X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie wiem czy pójdę te na nfz są daleko paza tym nie ma miejsc a 400 zl troche mi szkoda wole dolozyc i te pieniadze przeznaczyc na polozna która zajmie sie mna podczas porodu i po nim i na pewno też mi powie co i jak

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja tez nie wiem czy pójdę te na nfz są daleko paza tym nie ma miejsc a 400 zl troche mi szkoda wole dolozyc i te pieniadze przeznaczyc na polozna która zajmie sie mna podczas porodu i po nim i na pewno też mi powie co i jak

No właśnie tak się zastanawiam czy nie lepiej wykorzystać położną do zdobycia niezbędnej wiedzy? Jakoś tak mam wrażenie że więcej mi da takie indywidualne spotkanie. Ja na 99% chciałabym wykupić prywatną opiekę położnej... może jest szansa, żeby się z nią potem jeszcze spotkać po urodzeniu albo przed, zapłacić dodatkowo ale wtedy się dowiedzieć wszystkiego. Zdaje się, że mój kolega z żoną zdecydowali się na coś takiego zamiast szkoły rodzenia - położna była u nich dwa razy w domu przed porodem. Kasa podobna, ale może więcej uda się z tego wykorzystać. Muszę go o to dopytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 15:58

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluje chlopca....to twoj 2 synek bedzie prawda

MamaAdasia lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluje synka i udanej wizyty :)

A co do szkoły rodzenia to ja nie skorzystam było by to dla mię zbyt męczące musiała bym dojerzdzać 50 km w jedną stronę mam nadzieję że bez szkoły rodzenie też sobie poradzę jakoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem jak u mnie jest ja mieszkam w małym miasteczku najbliższy szpital jest 24 km od mojego miasta i tam będę rodziła. słyszałam że w tej szkole rodzenia uczą położne z tego szpitala i jeśli chodzi się do szkoły rodzenia to te położne cie kojarzą i lepiej jesteś w szpitalu traktowana nie trzeba wtedy też opłacać położnej bo ona cie zna i sama z siebie inaczej cie traktuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy tez nie bylam na szkoke rodzenia i dalam sobie rade bardzo dobrze. Polozne byly ze mnie zadowolone:-) mowily ze takich pacjentek oby wiecej bylo. Ale tez troche z racji mojego zawodu wiedzialam troszke co i jak. Wiedza na szkole rodzenia poprostu by mi sie nie przydala. A po porodzie i tak byla u mnie 4 razy polozna na patronazu i pytalam o wszystko co mnie interesowalo z opieki nad dzieckiem i karmienia. Zreszta instynkt macierzynski podpowiada co robic:-)
    Ale tak jak juz pisalam dla dziewczyn ktore pierwszy raz zostana mamami to sie przydaje pewnie. Ja nie jestem ani zwolenniczka ani przeciwniczka:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 16:47

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet i tak polozna po porodzie przychodzi do domu chyba kilka razy nawet jesli nie jest dodatkowo zaplacona podobno mowi jak kapac przewijac obcinac paznokcie itp przynajmniej u nas tak jest
    Justyśka jak masz na NFZ to nawet nie ma co sie zastanawiac też bym poszła ja tez do szpitala mam 30km najbliższego ale jeszcze nie zdecydowalam gdzie bede rodzic; wiec moe byc dalej ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę chodzic,mamy blisko i nfz.Ale tez przedewszystkim interesuje mnie karmienie,opieka nad noworodkiem etc

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie Kasss ,sa obowzkowe wizyty patronazowe poloznej u kazdej kobiety po porodzie , w przychodni naszej do ktorej jest sie zapisanym przy deklaracji wpisuje sie polozna srodowiskowa i ta polozna przychodzi zwykle 2 dni po powrocie do domu i spokojnie o wszystko mozna pytac. Zwykle jest od 4 do 6 wizyt.

MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo jak macie okazję dziewczynki chodzić do szkoły rodzenia na nfz i jeszcze blisko to napewno warto skorzystać z takiej możliwości

SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, dzięki, tak to mój drugi synek ;)

Ja nie chodziłam na szkołę rodzenia, ale u nas są darmowe, więc myślę że jesli jest okazja to warto.

gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia gratuluje! No coz..
    do trzech razy sztuka hehe ;) a tak serio to ja cjcialam drugiego lobuza. Chlopaki razem fajnie sie bawia no i bedziesz miala wszystkie ciuchy

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    2nml4.jpg

19tydz+6

Noa śliczne brzusio!! tak patrze na wasze brzuszki i ja mam chyba najmniejszy ;) a we wtorek 21 tydz sie zacznie

noa8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze że takie wizyty patronażowe położnej środowiskowej są, to duża pomoc dla każdej świerzo upieczonej mamusi

Dziewczynki czy was też tak bardzo boli kręgosłup zastanawiam się czy to normalne?

magda91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bardzo boli kregosłup! oczywiscie jak mówiłam w domu, że mnie boli to narzeczonego siostra i jej koleżanka "matki polki" najbardziej doswiadczone w świecie sie smiały: no tak juz taki wielki brzuch dzwigasz...
    wkurzaja mnie takimi gadkami i juz sie nawet nie odzywam a boli mnie codziennie, najgorzej wieczorami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2014, 17:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda to mamy tak samo i mie też boli codziennie to jest okropne strasznie męczące i utrudnia życie skupić się nie można bo ciągle myśli się o bólu a koleżankami się nie przejmuj a co do brzuszka to nie martw się jeszcze ci urośnie i na pewno będzie bardzo duży ;)

• Kasha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda
    To powinno pomóc.
    http://sklep.imed.warszawa.pl/index.php?route=product/product&path=72_141&product_id=3029

Co do szkoły rodzenia. Ja sobie chodzę na NFZ. Całkiem fajne jest.

magda91, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja staram się nie pokazywać ze mnie boli żeby nie słuchać glupich komentarzy ale ostatnio na kibelku ledwo usiadłam a jak sie kłade spac to kombinuje jak kon pod górkę żeby jakoś bez bólu sie ułożyc... no i mam też okropne zgagi... można cos brac bo wykituje...

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebralam wyniki krwi. Jestem mega zadowolona bo hemoglobina skoczyla mi z 11,7 na 13,5. Przez dwa tygodnie bralam Biofer Folic i to pomoglo.
    cukier oczywiscie mam ponizej normy

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 31 października 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia. Co do kręgosłupa to tylko ćwiczenia. I jak to babka ze szkoły mówiła, nie robić z pleców "kaczuszki" :)

magda91 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ