X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia super zdjecie synusia
    madziutek to super że ból brzucha ustąpił
    justyska trzymam kciuki żeby cię jutro lekarz wypisał do domu , może te kobietki co leżą z tobą mają depresję ,albo mają po prostu takie nie ciekawe charaktery
    madzik trzymam kciuki za twoje jutrzejsze połówkowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:02

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Noa, tak wogóle to gratuluję synka, miała wcześniej napisać, ale nie było jak. Jakie imię?

Dziękuje serdecznie imienia pewnego nie mamy , to co podoba sie mnie to nie podoba sie mezowi i tak na odwrot. Jestesmy zgodni w imieniu Kacper ;-) wiec zapewne tak nazwiemy naszego synka

Scarlett jak ci wyszedl 3Bit? My dzisiaj zaczelismy konsumowac i jest pycha ;-) Dzieki Kass za przepis ;* za to salatka z gyrosa wyszla mi taka sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:08

MamaAdasia lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niunina , jasmin ja też mam połówkowe w tym tygodniu 5 listopada dokładnie więc będziemy mieć w tym samym tygodniu super:)

Niunia86, MamaAdasia, gosiaczek31, jasmin lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za jutrzejsze polowkowe ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa Kacperek to bardzo ładne imię

noa8, SunSun lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa 3BIT chyba dobry bo został 1 kawałek :) a zrobiłam 2 blachy - jedną wzięłam do znajomych wczoraj, drugą prawie samodzielnie (zjadłam 2 kawałki!) pochłonął mój SZCZUPŁY mąż... nie rozumiem tylko jak te wszystkie ciasta nie idą mu w tyłek a ja tyje chyba od samego patrzenia na to jak on je :) A i zrobiłam sałatkę z kapusty pekińskiej. Rewelacyjna więc dziękuje za przepis :) ogółem pewnie przytyłam znowu z 2 kilo :/ ale ja naprawdę ciągle jestm głodna. Też tak macie?

Znowu nam się zapowiada tydzień badań. Madzik, Niunia, Jasmin, Ewka - za Was wszystkie będę trzymać kciuki :) i mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam.

A i oczywiście mój mąż już pyta jakie kolejne ciasto zrobię :) mogę nie sprzatacy i nie gotować ale ciasto musi być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 17:24

Niunia86, gosiaczek31, jasmin lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas od samego początku miała być Laura.Tak tez o niej/ do niej mówiliśmy aż mąż nagle...a może Julia? Ze Laura ciężko zdrobnic i takie poważne a Julia to Julka,Julcia,Jula i zawsze dobrze brzmi a Laurka mu sie nie podoba a Laurusia ciężko wymowic.I tak na początku ze absolutnie nie zmieniamy..to teraz jestem w kropce.I mówię do niej Pys;-)

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek do pracy zaniosłam ciasto Kaczamili z orzeszkami ziemnymi (trochę zmodyfikowałam przepis) i było rewelacyjne. 3 bit też zawsze robiło furorę, ale robiłam je na każdą okazję do pracy, a teraz chciałam coś nowego. Pychotka.

Scarlet ja wózki najpierw oglądałam w necie. Wybrałam te które podobają mi się wizualnie, poczytałam o nich i odrzuciłam te, które wydały mi się najmniej funkcjonalne. Teraz będę chciała zobaczyć je na żywo. Jak mi się któryś spodoba to go kupimy i tyle. Mój M się ze mnie śmieje, że już mam odruchy mamuśki bo oglądam się za wózkami na ulicy, a ja po prostu próbuję dostrzec firmę/nazwę jak mi się wózek spodoba.

SunSun, Scarlett2014, Sarah88, gosiaczek31, kaczamila lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny
    Znalazłam lekarza który wykonuje echokardiografię czyli bada echo serce płodu i co najważniejsze udało mi się na jutro zapisać... przyznam się, że bardzo się boję co jutro usłyszę, trzymajcie kciuki za dobre wiadomości :)

MamaAdasia, gosiaczek31, Scarlett2014, Emartea, Sarah88, Justyska89, SunSun, Madzik82, Niunia86, Rubi, Dorka1979, kasss, bella82, jasmin, vanilla29, loszcz, Emca lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily bardzo mocno trzymam kciuki! I wierzę że jutro usłyszysz dobre wiadomości i będziesz mogła przestać się martwić!
    Emartea zazdroszczę takiego racjonalnego podejścia. Ja jutro/we wtorek spróbuję raz jeszcze ale póki co wózki mnie przerastają :/

Dziewczyny wiem że któraś z Was zamawiała rożki w internecie. Czy mogę prosić o ponowne podanie linku? I opinię jeśli rożki już dotarly :) a i szukam ładnych okryć kąpielowych. Czy któraś z Was ma namiary na coś fajnego? Dziś widziałam śliczne w Ikei ale wydawały mi sie dość szorstkie.

Emily83 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett ja o dziwo az takiego apetytu nie mam , przed ciaza bylam wiekszy zarlok, w ciazy duzo rzeczy nie trawie np miesa. Jesli chodzi o meza moj ma podobnie jest szczuply i chocby nie wiadomo ile zjadl grubosc mu nie grozi na szczescie duzo cwiczy i ma miesnie wiec nie jest typem kosciotrupa ;-)

Emily to swietnie ze znalazlas takiego lekarza ;) trzymam kciuki za wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ala-i-as-rozek-becik-z-falbanka-i-szarfa-i4753481987.html to link do rozka a vanilia może opinie tylko dać bo ona chyba już je dostala

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a czy ten rożek jest usztywniany? Bo ja szukam takiego bez usztywnienia

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Justyska.

Anastacia dlaczego rożek bez usztywnienia jest lepszy?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygodniej trzyma sie dziecko...czujesz ze je trzymasz.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Wygodniej trzyma sie dziecko...czujesz ze je trzymasz.

Dzięki. Ja długo w ogóle nie chciałam kupować rożka ale teraz sie do niego przekonałam. Tylko chcę kupić taki który potem wykorzystam jako kocyk.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest nie usztywniany tam inna aukcja jest z usztywniaczem

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się...padłam na kanapę..

ale się dziś objadłam u babci męża..mnammmmm

Justyśka gratuluje dziewczynki i wracaj szybko do domu, bo szpitale są beee

Emily będę mocno trzymać kciuki..wszystko musi być dobrze..

Scarlet ja też nie ogarniam tych wózków...za duży wybór jest i nie wiem pod jakim kontem patrzeć...jedyne co to wiem, że chcę lekki..

Anastacia ale masz malutki brzuszek...;)

no to tyle co pamiętam, że miałam napisać..;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi jakis mega duży nie jest to fakt....ale to tez zalezy w co sie ubiore.

Rubi, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, nie bylo mnie przez 3 dni, nadrobie Was pozniej :-)
    chwale sie swoim brzuszkiem w nowym 22gim tygodniu :-)

1040pck.jpg

23ktgmc.jpg

kasss, Scarlett2014, Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, Sarah88, Justyska89, Emartea, SunSun, Anastacia33, MamaAdasia, Emca, slodka100 lubią tę wiadomość

‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ