X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mam tak samo.. mialam spokój a od przedwczoraj mnie 'zalewa'.Zdarzało mi sie tak ale nie był kremowy tylko płynny bardzie..heh
    Dzięki dziewczyny za kciuki,napisze wieczorem jak nam poszło.

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Kass wczoraj jak czytalam ze robisz 3Bita to ''slinka mi poleciala'' uwielbiam to ciasto. Wyszlo Ci?? ;)
    Ja też uwielbiam i mam nadzieje ze cukrzyca ciażowa mnie ominie bez slodyczy bym nie wytrzymała tam w zasadzie nie ma co nie wyjsc to najlatwiejsze ciasto jakie znam zawsze robie wiecej budyniu i z M wcinamy jeszcze nie probowalam czekam na męża a prezentuje się tak;)
    3505gs5.jpg

SunSun trzymamy kciuki;)
    Madzik nie strasz tymi wodami na to mamy jeszcze dużo czasu a ja juz powoli panikuje

SunSun, Scarlett2014, gosiaczek31, bella82, MamaAdasia, noa8, jostek81 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm zjadlabym!! Pięknie wygląda.Nigdy nie jadlam ani nawet nie słyszałam o takim cieście 3bit.Bede musiała spróbować zrobić.Kurcze tez mam takie różne myśli.Przedwczoraj mała tak kopala ze szok a wczoraj prawie cały dzień cisza.Te uplawy do tego..zeschizowalam sie okrutnie! Oczywiście detektor poszedł w ruch i co? Tętni było to tu to tam..tylko po prostu jakos sie tak ułożyła ze nic nie czułam.Laura będzie miała matke swira!;-)

gosiaczek31, kasss, Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass Ty przynajmniej robisz przyzwoitej wielkości foremkę... :) ja robię ogromną :) ale, że idziemy do znajomych do połowę wezmę do nich żebyśmy we dwójkę wszystkiego nie zjedli :) tylko dziś nie mogę zapomnieć o którymś z podstawowych produktów a pewnie tak się stanie.

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun powodzenia, trzymam kciuki:-)
    Ale apetyt robicie tymi przepisami. Musze spisac sobie strony na ktorych o tym piszecie moze w chwili weny wroce do nich. Bo jak narazie ja nie mam cisnienia na gotowanie a tym bardziej pieczenie ciast.
    Ja dzis zauwazylam ze tego sluzu kremowego jest wiecej. Ale to chyba normalne jak nie ma innych dolegliwosci.
    U mnie czop sluzowy byl jak kostka ptasiego mleczka:-) jak to zobaczylam to nie wiedzialam o co chodzi. A odszedl chyba ze 2 tyg. Wczesniej. A wody dopiero na porodowce, jak przebili pecherz plodowy. Ale dziwne to bylo. Lalo sie i lalo....

SunSun, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, Laura ladne imie wybraliscie:-) ja nie mam pomyslu...

Dajcie przepis na 3 bita:-) ja od dawna o nim mysle ale zabrac sie ciezko do robienia. Szarlotka tez za mna chodzi..

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mmm zjadlabym!! Pięknie wygląda.Nigdy nie jadlam ani nawet nie słyszałam o takim cieście 3bit.Bede musiała spróbować zrobić.Kurcze tez mam takie różne myśli.Przedwczoraj mała tak kopala ze szok a wczoraj prawie cały dzień cisza.Te uplawy do tego..zeschizowalam sie okrutnie! Oczywiście detektor poszedł w ruch i co? Tętni było to tu to tam..tylko po prostu jakos sie tak ułożyła ze nic nie czułam.Laura będzie miała matke swira!;-)

pierwsze co to dzień dobry brzuchatki :)

SunSun nie martw się moja tez w jeden dzień kopie lata po brzuchu jak szalona a w drugi cisza zawsze śmieje się ze się zmeczyla i dzień spokoju a na 3 dzień znów szaleje :) także nie ma się co martwić. a i trzymam kciuki i za inne wizyty tez :)

ja właśnie wróciłam z zakupów i zaraz za obiad się zabierać będę tylko zjem późne śniadanie naszło mnie na twaróg z dżemem. ja to dopiero boje się cukrzycy bo widzę naocznie jak to wygląda u żony mojego kuzyna a mimo to nie mogę się opamietac jak widzę słodycze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 11:53

SunSun lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj 3 bita też bym zjadła ja robiłam na herbatnikach ale jutro będe robić tort śmietanowy bo moje dziecko już sie upomina czy będzie tort

loszcz super taka sesja wogule samemu sie takich nie zrobi zdjeć my na takiej nie byliśmy ale wynajeliśmy fotografa na chrzest małej cudne ma zdjęcia

ze śluzem mam to samo bez wkładki ani rusz :(

loszcz lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet bo to akurat tylko ja z mężem lubie a jak robie kruche z owocami to najwieksza forma nie pomoże bo za raz nie ma a dzis jedziemy do tesciowej na imieniny to i tak szybko nie zjemy;)
    Gosiaczek czytałam tu na forum jak jakas dziewczyna opisywała porod i pisala ze wody jej odeszly a ona do meza ze jest nie gotowa i poszla sie kąpać depilowac itp i jeszcze zjedli sniadanie i dopiero pojechala na porodowke to chyba glupota myslalam ze jak wody odejda to w kazdej chwili mozna urodzic?
    SunSun ja robie z tego przepisu
    http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-jak-3-bit
    tylko na pierwsza warstwe zrobilam biszkopt zeby fajnie sie kroilo

SunSun lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a zona twojego kuzyna jadła dużo słodyczy że jej wyszla cukrzyca czy nie ma reguły na to ? ja sie boje bo przy moim cisnieniu tarczycy i infekcjach jeszcze tylko tego brakuje ale nie kracze
    Mamuśki a roztępy pojawiaja sie po ciazy bo ja juz mam na piersiach najbardziej widac je wieczorem na poczatku myslalam ze to zyly ale teraz juz nie mam wątpliwosci;(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak ciasto zrobi się np. rano to na wieczór herbatniki są mięciutkie..ja nie mam piekarnika wiec pieczenie odpada..jedyne co to robię wspomnianego murzynka w prodiżu..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was wie czy jakieś środki na uspokojenie można brac w ciąży?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah na pewno melis Ci nie zaszkodzi..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obawiam sie ze mi także nie pomoże...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja też się boję cukrzycy ciążowej. Przed ciążą jadałam słodycze ale w ograniczonych ilościach. A teraz jakby mnie coś opętało... dosłownie mogłabym je jeść cały czas :) nawet ostatnio kupiłam sobie chipsy - chyba pierwszy raz w życiu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justyska a zona twojego kuzyna jadła dużo słodyczy że jej wyszla cukrzyca czy nie ma reguły na to ? ja sie boje bo przy moim cisnieniu tarczycy i infekcjach jeszcze tylko tego brakuje ale nie kracze
    Mamuśki a roztępy pojawiaja sie po ciazy bo ja juz mam na piersiach najbardziej widac je wieczorem na poczatku myslalam ze to zyly ale teraz juz nie mam wątpliwosci;(

Kasss jadla słodycze tak normalnie jak każdy nie objadała się jakoś specjalnie i ona na dodatek bardzo chuda była. wiec to chyba nie ma reguły ale jednak za każdym razem kiedy jem czy pije coś słodkiego zastanawiam się nad tym.

• justwol Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah myślę, że warto zapytać w aptece co mogłabyś wziąć, a by nie zaszkodziło czasem

poza tym witam się, mnie również dziś czeka połówkowe... ostatnio długo mnie tu u was nie było, gdyż w pracy było masę rzeczy do ogarnięcia... nawet nie jestem w stanie nadrobić wszystkich zaległości ;P

kasss, SunSun lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro mam wizyte to zapytam ginki...ale wolalabym juz dzis cos miec...ech...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle ze tylko melisa.... Ja jak jeszcze nie wiedzialam o ciazy to wzielam kilka tabsow ziolowych na uspokojenie przed rozmowa z szefem. doppel herc z melisa, chmielem i cos tam jeszcze nic sie nie stalo.... Ale teraz mialabym obawy.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w moim przypadku musiałabym litrami melise pic, a kolejny taki dzien mnie wykonczy, zreszta podejrzewam, ze moje dziecko tez :(

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ