Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
witamy się
wczorajsza wizyta wypadła dobrze, płeć nie jest potwierdzona bo bobas nie chciał pokazać co ma między nóżkami, na razie obstawiamy zgodnie z pierwszym stwierdzeniem, że prawdopodobnie to dziewczynka
poza tym waży już 313g i dobrze się rozwija.
ja dostałam skierowanie na badanie obciążenia glukozą i mam je zrobić w 23 tc
poza tym w przyszłym tygodniu wybieram się na badania pod kątek cholestazy bo uporczywie mnie swędzi niemal całe ciało poza łydkami i przedramionami co szczególnie daje mi się we znaki wieczorem i w nocy... zobaczymy
u mnie nadal kopniaków brak, nie raz coś się przekręci, ale poza tym w większości spokójgosiaczek31, kasss, kaczamila, bella82, Scarlett2014, SunSun, MamaAdasia, Juusti69, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa narazie na allegro poszkuje dla corci kombinezonu na zime. Cos tam mamy ale pewnie przyda sie na zmiane. I jakies sniegowce potrzebne ale to juz w sklepie bo bez przymierzania boje sie jej kupowac ma duza i tega nozke.
Justwol, dobrze ze maluszek ma sie dobrze. Cholestaza paskudne schorzenie ale co zrobic, zycze Ci zeby to jednak nie bylo to.
Dorka u mnie po tym jak odeszly wody, odrazu zaczely sie skurcze i postepowaly tak szybko ze po 3 h Ola juz byla na swiecie. Teraz polozna mowi mi ze moze pojsc jeszcze szybciej wiec ja raczej bede musiaka szybko jechac do szpitala:-) a musze dojechac 40 km:-) nie bedzie czasu na zastanawianie sie. No i jeszcze Mloda komus po drodze podrzucic pod opieke:-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:24
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
na allegro jest taki wybór pieknych kombinezonow, zwłaszcza dla dziewczynki bo dla chlopca takie typowe, niebieskie, albo w jakies samochody pikowane, ...niezbyt mi sie podobaly, ja szukalam z takiego materialu jak kupilam i jestem zadowolona
wlasnie wozek przyszedlvale jest w wielkim kartonie to nie odpakowuje, poczekam na meza
SunSun lubi tę wiadomość
-
Witam u mnie szaro za oknem co udziela się na nastroju!
Ojej jak miło ile kciuków za NasDam znać jak wróce!
Justwol super , że wizyta udana!
Dziewczyny z racji tego , że jutro zaczynam nowy tydzień a jednocześnie jest święto będę nie obecna na forum z przyczyn wyjazdu. Za to pozwoliłam sobie dzisiaj zrobić zdj brzucha. Za chwilke wstawie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:34
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Kasha wrote:Hej dziewczynki.
Starałam się czytać Was na bieżąco. Bardzo się cieszę że wszystko jest ok. Gratuluję udanych wizyt.
Co do jedzenia. Uważam że możemy jeść wszystko, ale w umiarze.
Justyska poszukaj innego lekarza. Opinia kilku jest lepsza od jednej.
A co do palenia (czynnego i biernego). Tutaj dyskusję można ciągnąć w nieskończoność. Fakt. Szkodzi i palącej i dziecku. Ale będąc w ciąży nie powinno się rzucać palenia, gdyż organizm i psychika "źle" reaguje, przez co powstaje stres. Powinno się ograniczyć do minimum. Rozmawiałam o tym z położną. Jest to bulwersujący temat.
Udało mi się zarejestrować do mojego ulubionego lekarza. O tyle fajnie że pracuje w tym szpitalu gdzie będę chciała rodzić. Przynajmniej nie będę musiała "ciągnąć go za język" na temat córci.
Czytałam ostatnio artykuł na temat DHA. Ponoć, ciężarówki które jedzą mało rybek (mniej niż zalecane) powinny przyjmować od 500 do 1000mg DHA dziennie. Zaskoczyło mnie to troszkę. Co wy o tym sądzicie? -
19tydz+6bella82, Sarah88, Anastacia33, kasss, Scarlett2014, gosiaczek31, Justyska89, Emartea, justwol, SunSun, Madzik82, Juusti69, Dorka1979, MamaAdasia, Rubi, Niunia86, czekaja, loszcz, magda91, Emca, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
wyczaiłam ostatnio uzywany spiworek oto link
http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-C&cm_vc=SIMILAR_TO_PD#article=99677-B
normalnie kosztuje 129zł a ja go kupiłam za 20zł w stanie idealnym wieczorem podeśle fotke jest super. mój jest w kolorze kawa z mlekiemWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 09:48
Emartea lubi tę wiadomość
-
Anastacia33 wrote:wyczaiłam ostatnio uzywany spiworek oto link
http://www.hm.com/pl/product/99677?article=99677-C&cm_vc=SIMILAR_TO_PD#article=99677-B
normalnie kosztuje 129zł a ja go kupiłam za 20zł w stanie idealnym wieczorem podeśle fotke jest super -
nick nieaktualnyhej dziewczyny witam się w nowym tyg zaczynam dziś 20
zdjęcie wrzucę później jak mąż wróci i mi je zrobi bo wczoraj chciałam żeby zrobił to nic z tego nie wyszło bo zaczął się wyglupiac z tym aparatem
trzymam kciuki dziewczyny za wizyty
gosiaczek31, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:woooooow ja tez go chcialam, tez na allegro? bo ja tam widzialam jak dziewczyny się biją o niego, i za 70zl lekko sprzedaje się
Ja też się nad takim zastanawiałam, ale jak już pisałam, mama mi odradziła taki gruby kombinezon. Nadal uważam, że jest świetny i jeszcze czasami oglądam je na allegro. Za 20 zł. na pewno bym kupiła. -
nick nieaktualnyKurcze za duze fotki mi sie wstawiaja. Próbuje dodać nasze z połówkowego. Słaba jakość i niewyraźne bo robione tele ale coś widac może bedzie:)
Emartea, Justyska89, Anastacia33, SunSun, kasss, Juusti69, Scarlett2014, Sarah88, bella82, MamaAdasia, noa8, Niunia86, Emca, Emily83, slodka100 lubią tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:woooooow ja tez go chcialam, tez na allegro? bo ja tam widzialam jak dziewczyny się biją o niego, i za 70zl lekko sprzedaje się
oczywiści ejak przystało na h&m wypada spory także posłuzyWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:12
-
Gosiaczek widać buziulkę
A czy wy już po tym zdjęciu możecie mniej więcej stwierdzić do kogo jest podobna czy jeszcze nie???
Jak narazie kupiłam taki kombinezonik
http://allegro.pl/piekny-kombinezon-hm-rozm-62-jak-nowy-i4681607979.html
i kupię jeszcze taki troszkę grubszy, misiowy, ale to już jak dowiem się kogo noszę w brzuszkuSarah88 lubi tę wiadomość
-
Noa śliczny brzuś. Taki malutki, zgrabniutki
Anastacia. Słyszałam i czytałam opinie. Sama też do niego na początku chodziłam, gdy nie mogłam zajść w ciąże. Reszta to zbiegi okoliczności. Szpital mieści się o 10 minut od moich rodziców i teściów przyszłych. Po za tym jak udało się do niego dostać, będzie wiedział co i jak gdy przyjdzie czas porodu.
On potrafi nawet najbardziej zestresowaną kobietę rozluźnić. Kobietom ciężko się "pokazać" mężczyźnie. On ma to coś w sobie że skrępowanie gdzieś ulatuje. Wizyta to sama przyjemność. Szpital na Zaspie w Gdańsku. Wiem że gdzieś po za Gda też przyjmuje. Jak gdzieś koło Ciebie to zarejestruj się do niego na próbę.