X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia raz jeszcze udanej wizyty.

Madziutek wspaniałe wiadomości gratuluje :) ja miałam iść na basen w tym tygodniu ale pogoda nie sprzyja :/

Kass Ty lepiej nie kuś bo ponieważ zostajemy na weekend w Krakowie to jutro mamy w planach z mężem duże zakupy spożywcze a to oznacza wizytę w Galerii :) a swoją drogą SunSun masz już namiary na te ciuszki w Krakowie? Albo byłaś w Świecie Dziecka?

madziutek 23, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek super ze wizyta udana i ze dzidzia slicznie rosnie szcerze mówią o tych badaniach wątroby i nerek to tez pierwszy raz słyszę ciekawe czy mój ginekolog wogule o nich wspomi

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pomyślne wieści na badaniach. Rubi dzięki za przepis, może w piątek wypróbuję.

4e3f84b95f.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka czytalam ze to standardowe badanie w 3 trym (zaczyna sie w 27 tyg???) bo na nastepnej wizycie bede juz w 27 tc akurat... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam gosiaczek po dzisiejszej wizycie mam nadzieję ze odezwie sie dzis

acha jeśli są standardowe to napewno będe je mieć dzięki madziutek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 17:10

madziutek 23, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj gdy wysiadłam z auta dziwnie zaczął boleć mnie brzuch. Tak jakby mięśnie nie chciały sie rozprostować. Położyłam się ma chwilę ma boku ze zgiętymi nogami i za chwilę przeszło. Wystraszyłam się trochę, bo dziwne to było. No i pierwszy raz od początku ciąży zabolał mnie brzuch. Myślicie, że to może być od pozycji siedzącej za kierownicą? A może w ogóle od pozycji siedzącej przez 8 godz. w pracy?

4e3f84b95f.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAss tak sobie mówię do brzucha:P jak mi się nie znudzi i ciągle będzie nam się będzie podobało to zostanie Franutek :P wszelkie zdrobnienia są takie cudowne, że na razie jestem zachwycona ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 18:05

kasss, gosiaczek31, MamaAdasia, czekaja lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja po pracy. Stwierdziłam że jestem uzależniona od forum bo normalnie pierwsze co robię jak wstanę rano albo przyjdę z pracy to zaglądam na forum co u Was:)
    właśnie skończyłam wcinać kurczaka w sosie szpinakowym, chodził za mną cały dzień więc zrobiłam... a teraz leżę z brzuchem do góry :P i czekam aż się ułoży. Oskarkowi szpinak chyba zasmakował bo sie nie sprzeciwiał, kopnął parę razy a teraz delikatnie mamusię muska w brzuszku :)

czekam na wieści od dziewczyn z wizyt. madziutek cieszę się, że jest wszystko ok.

co do badań to ja glukozę będę miała zleconą na następnej wizycie czyli 28.11

madziutek 23, czekaja lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    ja mialam dosc intensywny dzien :-)
    z samego rana zawiozlam z mezem autko do mechanika, a z racji, ze zaklda widac z okien moich Rodzicow poszlam do Nich na sniadanko :-) pozniej zakupy ciuchowe z Mama i kupilam sobi sweterek bo moje ciuszki zaczynaja sie robic ciasne :-/ pozniej apteka kupilam sobie Prenatal Duo plus Magne B6, i pozniej obiadek u Mamusi :-) odebralam autko po poludniu o niedawo wrocilam do domku :-)
    narobilyscie mi smaka na salatki!a o ciastach nie wspomne, ale ja nie pieke bo nigdy w tym dobra nie bylam a moj maz nie je slodyczy :-/wiec jakbym zrobila ciacho to nie mialby kto jesc :-/
    dziewczyny chwalcie sie jak po wizytach!

• SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet nie byłam bo bujam sie po lekarzach ;-) ale dziś dowiedzialam sie ze można tez wypożyczyć tam elektroniczny laktator.W sumie fajnie bo to spora iwestucja jak chcesz porządny

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iftoox.jpg
    My w 21 tc

kasss, bella82, noa8, gosiaczek31, Scarlett2014, jasmin, MamaAdasia, Rubi, Niunia86, Emily83, Justyska89, Madzik82, Sarah88, sylwia85, czekaja, slodka100, Emartea lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun super wyglądasz brzuszek sluczny i fajna fryzurka a u ciebie corcia czy synus?

SunSun lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasss.Dziewczynka:-) jutro na polowkowym mam nadzieję ze potwierdzą

vanilla29, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh mój syn piekny i zdrowy...lekarz nie mial rzadnych przeciwwskazań. Eh bede miala swojego upragnionego chlopca

Scarlett2014, noa8, jasmin, vanilla29, SunSun, MamaAdasia, Juusti69, Rubi, Niunia86, Justyska89, kasss, gosiaczek31, madziutek 23, sylwia85, loszcz, kaczamila, Emartea lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie mial rzadnych uwag wszystko pięknie wykształcone.

jasmin, SunSun, MamaAdasia, kasss, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) u mnie wszystko super, nie udzielam się ale śledzę wątek uważnie ;)) SunSun ależ masz włosiska;)) moglabys mi trochę oddać :pp

Moja malutką dzisiaj nadzwyczajnie spokojna nawet rano mnie nie obudziła jak to zazwyczaj jest :)) dobrze ze napisałyście o tych sałatkach mój maż uwielbia lazurowa z boczkiem kurczakiem i serem lazurowym ale trzeba ja jeść odrazu po zrobieniu bo sałata lodowa opada, jutro mamy znajomych i chyba zrobię ta z kurczakiem i ananasem...

Mąż zjadł mi dzisiaj resztę chipsow z wczoraj tak za mną chodzą ze jestem skłonna pojechać specjalnie po nie do sklepu. ..o niczym innym nie myślę ; p Hehe

Przyszły mi dzisiaj te rożki które wam pokazywała nie wiem czy pamiętacie, super jakość :)) jestem zadowolona tak się nie mogę doczekac ze mierzył am go sobie jak mi leży w rękach ;)))

A o jakim kocyku mówiły się? Takim minky? I jaki wymiar bo właśnie się zastanawiam ;)) wklejcie jakis link prosze ;) bo boje sie zamawiac tak w ciemno a i przepraszam jak juz gdzieś wkleilyscie ale nie widziałam ;)

Nie pamiętam już która z was pisała o serduszku, mi lekarz tez zasugerował ze może być problem, po dokładniejszy badaniu okazało się ze niby ok ale i tak jestem umówiona do innego...nie dopuszczam do siebie nawet możliwości ze coś może być nie tak ; (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 19:40

Emily83, madziutek 23 lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia gratulacje! Witaj w gronie czekajacych na synków :) masz pomysł na imię?

SunSun - Kass ma racje wyglądasz super :)

Emartea ciężko oceniać coś po opisie ale nie wydaje mi się to niczym groźnym i nie wiązałabym tego z siedzeniem. Mi zdarza się np. że coś zaboli mnie jak wstaje po dłuższym leżeniu w łóżku i lekarz mówi że to normalne o ile ból nie jest ciągły.

Kaczamila a jak robisz tego kurczaka w sosie szpinakowym? :)

A tak w ogóle to cały dzień boli mnie głowa :/ moim największym osiągnięciem jest wymalowanie paznokci ;) poza tym jestem przerażona stanem naszego mieszkania :) powinnam umyć podłogę ale nie mam siły. Ale wyjaśniłam już mężowi że jeśli chce mieć szczęśliwą żonę to musi zaakceptować brudną podłogę. Nie narzeka i ma obiecane ciasto w weekend.

Bella miałaś rację z zakupami.... jak już kupiłam jedną rzecz Juniorowi to mam ochotę na więcej i więcej :) póki co zrobiłam zakupy dla kota :) ale jutro będąc blisko Smyka mogę mieć problem z powstrzymaniem zapędów zakupowych :)

SunSun, bella82, Emartea lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilia super ze piszesz o tych rozkach bo tez chce zamówić z tej stronki co podawałas:-) z serduszkiem na pewno wszystko dobrze i nie martw sie bo to szkodzi dzidziusiowi :-) a włosów mogę oddać.Od zawsze mam gęste a w ciazy jeszcze mi zgestnialy ;-)

czekaja lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to namiary na ten wielki ciucholand:,,Biga,,ul.Do Wilgi 10 :)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14dg2yu.jpg to mój kocyk a to link do Allegro http://allegro.pl/sklep/34319109_makaszka-hand-made

MamaAdasia, SunSun, bella82, Rubi, kasss, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ