Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Scarlett2014 wrote:
Natomiast zupełnie nie łapię przeliczania tygodni na miesiące
na każdy trymestr dodajesz 1 tydz bo 4 tyg to 28 dni a miesiąc ma 30-31dni to na 3 miesiace +1 tydz
1 trymestr 3x4 tyg+1 = 13 tyg
2 trymestr 13 tydz + (3x4)+ 1tydz= 26 tyg
3 trymestr 26+ 13 tyg= 39 tydz
jakoś tak to bylo chybaScarlett2014 lubi tę wiadomość
-
co do tej strony to w zależności jak sie poda dł cyklu a ja też tuż przed ciążą miałam nieregularnie bardzo bo moje cyle to 20,25,27,33 przy ostatnim to już myślałam że jestem w ciąży ale dopiero byłam w następnym
-
Witajcie kobietki,wczoraj miałam "akcje".Troche się wystraszyłam bo rano po przeczytaniu postów na forum itd i zjedzeniu śniadania dopadły mnie mdłości(nic dla mnie nowego,pierwsze 3 miesiące spędziłam na pogawędkach z wc) tym razem jednak trwały one dość długo(w sensie miałam już pusty żołądek a dalej mnie męczyły) i strasznie spuchłam na twarzy!!! Normalnie nie poznała mw lustrze samej siebie! Zadzwoniłam do lekarza,a że była sobota i mieszkam w Wielkiej Brytanii to dopiero po półtorej godzinie na telefonie od położnej do szpitala,od szpitala do pielęgniarki i od pielęgniarki do lekarza dostałam wizyte.Zanim dojechałam do lekarza większość opuchlizny zeszła,przebadał powiedział że nie wiedzi problemu bo niektórzy tak mają przy wymiotach i odesłał do domu.Próbowałam mu tłumaczyć że u mnie poranne mdłości czasem trwały 24 h i naprawde znam swoje ciało a nigdy w życiu tak nie spuchłam i nie nie zjadłam nic innego niż zwykle,nie mam nowych kosmetyków ani proszku do prania więc to nie alergia.Delikatnie mnie olał,kazał pić wode aby sie nie odwodnić i tyle.Miała któraś z was podobnie?
Dodam tylko że potem byłam strasznie słaba i większość dnia przespałam,wymioty ustąpiły choć mdłości mam do teraz.Opuchlizna zeszła
-
Dodam jeszcze,że boała mnie głowa i miałam zawroty przez cały dzień.Wystraszyłam się okropnie.Nie wiem czy panikuje bez podstaw bo to moja pierwsza ciąża i z byle "gównem" bede po szpiatalch jeździć czy naprawde coś jest nie tak.Już nie mam siły na tych lekarzy tutaj bo dla nich wszystko jest normalne,jak krwawiłam na początku i pojechałam do szpitala to stwierdzili że co ma być to będzie i oni do 12 tyg i tak nie robią nic więc odpoczywać i być dobrej wiary...
-
Hm kurcze ciężka sprawa! Kiedyś czytalam ze opuchlina gdzien indziej niż na rękach i nogach w innej porze niż wieczór jest niebezpieczna.Możesz mnie Wziasc za histeryczke ale ja bym pojechała do szpitala.Jeżeli to nic takiego- będziesz spokojna!
-
Właśnie ta cała historia wydarzyła się wczoraj i byłam u lekarza ale mnie olał.Zbadał ciśnienie i temperature ,poklepał po brzuchu popatrzył na język i wysłał do domu.
Pewnie gdyby to było naprawdę coś złego to już by mi się pogorszyło ale mimo wszystko się obawiam o synka.To chyba nie jest normalne, ze nad ranem ma sie twarz jak po użądleniu przez stado os!Usta miałam jak Angelina Jolie.Mój fascet zbladł jak mnie zobaczył więc nie wyglądałam zbyt dobrze -
Mamuśki jest promocja w smyku min na te body co ja wczoraj kupiłam załaciłam 60zł a na sronie smyka są za 41 dla dziewczynek i dla chlopcow moze komuś sie przyda;)
i uwaga to jest mój 1000 post na tym forum ale zleciało;)SunSun, loszcz, bella82, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki
co do wózka to planuję kupić używany poniewarz na nowy w mojej sytuacji mie nie stać a kupienie ciuszków w ciuchalandzie to dobry pomysł ponieważ można kupić fajne ubranka za grosze a dzidziuś i tak szybko z nich wyrośnie więc niema co za drogich kupywać ale to moje skromne zdanieSarah88, Emartea, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
A ja dziś kupiłam taki oto komplecik w Smyku za 20 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 16:59
gosiaczek31, kasss, Scarlett2014, Emartea, MamaAdasia, bella82, Justyska89, SunSun, anka418, madziutek 23, Krokodylica, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny