X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea mam nadzieje ze wystarczy wkoncu mam termin na koniec marca a kto wie czy nie w kwietniu wiec mam nadzieje ze wystarczy. Ale się Wkurzyłam mama i siostra mądrza mi się ze jeszcze tyle czasu mam żebym nie szalała z kupowaniem itd kurde każdy próbuje być najmadniejszy i narzucać swoje zdanie. Bo żona mojego kuzyna jest super fajna bo pierwsze ubranka kupiła w 30 tyg i jej się nie spieszy. A ja jestem konpnieta bo już się wyrywam do kupowania wyprawki. Taka wściekła jestem se szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 22:54

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik to w takim razie masz szanse zalapac sie na luty i pewnie kombinezon ci sie przyda:-) ja termin 9 marca mysle ze wczesniej nie jesli wszystko bedzie ok, wiec tez mysle tylko o polarkowym albo "misiowym".
    Ja mam polowkowe w srode na 14.30 , ale sie naczekalam na nie... Cale 8 tygodni bez usg. Cale szczescie codziennie podsluchuje malucha wiec jakos mniej myslalam o tym. A co dziwne raz sni mi sie chlopiec raz dziewczynka. Ciekawe:-)

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska nie przejmuj sie gadaniem innych:-) ja tez tak slyszalam od tesciowej a naprawde cieszylam sie pozniej ze mam wszystko przyszykowane wczesniej a nie na wariackich papierach jak juz dokucza coraz wiecej dolegliwosci.

Justyska89 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 26 października 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, nie przejmuj się Justyśka gadaniem. Rób co uważasz za słuszne i pamiętaj, że jak ty jesteś szczęśliwa to twoje maleństwo też, więc jeśli takie zakupy sprawiają ci przyjemność to tylko ma dobre wam wyjdzie.

Justyska89 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ciesze się tym że mogę kupić kilka rzeczy mojej kruszynce i wkurza mnie takie gadanie bo nie zmienię podejścia i po nast wypłacie i badaniach 13 listopada znów coś kupie. nie chce kupować za dużo ale też boje się żeby za mało nie kupić.wiem ze pewnie ktoś zawsze coś przyniesie ale co mam liczyć na innych bez sensu. Najlepiej to mi śmiać się chciało jak mama mi powiedziała ze wózka nie musze mieć odrazu po wyjściu ze szpitala.a ja mówię tak akurat po urodzeniu będę myśleć o tym żeby kupować wózki na lep na szyję a jestem taka ze nie zostawię tego na głowie mojego K wiec najpóźniej w połowie lutego mam zamiar wózek kupić. Aj ludzie starej daty chyba tak mają nie rozumieją mnie ze mi to frajdę sprawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 23:31

Dorka1979, Krokodylica, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Jutro jadę do pracy.Choć jestem na l4 od samego początku(mam wskazania-apropo wcześniejszego wątku).Ale jeżdze pomagać w rozliczeniach moich bloków,szkolić nową osobę itp jak oczywiście tylko dobrze sie czuję.Teraz jest tam taki ciężki temat który ciągnie sie od 2012 roku i ma być burza mózgów;-) nie mogę sie doczekać hehe
    Także miłego dnia dziewczyny!
    Uważaj żeby Cię ktoś nie podkablował że na l4 do pracy chodzisz bo będziesz musiała wszystkie pieniądze za chorobowe jakie dostałaś oddać i do tego odsetki.

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Czy Was też tak przygnębia to że o 17stej jest ciemno?
    ja tam wolę żeby o 17 było ciemno niż moje dzieciaki miały by po ciemku z rana na autobus chodzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hej dziewczyny mam pytanie jutro mam wizyte u gina i nie wiem czy jest taka możliwość żeby mi coś przepisała na kaszel czy musze iść osobno do rodzinnego?

ale chyba osobno tak mi sie wydaje
    Zapytaj bo może Ci wypisać

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam z 75 i rozpusciłam w pół szklance bo pielęgniarka mi tak powiedziała
    gosiaczek31 wrote:
    Dziewczyny ktore robily juz krzywa cukrowa. Mam pytanie. Robilyscie z 50 czy 75 glukozy? I w jakiej ilosci wody? 2/3 szklanki czy cala? Kurcze ja juz nie pamietam po ostatnim razie a w necie podaja roznie. A czeka mnie to badanie w tygodniu. Pewnie w srode zrobie rano a popoludniu mam usg wiec zalatwie przy jednym wyjezdzie do wawy.
    Dziewczynki super ciuszki:-) slodkie. Ja narazie tylko ogladam:-) czekam na wiesci kto w brzuszku.
    Pisalyscie dzis o ciezkiej nocy... Ja niby spalam ale mialam koszmarny sen zwiazany z ciaza. Nawet nie bede pisala co mi sie snilo. W kazdym razie cieszylam sie jakie obudzilam i ze to sen byl. Ja na jednym boku tez nie wytrzymuje spac, wiec co chwike sie obracam choc wole spac na prawym:-) a zwykle jeszcze moj maly przylepiec sie do mnie garnie w nocy i spi mi prawie na plecach i wtedy nie mam jak na lewy sie ulozyc. No ale tak to jest spac z dzieckiem:-) ma ekspansje na cale lozko:-) a rodzice na skraju.
    Ach i witam nowa mamusie w naszym gronie bo jeszcze nie mialam okazji sie przywitac. Co do dolegliwosci i opuchlizny to bym tego nie bagatelizowala, w ciazy trzeba uwazac. Masz cisnienie w normie? Bo moze to byc powiklanie np z tym zwiazane. Wiem ze w anglii ciazko z badaniami w ciazy i konakty z lekarzami utrudnione. Wszyko zalatwia sie z polozna ale moze warto poszukac jakiejs innej kliniki. Kogos z polskiego personelu, chyba to zawsze inne podejscie.

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik ja mam w tym tygodniu wizyte a dikladnie usg polowkowe.

Dorka1979, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek ja tez mam w środę

Dorka1979, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry miłego dnia życzę i spadam do wyrka, do 13 mogę spać

Krokodylica, Emca lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Emartea mam nadzieje ze wystarczy wkoncu mam termin na koniec marca a kto wie czy nie w kwietniu wiec mam nadzieje ze wystarczy. Ale się Wkurzyłam mama i siostra mądrza mi się ze jeszcze tyle czasu mam żebym nie szalała z kupowaniem itd kurde każdy próbuje być najmadniejszy i narzucać swoje zdanie. Bo żona mojego kuzyna jest super fajna bo pierwsze ubranka kupiła w 30 tyg i jej się nie spieszy. A ja jestem konpnieta bo już się wyrywam do kupowania wyprawki. Taka wściekła jestem se szok

Hehehehe jak bym słyszała mojego męża. :) "I na co Ci już te rzeczy?!". Ale zlewam jego ględzenie ciepłym moczem. ;)

Justyska89, SunSun lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Wg mnie grubego nie ma sensu kupowac. Tak jak mowisz Sarah. 2 tyg i tak w domu, werandowanie a dopiero pozniej spacery. A to juz praktycznie kwiecien. Mrozow duzych nie bedzie a dzieciaczka i tak ubiera sie warstwami plus kocyk, kolderka, rozek itp. Co kto ma. Co innego grudzien styczen luty ale dla dziewczyn ktore maja terminy np polowa marca lub koniec to bez sensu. Ja trzymalam sie zasady dla dziecka jedna warstwa ubrania wiecej niz dla mnie.
    tylko ze ja mam termin na 4 marca ....a może wyjść w lutym nawet ...ale tylko raz do auta pójdzie a potem juz przez 2 tygodnie nigdzie,...nie wiem czy jest sens żebym kupila taki gruby ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:03

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    No tak to będą pierwsze dni to muszą zabłysnąć ale ja jakoś boje się ze urodzę duże dziecko 4 kg po tatusiu;-)i nawet nie ubierze tych ubranek z kombinezonem czekam do grudnia na promocje ;-)
    Sarah a co robisz z tymi ubrankami co masz na dziewczynkę?
    wszyscy o to pytają i chcą ode mnie odkupić,ale mąż kazal dać do reklamówy i schować bo za 2 lata się przyda :P

noa8, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ja kombinezon musze kupic bo mam termin na 1 marca a synka urodzilam 3tyg przed terminem. Wiec niestety cos musze miec :/
    Ale kupie w styczniu na wyprzedazach bo teraz sie nie oplaca, najwyzsze ceny.
    czy ktos ma w tym tyg wizyte? Ja dopiero za tydzien i wyjatkowo mi siw dluzy...
    ja mam w piątek

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja jeszcze w lozku ;)

Sarah widzialam ze.zamowilas juz wozeczek? Moge wiedziec z jakiej strony? Czarny tez mi sie podoba, wogole podobaja mi sie stonowane kolory wozkow, czern , beze, brazy ;-) a wy macie jakies ulubione kolory wozkow ? Czy wogole sie tym nie sugerujecie??

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z poczatku marca, chyba powinnysmy miec jakis kombinezon. Jakikolwiek, nawet uzywany czy pozyczony bo na dlugo sie nie przyda ale jednak... Dwa lata temu w kwietniu chodzilam z brzuchem w zimowej kurtce i bylo sniegu po kolana tak zasypalo...
    za to rok temu prawie cala zime bylo 10 stopni

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w piatek polowkowe i juz sie doczekac nie moge ;)

Dziewczyny pisalyscie o duzej ilosci sluzu , ja nie mam az tyle smialo daje rade bez wkladek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 08:06

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami. ja już od 7 nie śpię.

Madzik ja też myślę o jakimś kombinezonie dla dzieciaczka termin mam na 8 marca ale jak nas zima zaskoczy tak jak w zeszłym roku i będzie na święta wielkanocne to co wtedy? tylko nie wiem jaki rozmiar. Lekarka powiedziała mi ze Oskarek ma długie nogi :) jak się urodzi długi to ja tych najmniejszych rozmiarów nie ubiorę :)

Noa my w końcu po kilkunastu zmianach zdecydowaliśmy się na wózek będzie to Tako Dalga 3w1 tylko nie wiem jeszcze czy ten beżowy czy czarno biały. nowy kosztuje 1650 zł, szukamy używanego ale jak na złość nie ma. może się coś jeszcze pojawi.
    W ogóle sprawdźcie sobie na olx.pl łóżeczka używane z Waszego regionu. powiem Wam ja byłam wczoraj tak zaskoczona ilością i na prawdę ładne łóżeczka z materacykiem a nawet nie raz z kompletem całym pościeli itp w dobrej cenie :)

Emartea czytałam ze znalazłaś przepis, udanego wypieku :)

Madzik82, noa8, Emartea lubią tę wiadomość

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ