Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do napięcia brzucha to i mi się wydaje że są to skurcze B-H bo ostatnio miałam kilka takich napięć i po wyczytaniu kilku rzeczy stwierdzam żebym to to.
Od kilku dni ich nie czuje ale wcześniej zdarzało się raz czy dwa dziennie. Nieprzyjemne uczucie ale po kilkunastu sek mijały
Dobrej nocki życzę
Ciesze się z udanych wizyt!
Dobranoc -
Justyska miałam napisać zebys zapytała gin ci o tym myśli ale juz doczytałam ze pytalas myślę ze skoro neurolog twierdzi ze nie ma przeciwskazań o wie co robi u jakim wysiłkiem jest poród oczywiście możesz skonsultować z innym lekarzem jak dwuch lekarzy powie ze możesz rodzic będziesz spokojniejsza;-)
Ja też mam napięty brzuch zwykle wieczorem ale skorczow żadnych nie odczuwam
Tak w ogóle to przyszedł mój kocyk i jestem taka wściekła miał być zielony z białym jest z beżowym na pewno go niw zostawię bo mi się nie podoba muszą mi go wymienić!!
Sunsun gratuluje Laury moja miała w tym samym czasie 360g to podobna waga do twojej;-)SunSun lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnydzieki dziewczyny
jakoś to będzie najwyżej mam 21 tyg na przygotowanie się psychicznie do porodu naturalnego.
powiem wam coś ze faktyczne .te nasze dzieci to przebiegłe są bo moja mała nie kopie co jakiś czas i zawsze jak mi przyjdzie do głowy żeby odkryć brzuch i zobaczyć czy widać kopniaki to wtedy przestaje a jak zakryje brzuch bo mi się znudzi leżenie i patrzenie na brzuch to ona znów zaczyna tak samo jest mak mój K przylozy rękę. wy pisalyscie ze tez tak macie chybaSunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Trzymam kciuki za wizyty.
w zeszlym tyg postanowilam sie troche oszczedzac. Bie jadlam slodyczy, nie jadlam po 19tej... I co? I dowalilam kilogram w tydzien! Hahaha nie rozumiem tego ale teraz jem wszystkogosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:W ogole nie musze. W pierwszej ciazy tez nie robilam. Z natury cukier mam zawsze za niski. Lekarz noe kazal mi robic. Drugi lekarz z nfz tez mowil ze nie musze.
w ogole zauwazylam, ze sie od tego odchodzi bo nie wszystkim moim kolezankom lekarze to zlecaja -
nick nieaktualnyEmartea wrote:Dzisiaj gdy wysiadłam z auta dziwnie zaczął boleć mnie brzuch. Tak jakby mięśnie nie chciały sie rozprostować. Położyłam się ma chwilę ma boku ze zgiętymi nogami i za chwilę przeszło. Wystraszyłam się trochę, bo dziwne to było. No i pierwszy raz od początku ciąży zabolał mnie brzuch. Myślicie, że to może być od pozycji siedzącej za kierownicą? A może w ogóle od pozycji siedzącej przez 8 godz. w pracy?
Emartea lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Moj maz sie za glowe zlapie:-) liczyl na chlopaka:-) a tak znow laleczki, sukieneczki, spineczki:-) nie bedzie mial kogo na przejazdzki kombajnem zabierac:-)
madziutek 23, gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Kasss wydaje mi sie ze jak wody odejda to trzeba w miare szybko pojechac do szpitala, wiadomo ze nie odrazu sie urodzi ale bezpieczniej w szpitalu niz w domu przeciagac. Krotki prysznic ok pewnie sie zdarzy:-) ale pewnie ja bym juz i sniadania nie tknela z nerwow:-)
U mnie troszke inaczej wszystko bylo bo ja lezalam na pato wczezniej i mialam wywolywany porod wiec nie mialam stresu z dojazdem do szpitala z zaskoczenia i na szybko. Ja rano w niedziele wiedzialam po zalzeniu cewnika ze do poniedzialku na pewno urodze, ani skurcze, ani wody nie wziely mnie z nienacka:-) wszystko bylo zaplanowane przez lekarke. Kiedy, co i jak ... Teraz mam stres jakbym pierwszy raz miala rodzic -
nick nieaktualnyKasha wrote:Czytałam ostatnio artykuł na temat DHA. Ponoć, ciężarówki które jedzą mało rybek (mniej niż zalecane) powinny przyjmować od 500 do 1000mg DHA dziennie. Zaskoczyło mnie to troszkę. Co wy o tym sądzicie?
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Justynka lezalam na sali z dziewczyna z padaczka i zrobili jej cesarke. Jej lekarz tez mowil ze moze rodzic naturalnie ale co z tego. Trafila do szpitala, lekarz na izbie przyjec sie nie zgodzil na porod sn bo to ryzyko i skonczylo sie cesarka.
tak naprawde lekarzecw szpitalu podejmuja decyzje.Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Scarlett2014 wrote:Dzie dobry wszystkim
witam się w nowym tygodniu
Oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty... MamaAdasia i Noa tak?
Udanego dnia!gosiaczek31, kaczamila, SunSun, Scarlett2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka1979 wrote:A przepraszam, to córka nie może kombajnem z tatusiem pojeździć?
W tej sytuacji beda jezdzic corki:-) wyjscia nie ma:-) ale wiesz Dorka na wsi mentalnosc taka ze syn to zostanie i przejmie gospodarke bedzie pomagak a corka wiadomo nauka, studia i wyleci z gniazda:-) takie wiesz ambicjonalne podejscie do posiadania syna zeby bylo komu zostawic ziemie. Mi to rybka, ja ciesze sie ze corka, dziewczynki lepiej beda sie ze soba dogadywac, bawic itp. tak samo cieszylabym sie z synka. Dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe i zeby szczesliwie donosic do konca. A maz nie powie wprost ale pewnie zawiedziony -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, szykowałam sie żeby wczoraj napisać ale coś nie mogłam Was doczytać
końca nie było
Wczoraj miałam fają sytuacje bo mój Bąbel reaguje na głośną muzykębyłam z dziećmi w teatrze na spektaklu i było tam dość sporo piosenek. soiedzę i oglądam nagle zaczęła się piosenka, zaczęli scpiewać a w moim brzuchu bum, bum! piosenka sie skończyła to kopniaki też, za jakiś czas druga piosenka a u mnie bum, bum!
normalnie do końca spektaklu przy każdej piosence miałam z brzucha robiony bębenek przez mojego synka
będzie muzykant po tatusiu
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*gosiaczek31, kasss, SunSun, noa8, Justyska89, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powodzenia dzisiaj..
Kaczamila to masz tancerza w brzuchu:P mój dzisiaj rano fikal i mnie aż obudził .cudowne uczucie..
Pogoda dzisiaj podla..nie chce mi się z łóżka ruszyć..
Miłego dzionka wszystkim..:*kaczamila, noa8 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
czesc mamuskki,
trzymam kciuki za wizytyczekam na dobre wiesci i zdjecia Waszyc pociech
moj M ma dzis wolne wiec pewnie zagladne tu dopiero wieczorem
Rubi mnie tez synek obudzil kopniaczkami, i po raz pierwszy moj M poczul jak maly kopiemilego dzionka!
Rubi lubi tę wiadomość
-
dzisiaj dzien przesylek mam
wozek przyjdzie, kombinezony z h&m przyszły co wygrałam na allegro tylko musze je na poczcie odebrac bo listonosz nie wzial bo za duze podobno
http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-A
http://www.hm.com/pl/product/10670?article=10670-B#article=10670-B
za grosze je kupilam, bo uzywane, ale to tak jakbym w szperu kupułaa tego bym na pewno tam nie dostała
jeszcze czekam na kombinezon co na zime Aleksowi kupilam na allegro za (15,50) z NEXT
http://fotozrzut.pl/zdjecia/04c0b41b6b.jpg
noa8, Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość