Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaAdasia uda sie na pewno bo jest bardzo łatwy
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit
dziewczyny mam pytanie czy np zamiast spiochow i kaftanika moge kupić więcej pajacyków i te kaftaniki mozna zastapic chyba body tak?jakos mnie nie przekonują ale jak ma dziecku byc wygodnie to kupie?[/url]
-
nick nieaktualnyMartaM wrote:Jeszcze się pożalę, ze ostatnio mam wrażenie jakby w brzuchu już nie było na nic miejsca i przy oddychaniu czuję, że jak bardzo skóra się napina, jakby było jej za mało. Na szczęście rozstępów jeszcze nie zauważyła, ale kto wie...
A! Mam kuzynkę, która też ma termin na koniec lutego. Dowiedziałam się, ze cała rodzina już wie, ze spodziewa się Zosi, więc ku uciesze mojego męża postanowiłam zrezygnować z dublowania tego imienia. Od kilku dni moim faworytem jest właśnie imię Laura (tylko zastanawiam się nad ewentualnymi zdrobnieniami), a mąż wciąż tylko powtarza "a co myślisz o imieniu... Nina". No właśnie nie wiem co myślę, ale skoro jemu tak bardzo się podoba? Co myślicie?
Mi tez chodzi po glowie nina:-) ale to tez ciezko zdrobnic:-) zawsze podobalo mi sie tez milena, ale pewnie maz sie nie zgodzi:-) -
A ja mam bardzo kiepskie zęby. Dbam o nie jak mogę, ale efekt jest mierny. W ciąży miałam już 3 zęby robione, niby mała dziurka, a przy wierceniu okazuje się, że ząb się psuje od środka.
Ja mam robione bez znieczulenia, bo dentysta jak usłyszał, że nigdy wcześniej nie miałam leczonego zęba ze znieczuleniem to powiedział, że wolałby żebym wytrzymała bez, bo każdy reaguje inaczej (np u mojej siostry zdarzały się omdlenia). Na szczęście nie bolało. -
Skoro juz sie upominacie...
To moj brzuszek w 23tc
gosiaczek31, MamaAdasia, MartaM, Sarah88, kasss, SunSun, Justyska89, czekaja, Scarlett2014, noa8, Madzik82, Anastacia33, Emartea, Juusti69, bella82, Niunia86, kaczamila, Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość
-
kasss wrote:MamaAdasia uda sie na pewno bo jest bardzo łatwy
http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit
dziewczyny mam pytanie czy np zamiast spiochow i kaftanika moge kupić więcej pajacyków i te kaftaniki mozna zastapic chyba body tak?jakos mnie nie przekonują ale jak ma dziecku byc wygodnie to kupie?czytałam że to wg preferencji naszych się kupuje, bo każdej co innego lepiej się ubiera
kasss lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
oj sporo mnie nie było... zakończyłam na stronie nr: 400 czyli mam do nadrobienia 200 stron!! chyba nie ogarnę tego. Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze i nic złego się nie wydarzyło podczas mojej nieobecności... Ja najpierw 2 tyg byłam u rodziców... z internetem w telefonie i jak chciałam was podczytać to mi wyświetlało białą stronę, tylko w wiadomości wchodziłam. A po powrocie zajęłam się załatwianie do końca kredytu (na to mieszkanie które będę chciała wynajmować) , a teraz czeka mnie jeszcze remont i to bardzo duży remont... Najpierw to mieszkanie trzeba doprowadzić do stanu deweloperskiego... a później ogarnąć całą resztę. Mam nadzieję, że do grudnia ze wszystkim już się uporam i po świętach zacznie się dla mnie czas odpoczynku i wyczekiwania na maleństwo bo teraz to istny szał... Zerknęłam teraz na tą stronę 589 i wstawiacie tu zdjęcia brzuszków... jejku to mój przy was to maleństwo
może dopiero przytyłam 1-2 kg i to wszystko
w poniedziałek mam wizytę zobaczymy co na to doktor powie. Ale już delikatnie czuję ruchy małego więc chyba wszystko dobrze. 3mam za was dalej kciuki i znowu wpadnę was podczytać jak to wszystko ogarnę
pozdrawiam was serdecznie
MamaAdasia, kasss, gosiaczek31, madziutek 23, MartaM, SunSun, bella82, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyMadziutek ladny brzusio
Kasss ja kaftanikow wcale praktycznie nie uzywalam. Body pajace i tak bylo wygodnie mi i dziecku bo przynajmniej te kaftaniki czy koszulki sie nie podwijaly pod spiochem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:04
MamaAdasia, kasss, madziutek 23 lubią tę wiadomość
-
Madziutek, sliczny brzusio
Kasss, tak jak kiedyś pisałam, dla mnie kaftaniki i śpiochy były niepraktyczne, te kaftaniki się podwijały, u nas super sprawdziły się bp body i półśpiochy, albo body i pajac na to (jak jest chłodniej).Body masz na guziczki i nic się nie podwija, nie przesuwa, dodatkowo podtrzymuje pieluchę.
madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
dzieki dziewczyny
właśnie te body z półśpiochami mnie przekonują najbardziej bo nie ma tyle sciagania przy zmianie pieluszki jak np z pajacykiem ale ja jestem zielona to sie nie znam
Blanka dobrze ze sie odezwałaś czyli wygrałaś przeterg na to mieszkanie to gratuluje;)
Madziutek super brzusio juz bardzo widoczny;)madziutek 23, Blanka85 lubią tę wiadomość
[/url]
-
to czas na wizytę ;/ ciągle to odwlekam;/
madziutek ale fajny brzuchol masz..
ja to jeszcze dobrze nie odróżniam tych kaftaników body pajacy i śpiochówmadziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Rubi no ja właśnie też mam problem a chce kupić to w czym Julce będzie najbardziej wygodniej bo wiadomo sa sliczne sukieneczki dresiki kompleciki itp ale na pierwsze 2mc chyba nie ma sensu
dziewczyny rozkroiłam moje ciasto szkoda ze nie da sie wam przeslac wirtualnie po kawalku jest przepyszne;)gosiaczek31, Emartea, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
kasss wrote:Rubi no ja właśnie też mam problem a chce kupić to w czym Julce będzie najbardziej wygodniej bo wiadomo sa sliczne sukieneczki dresiki kompleciki itp ale na pierwsze 2mc chyba nie ma sensu
dziewczyny rozkroiłam moje ciasto szkoda ze nie da sie wam przeslac wirtualnie po kawalku jest przepyszne;)
Kochana mega to ciasto wyglada! W weekend postaram sie wykonac Twoj przepis i tez zrobie tej wielkosci nie wiekszej , dla mnie i meza wystarczajacoDzieki za fotke !
MartaM mnie tez osobiscie podoba sie bardziej Laura niz Nina ale to oczywiscie rzecz gustu. Zdrobnienie od Laury -Laurka troche mniej mi sie podoba ale jak bym miala corke Laure to bym nie zdrabniala prawie a w wyjatkach mowila do niej Lalu;) hehe
Blanka nie ma sensu zebys nadrabiala tyle stron najwazniejsze ze u nas po staremu i maluchy zdrowo rosna
Madziutek albo mi sie wydaje albo Ty jestes jakos mniej obecna niz kiedyspodskoczyl ci brzuszek pamietam jak mialas mniejszy;* a teraz jest ekstra ciazowy;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 15:58
madziutek 23, Blanka85 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
konwalianka wrote:czesc, tak tak..ja też zwolenniczką body i półśpichów oraz pajacyków.. nie lubię śpiochów i kaftaników
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 18:18
Memory lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPolspiochy tez sa super. Rubi to takie spodenki razem ze stopkami. Naklada sie na body. Zwykle mozna kupic juz w komplecie body i polspiochy:-)
Ja osobiscie jak zmienialam pieluche to nie sciagalam pajaca w calosci tylko rozpinalam napki na nozkach i juz byl dostep do pupy:-) no chyba ze konieczne bylo mycie gruntowne:-) w pajacach Ola do tej pory chodzi do spania:-) chyba ze jest goraco. Nic sie wedy nie podwija na plecach.MamaAdasia, Rubi lubią tę wiadomość
-
A ja ostatnio robilam krem z brokułów
pycha;)
Wiem ze kiedys juz poruszalysmy ten temat ale naszla mnie ochota na makrele i dzis na kolacje zrobie paste z makreli i ogorkiem kiszonym. Sluchajcie chyba mozna jesc wedzone ryby?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:21
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia