X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, gratuluję chłopczyka , jakie imię? Daj zdjęcie ;)

SunSun, ślicznie wyglądasz, masz zgrabniutki brzusio :)

Ja byłam dziś w pracy z L4 i pozałatwiać kilka spraw i wszyscy mówią, gdzie masz ten brzuch, nie masz! :D

Madziutek, gratuluję udanej wizyty :)

SunSun, madziutek 23 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    14dg2yu.jpg to mój kocyk a to link do Allegro http://allegro.pl/sklep/34319109_makaszka-hand-made
    Hm...MUSZĘ GO MIEC!!!!!!;-)
    Zwłaszcza ze lozeczko i pościel tez wypatrzylam w takie sowki;-)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk jest boski :) więc myślę że zamówię jeszcze kostkę minkey i poduszkę tylko jak już będę miała wybrane łóżeczko :)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dzięki za wsparcie, ale dzisiaj to normalnie rozklejam się i nic na to nie mogę poradzić...

vanilla29 a to dokładniejsze badanie serduszka gdzie miałaś u innego lekarza czy na badaniu połówkowym? Ja szukam w swoim mieście lekarza który specjalizuje się w echokardiografii płodu bo tam gdzie moja gin mnie skierowała to najbliższy termin to na 23 grudnia :( i jak tu się nie denerwować ....

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun Sun naprawde ladna z Ciebie kobietka :-)
    Vanilla a moglabys prose wkleic link tego rozka?
    Scarlett wiedzialam, ze to napiszesz :-)

Scarlett2014, SunSun lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily na pewno wszystko bedzie dobrze. staraj sie nie denerwowac :-*

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazlam fajny artykul, moze Wam sie przyda:

http://fotelik.info/pl/faq/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a Twój lekarz prowadzący nie jest w stanie Ci pomóc? Znaleźć lekarza albo przyspieszyć wizytę? a skąd jesteś? Daleko masz do Krakowa? Podobno ta lekarka u której ja byłam na połówkowym jest specjalistą od serduszka. Albo może warto pójść na jeszcze jedno połówkowe tylko u innego lekarza (dobrego). Nie mówić mu o słowach Twojej lekarki tylko poznać jego opinię a poyem pytać dalej. Wierzę że wszystko będzie dobrze ale czekanie i martwienie się może Ci dać w kość :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:16

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    14dg2yu.jpg to mój kocyk a to link do Allegro http://allegro.pl/sklep/34319109_makaszka-hand-made
    ja dokladnie ten sam chce ;) a jak gruby jest?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się, że u Was i Waszych Dzidziusiów wszystko dobrze:) Brzuszki piękne :D

Ja padam na twarz. Dopiero kończymy jeden pokój z trzech remontować a ja już mam dość. Nie chcę myśleć co czuje mój Skarb skoro wszystko robi sam....Współczuje mu!

Miłej nocki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:15

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dopiero teraz pisze bo jakoś źle się dzisiaj czuje brzuch mnie pobolewal i jakaś ogólnie rozlazla dzisiaj jestem zrobiłam sobie wolne od wszystkiego. trochę zła jestem bo coś wykańczanie naszego domku się ciągnie niektóre robota która powinna być zrobiona jest odkładania ale cóż tak to już jest i coś mi się zdaje że przeprowadzimy się po nowym roku a nie przed świętami :(

nie odzywalam się ale czytałam i trzymałam kciuki za wasze wizyty dziewczyny

kocyk i rożki są super i skoro je zachwalacie to zamawiam 13 listopada zaraz po wizycie :)

jak czytałam wasze przepisy to masakra ślinka ciekła mi heh ;)

a SunSun ładny brzuszek :)

a właśnie i gratuluję wizyt za które trzymałam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:20

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emili to straszne czekać w takim wypadku do grudnia.Wiesz co jak wyszło bratankowi z serduszkiem(tylko to było na milion %) to poszli jeszcze na jeszcze jedno genetyczne właśnie tak jak mówi Scarlet do specjalisty od serduszek.Mogę zapytać gdzie ,ale tez jestem z krakowa..nie wiem czy ci po drodze..

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah kocyk jest strasznie miły w dotyku ale jeśli chodzi o grubość to moim zdaniem jest średni. Pewnie jak będę chciała przykryć porządnie Juniora to złożę do na pół. Ale wydaje mi sie że gdyby był grubszy to byłby cięższy więc ogółem moim zdaniem jest ok. Ale porównania nie mam :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett MamaAdasia synkowi dam na imie Fabian

Scarlett2014, SunSun, vanilla29, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    dziewczyny dzięki za wsparcie, ale dzisiaj to normalnie rozklejam się i nic na to nie mogę poradzić...

vanilla29 a to dokładniejsze badanie serduszka gdzie miałaś u innego lekarza czy na badaniu połówkowym? Ja szukam w swoim mieście lekarza który specjalizuje się w echokardiografii płodu bo tam gdzie moja gin mnie skierowała to najbliższy termin to na 23 grudnia :( i jak tu się nie denerwować ....

Kochana podczas połówkowego, badał serduszko i naczynia przy serduszku (są 3 obok siebie wszystkie powinny być równe u mojej córeczki jedno wydawało się mniejsze niż dwa pozostałe, mierzył je z 10 min tz ogólnie zanim coś powiedział później na konie stwierdził że chyba panikuje i wydaje się ok mam usg robione co miesiąc u tego samego lekarza który mnie prowadzi, to jeden z najlepszych lekarzy w Lublinie ale wiadomo każdy może się mylić) idę do drugiego 7 listopada oczywiście prywatnie a i tak 2 tyg musiałam czekać, nawet nie wiem jak to na nfz wygląda, jeżeli ten też stwierdzi ze coś jest nie tak będę się martwić i szukać specjalisty. ..

Emily83 nie martw się, ja tez się bardzo zestresowalam, nie umiałam się nawet cieszyć z córeczki, ale emocje juz opadły, może Twoja lekarka tez przesadza, często lekarze są przewrazliwieni, ale to i lepiej bo to znaczy ze im zależy, może idź do innego lekarza ginekologa na usg, nic mu nie mów o poprzedniej diagnozie i sama zobaczysz? A do tego specjalisty tez możesz się umówić żeby zająć miejsce, na pewno będzie wszystko dobrze i będziesz musiała odwołać ;)) myśl pozytywnie, głowa do góry :**

Emily83 lubi tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocyk super tez zamówię mam tylko dylemat czy pasujący do wózka czy jakiś inny :))

Link do rozkow
    http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4708372475.html

mam ten w szare grochy i ten z sówkami różowymi fajne milutkie, tylko zastanawiam się czy rożki i kocyk tez trzeba prać jak ubranka? Chyba je przepłucze delikatnie co prawda nie stykają się ze skórą co prawda ale mają taki sklepowy zapach...

bella82 lubi tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Sarah kocyk jest strasznie miły w dotyku ale jeśli chodzi o grubość to moim zdaniem jest średni. Pewnie jak będę chciała przykryć porządnie Juniora to złożę do na pół. Ale wydaje mi sie że gdyby był grubszy to byłby cięższy więc ogółem moim zdaniem jest ok. Ale porównania nie mam :)

Oj to dobrze ze nie jest gruby akurat na wiosnę :) czy na wczesne lato :) powiem wam że będziemy miały najpiękniejszy czas na spacerki z maleństwami jaki można sobie wyobrazić ;)) wiosnę i lato a jak maluszki będą już większe to zima fajnie bo 10 miesieczne dzidziusie ją chyba lepiej zniosą niż te 3 miesięczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 20:49

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla też się zastanawiałam czy kocyk trzeba prac :) ale myślę że muszę go co najmniej przepłukać właśnie ze względu na zapach.

A ja wzięłam niebieski kocyk bo dla mnie to kolor uniwersalny i jeden z moich ulubionych kolorów :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia gratuluje wymarzonego zdrowego chlopca:-)
    Madziutek ciesze sie ze i u Ciebie wizytowanie udane i wszystko dobrze:-)
    Dzieki za kciuki dziewczny, przydalo sie:-) u nas chlopiec z 13 tyg okazal sie dzis dziewczynka:-) takze mamy dwie krolewny. Wiec z mojego szalu zakupowego niewiele zostanie bo wszystko mam po Oli:-) poza tym wszyatko wyglada prawidlowo. Pomiary w normach. Serce, nerki, brzuszek, mozg. Mala wazy 392 g. I wyglada na 5 dni mlodsza. Ale to wlasciwie sie zgadza. Wiec tak jak obstawialam od poczatku ciazy, termin blizej 15.03 z Ola byla taka sama roznica w dniach:-) wg om i usg. Kosc nosowa wyrazna, dobrze skostniona wiec chyba ok. Lekarz nie mial zadnych uwag:-) acha no i lozysko pieknie sie podnioslo. Jest teraz wysoko na scianie przedniej. 2 pierwsze usg bylo: nisko na tylnej, przodujace zachodzace na szyjke a teraz przednia. Az sie zdziwilam ze moze az tak zmienic polozenie. Dzidzia zaslaniala sie raczkami mocno ale udalo sie zlapac ze 2 zdjecia. Jutro postaram sie pokazac. Dzis juz padam na pyszczek. Od 5.30 na nogach ciagle w biegu. A i od 4 slabo spalam wiec spie na siedzaco.
    Sun sun brzusio masz sliczny i bardzo ladna fryzurke.
    Kocyk super, zostaje mi podziwiac Wasze zdobycze bo ja mam nadmiar po starszaku:-) ale moze skusze sie na drugi rozek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 21:28

Scarlett2014, SunSun, bella82, madziutek 23, sylwia85, MamaAdasia, loszcz, slodka100, Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla jestes z lublina:-)? To mamy calkiem blisko do siebie tylko jakies 90 km:-) chyba nie ma nikogo wiecej z tych stron.

‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ