X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Napisałam długiego posta i się skasował ;(

Moje chłopaki pojechali do teściów a ja wzięłam sie za sprzątanie, a teraz robię zapiekankę na obiad.

Kaczamila, gratuluję syneczka :)

kaczamila lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje dzisiejsze zakupy dla Oskarka

2mre2v6.jpg

plus pościel z listonoszem patem :) :)

MamaAdasia, Emartea, gosiaczek31, Niunia86, bella82, kasss lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o L4 w ciąży, to uważam że dobrze zrobiłam że jestem na zwolnieniu, w 1szej ciąży pracowałam do 20tyg byłam recepcjonistką (PRACA TYPOWO BIUROWA), teraz pracowałam jako asystent w okienku na poczcie, nikomu nie polecam , najgorsza praca mojego życia, czesto miałam zmianę 14-22, masakra, a wiec jestem na zwolnieniu od 6tc i dobrze mi z tym. Nie musze dźwigać, użerać sie z klientami, ciagle liczyć kasy czy się zgadza, nawet nie ma czasu na przerwę na 8h pracy, szefowa masakra, stosuje ciągle mobbing i straszy, a za 1400 zł stwierdzam ze NIE WARTO ! kontroli się nie boję, bo myślę że każda z nas ma prawo do tego by w ciąży odpocząć i normalnie funkconować. Do tego mogę sama zajać się synkiem, nie muszę prosić o pomoc ciągle matki albo teściowej.

Co innego jeśli ktoś ma dobrą pracę, ale tak jak Kasha pisała o pracy kasjera, to nawet nie ma co się męczyć, wiem bo pracowałam kiedyś w Rossmannie. A jak coś sie stanie to nikt sie tym nie przejmie, to sa sieciówki, gdzie liczy sie tylko zysk a nie dobro człowieka/ pracownika.

A i tak jak pisze Rubi - w ciaży sie jest raz, moze dwa lub trzy, jeszcze się napracujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:19

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczamila, super ciuszki, gdzie kupowałaś?

Czy tez macie taki gęsty śluz?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek tak naprawde najlepiej pokaże nam usg w ktorym jestesmy tygodniu

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasia ja mam taki gęsty śluz i sporo go jest

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko kupiłam w ciucholandzie:)
    nawet załapałam się na śpiworek za aż 6 zł:)

MamaAdasia, Sarah88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gęsty śluz...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mnie usg nie pokazuje dobrze tygodni ciazy. Wachania sa takie ze za kazdym razem moze pokazywac co innego raz do przodu raz do tylu. Ta sa szacunkowe wyliczenia na podstawie wielkosci dziecka a wiadomoze dzieci roznia sie wielkoscia od siebie mimo tego samego wieku. Jedne sa drobne, male inne badzo duze. Dzieci kazdej z nas nie sa takie same nawet w dokladnie tym samym tygodniu. Tak jak i beda roznic sie waga i wymarami po urodzeniu. Jedne beda mialy 2,5 kg w 40 tygodniu a inne 4 kg w 40 tyg. Tygodnie wg usg podaja: ze dziecko odpowiada wymiarami przecietnemu plodowi w tygodniu takim czy siakim. Czyli statystyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2014, 13:50

MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Madziutek tak naprawde najlepiej pokaże nam usg w ktorym jestesmy tygodniu

wlasnie mi tygodnie belly pasuja ideallnie co do tygodni ciazy z usg... tylko nie pasuje mi ze wg zaczelam 6 mc w 21tc bo wedlug mnie zaczyna sie w skonczonym 22 tc ;)

kaczamila w ciucholandach wiekszosc dzieciecych zeczy to nowki z metkami i popieram takie zakupy ! ;)

a co do sluu to tez mam go duzo... bez wkladek to co chwile mokre majtki brrr... wiec tylko z wkladkami czuje sie komfortowo... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tez mam dużo śluzu, ciagle...

Zgadzam się z Gosiaczkiem, jedne dzieci rodza sie 2.5 a inne 4.5 kg, wiec ja na pomiary z USG patrzę z przymrużeniem oka. Poza tym co lekarz to inne wymiary , już to przerabiałam.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne wiarygodne wyliczenie tygodnia ciazy bedzie wtedy kiedy wie sie dokladnie kiedy byla owulacja i zaplodnienie.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ja tez bez wkladki sie nigdxie nie ruszam zeby czuc sie komfortowo

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez wkladek tez ani rusz, caly dzien mokro.
    Tez popieram zakupy dla dziecka w ciuszku:-) mozna trafic super ubranka za kilka zlotych a w sklepie kilkadziesiat. A trzeba brac pod uwage ze zwykle zaklad sie kilka razy i za male:-) no chyba ze kogos stac na wszystko nowe to czemu nie . Ja swoja Ole obkupilan w tak sliczne nowe ubranka z lumpka ze niektorzy mysleli ze kolezanka z usa mi wysyla ciagle:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Zgadzam się z gosiaczkiem bo nawet ostatnio według usg wyszło ze jestem tydz do przodu i pytam lekarza o to a on żebym na usg juz nie patrzyła bo każde dziecko rośnie swoim tokiem. Co do owulacji to ja nigdy nie miałam idealnych miesiączek zawsze o tydz nawet czasem 2 tyg mi się spóźnialy wiec nie wiedziałam kiedy dokładnie miałam owu i z tego co mi lekarz na pierwszej wizycie powiedział miałam tydz później niż powinna byc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem kiedy mialam owu bo my staralismy sie o obie ciaze wiec objawowo i po tescie owulacyjnym wiedzialam dokladnie kiedy dzialac. Wg mnie powinnam urodzic kilka dni pozniej niz wyliczyl mi gin z OM. CZyli nie 9 marca a okolo 15:-) bo wiem ze owulacje mialam pozniej. A jak bedzie sie okaze:-) bobas wyjdzie jak mu sie znudzi w brzuchu byle nie za wczesnie.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek dziecko wie najlepiej kiedy wyjść. ...oczywiscid gdy nic xlego die nie dzieje

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zawsze wiedziałam kiedy mam owulację bo po pierwsze okres miałam regularnie co 28 dni, a po drugie zawsze to czułam. Podczas miesiączki nic mi nie było, żadnych bóli itp, nawet pms nigdy nie miałam, a podczas owulacji bolał mnie brzuch, miałam lekką temperaturę i nawet czułam kiedy ten pęcherzyk pękał. Także znam dokładny dzień zapłodnienia i przez to wszystko, u mnie licząc tygodnie ciąży od ostatniej miesiączki, dzień porodu wypada prawie idealnie po 9 miesiącach.

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 3 dni i usg polowkowe. Eh doczekac sie nie moge aby poznać płeć. ...choc powiem wam ze kto mnie spotka to mowi ze "wygladam" na chlopca he he a ja mam przeczucie ze bedzie dziewczynka.

gosiaczek31, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie zaplacilismy za wózek graco symbio, mam nadzieje ze z nim wszystko ok będzie, podobno lekki i z wyglądu nam się podoba ;) na 5 ma 4.8 z tego co widzialam po opiniach.używany rok i tylko na stelażu widać ślady a tak to niczego nie zauwazylam, wiec się zdecydowaliśmy.czarny na srebrnym stelażu i w środku wkladki dla niemowlaka szare.bedzie idealny dla chlopca bo do.środka planuje kupić niebieska pościel w owieczki i ten kocyk minky też niebieski :)

MartaM, gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ