X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam taki dlugi post i sie skasowal....

Anastacia mi tez wszyscy mowia ze wygladam na chlopca, a gdy mowie ze kuz potwierdzona plec, ze bedzie dziewczynka to slysze, eeee bedzie chlopak :P

Tez mi sie kreci z tymi miesiacami i tygodniami. OM mialam 24-26.05 (nie wiem dokladnie, nie zaznaczylam w kalendarzu), termin porodu gin wyznaczyl na 27. 02
    , wiec 27ego kazdego miesiaca zaczynam nowy miesiac. 6 mc wypada, ze zaczynam w 22+0 tc.

Jezeli chodzi o sluz, to ja bez wkladek nie wyobrazam sobie normalnego funkcjonowania. Zaraz mialabym mokre majtki.

Jeszcze w sprawie zwolnien uwazam ze kazda z nas jest dorosla, wie co robi, co jest dla niej najlepsze, podejmuje decyzje i ponosi ich konsekwencje. Jezeli prqca jest ciezka, atmosfera niesprzyjajaca i kiepskie perspektywy na przyszlosc, to sie wcale nie dziwie. Ja na swojego pracodawce nie moge zlego slowa powiedziec, wiec pracuje, ale jak tylko bedzie taka potrzeba to uciekam na zwolnienie :)

No to chyba wszystko :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wczoraj wieczorem, a raczej w nocy ( 00.30) moja mala dala taki pokaz mocy, ze mi brzuch az zafalowal. B. przylozyl reke i w koncu poczul porzadne kopniaki, nie mogl sie nadziwic jakie sa silne i jak ja to musze odczuwac :)

gosiaczek31, Scarlett2014, loszcz, kasss lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM namocniejsze kopniaki i dupef widoczne falowanie przed nami....

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Mamuśki melduje się po zakupach jestem mega zadowolona i wykupiłam pół galerii a co najważniejsze mam kurtke Justyśka chyba taka jak twoja tylko ja po rabacie zaplaciłam 170 zl a ty pisalas chyba ze 270 tohttp://www.hm.com/pl/product/29385?article=29385-A jest ta?
    sa mega promocje zaraz wam wsawie zdjecia ubranek Julci
    w hausie kuiłam 3 sweterki dla siebie 40% taniej
    Zakupy bez męza to są zakupy;) i jeszcze zaskoczyl mnie po powrocie powiedziałam ze wydalam wszystkie pieniadze jakie wzielam wrazie w mam zawsze karte ale nie lubie nia placic a on na to że najważniejze że zakupy udane a żona szczęśliwa w szoku jestem
    a CO do owulacji ja wiem dokladnie kiedy mialam ale gin nie pyta o to

bella82, Emartea, gosiaczek31, SunSun, madziutek 23, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski, straszna cisza jak zwykle w weekend :-)
    my z mezulkiem z samego rana pojechalismy do fryzjera, a pozniej na zakupy. na obiadek karkoweczka, z buraczkami i domowymi frytkami :-) objedlismy sie jak swinki i zdrzemnelismy sie :-) zaraz idziemy na spacerek :-)
    moj synek uaktywnil sie na wieczor i mnie kopie- najpiekniejsze uczucie!!! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:50

MamaAdasia, gosiaczek31, SunSun, Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje dzisiejsze zakupy body i skarpetki kupiłam takie pakowane po 5sz w smyku
    a komplecik w panterke ze znizka w h&m za 30 zl a jest przesliczny nawet mąż sie zachwyca czego w ogole sie nie spodziewalam
    kupilam jeszcze taki cieniutki polarowy ale za to wiekszy kocyk to mysle ze dwa mi wystarczą
    bfm9eq.jpg
    scrggz.jpg
    262095k.jpg
    i co najlepsze teraz zalwazylam ze na czapeczce jest ta blokada mąż jutro pojedzie to ją zdejmą dziwne ze nic nie pikalo jak ze sklepu wychodzilam
    sunsun i scarlet polecam galerie krakowska mimo tloku jest dużo fajnych rzeczy przecenionych o polowe kupilam tez patere z kloszem dla tesciowej na imieniny;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 18:57

MamaAdasia, gosiaczek31, Sarah88, Emartea, SunSun, bella82, Scarlett2014, Justyska89, kaczamila lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss super ciuszki :-) my wlasnie wrocilismy ze spacerku, i po wroclawskim Rynku spacerowal tez Piotr Adamczyk :-) jaki swiat maly ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 20:02

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

przyznaje sie szczerze nawet nie próbuje nadrobić

ja wczoraj miałam usg i wszystko ok dzidziuś rozwija sie prawidłowo o dziwo Pani doktor była bardzo przyjemna serduszko 4 jamowe, tętno 140 na min sprawdzała poszczególne ograny mówiła że ok położenie główkowe łożysko na ścianie tylnej wagi wzrostu nie mówiła o płeć pytałam stwierdziła "że za wcześnie może następnym razem" ale sie nie kłóciłam a badanie na nfz to i tak byłam pozytywnie zaskoczona
    ważne że dzidziuś zdrowy

za to ja nie rozłożyło mnie na 4 łopatki gardło i kaszel na piersi czuje jakby mi ktoś cegłe położył dziś przeleżałam cały dzień w łóżku a mieliśmy do znajomych iść ale ja sie nie nadaje za to mała tryska energią
    do tego jeszcze jaby było mało mała dostała uczulenia na syrop z czarnego bzu wysypało ją i drapie sie nie miłosiernie syrop odstawiliśmy ale jeszcze jej nie zeszło do końca a ja już 3 noce nie przespane bo sie budzi i płacze dobrze że fenistil troche pomaga i przestaje sie drapać

gosiaczek31, Scarlett2014, madziutek 23, kasss, SunSun, kaczamila, MamaAdasia lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass śliczny ten komplecik w panterkę

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilą zjadłam gigantyczną kolację... rodzice i mąż patrzą na mnie co najmniej dziwnie :)

Sylwia bardzo się cieszę, że podtrzymałaś serię udanych wizyt :) Z uczuleniem małej współczuje... ostatnio byłam u przyjaciółki której 18miesięczny synek miał wysypkę i to był koszmar - nie dało się wytłumaczyć małemu żeby się nie drapał a jak coś rozdrapał zaczynał płakać :/

Kass super ciuszki (panterka jest boska!) i dzięki za link o Galerii Krakowskiej - ja się jej w weekend "boję" ale może wybiorę się w poniedziałek choć cały czas nie wiem czy mam wolne czy pracuje. Jeśli nie pójdę do pracy to pewnie spróbuję pobuszować po sklepach. A póki co to jutro spróbuję coś znaleźć w Tarnowie :)

Sarah super że masz już wózek! Dla mnie to nadal czarna magia ale ostatnio o dziwo mój mąż zaczął mnie pospieszać z wyborem. Byłam w szoku ale już wszystko wiem... kumpel powiedział mu, że oni na wybrany model czekali miesiąc i chyba to go zmobilizowało :) A mogę zapytać czy duża jest różnica między wózkiem nowym a używanym? Ja początkowo była nastawiona na nowy, wydawało mi się, że co jak co ale w to warto zainwestować. A teraz się zastanawiam i może jednak rozważę używany o ile oczywiście trafiłabym na coś w dobry stanie.

A poza tym to mimo zimna w Tarnowie było dziś pięknie więc mam za sobą udaną choć męczącą sobotę. Odwiedziliśmy nasz domek, potem obie moje babcie a na koniec byliśmy na grobach. Jutro możemy się więc swobodnie lenić - no może z przerwą na zakupy.

A i pochwalę się - odnalazłam mój stary, piękny, wełniany, turkusowy płaszcz u rodziców. I jest na mnie dobry (bo to ze starych czasów)! Niestety w biuście jest na styk więc długo się nim nie nacieszę ale zawsze to coś, ewentualnie spróbuję jeszcze pokombinować z guzikami :)

sylwia85, gosiaczek31, bella82, kasss lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Sarah super że masz już wózek! Dla mnie to nadal czarna magia ale ostatnio o dziwo mój mąż zaczął mnie pospieszać z wyborem. Byłam w szoku ale już wszystko wiem... kumpel powiedział mu, że oni na wybrany model czekali miesiąc i chyba to go zmobilizowało :) A mogę zapytać czy duża jest różnica między wózkiem nowym a używanym? Ja początkowo była nastawiona na nowy, wydawało mi się, że co jak co ale w to warto zainwestować. A teraz się zastanawiam i może jednak rozważę używany o ile oczywiście trafiłabym na coś w dobry stanie.

)
    powiem tak, jeśli natrafisz na osobę ktora szanuje rzeczy to nie bedzie roznicy, ten wozek za ktory zaplacilam ma tylko rysy na stelażu, myslałam ze skoro wozek ejst czarny to bedzie wyblakniety, ale jest jak nowy, naprawde super sie prezentuje, i nowy kosztuje ponad 2 tysiace, mysmy dali 700 z fotelikiem, jak przyjdzie to dam znac jak sie prezentuje, ale czytalam ze wiele osob woli kupic lepsza firme ale uzywany, niz np malo znaną a nowy, decyzna nalezy do was, wg mnie wozek zadbany wiec warto, jesli mialby jakiekolwiek slady na materiale, nie kupilabym

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupowalam uzywany ale w super stanie, zadbany jak nowka material, zero plam itp. I bylam z tego zakupu bardzo zadowolona. Choc poczatkowo mialam zamiar kupic nowy. A teraz nawet po moim dziecku, nadal jest w swietnym stanie:-) wiec nawet nie mysle o kupnie nowego. Wtedy kupilam go za 650 zl czyli nawet nie za polowe tego co w sklepie. A byl jeszcze z papierami na gwarancji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 21:24

Scarlett2014, Sarah88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed zakupem oglądałyście te wózki na żywo czy tylko w Internecie?

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jestem zrobil śląska a kobitka z nad morza,wiec boe ma szans,ale poprosilam o zdjęcia wad o dokladny opis,co w komplecie i zadalam kilka pytań :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm mój problem polega na tym że ja nie umiem i nie za bardzo lubię zakupy przez Internet. Choć w ciąży idzie mi to trochę lepiej :) ale ogółem nie mam za dużego zaufania np. do ubrań z Allegro. No nic zobaczymy jak to wyjdzie. Póki co spróbujemy wybrać model :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie bylam przekonana i się balam,ale to jedyna tak tania oferta tego wózka, bardzo dużo o nim myśleliśmy i. w końcu się zdecydowaliśmy,w porównaniu z innymi co znalazlam ten najtańszy,najlżejszy i ma inny wygląd.dla mnie priorytetem byla waga, myslalam nad xlander xa ale to czolg, za ciężki jak dla mnie i wcale nie rewelacyjny z tego co czytalam.a Ty nad którym myślisz?

z ubraniami jednak jest trochę inaczej,bo nie możesz ich nigdzie zobaczyć a zdjęcia są doskonalone, z rzeczami jest inaczej,masz możliwość w sklepie ogladniecia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 22:01

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    hej Mamuśki melduje się po zakupach jestem mega zadowolona i wykupiłam pół galerii a co najważniejsze mam kurtke Justyśka chyba taka jak twoja tylko ja po rabacie zaplaciłam 170 zl a ty pisalas chyba ze 270 tohttp://www.hm.com/pl/product/29385?article=29385-A jest ta?
    sa mega promocje zaraz wam wsawie zdjecia ubranek Julci
    w hausie kuiłam 3 sweterki dla siebie 40% taniej
    Zakupy bez męza to są zakupy;) i jeszcze zaskoczyl mnie po powrocie powiedziałam ze wydalam wszystkie pieniadze jakie wzielam wrazie w mam zawsze karte ale nie lubie nia placic a on na to że najważniejze że zakupy udane a żona szczęśliwa w szoku jestem
    a CO do owulacji ja wiem dokladnie kiedy mialam ale gin nie pyta o to

Kasss ja mam troszke inna ale też z h&m moja początkowo kosztowała 270 po rabacie 220. Jutro też jadę na zakupy i mam zamiar kupić spodnie ciążowe jedne z rabatem w h&m. I dzisiaj stwierdziłam ze jestem okropna bo nic naszej córeczce nie kupuje i chyba jutro coś poszukam jeśli okaże się za 3 tyg ze to jednak chłopczyk to dam w prezencie mojego kuzyna córeczce która ma się urodzić w grudniu

Kasss tak poza tym super ciuszki i zostawiłam ci wiadomość

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 22:29

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wozek widzialan w necie, bylo duzo zdjec, szczegolowy opis, pozniej telefon i naprawde wyczerpujacych informacji mi mily Pan udzielil. Mowil co ewentualnie uwaza za wade. A byly to tez tylko zarysowania niewidoczne prawie na ramie i mala ilosc powietrza w jednym kole:-) oczywiscie to zadna wada bo jezdzilam nawet nie pompujac. Poza tym pojechalam obejrzec bo mialam tylko 40 km:-) i odrazu na miejscu kupilam. Pan mi pokazal wszystko jak sie montuje wszystko, zaklada, sklada itp wiec przed zakupem pojezdzialm, pomacalam, obejrzalam. I jeszcze utargowalam 50 zl na paliwo:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 22:41

Sarah88 lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moj maly tez dostal uczulenie na czarny bez! Kupilam mu Pneumolan fluo. Lipa, czarny bez, pomyslalam ze fajny sklad. A tu nagle wysypka i taka sucha skora na twarzy. Dawalam mu wapno i przeszlo ale jeszcze ma sucha skore a tydzien juz minal

sylwia85 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik ja też daje wapno i smaruje fenistilem już troche mniej sie drapie moją wysypało po prawej stronie prawa ręka noga i kawałek plecków tuż nad pośladkiem na buzi na szczęśce ma

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ