X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryby wędzone na ciepło można :)

Kasss naszym faworytem póki co też jest jedo fyn. Tylko ten kolor, o którym mówisz to jest granat z białą eco skórą, wiem bo on najbardziej podobał się mężowi i oglądaliśmy na żywo. Ja chyba wolałabym szary, ale mi wszystko w szarościach się podoba :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Madziutek albo mi sie wydaje albo Ty jestes jakos mniej obecna niz kiedys :( podskoczyl ci brzuszek pamietam jak mialas mniejszy;* a teraz jest ekstra ciazowy;*

dzieki ;*

no bo tak....: moj chrzesniak przez swieta ma 2 urodzinki... i postanowilam ze sprawie mu wlasnorecznie robiony prezent... ;) album do ktorego aktualnie robie ozdoby (glownie zwierzatka rozne z odstajacymi elementami np biedronka z odstajacymi skrzydelkami itd;) zdjecia wywolam po wyplacie bo chce wykorzystak ok 500 zdjec ;))
    zajmie mi to mnostwo czasu ale bedzie miec pamiatke od cioci do konca zycia ;* ;)

co myslicie? ;)

dlatego troche mniej sie udzielam... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 16:51

gosiaczek31, noa8, Emartea, SunSun lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek w takim razie w 100% uzasadniona nieobecnosc. Ja osobiscie uwielbiam wlasnoreczne prezenty ja z reguly takich nie robie bo nie mam talentu ale podziwiam kogos kto ma takie pomysly;) wspaniala pamiatke bedzie mial po Tobie;)

MamaAdasia, madziutek 23 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny makrela zjedzona wiec czy jest dozwolona czy nie to juz nie ma znaczenia ;)
    MartaM ja tez gustuje w szarosciach cala kuchnie z salonem mam szaro-biala;)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek piękny okazały brzusio

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jakiś czas temu kupiłam sobie cebulki marynowane (uwielbiam do kanapek z wędliną) no i zastanowiło mnie bo są one w occie spirytusowym :P nazwa spirytusowy wybiła mnie trochę z rytmu...aaaaaale myślę sobie...najpierw zjem, a potem poczytam, bo jak odwrócę kolejność to jeszcze się wystraszę :P ale oczywiście napisali że można jeść w umiarze.....;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM My też widzielismy na zywo tylko tak w przelocie akurat byl bliźniaczy ale byla spacerowka a gondole tak wysoko poukladane mi ten kolor bardzo sie podoba ale szary tez jest ladny
    noa makrela na pewno ci nie zaszkodzi;)
    Madziutek pomysł fajny będzie miał na pamiątke ;
    Ja sie zbieram na Imieniny do teściówki miłego wieczoru;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz Rubi... wszedzie na nas czycha niebezpieczenstwo ;D nawet w cebulce ;P

Rubi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    no widzisz Rubi... wszedzie na nas czycha niebezpieczenstwo ;D nawet w cebulce ;P

ha ha. Ja się bałam ostatnio śledzia w occie! Ale postanowiłam go zjeść i nic na temat octu nie czytac.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana nie czytam Was! :) najpierw muszę zjeść kolację.... mam mnóstwo pysznych rzeczy a zaraz się okaże że pewnie nie mogę ich jeść! :)

noa8 lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa takie info znalazlam na parenting.pl:

Jakie ryby można jeść w ciąży?
    Powszechnie wiadomo, że ryby są bardzo zdrowe, gdyż dostarczają organizmowi kwasów tłuszczowych omega-3. Są kwasy, które w przypadku kobiet w ciąży są szczególnie zalecane ze względu na to, że wspomagają rozwój układu nerwowego płodu. Jednak nie wszystkie rodzaje ryb są zalecane w ciąży. Niektóre trzeba nawet całkowicie wykreślić ze swojego menu w ciąży, ze względu na gromadzące się w nich metale ciężkie i inne toksyczne substancje, które dla dorosłej osoby są nieszkodliwe, natomiast u płodu mogą spowodować duże szkody. Niezalecane ryby w ciąży, to:

szczupaki,
    okonie,
    sandacze,
    węgorze,
    miętusy.
    Bez obaw można jeść:

śledzie,
    kawior,
    dorsze,
    makrele,
    sieje,
    łososie (morskie i oceaniczne).

Oprócz tego zakazane w ciąży są owoce morza podawane na surowo, wątróbka rybna (jak każda inna wątróbka) oraz ryby wędzone lub nieświeże, o niewiadomym pochodzeniu. Wędzone ryby są szkodliwe w ciąży, ze względu na to, że mogą zawierać szkodliwe dla zdrowia i rakotwórcze nitrozoaminy, wytrącające się w mięsie podczas obróbki. Nie jest prawdą, że surowe ryby są całkowicie zakazane w ciąży. Surowe ryby lepiej ograniczyć ze względu na to, że jeśli byłyby nieświeże, przyniosą duże szkody dziecku. Jeśli jednak pochodzą z renomowanej restauracji, można się skusić na porcję bez obaw.

noa8 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki bella za info zjadlam wedzona makrele wiec chyba zle zrobilam ze zjadlam wedzona ech mysle ze tak mala ilosc nie zaszkodzila dziecku

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wydaje mi sie, ze bylby problem gdybys jadla codziennie, due ilosci albo zjadla nieswieza.

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam kolacje i powiem Wam że ja uważam że właściwie mozemy jeść wszystko. Nie jem tylko surowego mięsa, surowych ryb i jajek oraz serów pleśniowych. Poza tym jem wszystko. .. świadomie bądź nie. Ostatnio np. zjadłam kawałek sera korycińskiego który kocham i dopiero po chwili uświadomiłam sobie że jest niepasteryzowany. Ale trudno. Zakładam że nic się nie stanie. Gdybym chciała analizować każdą rzecz którą jem to chyba bym oszalała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:36

• bella82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzewczyny w ciazy robia duzo gorsze rzeczy niz zjedzenie kawalka wedzonej ryby cy sera. ostatnio widzialam dziewczyne z olbrzymim brzuchem i ... palila... normalnie chcialam jej wsadzic tego papierosa w ... wiecie gdzie ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    my już po wizycie:)
    Laura została Laurą i waży już 350 gram!!Wszystko super.Tylko jeden ,dwa dni róznica do przodu między usg a parametrami.Poprosiłam o zmierzenie dopochwowo szyjki=38mm.Zdjęcie mam jedno 3d ale cały czas się zasłaniała i na tej fotce też.Ale wstawie ...tylko troszke później.
    Jestem bardzo szczęsliwa !:)

czekaja, bella82, noa8, Justyska89, gosiaczek31, madziutek 23, Emartea, Sarah88, Niunia86, kasss, MartaM, Madzik82, kaczamila, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam od neurologa ale się wkurzyłam masakra. bo tak ja mam padaczkę tylko ze bez ataków bo biorę leki i najmniejsza możliwa dawka leku na mnie działa. moja lekarka zawsze mówi ze taka ilość leku jaka biorę i ktora na mnie działa to niemowlaka się daje. zawsze było mi mówione ze nie mogę się męczyć nie mogę wysiłku fizyczego dużego nie mogę pracować na nocki musze noce przesyłać nie mogę zarywać nocy itp. myślałam ze z porodem będzie to samo ze nie mogę rodzic normalnie tylko cesarka po poród to jednak bardzo wycieczajacy jest a ona do mnie ze przeciwwskazań do porodu naturalnego nie widzi. w sumie może i dobrze tylko ze ja się tego boje. przez to ze zawsze mi wbijali ze nie mogę się męczyć. boje się ze mogę dostać ataku w czasie porodu ze coś się przez to dziecku może stać niewiem sam a co mam robić i myślec. przyszło mi do głowy żeby do innego neurologa iść niewiem juz nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 19:55

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett czemu nie jesz jajek? Nie lubisz?

Sunsun gratulacje! Musialo byc wszystko dobrze nie bylo innej opcji ;)

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i łożysko tez mam na przedniej ścianie ale ruchy czuje juz od dawna...
    Justyska kurcze! Padaczka to bardzo poważna sprawa,ja bym sprawę skonsultowała.Tylko,ze ja panikara jestem.Hmmm

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska radzila bym ci skonsultowac to z innym lekarzem czy nie ma przeciwskazan do porodu silami natury jesli potwierdzi teze poprzedniego to mysle ze powinnas im zaufac , przeciez nie powiedziane jest ze na 100% urodzisz naturalnie a jesli nawet to lekarze beda wiedziec jak postepowac z osobami z padaczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 20:01

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ