Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    odebralam wynik :-) jest 1813:-) jest przyrost :-) ale sie ciesze :-)
    Super gratuluję ;) Z tego co widzę jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ;) Tylko cos suwaczek Ci się nie wyświetla :( Ale masz 5 t 3 d prawda? W jakich dniach miałaś mniej więcej owulkę?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na pierwsze USG idziecie z mężem czy same?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Super gratuluję ;) Z tego co widzę jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ;) Tylko cos suwaczek Ci się nie wyświetla :( Ale masz 5 t 3 d prawda? W jakich dniach miałaś mniej więcej owulkę?

ja jestem 5t2d :-) Kochana owulke mialam 15dc badz 18, nie wiem dokladnie poniewaz "odpuscilam" sobie ten cykl z temp, monitoringiem itp.
    Wlasnie nie wiem co z tym suwaczkiem :-/ juz go kilka razy wklejalam i nic :-(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej idę z mężem ;) Chcę żeby od początku brał udział we wszystkim ;) Poza tym mamy lekarza, który jest bardzo otwarty i zawsze zachęca i zaprasza także tatusiów ;) Wiadomo będzie to Usg dopochwowe więc na ten czas można wejść bez męża lub może stanąć za parawanikiem ale omawiać całość będziemy wspólnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja jestem 5t2d :-) Kochana owulke mialam 15dc badz 18, nie wiem dokladnie poniewaz "odpuscilam" sobie ten cykl z temp, monitoringiem itp.
    Wlasnie nie wiem co z tym suwaczkiem :-/ juz go kilka razy wklejalam i nic :-(
    Coś nie tak chyba skopiowałaś ;) To zupełnie tak jak ja, rzuciłam termometr w kąt nie obserwowałam za dużo i w zasadzie nie wiedziałam nic, zrobiłam jeden test owu i chyba tez miałam owulke między 16-18 dc ;) Więc całkiem podobnie ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo.
    Anulka26 kiedy masz pierwsze USG?
    ja ide 28.07

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Coś nie tak chyba skopiowałaś ;) To zupełnie tak jak ja, rzuciłam termometr w kąt nie obserwowałam za dużo i w zasadzie nie wiedziałam nic, zrobiłam jeden test owu i chyba tez miałam owulke między 16-18 dc ;) Więc całkiem podobnie ;)

wkleilam raz jeszcze i chyba jest ok :-)
    moze to nam pomoglo? wlasnie takie "wyluzowanie" :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo.
    Anulka26 kiedy masz pierwsze USG?
    ja ide 28.07
    Zastanawiam się w dalszym ciągu niby jestem umówiona na 17 lipca, ale zastanawiam się mocno czy nie przełożyć tej wizyty na 28 lipca kiedy wrócę z urlopu- wszystko byłoby jasne ;) I chyba postaram się wytrzymać do tego 28 lipca, bo w czwartek przy dobrych układach może pęcherzyk zobacze.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Zastanawiam się w dalszym ciągu niby jestem umówiona na 17 lipca, ale zastanawiam się mocno czy nie przełożyć tej wizyty na 28 lipca kiedy wrócę z urlopu- wszystko byłoby jasne ;) I chyba postaram się wytrzymać do tego 28 lipca, bo w czwartek przy dobrych układach może pęcherzyk zobacze.

moze lepiej poczekac? wtedy bedzie juz widac serduszko :-)mi gin powiedziala, ze nie trzeba sie spieszyc z USG. ja mam 28.07 i bede wtedy w 7tc, i najchetniej poczekalabym jeszcze troche ale moja gin uwaza, ze trzeba bedzie juz je zrobic.
    zazdroszcze Ci urlopu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moze lepiej poczekac? wtedy bedzie juz widac serduszko :-)mi gin powiedziala, ze nie trzeba sie spieszyc z USG. ja mam 28.07 i bede wtedy w 7tc, i najchetniej poczekalabym jeszcze troche ale moja gin uwaza, ze trzeba bedzie juz je zrobic.
    zazdroszcze Ci urlopu :-)
    Ja oczywiście trochę się boję bo mam za sobą jedno poronienie i jedną ciążę biochemiczną. Ale z drugiej strony co mi to da, że zrobię wcześniej usg? Biorę duphaston oszczędzam się, na urlopie wypocznę i tyle mogę zrobić i chyba masz rację POCZEKAM ;)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo."

dziewczyny nie dajcie sobie tylko wmówić, że jak jest badanie dopochwowe to może lekarz tatusia wyprosić.. kiedyś trochę poszperałam w ustawach i zgodnie z ustawą o prawach pacjenta i Rzecznika praw Pacjenta art.21 przy badaniu może być obecna osoba bliska tylko za zgodą pacjenta. Osoba wykonująca zawód medyczny może odmówić obecności osoby bliskiej tylko w określonych przypadkach (w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta). Fakt takiej odmowy i jej powodów lekarz jest zobowiązany odnotować w dokumentacji medycznej pacjenta. W przypadku naruszenia prawa do poszanowania intymności i godności można wnioskować do rzecznika Praw Pacjenta o wszczęcie postępowania w tej sprawie.Za nie dopełnienie obowiązku w tym zakresie można też złożyć skargę na lekarza do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej (art.36) ustawy o zawodach lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:35

bella82 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Ja oczywiście trochę się boję bo mam za sobą jedno poronienie i jedną ciążę biochemiczną. Ale z drugiej strony co mi to da, że zrobię wcześniej usg? Biorę duphaston oszczędzam się, na urlopie wypocznę i tyle mogę zrobić i chyba masz rację POCZEKAM ;)

Kochana ja tez poronilam i mam ciaze biochemiczna za soba! i dlatego po tych przejsciach wole poczekac, bo i tak sie nic nie zmieni a niepotrzebie "grzebac".
    Ja nie biore duphastonu, mam bardzo dobry progesteron, i konsultowalam to z 3 roznymi lekarzami i wszyscy powiedzieli, ze mam nie brac.

pewnie, poczekaj i zobaczysz serduszko :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    "ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo."

dziewczyny nie dajcie sobie tylko wmówić, że jak jest badanie dopochwowe to może lekarz tatusia wyprosić.. kiedyś trochę poszperałam w ustawach i zgodnie z ustawą o prawach pacjenta i Rzecznika praw Pacjenta art.21 przy badaniu może być obecna osoba bliska tylko za zgodą pacjenta. Osoba wykonująca zawód medyczny może odmówić obecności osoby bliskiej tylko w określonych przypadkach (w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta). Fakt takiej odmowy i jej powodów lekarz jest zobowiązany odnotować w dokumentacji medycznej pacjenta. W przypadku naruszenia prawa do poszanowania intymności i godności można wnioskować do rzecznika Praw Pacjenta o wszczęcie postępowania w tej sprawie.Za nie dopełnienie obowiązku w tym zakresie można też złożyć skargę na lekarza do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej (art.36) ustawy o zawodach lekarza.

dobrze wiedziec! mi w pierwszej ciazy lekarz powiedzial, ze tatusiowie moga przychodzic dopiero jak bedzie juz USG robione przez brzuch. szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! cieszę się, że jest nas coraz więcej:)

Ja koniec końców muszę iść do lekarza już w piątek bo odkrywałam, że kończy mi się Bromergon który muszę brać i potrzebuje recepty. Ale zobaczymy czy będę miała USG.

Poza tym to czuje się coraz lepiej, minęły mi mocniejsze bóle brzucha, a mdłości jeszcze nie mam więc traktuje to jako dobry znak i staram się zachować spokój. Byłam wczoraj u mojej ukochanej przyjaciółki (która oczywiście wie o ciąży) i u jej rocznego synka i pomyślałam sobie, że jeśli ona ma tak cudownego i zdrowego synka (a ma za sobą naprawdę straszne przeżycia) to może jakoś to się ułoży i będzie dobrze. Ona z jednej strony jest dla mnie przestrogą jak może być trudno, ale z drugiej strony jest też dla mnie takim symbolem tego, że może być naprawdę dobrze.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio byłam u gina z mężem i na szczęście nie było żadnych problemów, nie musiałam powoływać się na ustawy,a też było to badanie dopochwowe, nie wiem czy to ma znaczenie ale to była wizyta prywatna i babka na moje pytanie czy nie będzie problemu jak mąż zostanie na badaniu odpowiedziała "Pani tu rządzi :)" i takie podejście rozumiem :)

nick nieaktualny, Rubi lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest sprawa naszej intymności i tego czy my jako małżeństwo czujemy się komfortowo. Jedna para będzie chciała druga nie ;) A lekarze jak to lekarze maja swoje widzi mi się ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witajcie nowe marcóweczki :)gratuluję wszystkim...!

Mizzelka ja podobnie mam, że nie czuje jeszcze że jestem w ciąży...zwyczajnie to do mnie nie dociera...jeszcze na dodatek przeszły mi wszystkie oznaki :( pomyślałam, że jak zobaczę serduszko to zacznę być prawdziwą przyszłą mamą :P będę wtedy kupować sobie gazetki typu m jak mama..oglądać mebelki do pokoju :P

Endi super, że widziałaś serduszko...

Anastacia jesteśmy na tym samym etapie...:)
    no mi tak średnio raz mijają mdłości na delikatniejszy etap i bardzo się z tego cieszę, choć chwila odpoczynku a tu zapodaje fragment z belly, tak są opisywane ładnie ciąże tydzien po tygodniu, mi dziś stuka 7 tydzien a tu fragment który cie pewnie zainteresuje ;)

"Hormony ciążowe (HCG, progesteron i estrogen) obniżają ciśnienie krwi w skutek czego możesz mieć zawroty głowy i być bardziej podatna na zasłabnięcia podczas dłuższego stania w miejscu.
    Nie jest niczym dziwnym, że intensywność odczuwanych objawów ciąży waha się. Zatem mogą być dni w których praktycznie nie odczuwasz, że jesteś w ciąży lub takie w których objawy ciąży wyjątkowo Ci dokuczają. "

Rubi lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! To chyba my deecydujemy czy maz ma byc na badaniu czy nie. W pierwszej ciazy chodzilam z mezem i przy dopochwowym tez byl maz. Nie wiem w czym problem. Mezowe zrobili dziecko a nie moga patrzec na usg? Smieszne. Moj lejarz kladzie mi na brzuch papierowy recznik wiwc ani ja abi maz ani lekarz mnie tam nie oglada

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wolała żeby raczej na mnie nie patrzył jak mam wsadzone te coś ... parawaników tam nie ma i wszystko by bylo widać jak na dłoni... mąż oczywiście pojedzie ze mną spędzi ze mną dzien i w ogóle ale wolałabym żeby mnie w takiej sytuacji nie widział, nie czułabym się komfortowo... chciałabym zeby zobaczył serduszko bardzo ale... nie chce zeby mnie w takiej "pozycji" widzial...
    jedni zrozumieją inni nie.. ale ja jestem z osób wstydliwych :)
    Ciekawe czy jest możliwość nagrania tego :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki fartuch czy coś... od połowy w dół i można się owinąć ale jak się kładę na kozetkę to się muszę "rozłożyć jak żaba" :D lekarz też nie patrzy tylko patrzy na monitor i ja jak leżę to mam drugi i też patrzę na to co on widzi.. wszystko mi zaznacza tłumaczy pokazuje :) a mój mąż by pewnie był speszony... że tak leże jak ziaba :D

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ