Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySunSun gratulacje!
Justyska a jest szansa żebyś to skonsultowała z kimś jeszcze? Bo wiesz jak się będziesz bać to Ci nie pomoże w porodzie.
Noa nie jem surowych jajek czyli np. mojego ukochanego tiramisujajka gotowane etc. jem i to dużo bo bardzo lubię od zawsze
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa atak miałam może 4 w życiu. stwierdzili mi ta chorobę jak miałam 13 lat od tamtej pory biorę leki i zawsze miałam ataki jak po 4 latach lekarka chciała odstawić leki i dlatego zostało tak ze mam najniższa dawkę. moja ciąża była planowana i konsultowane z neurologiem i ginekologiem bo bardzo nie chciałabym żeby moje dziecko miało po mnie ta chorobę. ale teraz właśnie moja neurolog mnie wkurzyła bo nie wystawi mi zaświadczenia do cesarki bo nie widzi przeciwwskazań do porodu masakra
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki.
Starałam się czytać Was na bieżąco. Bardzo się cieszę że wszystko jest ok. Gratuluję udanych wizyt.
Co do jedzenia. Uważam że możemy jeść wszystko, ale w umiarze.
Justyska poszukaj innego lekarza. Opinia kilku jest lepsza od jednej.
A co do palenia (czynnego i biernego). Tutaj dyskusję można ciągnąć w nieskończoność. Fakt. Szkodzi i palącej i dziecku. Ale będąc w ciąży nie powinno się rzucać palenia, gdyż organizm i psychika "źle" reaguje, przez co powstaje stres. Powinno się ograniczyć do minimum. Rozmawiałam o tym z położną. Jest to bulwersujący temat.
Udało mi się zarejestrować do mojego ulubionego lekarza. O tyle fajnie że pracuje w tym szpitalu gdzie będę chciała rodzić. Przynajmniej nie będę musiała "ciągnąć go za język" na temat córci.
Czytałam ostatnio artykuł na temat DHA. Ponoć, ciężarówki które jedzą mało rybek (mniej niż zalecane) powinny przyjmować od 500 do 1000mg DHA dziennie. Zaskoczyło mnie to troszkę. Co wy o tym sądzicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 20:16
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:Zjadłam kolacje i powiem Wam że ja uważam że właściwie mozemy jeść wszystko. Nie jem tylko surowego mięsa, surowych ryb i jajek oraz serów pleśniowych. Poza tym jem wszystko. .. świadomie bądź nie. Ostatnio np. zjadłam kawałek sera korycińskiego który kocham i dopiero po chwili uświadomiłam sobie że jest niepasteryzowany. Ale trudno. Zakładam że nic się nie stanie. Gdybym chciała analizować każdą rzecz którą jem to chyba bym oszalałaStyczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualny
-
ehh...ciężki temat...współczuję Ci tak ogólnie, bo wiem, że to ciężka sprawa, dobrze chociaż, że tak rzadko masz te ataki...ale tak jak dziewczyny piszą, skonsultuj to z innym lekarzem.. nie chcę Cię do niczego przekonywać, ale tak jak pomyślę, że mogłabyś stracić przytomność w trakcie parcia...to bardzo niebezpieczne..
głupi przykład- moja mama jak usłyszała że widać główkę to tak się rozluźniła że to już, że przestała przeć i już dostała opierdziel, że się dziecko udusi i że to jeszcze nie koniec....a co dopiero jeśli tracisz nad tym kontrolę....Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyJustyska ja na tematach padaczki się nie znam ale myślę że musisz tu zaufać lekarzom. Porozmawiaj ze swoim ginekologiem a jeśli masz wątpliwości skonsultuj się z jeszcze jednym neurologiem. Na pewno ciężko będzie Ci się skupić na porodzie jeśli cały czas będziesz sie bać
SunSun a co lekarka powiedziała Ci o tym sluzie?
A propos jedzenia to ostatnio moja znajoma która jadła sery pleśniowe w ciąży urodziła zdrową córkę. Teraz mają problem z karmieniem bo mała reaguje ponoć alergicznie ale nie wiem czy jedno mam związek z drugim.
Kurcze dziś pierwszy raz wzięłam nospe w ciąży. Miałam taki dziwnie spięty brzuch i w sumie nicewiem od czego bo wczoraj pół dnia leżałam a dziś też miałam lajtowy dzień. Dziwneczy to może wiązać się z zaparciami?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 20:59
-
nick nieaktualny
-
Scarlet mówiłam,mówiłam tez ze trochę boli mnie brzuch i mam napięty(lub tak mi sie wydaje?) Powiedziala,ze wszystko jest ok.Śluz przez ciążę ,a jak by sie zabarwil na jakis kolor-brąz ,roz itp to natychmiast do lekarza ,sprawdzić ta szyjke.
-
nick nieaktualnyKurcze ja czasami też mam takie wrażenie napiętego brzucha albo taki mi się wydaje. Na wizytach wszystko jest ok ale to dziwne uczucie i zawsze jak się powtarza i to trochę mnie stresuje. Dziwne jest to że takie odczucia pojawiają się u mnie jak odpoczywam. Jak chodzę nic takiego nie czuje. Nie wiem czy to możliwe żeby mój organizm lepiej znosił aktywność niż lenistwo?
a i u mnie takiemu brzuchowi nie towarzyszą zwykle zadne bóle. Więc sama już nie wiem czy to zaparcia czy to skóra sie rozciąga czy jeszcze coś innego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 21:11
-
Kasha ja od początku ciąży łykam 4 kaps DHA dziennie czyli 1000mg ... Jest o tym bardzo dużo badań faktycznie potwierdzających skuteczność...
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja tez mam czasami takie uczucie.A dziś wyraźnie po jednej stronie miałam twardy.Gino powiedziała ze może to dziecko pleckami sie ułożyło i je czułam...Tylko od wczoraj lekko mnie pobolewa brzuch.Ale tez mam intesywniejsze dni..może przez to?