X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z cola mam tak samo pilabym codziennie...ale ograniczam sie do puszku raz na 2 tyg.miLego dnia dziewczyny

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Vanilla jestes z lublina:-)? To mamy calkiem blisko do siebie tylko jakies 90 km:-) chyba nie ma nikogo wiecej z tych stron.

Dziewczyny ja tez jestem z Lublina! ;)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski! ja juz na nogach i robie nalesniki z dzemem jablkowym, bananam i nutella :-) snily mi sie w nocy :-)
    milego dnia!

noa8, kaczamila, Scarlett2014, SunSun, gosiaczek31, Emartea lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogole dzien dobry , gosiaczek gratuluje udanej wizyty i drugiej krolewny , Anastacia a Tobie synia! ;* jesli o kims zapomnialam to przepraszam ;* za wszystkich wizytujacych trzymalam kciuki !

Sunsun ale slodki brzusio;* ladna kobietka jestes;)

Kass wczoraj jak czytalam ze robisz 3Bita to ''slinka mi poleciala'' uwielbiam to ciasto. Wyszlo Ci?? ;)

Fajny ten kocyk w sowy jednak ja mam juz 2 wiec nie bede zamawiac ;) ale jak bym nie miala to byl by moj ;)

Jutro moja kolej z polokowym , prosze o trzymanie kciukow za mnie i mame Adasia ;) ktos jeszcze ma jutro usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 08:20

SunSun, MamaAdasia, czekaja, gosiaczek31, kasss, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kaczamila a jak robisz tego kurczaka w sosie szpinakowym? :)

szpinak podsmażam na masełku (dzisiaj dodałam pieczarek trochę) do tego gałka muszkatałowa i czosnej duuużo czosnku :) kurczak pokrojony w kostkę i serek mascarpone (ja kupuje w Biedronce). Gotujemy makaron i łączymy, ja jak jest to cieplutkie to posypuje startym żółtym serem:)

Scarlett2014, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ja na chwilę bo mykam do przedszkola, jedziemy dzisiaj do teatru z grupą wiec jestem dzisiaj od rana do zamknięcia w przedszkolu. pozdrawiam i bardzo cieszę sie z pomyślnych wizyt :)
    buziaki

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Dziewczyny ja tez jestem z Lublina! ;)
    Ja również :) !

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie przez Was mimo że jadłam już śniadanie znowu jestem głodna! :) Dobrze, że po przyjściu do pracy kupiłam pyszną bułkę z pastą jajeczną która doda mi na pewno sił :)

Gosiaczek bardzo cieszę się, że u Ciebie skończyło się tylko na strachu i że wszystko jest dobrze. Emily u Ciebie na pewno będzie tak samo! :)

Ja chyba też koniec końców zrobię 3 BITa, dawno nie robiłam i narobiłyście mi ochoty :)

gosiaczek31, Emily83 lubią tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

u nas szalony dzień wczoraj był byliśmy z małą u okulisty prywatnie bardzo grzeczna była dała sie zbadać na chwile obecną mamy nie przyklejac plasterka następna wizyta 19 listopada i 5 dni przed wizytą mamy jej zapuszczać kropeli i dopiero po tym drugim badaniu coś wiecej nam powie

potem zakupy w carrefour ale jakiś kiepski tam mieli za to obok był mega plac zabaw na który mała chciała iść oczywiście ale obiecaliśmy że po nastepnym badaniu pójdziemy na godzine bo wczoraj juz w nagrode kupiła zabawke
    potem u nas biedronka lewiatan i sie obkupiliśmy wreszcie na tą impreze

w miedzy czasie moje dziecko dostało 2 worki ciuchów używanym od ciotki okazało sie że w środku są też zabawki nowe w pudełkach w tym maszyna do szycia tak mnie mordowała normalnie mi zjeść nie dala ale jednak głód wygrał i musiała poczekac potem uszyłyśmy pare sukienek dla lalek zabawka fajna bardziej dla mnie bo maszyna faktycznie szyje ale ona za mała jeszcze, a z zamkiem i lalką poszła spać

ciuchy super troche za duże raczej na przyszły rok ale sie przydadzą

MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj juz w łóżku udało mi sie was pod czytać ale już sił brakło na pisanie

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja w ten słoneczny dzień,

Gosiaczek gratuluję drugiej córeczki ;)

Noa, tak ja mam jutro o 12.30 USG połowkowe, a Ty o której?

Ja też czasem biorę od męża łyczek coli, ale nie codziennie.

Dziś z małym jadę na jakąś salę zabaw na zajęcia, później pewnie spacerek.

Loszcz, wstawiaj zdjęcia, czekamy :)

Madziutek, a gdzie Twoje nowe zdjęcie z nowego tygodnia i inne dziewczyny też??

Miłego dnia :*

gosiaczek31, noa8 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałam na listę datę następnej wizyty i jest nowa kolumna, ,, rodzeństwo'', dziewczyny wpisujcie te szkraby, które macie ;)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

mam pytanie do mam które są w drugiej ciąży...jaki był stan Waszych zębów ?? i czy teraz byłyście na kontrolnej wizycie?? bo ja się cały czas wybieram żeby sprawdzić czy nic mi się nie psuje, ale ciągle mam nie po drodze...;/ a mam jakiś dziwny lęk, że mi się zęby posypią..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi ja przed pierwszą ciążą chodziłam prywatnie do dentysty miałam wyleczone wszystkie ale jeden źle i to co przeszłam z bolącym zębem przez weekend nie życzę nikomu nikt mnie nie chciał przyjąć nawet bylam na ostrym dyżurze dentystycznym 60 km od domu i co i nic rozwiercili mi go stwierdzili że jest do usunięcia ale musi być chirurg szczękowy bo w ciąży można dostać krwotoku i dopiero w poniedziałek znalazłam prywatnie potem dostałam antybiotyk bo było ostre zapalenie masakra
    \a zęby i tak mi poleciały po ciąży bardzo

więc sie nie zastanawiaj tylko idź

teraz chodze regularnie i w tej ciąży średnio co 2-3 tyg jestem u dentysty częściej niż u ginekologa he he

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki trzymam kciuki ma ktoś wizytę?
    Nie wiem czy też tak macie ale mi mój brzuch mi już ciąży a to dopiero końcówka 5 mc zrobił się taki napięty i bardzo bola mnie plecy nie mogę wdać z łóżka
    Loszcz wrzucaj fotki inne mamuśki też a chrzesniak słodki też zrobię mojej Juli taka sesje a mezus mnie już umowlil na ciążowa w lutym u naszego fitografa;-)

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja chodzilam kontrolwac nawet kilka razy ale nie bylo tragedii. Bardziej po ciazy mi sie posypaly, chyba po karmieniu piersia, ale z dziaslami i wtedy i teraz kiepsko a to chyba gorsze do wyleczenia. Mi ostatnio polozna mowika zeby koniecznie isc do stomatologa z dziaslami bo jej w ciazy przez to wszystkie zeby ruszaly, malo nie wypadly.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja sie zglaszam po kciuki :-) Idziemy na 17 na genetyczne.Trochę sie denerwuje.Kurcze mam strasznie dużo znowu sluzu.Mega gesty,kremowy lekko żółty..macie tak ? Nic mnie nie piecze,nie swedzi ale jest to uciążliwe...

noa8, kasss, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja mam na 18:30.. ;) coś czuje , że będzie opóźnienie... nie lubie takich póżnych wizyt , dlatego , że przychodnia jest do 20 i jak jest opóźnienie to lekarz ekspresowo wykonuje badanie.. echh no ale bądźmy dobrej myśli.

Loszcz super model z chrześniaka , ja też marze o takiej sesji dla mojego bobasa ;)

SunSun ja mam śluz ale nie mam go aż tyle , żeby mi dokuczał. Ale jest taki jak Twój kremowy.Czyli dzisiaj Twoja kolej z usg! trzymam mocniutko kciuki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 10:33

SunSun, MamaAdasia, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun powodzenia.

CO do śluzu ja też tak mam tylko nie codziennie a raczej okresami np. przez kilka dni a potem cisza.

SunSun lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zebow to bylam przed ciaza i w polowie. Nie bylo zle, jedna dziurka. Teraz sie,wybieram i tez dojsc nie moge...
    o sluzie kiedys gdzies czytalam, zexw ciazy jest go bardzo duzo wiec to normalne. Jakas dziewczyna na innym forum bardzo narzekala ze ciagle musi zmieniac wkladki alw wszystko bylo ok. Wazne, ze nie jest podbarwiony krwia. Jak odchodzi czop sluzowy to to jest taki rozowy "glut" hehe sorry..
    jezeli ktos akurat je sniadanie. A gdyby odchodzily wody to jest wrazenie jakby sie siusialo i wody sa bezbarwne, jak woda z kranu

SunSun, Rubi, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ