X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    odebralam wynik :-) jest 1813:-) jest przyrost :-) ale sie ciesze :-)
    Super gratuluję ;) Z tego co widzę jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ;) Tylko cos suwaczek Ci się nie wyświetla :( Ale masz 5 t 3 d prawda? W jakich dniach miałaś mniej więcej owulkę?

• Rubi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na pierwsze USG idziecie z mężem czy same?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Super gratuluję ;) Z tego co widzę jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ;) Tylko cos suwaczek Ci się nie wyświetla :( Ale masz 5 t 3 d prawda? W jakich dniach miałaś mniej więcej owulkę?

ja jestem 5t2d :-) Kochana owulke mialam 15dc badz 18, nie wiem dokladnie poniewaz "odpuscilam" sobie ten cykl z temp, monitoringiem itp.
    Wlasnie nie wiem co z tym suwaczkiem :-/ juz go kilka razy wklejalam i nic :-(

Anulka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej idę z mężem ;) Chcę żeby od początku brał udział we wszystkim ;) Poza tym mamy lekarza, który jest bardzo otwarty i zawsze zachęca i zaprasza także tatusiów ;) Wiadomo będzie to Usg dopochwowe więc na ten czas można wejść bez męża lub może stanąć za parawanikiem ale omawiać całość będziemy wspólnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja jestem 5t2d :-) Kochana owulke mialam 15dc badz 18, nie wiem dokladnie poniewaz "odpuscilam" sobie ten cykl z temp, monitoringiem itp.
    Wlasnie nie wiem co z tym suwaczkiem :-/ juz go kilka razy wklejalam i nic :-(
    Coś nie tak chyba skopiowałaś ;) To zupełnie tak jak ja, rzuciłam termometr w kąt nie obserwowałam za dużo i w zasadzie nie wiedziałam nic, zrobiłam jeden test owu i chyba tez miałam owulke między 16-18 dc ;) Więc całkiem podobnie ;)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo.
    Anulka26 kiedy masz pierwsze USG?
    ja ide 28.07

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Coś nie tak chyba skopiowałaś ;) To zupełnie tak jak ja, rzuciłam termometr w kąt nie obserwowałam za dużo i w zasadzie nie wiedziałam nic, zrobiłam jeden test owu i chyba tez miałam owulke między 16-18 dc ;) Więc całkiem podobnie ;)

wkleilam raz jeszcze i chyba jest ok :-)
    moze to nam pomoglo? wlasnie takie "wyluzowanie" :-)

Anulka26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo.
    Anulka26 kiedy masz pierwsze USG?
    ja ide 28.07
    Zastanawiam się w dalszym ciągu niby jestem umówiona na 17 lipca, ale zastanawiam się mocno czy nie przełożyć tej wizyty na 28 lipca kiedy wrócę z urlopu- wszystko byłoby jasne ;) I chyba postaram się wytrzymać do tego 28 lipca, bo w czwartek przy dobrych układach może pęcherzyk zobacze.

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Zastanawiam się w dalszym ciągu niby jestem umówiona na 17 lipca, ale zastanawiam się mocno czy nie przełożyć tej wizyty na 28 lipca kiedy wrócę z urlopu- wszystko byłoby jasne ;) I chyba postaram się wytrzymać do tego 28 lipca, bo w czwartek przy dobrych układach może pęcherzyk zobacze.

moze lepiej poczekac? wtedy bedzie juz widac serduszko :-)mi gin powiedziala, ze nie trzeba sie spieszyc z USG. ja mam 28.07 i bede wtedy w 7tc, i najchetniej poczekalabym jeszcze troche ale moja gin uwaza, ze trzeba bedzie juz je zrobic.
    zazdroszcze Ci urlopu :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    moze lepiej poczekac? wtedy bedzie juz widac serduszko :-)mi gin powiedziala, ze nie trzeba sie spieszyc z USG. ja mam 28.07 i bede wtedy w 7tc, i najchetniej poczekalabym jeszcze troche ale moja gin uwaza, ze trzeba bedzie juz je zrobic.
    zazdroszcze Ci urlopu :-)
    Ja oczywiście trochę się boję bo mam za sobą jedno poronienie i jedną ciążę biochemiczną. Ale z drugiej strony co mi to da, że zrobię wcześniej usg? Biorę duphaston oszczędzam się, na urlopie wypocznę i tyle mogę zrobić i chyba masz rację POCZEKAM ;)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo."

dziewczyny nie dajcie sobie tylko wmówić, że jak jest badanie dopochwowe to może lekarz tatusia wyprosić.. kiedyś trochę poszperałam w ustawach i zgodnie z ustawą o prawach pacjenta i Rzecznika praw Pacjenta art.21 przy badaniu może być obecna osoba bliska tylko za zgodą pacjenta. Osoba wykonująca zawód medyczny może odmówić obecności osoby bliskiej tylko w określonych przypadkach (w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta). Fakt takiej odmowy i jej powodów lekarz jest zobowiązany odnotować w dokumentacji medycznej pacjenta. W przypadku naruszenia prawa do poszanowania intymności i godności można wnioskować do rzecznika Praw Pacjenta o wszczęcie postępowania w tej sprawie.Za nie dopełnienie obowiązku w tym zakresie można też złożyć skargę na lekarza do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej (art.36) ustawy o zawodach lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:35

bella82 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka26 wrote:
    Ja oczywiście trochę się boję bo mam za sobą jedno poronienie i jedną ciążę biochemiczną. Ale z drugiej strony co mi to da, że zrobię wcześniej usg? Biorę duphaston oszczędzam się, na urlopie wypocznę i tyle mogę zrobić i chyba masz rację POCZEKAM ;)

Kochana ja tez poronilam i mam ciaze biochemiczna za soba! i dlatego po tych przejsciach wole poczekac, bo i tak sie nic nie zmieni a niepotrzebie "grzebac".
    Ja nie biore duphastonu, mam bardzo dobry progesteron, i konsultowalam to z 3 roznymi lekarzami i wszyscy powiedzieli, ze mam nie brac.

pewnie, poczekaj i zobaczysz serduszko :-)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    "ja tez chcialabym isc z mezem ale ginekolog pewnie sie nie zgodzi bo to bedzie dopochwowo."

dziewczyny nie dajcie sobie tylko wmówić, że jak jest badanie dopochwowe to może lekarz tatusia wyprosić.. kiedyś trochę poszperałam w ustawach i zgodnie z ustawą o prawach pacjenta i Rzecznika praw Pacjenta art.21 przy badaniu może być obecna osoba bliska tylko za zgodą pacjenta. Osoba wykonująca zawód medyczny może odmówić obecności osoby bliskiej tylko w określonych przypadkach (w przypadku istnienia prawdopodobieństwa wystąpienia zagrożenia epidemicznego lub ze względu na bezpieczeństwo zdrowotne pacjenta). Fakt takiej odmowy i jej powodów lekarz jest zobowiązany odnotować w dokumentacji medycznej pacjenta. W przypadku naruszenia prawa do poszanowania intymności i godności można wnioskować do rzecznika Praw Pacjenta o wszczęcie postępowania w tej sprawie.Za nie dopełnienie obowiązku w tym zakresie można też złożyć skargę na lekarza do Rzecznika odpowiedzialności zawodowej (art.36) ustawy o zawodach lekarza.

dobrze wiedziec! mi w pierwszej ciazy lekarz powiedzial, ze tatusiowie moga przychodzic dopiero jak bedzie juz USG robione przez brzuch. szkoda, ze nie wiedzialam wczesniej!

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje! cieszę się, że jest nas coraz więcej:)

Ja koniec końców muszę iść do lekarza już w piątek bo odkrywałam, że kończy mi się Bromergon który muszę brać i potrzebuje recepty. Ale zobaczymy czy będę miała USG.

Poza tym to czuje się coraz lepiej, minęły mi mocniejsze bóle brzucha, a mdłości jeszcze nie mam więc traktuje to jako dobry znak i staram się zachować spokój. Byłam wczoraj u mojej ukochanej przyjaciółki (która oczywiście wie o ciąży) i u jej rocznego synka i pomyślałam sobie, że jeśli ona ma tak cudownego i zdrowego synka (a ma za sobą naprawdę straszne przeżycia) to może jakoś to się ułoży i będzie dobrze. Ona z jednej strony jest dla mnie przestrogą jak może być trudno, ale z drugiej strony jest też dla mnie takim symbolem tego, że może być naprawdę dobrze.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio byłam u gina z mężem i na szczęście nie było żadnych problemów, nie musiałam powoływać się na ustawy,a też było to badanie dopochwowe, nie wiem czy to ma znaczenie ale to była wizyta prywatna i babka na moje pytanie czy nie będzie problemu jak mąż zostanie na badaniu odpowiedziała "Pani tu rządzi :)" i takie podejście rozumiem :)

Scarlett2014, Rubi lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest sprawa naszej intymności i tego czy my jako małżeństwo czujemy się komfortowo. Jedna para będzie chciała druga nie ;) A lekarze jak to lekarze maja swoje widzi mi się ;)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witajcie nowe marcóweczki :)gratuluję wszystkim...!

Mizzelka ja podobnie mam, że nie czuje jeszcze że jestem w ciąży...zwyczajnie to do mnie nie dociera...jeszcze na dodatek przeszły mi wszystkie oznaki :( pomyślałam, że jak zobaczę serduszko to zacznę być prawdziwą przyszłą mamą :P będę wtedy kupować sobie gazetki typu m jak mama..oglądać mebelki do pokoju :P

Endi super, że widziałaś serduszko...

Anastacia jesteśmy na tym samym etapie...:)
    no mi tak średnio raz mijają mdłości na delikatniejszy etap i bardzo się z tego cieszę, choć chwila odpoczynku a tu zapodaje fragment z belly, tak są opisywane ładnie ciąże tydzien po tygodniu, mi dziś stuka 7 tydzien a tu fragment który cie pewnie zainteresuje ;)

"Hormony ciążowe (HCG, progesteron i estrogen) obniżają ciśnienie krwi w skutek czego możesz mieć zawroty głowy i być bardziej podatna na zasłabnięcia podczas dłuższego stania w miejscu.
    Nie jest niczym dziwnym, że intensywność odczuwanych objawów ciąży waha się. Zatem mogą być dni w których praktycznie nie odczuwasz, że jesteś w ciąży lub takie w których objawy ciąży wyjątkowo Ci dokuczają. "

Rubi lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! To chyba my deecydujemy czy maz ma byc na badaniu czy nie. W pierwszej ciazy chodzilam z mezem i przy dopochwowym tez byl maz. Nie wiem w czym problem. Mezowe zrobili dziecko a nie moga patrzec na usg? Smieszne. Moj lejarz kladzie mi na brzuch papierowy recznik wiwc ani ja abi maz ani lekarz mnie tam nie oglada

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym wolała żeby raczej na mnie nie patrzył jak mam wsadzone te coś ... parawaników tam nie ma i wszystko by bylo widać jak na dłoni... mąż oczywiście pojedzie ze mną spędzi ze mną dzien i w ogóle ale wolałabym żeby mnie w takiej sytuacji nie widział, nie czułabym się komfortowo... chciałabym zeby zobaczył serduszko bardzo ale... nie chce zeby mnie w takiej "pozycji" widzial...
    jedni zrozumieją inni nie.. ale ja jestem z osób wstydliwych :)
    Ciekawe czy jest możliwość nagrania tego :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taki fartuch czy coś... od połowy w dół i można się owinąć ale jak się kładę na kozetkę to się muszę "rozłożyć jak żaba" :D lekarz też nie patrzy tylko patrzy na monitor i ja jak leżę to mam drugi i też patrzę na to co on widzi.. wszystko mi zaznacza tłumaczy pokazuje :) a mój mąż by pewnie był speszony... że tak leże jak ziaba :D

‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ