X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś bylismy na spacerku pozniej poszlismy ze znajomymi na piwko ja oczywiscie soczek piłam bylismy w mojej restauracji szef jak mnie zobaczył to pyta kiedy rodze myslal ze chyba juz nie dlugo;)
    Scarlet ja w sklepie tez kiedys zgupialam byla masa wozkow a zaden mi sie nie podobal tylko ten jedo fyn wlasnie i raczej go kupimy o dziwo mąż chce go kupic juz jak narzekam ze nic prawie nie mamy a kolezanka na tym samym etapie ma wszystko ale wiem ze wczesniej jak w styczniu nie ma sensu nie mamy miejsca zeby go trzymac
    bella super brzuszek

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozkow to ja mialam taki na gabce ktora mozna wyciagac, np do prania. Teraz tez taki kupie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Może też mi hormony szaleją bo wszystko mnie dołuje i tylko bym płakała.Mojego faceta mam ochote w dupe kopnąć delikatnie mówiąc.Czuje się taka samotna w tej ciąży.Zakażdym razem kiedy rozmawiam o dzidziusiu,że już słyszy ima tyle i tyle cm itd to widze,ze go zanudzam.Nie jest może typem nadzwyczaj wylewnym ale jego zachowanie teraz jest co najmniej dziwne.Nie całuje brzuszka,nie rozmawia z nim.Cały czas mówi ,że będzie sie zajmował synkiem jak sie urodzi a teraz to co to za róźnica skoro mały i tak go nie czuje i nie rozumie...
    Rozwala mnie takie myślenie.I nie myślcie sobie,że nie chciał tego dziecka.Właśnie,że chciał!.Prawdę powiedziawszy poddał się bardzo bolesnej i drogiej operacji aby ta ciąża mogła zaistnieć.A teraz jest taki dupek żołędny.Nie mam już cierpliwości
    loszcz przykro mi z powodu kotka facetem też się nie martw oni poprostu juz tak chyba maja ja też byłam pewna ze mój będzie skakał koło mnie a tak nie jest nie raz to widzę ze tak słucha żeby słuchać ale czy dociera di niego to co mowie to nie wiem. Oby po porodzie im się odmieniło i będą przykladnymi tatusiami

loszcz lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień pobytu synka mojego A u Nas. Poszedł spać, a ja przeanalizowałam cały dzień i aż się boję. Same prawie zakazy i upomnienia z mojej strony. Do tego brak cierpliwości.
    Mam nadzieję że to się zmieni. Chociaż nie powiem, ten 5-latek często się nie słucha i (w nauce) nie stara się. Najlepiej siedziałby całymi dniami przed komputerem, a reszte mial gdzieś. Cz€ęsto też treba krzyknąć, by się posłuchał. A jak ma gdzieś wyjść to dostaje głupawki. Nie mam sił do niego, chociaż w końcu mój A nie podwarza moich decyzji.
    Może za dużo wymagam? Przede wszystkim posłuszeństwa?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2014, 23:33

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie.milego dnia ja mykam do pracy

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja też już nie śpię,

Kasha- ja mam synka niecałe 2.5 roku, ale wiem, że jeśli pozwoli się dziecku na wszystko - ono to wykorzysta, wiadomo nie można wszystkiego zabraniać, ale z umiarem.

Kasha lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam z rańca i pewnie wieczorem będę Was nadrabiać bo idę dalej spać, oficjalnie od piątku jestem na chorobowym na cukrzycę ciążową. Dziś na czczo znowu poza normą mam cukier

Kasha lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella śliczny brzusio eh okraglutki.

bella82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc..

Kasha - Tobie na pewno nie jest łatwo, bo nie jesteś jego mama, ale musisz mu przedstawić zasady, jakie panują w waszym domu.. z każdym razem będzie łatwiej..

buziaki

Kasha, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,
    ja dzis w nocy wstawalam chyba ze 100 razy na siusiu :-/
    Kasha ja tez sie ostatnio zastanawialam jak to bedzie jak nasz syn zacznie rozrabiac, ja lubie miec wszystko poukladane i zaplanowane a dzieci wiadomo robia balagan ;-) ale wydaje mi sie, ze musisz malemu wytumaczyc na spokjnie co moze a czego nie.
    Loszcz przykro mi z powodu kotka :-*
    trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)
    milego dzionka

Kasha lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tłumaczeniem odpada. Zapomina wszystko co mu nie jest "na rękę". Być w wc i zapomnieć wody spuścić?! Albo obślinił (specjalnie) rękę, pyta się go dlaczego to od razu zaczyna się "głupawka" chwilowa i zmienia temat jakby nic się nie stało. Bez wzg ile razy się go zapyta dlaczego to zrobił, nie odpowie tylko poleci do zabawek. Muszę chyba zagłębić się w lektury :)
    Ciężko troszkę "naprawić" błędy wychowawcze.

No a po za tym trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Chociaż brzydka pogoda, to wiadomości będą na pewno przyjemne.
    Miłego dnia.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki U mnie ładna pogoda dzisiaj lekarz na wizycie powiedział ze nas wypuszcza tylko musimy iść jeszcze na badanie ale teraz jak będę miała twardy brzuch to nospe biorę i tyle bo nic mi tu w szpitalu nie dali tylko zastrzyk po którym przeszło i później juz nic tylko wit 3 razy dziennie. ciekawe co mój lekarz powie za 10 dni na to ze byłam w szpitalu

życzę udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 09:20

Emily83, gosiaczek31, kasss, Sarah88, Emca lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha to prawda, jak juz dziecko jest do czegos przyzwyczajone to bedzie ciezko, ale powodzenia zycze ;-)
    Justyska super, zawsze to w domu lepiej :-)
    ja uciekam do przychodni na badania.

Justyska89 lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko dobrze się Justyska skończyło :) Najważniejsze.
    Ja jutro mam wizytę u lekarza. Ciekawe co mi powie o wadze córci. Czy jest w normie, ale tej "wyższej".

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzis sloneczko ale pewnie zimno.
    Kasha trudna masz sytuacje. Sama nie wiem co bym zrobila. Z jednej strony nie mozna podwazac sposobu wychowania przez matke, z drugiej w twoim domu musisz wprowadzic swoje zasady. Chyba tatus musi stanowczy byc i egzekwowac od syna zeby pozniej nie wyszlo ze jestes ta zla. Nie wiem trudna sprawa.
    Mnie dzis czekaja wieksze zakupy, a tak nie lubie z Ola sama jezdzic do sklepu. Wszystko na szybko aby tylko nie zbroila czegos i oczy wkolo glowy. Wracam umeczona.
    Trzyam kcikuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte w czwartek kontrolną z opisem z usg połówkowego.pewnie dostane liste badań do zrobienia bo juz 2 miesiace nic nie robiłam w tym kierunku.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha mojego córka to ma teraz juz 15 lat...mamy super kontakt i powiem ci, że tak było od samego początku.Pomagam jej w czym mogę a najbardziej w lekcjach bo matka czasu nie ma aby z nia przysiąść.pochwalę się, że coraz lepiej jej idzie oceny lepsze także chyba dobrze nam sie razem uczy:-)trochę z niej leń ale staram sie ja motywowac do działania....

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

nie było mnie przez weekend troszke nadrobiłam ale przyznaje sie że nie wszystko

justyśka dobrze że wszystko ok i już wychodzisz

kasha dziecko to najlepszy psycholog wyczuwa gdzie na ile sobie może pozwolic jak będzie konsekwentnie zabraniać niektórych rzeczy to w końcu zatrybi ze u was tak nie wolno

a ja dziś zamówiłam sobie poduszkę ciążową, tą co miałam w pierwszej ciąży pożyczoną to jej właścicielka też w ciąży i musiałam zakupić swoją i dla dzidziusia będe miała pierwsze rzeczy bo gratis jest smoczek i kocyk

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja dzisiaj w super nastroju bo odebrałam wyniki przeciwciał i na szczęście takowych nie stwierdzono czyli Malutka ma prawdopodobnie moją grupe krwi i nie będzie problemów ,bo jak pisałam wcześniej ja mam Rh- a mój M Rh+ :) Także strasznie sie cieszę. Mam lekką anemię więc pewnie coś mi pan Dr w czwartek przepisze:)

Kasha syn mojego M ma 15 lat i tez mamy dobry kontakt. Ale wiadomo-dzieci w tym wieku maja inny rozum i akurat rzadko się widujemy bo jest u nas na weekendy a i tak całymi dniami z kolegami przesiaduje poza domem :)

Justyska super,ze już wszystko dobrze i wracasz do domku:)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!!!
    ja odliczam już czas do mojej.
    Lecę na śniadanko o głodne jesteśmy jak wilk :D

SunSun, MamaAdasia, Emartea, Emca lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko to ostatnie badanie było zwykłym badaniem ginekologicznym wsadził palce i tyle heh mój gin tego nie robi a ze on zna mojego gin to przy okazji zjechał mojego ze źle robi ze nie bada kobiet w taki sposób bo co miesiąc tak powinien. a powiedzial jak znam doktora który panią prowadzi to on tak nie bada a powinien. wogóle ciężko mi przytoczyć ta rozmowę bo dla mnie był miły ale jechał po moim lekarzu

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ