Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Ja też w nocy spać nie moglam. Co się ułożyłam na boku i zasnęłam to za 5 minut budziłam się na plecach! I tak w kółko.
planowaliśmy kupić wózek nowy, ale koleżanka ostatnio powiedziała, że się nie bardzo opłaca. Że lepiej kupić tańszą gondolkę, bo w tym dziecko krótko jeździ s lepiej zainwestować w dobrą, lekką spacerówkę, która wytrzyma i będzie służyła kilka lat. No więc ja się jeszcze zastanawiam i nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 08:57
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny
ja też nie lepiej w nocy mam od początku ciąży mam problemy ze snem najpierw było to ze co godz do toalety chodziłam teraz już tylko 2 razy w nocy ale za to nie mogę się ułożyć nie wygodnie mi w żadnej pozycji. Nim zasne to jest 1 w nocy a później się budzę co obrót. Jak się zbliża wieczór to się martwię my uda mi się zasnąć jak człowiek.
Co do wózków to my cały czas myślimy o nowym. Niewiem dlaczego ale po prostu te najważniejsze rzeczy chciałabym mieć nowe później przydadzą się na drugie dziecko. Poza tym nie wiem ale uważam że akurat wózek powinien być nowy albo z pewnego źródła a nie mam nikogo znajomego kto by mi odsprzedalczekaja, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
my teraz kupiliśmy tańszy, używany,dobrej firmy,bo dziecko i tak w gondoli dlugo nie pojeździe, z fotelika wyrośnie, potem w tej spacerowce trochę pojezdzi a i tak planujemy kupić sama spacerowke w 2016 roku wiec rozlozylismy sobie koszta na raty,bo za ta cene co kupiliśmy 3w1 używany kupimy potem 1 i fotelik nowy, który dziś jedziemy zobaczyć w sklepie za 1000zl (od 9kg do 36kg z 3 poziomami) także my inwestujemy inaczej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 09:24
loszcz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyska ja początkowo myślałam jak Ty tzn. że przynajmniej te ważniejsze rzeczy chcę mieć nowe np. wózek. Ale teraz zaczęłam się zastanawiać bo po pierwsze raczej nie planujemy drugiego maleństwa a po drugie jednak większość wyprawki musimy kupić bo nie za bardzo mamy ją od kogo dostać czy pożyczyć.... poza nielicznymi rzeczami jak np. wspomniany fotelik choć i to nie jest pewne bo zobaczymy jak mała znajomych będzie rosła. No i jest jeszcze kwestia cen przy kwotach które pakujemy w budowę domu i wynajem mieszkania naprawdę muszę podejść do wyprawki rozsądnie choć wiem że będzie mi ciężko
na pewno postanowiłam nie oszczędzać na badaniach w czasie cięży dlatego płace kupę kasy za usg. I wiem jedno jeśli kupię coś używanego to tylko jeśli będę do tego przekonana w 100%. Jeśli nic takiego nie znajdę to trudno... zapłacimy i trzeba będzie przeboleć. Jakoś damy radę
-
Hej mamuśki widzę ze nie będę oryginalna pisząc ze nie mogłam zasnąć w radiu tylko słyszałam ze wybila kolejna godz
Anastacia ja też miałam od samego początku przeczucie na dziewczynkę i bedzie;-) nawet u nas krąży taki głupi zabobon ze jak matka ma pępek wypchnięty do przodu to będzie chłopczyk bo siusiakiem go wypycha;-) co widać się nie sprawdza
My wózek planujemy kupić nowy ale tak gora 1600xl podoba mi się jedo fyn konwalianka go polecala ale w sklepie kosztuje 2tys i na allegro też nie mniej a widziałam go na żywo i jest super też myślimy upatrzyc sobie gdzieś w sklepie a zamówić nawet na allegro ale zobaczyć musimy:-)
Ja dis bez mezulka biorę się za obiadek i pale w piecu u nas rano był szron tak zimno
Milej niedzieli i udanych zakopow:-)[/url]
-
Scarlet jesli planujesz jedno dziecko to mysle ze uzywka w bardzo dobrym stanie bedzie jak najbardziej na miejscu:) jedyny to ze warto obejrzec wozek jaki chce sie kupic na zywo bo wiele rzeczy wychodzi dopiero przy ogladaniu i potem jest problem:)
ja mam to szczescie ze w swojej karierze zwoodowej pracopwałam jako opiekunka do dzieck ai nie jedbym wozkiem jezdzilam wiec jest mi latwiej:0 maz sie uparl na maxi cosi mi tez sie nim dobrze jezdzi wiec ten kupujemy:) gondola to na jakies 5 miesiacy potem spacerowka na jakis rok a [otem juz nozki bo przeciez od czegos sa;)
gdybym chciala jedno dziecko nowego raczej bym nie kupowała:) -
nick nieaktualnyKass w Krakowie podobno bardzo tani jest sklep Świat Dziecka w Nowej Hucie. Znajomi kupili tam wózek właśnie Jedo Fyn (chyba o nim pisała Konwalianka) i podobno ceny są jak w internecie tylko na dostawe czekasz jakieś 2-4 tygodnie.
Swoją drogą dziewczyny z Krakowa czy znacie jakieś fajne sklepy z ciuszkami używanymi? Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam w ciucholandzie a teraz przyszło mi do głowy żeby tam zajrzeć i zobaczyć rzeczy dla Juniora.czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekaja raczej planujemy jedno dziecko bo może nam się to jeszcze zmienić
na pewno nie planujemy dwójki pod rząd. A w kwestii wózków to jest jeszcze opcja żeby kupić nowy a potem sprzedać od razu jak maluch wyrośnie. Jeśli kiedyś zdecydujemy się na rodzeństwo to najwyżej zrobimy to samo.
czekaja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Kasss dzięki za infotrochę mnie przerażają tłumy w krakowskiej ale do południa może dam rade
zwłaszcza jak zlowie takie cacka jak ty
My wczoraj świętowalismy rocznicę.Byliśmy na obiedzie i w kinie na 'Bogowie'.Super.Bardzo mi sie podobał( a mała caaaly film mnie szturchala -tak ze czułam pod ręką)))).Dziś mamy gości.A wczoraj miałam baardzo miła niespodzianke- koleżanka z austrii wysłała mi paczkę z rzeczami po swoich synach a dodatkowo kupiła śliczne rzeczy dla naszej Laury-sweterki,pajacyki,kurteczke,smoczki..no szok! Mój M jak oglądał to widziałam jak do niego powoli dochodzi;-)
Ja w przeciwieństwie do was nie mam problemów ze spaniem.Mogę nawet do 13 godzin!
Jutro jadę do pracy.Choć jestem na l4 od samego początku(mam wskazania-apropo wcześniejszego wątku).Ale jeżdze pomagać w rozliczeniach moich bloków,szkolić nową osobę itp jak oczywiście tylko dobrze sie czuję.Teraz jest tam taki ciężki temat który ciągnie sie od 2012 roku i ma być burza mózgów;-) nie mogę sie doczekać hehe
Także miłego dnia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:13
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Kass w Krakowie podobno bardzo tani jest sklep Świat Dziecka w Nowej Hucie. Znajomi kupili tam wózek właśnie Jedo Fyn (chyba o nim pisała Konwalianka) i podobno ceny są jak w internecie tylko na dostawe czekasz jakieś 2-4 tygodnie.
Swoją drogą dziewczyny z Krakowa czy znacie jakieś fajne sklepy z ciuszkami używanymi? Wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam w ciucholandzie a teraz przyszło mi do głowy żeby tam zajrzeć i zobaczyć rzeczy dla Juniora.Podobno Bing to taki wieeelki sklep z używka.Widziałam z zewnątrz -gmach straszny.Partnerka brata wszystko tam kupuje i ja tez sie wybiorę bo ciuszki dla małego ma super!Za grosze.To jest w Lagiewnikach.Ale o dokładny adres zapytam:-)
-
nick nieaktualnySarah ja nigdy nie miałam super regularnych cykli więc takie kalendarze nie dużo mi dają
Sun Sun to ja poproszę o namiary jak będziesz miała!
A Świat Dziecka na pewno warto sprawdzić.. znajomi których córka urodziła się pod koniec maja oprócz wózka kupili tam mnóstwo innych rzeczy. A oni należą do osób które dość solidnie porównują i ceny i jakość i raczej nie kupują w sklepach z przypadku
Sun Sun no i oczywiście Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
-
Dziękuję
bardzo
Scarlet znam ten sklep od kiedy jestem dzieckiem bo to był jedyny zabawkowy w okolicy.Pamiętam jaka radocha była jak tam szlam z mama.Moi rodzice mieszkają niedaleko właśnie sklepu.I troszkę fantazjuje ze ja z moja córka tez bede tam chodzićMoja znajoma tez kupiła tam wózek i duuuuzo artykułów potrzebych do wyprawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:30
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:wlasnie chodzi o to ze ja mam nieregularne baaaardzo,a wyliczylo idealnie...
U mnie jest o tyle łatwiej że akurat dość dobrze wiem kiedy było zapłodnieniePodejrzewam też kiedy było zagnieżdżenie bo miałam niewielkie plamienia... myślałam że to infekcja
i dość ładnie pokrywa mi się z tym co liczy Belly.
Natomiast zupełnie nie łapię przeliczania tygodni na miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 10:35
-
nick nieaktualny
-
SunSun wrote:Ja mieszkam niedaleko tego sklepu.Sprawdze go i dam znać
Podobno Bing to taki wieeelki sklep z używka.Widziałam z zewnątrz -gmach straszny.Partnerka brata wszystko tam kupuje i ja tez sie wybiorę bo ciuszki dla małego ma super!Za grosze.To jest w Lagiewnikach.Ale o dokładny adres zapytam:-)
Ja jakoś przeżyłam galerie ale ciezko mi bylo szybko sie meczylam kolejki do kas na pol sklepu i do wc to samo a bylam z 4 razy juz za ostatnim poprosilam o klucz do tej dodatkowej bo babka sama z siebie by nie dala a brzuch u mnie juz widac t
Przyłączam sie do życzeń Scarlet samych szcesliwych chwil i wszystkiego najlepszego;)SunSun lubi tę wiadomość
[/url]