X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj w nocy bolal brzuch. Dzisiaj tez mnie boki. Tak kluje... a moze to jakies skurcze. Ciezko powiedziec. Wzielam nospe i leze. Wizyta w poniedzialek i odliczam godziny bo te boke troche mnie niepokoja

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11h7b4i.jpg
    U nas tylko tak dała się uchwycić ;)

Scarlett2014, Emartea, gosiaczek31, Sarah88, Justyska89, bella82, kasss, MamaAdasia, Niunia86, noa8, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    W tej sytuacji beda jezdzic corki:-) wyjscia nie ma:-) ale wiesz Dorka na wsi mentalnosc taka ze syn to zostanie i przejmie gospodarke bedzie pomagak a corka wiadomo nauka, studia i wyleci z gniazda:-) takie wiesz ambicjonalne podejscie do posiadania syna zeby bylo komu zostawic ziemie. Mi to rybka, ja ciesze sie ze corka, dziewczynki lepiej beda sie ze soba dogadywac, bawic itp. tak samo cieszylabym sie z synka. Dla mnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe i zeby szczesliwie donosic do konca. A maz nie powie wprost ale pewnie zawiedziony
    Gosiaczek zapomniałam na końcu dodać emotka z mrugającym oczkiem, że tak się podśmiewam, że to nie jest złośliwa wypowiedź ;) bedzie trzeba to i syn Wam się urodzi z czasem ;)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh się dzieci zasłaniają moje to do tej pory jakieś śmiałe bardzo ani razu się jeszcze nie zasłonilo i mam nadzieje ze za 2 tyg się nie zasłoni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 10:34

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Noa śliczny brzuś. Taki malutki, zgrabniutki :)

Anastacia. Słyszałam i czytałam opinie. Sama też do niego na początku chodziłam, gdy nie mogłam zajść w ciąże. Reszta to zbiegi okoliczności. Szpital mieści się o 10 minut od moich rodziców i teściów przyszłych. Po za tym jak udało się do niego dostać, będzie wiedział co i jak gdy przyjdzie czas porodu.
    On potrafi nawet najbardziej zestresowaną kobietę rozluźnić. Kobietom ciężko się "pokazać" mężczyźnie. On ma to coś w sobie że skrępowanie gdzieś ulatuje. Wizyta to sama przyjemność. Szpital na Zaspie w Gdańsku. Wiem że gdzieś po za Gda też przyjmuje. Jak gdzieś koło Ciebie to zarejestruj się do niego na próbę.
    jak sie nazywa??

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha taki lekarz to skarb mój też jest taki ze potrafi rozładować skrepowanie.

• kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa super brzusio daj znac koniecznie kto tam sobie siedzi;)
    fajne to kombinezony i spiworki
    gosiaczek widac ładnie córcie jak paluszki przy buzi trzyma;)

gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    A mnie dzisiaj w nocy bolal brzuch. Dzisiaj tez mnie boki. Tak kluje... a moze to jakies skurcze. Ciezko powiedziec. Wzielam nospe i leze. Wizyta w poniedzialek i odliczam godziny bo te boke troche mnie niepokoja
    Mnie też boli w nocy jak sie przebudze to tak mnie wszystko boli że nie moge sie przekrecić a wstac z lózka to juz w ogole

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Kass pytalas lekarza o to? Ja zapytam w poniedzialek

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znowu mam tak jak za długo na jednym boku leżę to tak mnie nogi bola ze szok czuje jakby mnie coś w środku lamalo. i dzisiaj jak się przebudzilam i chciałam się wyprostować to tak mnie zakulo z boku ze szok. ja zawsze mówię jak teraz nas wszystko tak boli to co to będzie w 8 9 mies

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tez brzusio bolal i bez nospy sie nie obylo. Skurcze raczej nie ale pewnie rozciaga sie tam wszystko.

Mysle ze bedzie podobna do mnie:-) po zdjeciu widac juz pewne rysy... Pyza jak i ja:-) usta i nos tez. Pierwsza corka to moja kopia ponoc:-) nawet z budowy ciala. Wlosow, buzi. Widocznie mam silniejsze geny:-)
    U nas na badaniu tez sie zaslaniala i teraz wyjatkowo tylko dwa zdjecia z buzia. Reszta zupelnie nie do rozpoznania. Nawet zdjecia pipci nie ma tym razem. Poprzednio dalo sie zobaczyc. Ale lekarz stwierdzil ze 100 % po ogladaniu brzuszka widac bylo wzgorek lonowy.

Emartea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun widac cala raczke:-) i troche glowki:-) ladnie sie przyslonilo twoje dzieciatko:-)

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne zdjęcia! :) super dziewczyny :)

Ja z bólami mam inaczej... przez 95% czasu nic mnie nie boli ani nie kłuje ale w konsekwencji jak mnie raz coś zaboli to wpadam niemal w panikę i najchętniej od razu jechałabym na IP. Zwykle potrzebuję chwilę czasu żeby się uspokoić i podziwiam Was, że potraficie zachować spokój i rozsądek.
    W każdym razie mój lekarz mówi, że tak długo jak ból nie jest ciągły i regularny to nie mam powodów do obaw. Usłyszałam też to co SunSun w przypadku jakiegokolwiek plamienia, różowego śluzu mam natychmiast jechać do szpitala. Do szpitala a nie umawiać się na wizytę.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z wizyty po raz drugi sie nic nie dowiedziałam, coś się stało z moją gin bo ostatnio tez czekalam tyle czasu a weszlam na 5 min, a dzis poogladalas Aleksa doslownie 1min!! powiedziala "rusza sie, seduszko bije" i tyle, a obiecala ze pojdziemy na lepszy sprzet i znowu mi da zdjecia ;/ no ale trudno, wazne ze wszystko dobrze.przed kolejna wizyta mam zrobic ta glukoze...powiedziala ze mam siedziec w przychodni i nawet nie chodzic nigdzie, a 3 dni przed sie obzerac slodyczami, czyli norma :P mowila tez ze sama mam kupic ta glukoze, zmieszac z woda i z cytryna i tam przyniesc

odebralam te kombinezony z poczty :D
    śliczne są!! jeden miś a drugi kroliczek :)

gosiaczek31, MamaAdasia, SunSun, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie umiałam sie doczekac i wlasnie wozek wyciagnelam, jest świetny!!lekki i zwrotny, pozwole mezowi tylko dokrecic srubokretem jedne czesci tylko dlatego ze w aucie ma narzedzia bo reszte sama juz zlozylam :P jestem zadowolona, warto bylo :) zobacyzmy jak na drodze sie bedzie spisywal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 11:57

gosiaczek31, SunSun, kasss lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super ze zakup udany Sarah:-) najwazniejsze ze Tobie pasuje. Maluszkowi na pewno bedzie tez w nim wygodnie. Js musze odswiezyc tylko wozeczek. Przeprac wkladke po Oli. I dopompowac kolka i tyle. Nie mam zapalu bo bym przejzala kartony z ciuszkami i przesegregowala male i te wieksze. Ale zwyczajnie mi sie nie chce. Teraz zaczne sie zastanawiac czy dokupic lozeczko turystyczne czy juz Oli zabiore:-) wlasciwie i tak malo w nim spi. A wtedy musze jej jakies "dorosle" kupic:-) no i szafe dostawic bo sie dziewczyny nie pomieszcza w jednej komodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ja mam dziś pracowity dzień piekę ciasto "krówkę" moje ulubione :) i robię kotleciki w sosie pomidorowym a potem będę sprzątać bo przyjadą jutro goście

a co do bóli to tylko jak się mocno przemęcze w pracy to odczuwam ból brzucha w okolicy brzucha a tak na co dzień to standardowo dokucza mi ból pleców i hemorojdy a od niedawna towarzyszy mi ciągle ból głow

sunsun , gosiaczek gratuluje udanych wizyt śliczne te fotki waszych maleństw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 12:27

SunSun lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Maciej Szemryk

Anastacia33 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą zastanawiam sie czy moje maleństwo też będzie się zasłaniać czy nie wolała bym żeby nie bo w przychodni u mie jest słaby sprzęt no i mam nadzieję że dowiem się kim jest mój mały lokator juz nie mogę się doczekać wizyty ale to jeszcze tydzień czasu :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny piękne maluchy...

noa ale zrobiłam skuteczny kamuflaż twarzy :P

ja właśnie wymyłam nową szafę, którą wczoraj mój mąż zakończył robić...i jest cudna, duża i będę miała w końcu dużo miejsca na wszystko...;)

a na obiad na razie nie mam pomysłu...wyjęłam cycka z zamrażarki więc pewnie albo jakiś makaron, albo zwyczajnie w panierce z ziemniakami...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ