodzi o wóźki interesują mnie te 3w1 nie wykluczam używanego lecz pewnie kupimy nowy.. ale tym tematem nie interesowałam się nawet w najmniejszym procencie, przyjdzie czas w grudniu-styczniu.
Śliczne te ubranka kupujecie, ja przyznam wam się bez bicia , że mam już prawie wszystkie ubranka dla maluszka. Od 0-6msc. Wszystko dostałam od dwóch sióstr które użytkowały na jednym dziecku . Ubranka są w idealnym stanie , prześliczne ( ładniejszych bym nie wybrała) do tego marki Next, H&m ( ale do tego akurat wagi nie przywiązuje) , czapeczki , body , pajacyki, kombinezony dosłownie wszystkoo! do tego pieluchy tetrowe jak i flanelowe.Ręczniki dwa z kapturkiem, 2 kocyki. Sweterki, bluzy , kurteczki. Mam również Wage dla dziecka i krzesełko do karmienia.laktator, nieużywane butelki i smoczki..Dobra koniec tego chwalenia.
Nie mam zamiaru kupować już żadnych ciuszków , bo uważam że i tak za dużo mam tego dla tak małego dziecka.
Zostało tylko łóżeczko i wózek.
Pykne fotke i pokaże Wam jakie cuda dostałam
Buzia :-*Krokodylica, SunSun, Niunia86, gosiaczek31, Sarah88, kasss, czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
nick nieaktualnyDziewczyny ktore robily juz krzywa cukrowa. Mam pytanie. Robilyscie z 50 czy 75 glukozy? I w jakiej ilosci wody? 2/3 szklanki czy cala? Kurcze ja juz nie pamietam po ostatnim razie a w necie podaja roznie. A czeka mnie to badanie w tygodniu. Pewnie w srode zrobie rano a popoludniu mam usg wiec zalatwie przy jednym wyjezdzie do wawy.
Dziewczynki super ciuszki:-) slodkie. Ja narazie tylko ogladam:-) czekam na wiesci kto w brzuszku.
Pisalyscie dzis o ciezkiej nocy... Ja niby spalam ale mialam koszmarny sen zwiazany z ciaza. Nawet nie bede pisala co mi sie snilo. W kazdym razie cieszylam sie jakie obudzilam i ze to sen byl. Ja na jednym boku tez nie wytrzymuje spac, wiec co chwike sie obracam choc wole spac na prawym:-) a zwykle jeszcze moj maly przylepiec sie do mnie garnie w nocy i spi mi prawie na plecach i wtedy nie mam jak na lewy sie ulozyc. No ale tak to jest spac z dzieckiem:-) ma ekspansje na cale lozko:-) a rodzice na skraju.
Ach i witam nowa mamusie w naszym gronie bo jeszcze nie mialam okazji sie przywitac. Co do dolegliwosci i opuchlizny to bym tego nie bagatelizowala, w ciazy trzeba uwazac. Masz cisnienie w normie? Bo moze to byc powiklanie np z tym zwiazane. Wiem ze w anglii ciazko z badaniami w ciazy i konakty z lekarzami utrudnione. Wszyko zalatwia sie z polozna ale moze warto poszukac jakiejs innej kliniki. Kogos z polskiego personelu, chyba to zawsze inne podejscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 19:39
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto pochwale sie co kupilam
pierwsze dwa zdj z h&m drugie to oj maz wybieral bo jego dziecko musi takie cos miec a trzecie zdj ze smyka body w 3 pakuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 20:23
Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, bella82, kasss, Emartea, Krokodylica, czekaja, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja się zastanawiam jaki rozmiar kombinezonu na zimę kupic i czy warto skoro i tak przez pierwsze 2 tygodnie się nie wychodzi z domu bo najpierw werandowanie,czy wystarczy ten z misia h&m a pod spod wiadomo kilka warstw ubrań i jeszcze na gore kocyk
-
nick nieaktualnyWg mnie grubego nie ma sensu kupowac. Tak jak mowisz Sarah. 2 tyg i tak w domu, werandowanie a dopiero pozniej spacery. A to juz praktycznie kwiecien. Mrozow duzych nie bedzie a dzieciaczka i tak ubiera sie warstwami plus kocyk, kolderka, rozek itp. Co kto ma. Co innego grudzien styczen luty ale dla dziewczyn ktore maja terminy np polowa marca lub koniec to bez sensu. Ja trzymalam sie zasady dla dziecka jedna warstwa ubrania wiecej niz dla mnie.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
No tak to będą pierwsze dni to muszą zabłysnąć ale ja jakoś boje się ze urodzę duże dziecko 4 kg po tatusiu;-)i nawet nie ubierze tych ubranek z kombinezonem czekam do grudnia na promocje
Sarah a co robisz z tymi ubrankami co masz na dziewczynkę?[/url]
-
Ja kombinezon musze kupic bo mam termin na 1 marca a synka urodzilam 3tyg przed terminem. Wiec niestety cos musze miec
Ale kupie w styczniu na wyprzedazach bo teraz sie nie oplaca, najwyzsze ceny.
czy ktos ma w tym tyg wizyte? Ja dopiero za tydzien i wyjatkowo mi siw dluzy...MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Też się zastanawiałam nad kombinezonem i nawet kiedyś o tym już pisałam. Ostatecznie mama mnie przekonała, że w marcu już taki gruby, zimowy nie będzie potrzebny. Wystarczy jakiś polarkowy, a taki już mam. Justyśka myślę, że ten twój misiowy w zupełności wystarczy.