Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny ja dopiero teraz weszłam na forum ale podczytywalam was w międzyczasie robienia obiadu.
MamaAdasia ja wczoraj kupiłam te zakolanowki w Biedronce ale jaka ja zakręcona miałam w ręce mniejsze i mój rozmiar i niewiem jakim sposobem wzielam mniejsze dzisiaj leciałam wymieniać na szczęście nie było z tym problemu.
tez macie taki ciężki oddech
ostatnio. mój mąż się aż ze mnie śmieje ze dysze jak parowóz. masakra szybko ie mecze i wogole ciekawa ja jestem co to będzie w 9 miesMamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość
-
Wow, Czekaja masz zdolnosci, ja ostatnio szarlotkę zrobiła i Comber, coś jak murzynek, takie zwykłe, a nie ma komu jeść...
Ja z małym miałam na przedniej ścianie łożysko, to pierwsze kopniaki ok 21tc poczułam ale tez lekkie, a teraz nie wiem na której mam ścianie, to się okaze.czekaja lubi tę wiadomość
-
kaczamila wrote:A zapomniałam Wam ostatnio napisać. jak byłam u gin to rozmawiałyśmy na temat mojego badania połówkowego i o podejściu niektórych lekarzy i mówiła mi, że ma pacjentkę która ma bliźniaki w brzuszku i poszła na badanie prenatalne w 12 tyg i tam wtedy jej wyszło ze ma dwa serduszka i będą bliźniaki i wiecie co te chamy zrobiły??(wybaczcie ale nie da się inaczej)... policzyli jej za badanie podwójnie czyli zamiast zapłacić 250 zł zapłaciła 500... bo Pani ma bliźniaki czyli dwójkę dzieci.... masakra!!
Cześć mamuśki
Trochę przesadzili z tą kwotą, ale u mnie u gina jest rozpiska że za USG w ciąży 150 zł a ciąża mnoga 300zł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Dziewczynki moim zdaniem strasznie drogie te wizyty prywatnie niektórzy lekarze zdzieraja z nas cięzarnych kase a 500zł za to że to badanie ciąży mnogiej to już przegięcie
slodka śliczny ten twój synuś i piesek też jest fajnyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 15:33
-
nick nieaktualny
-
Hej! Gratuluję udanych wizyt i pięknych dzieciaczków
Franciszek to piękne imię, Stanisław też. Jeżeli doczekamy się kiedyś chłopca to będzie właśnie Stanisław lub Jan po moich dziadkach. W USC można już nadawać imiona w zdrobniałych formach, ale moim zdaniem trzeba to dobrze przemyśleć, to imię będą nosili kiedyś dorośli ludzie.
A nasza maleńka nadal bezimienna ja się skłaniam ku Zosi, mąż chce Hanię, teraz jeszcze wspomina coś o Ninie i Lilce. Sama nie wiem.
Jak ja robiłam obciążenie glukozą 75 g to pielęgniarki same mi ja mieszały. Wody generalnie nie powinno się pić podczas badania, ale pozwoliły mi wypić po małym łyczku gdy robiło mi się niedobrze lub słabo.
Bella super zakupyMamaAdasia, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMamaAdasia wrote:justyśka, a nosisz je do spodni czy do spódnicy?
One do długich butów fajne są, nie ?
różnie do krótkich butów i do legginsow to ściągam je do samego dołu.dlugich butów jeszcze nie mam ale mam zamiar do długich tez i do tuniki. juz w tamtym roku nosiłam takie zakolanowki bo ciepłe są a wiadomo jakie teraz buty są
-
czekaja wrote:ZAzdrosze Wam pamieci:) ja jak ktoś się nie odywa to zazwyczaj kogos mi barkuje ale nie pamietam nicka więc nie wiem o kogo pytac:)
dziewczyny czy ktoraś z Was ma łożysko na przedniej scianie?? ja mam i swoją mała bardzo malo czuje i bardzo słabo. niby to przez to a tak bym chciała juz takie mocne kopniaki czuc:(
http://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-z-trufla-czekoladowa-i-baileys
dzis dla meza piekę ciasto:)
Ja mam na przedniej ścianie, ruchy jednak czuję bardzo wyraźne. Pierwsze poczułam w 17 tc, ale ja jestem szczupła bardzo i to pewnie dzięki temu tak dobrze wyczuwam ruchy. Nie martw się bardzo często łożysko amortyzuje kopniaki, fikołki i boksyczekaja lubi tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt
super ciuszki, ja jeszcze nic nie mam oprócz wałeczka, który był gratis przy poduszce ciążowej. Ale po połówkowym zacznę kompletować wyprawkę. Już się nie mogę doczekać.
Kłucia lekkie też mam, najczęściej jak siedzę i wstaję, takie punktowe. Jednak nie na tyle częste i bolesne, żebym musiała coś na to brać.
Zauważyłam też zwiększony apetyt, ostatnio na kolację zjadłam 5 kromek chleba i dalej byłam głodna, nie wspomnę już o głodzie w nocy kiedy wstaję na siusiu. Nie ulegam mu w nocy he he.
A ja dziś na obiad znowu placki ziemniaczane robiłam. Mam ostatnio straszną ochotę na nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:08
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
A to nasz dzisiejszy brzusio wiem nie jestem zbyt fotogeniczna ale to zwykle ja biegam z aparatem ale wkurzaja mnie zdjecia bez glowy wiec dzis wykorzystalam sis;)
gosiaczek31, kaczamila, Justyska89, MartaM, Emartea, czekaja, Niunia86, MamaAdasia, SunSun, Emca, bella82, sylwia85, Scarlett2014, Sarah88, loszcz, slodka100, jasmin, Dorka1979, noa8 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Czekają ja mam na ścianie przedniej i słabo czuje maleństwo.Dziś nawet pojechałam do szpitala bo się zmieniła częstotliwość i sila kopniec.Ale wszystko jest ok.Maleństwo rośnie i bryka a ja ponad połowy ruchów które widziałam na usg nie poczułam.
Wyprawka się jeszcze nie zajmuje,ale koleżanka mi odkłada po swoim Synku.Wózek mam upatrzony ale czekam na większą gotówkę i mysle ze kolo stycznia zamówię.Rozglądając się za używanym ale nie ma takiego w pobliżu a na aukcji na eBay wyjdzie ta sama cena co za nowy.Ewentualnie 50f taniej ale za to osobiście trzeba odebrać wiec i tak to by poszło na paliwo.czekaja lubi tę wiadomość
-
Czekaja ja tez mam łożysko na przedniej scianie i bardzo delikatne ruchy czuje malutkiej albo z samego rana albo wieczorem
Ja mialam piec biszkopt na 3 bita ale maz zadzwonil ze dzis msza za dziadka wiec musze sie zbierac to zrobie jutro;) dziewczyny gdzie reszta brzuszków??
Justyśka ja ostatnio zrobie pare krokow i tez dysze a jak maz cos chce to mowie teraz jeszcze ci przyniose ale za dwa miesiace bedziesz chodzil ty bo ja sie juz nie rusze;0Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 16:33
czekaja, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
Anastacia33 wrote:Kass no w koncu po cos tych mężczyzn mamy....nic im sie nie stanie jal kolo nas po skaczą
[/url]
-
nick nieaktualnykasss wrote:No moj jeszcze tak nie skacze na poczatku jak zle sie czulam i wymiotowalam to tak ale jak juz jest dobrze to pewnie uwaza ze nie ma potrzeby
Tak mój to samo skakał na początku zaraz po tym jak się dowiedzieliśmy ze jestem w ciąży i jak miałam straszne mdłości teraz to tylko slysze "justyśka podaj mi to czy przynieś tamto" ja cały czas mówię że teraz niech się pocieszy tym ze mu przyniosę ale za 2 miesiące nie rusza się.kasss śliczny brzuszek wkoncu nasza brzuszkowa przodowniczka jesteś
jestem teraz w przychodni z mama jechaliśmy 40 km mała całą drogę tak kopala ze szok. mój mąż się śmiał ze jakby mnie tak pasem pościskali to tez bym mechaca nogami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:05
MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość