X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to już jestem spokojniejsza bo myslalam ze wszystkie macie usg dopochwowo ja sie zastanawiam jak wejde na ten fotel w 9mc
    MamaAdasia śliczny pajacyk i butki ja na poczatu sie balam kupic rozm 56 jak zobzczylam jakie to maleńkie
    mi tesciowa powiedziala zebym nic nie kupowała bo wszystko mi przywiezie po dziewczyce ktora sie opiekuje same firmowe ubranka tez urodzila sie w marcu a ja jestem taka niecierpliwa ze bym chciala wszystko juz i tak kupie pare rzeczy żeby Julcia w szpitalu miała nowe;)

MamaAdasia, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez ja też biorę i to w sporych ilościach :) może dlatego tak rzadko boli mnie brzuch. W tym momencie biorę 3/4 tabletki Asmag forte dziennie a lekarz powiedział, że mogę sobie zwiększyć dawkę nawet do 6ściu jak brzuch będzie twardniał.

Mama Adasia piękne te śpioszki :)

Ja się zastanawiam czy w ogóle kupować coś w rozmiarze 56. Czy tylko moja przyjaciółka miała taki przypadek że urodziła tak dużego chłopaka, że śpioszki 556 właściwie od razu były na niego małe? :)

A i jest promocja w Smyku jeśli planujecie duże zakupy.... wydasz na ubranka 159 zł, płacisz 109. Dotyczy wybranych ubranek: http://www.smyk.com/promocja/ubrania-dzieciece

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :)) miłego dnia, ja zaraz musze już uciekać, zajrzę wieczorkiem sprawdzić jak wasze wizyty :)) dobrze że u wszystkich z nas w dalszym ciągu wszystko dobrze :))
    nasza malutka od kilku dni rozbija się po brzuszku jak tylko może :P mąż ją nawet budzi żeby go trochę pokopała jak tylko zaśnie :P

ale przytyłam od początku ciąży 8kg a to dopiero 23t0d (dzisiaj) jestem załamana możliwe żeby przez weekend przytyć aż 1,5kg?! wcale nie pozwalałam sobie na tak dużo

:(

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet,mój starszy urodził się 56 i miałam w szpitalu śpioszki i kaftanik na 56 i były idealne, nie wiem, myślę że drugi tez się zmieści w 56, ale jak koleżanka urodziła dziecko np 62 cm to zależy od rozmiaru , niektóre są większe a inne 62 mniejsze...

Ja wiecej 56 nie kupuję, tylko to do szpitala, mam coś jeszcze z tych maluszków w szafie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 12:15

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla ja na ostatniej wizycie (20tydzień skończony) miałam prawie 7 na plusie.... kij wiem jak to możliwe ale to fakt :/ na szczęście wszystko idzie w brzuch i piersi bo nogi, ramiona czy twarz jest u mnie bez zmian. Choć z tych dużych piersi w ogóle się nie cieszę :/

Kass mój mąż mi ciągle powtarza żebym nie szalała z zakupami bo na pewno dostaniemy coś od jego siostry, która urodziła teraz w maju. Wkurza mnie to bo jego siostra przynajmniej w rozmowie ze mną nie deklarowała czy coś zamierza nam pożyczyć, a że ja mam z nią średni kontakt to na pewno ją o to nie poproszę. Więc wolę sama się zabezpieczyć :)

Ja chyba kupię dosłownie 5 rzeczy w rozmiarze 56, a większe zakupy będę robiła 62. Jak się okaże że potrzebuje więcej małych rzeczy to zawsze mogę je dokupić.

Madzik82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scaret siosta sama powinna powiedziec ze wam da ubranka zebyscie nie kupowali dobrze wie ze nikt nie czeka na ostatnia chwile ja też nie lubie takich sytuacji i na pewno bym sie nie prosila ale u nas kuzynka meza tez mowila do tesciowej ze przywiezie ubranka po swojej coreczce i chyba zostaje mi zaczekac najwyzej inne potrzebne rzeczy zaczne kupować
    dzisiaj ma przyjechac kurier po ten kocyk co mi kolor pomylili mam nadzieje ze na nowy nie bede dlugo czekac

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo madrze Scarlet. Tyle sztuk w rozmiarze,56 Ci starczy nawet jakbys miala nic nie dostac. Po 2 tyg i tam beda juz za male. Nie ma co szalec z tymi pierwszymi rozmiarami

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na jak długo starcza 62? mniej więcej?

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Kass mój mąż mi ciągle powtarza żebym nie szalała z zakupami bo na pewno dostaniemy coś od jego siostry, która urodziła teraz w maju. Wkurza mnie to bo jego siostra przynajmniej w rozmowie ze mną nie deklarowała czy coś zamierza nam pożyczyć, a że ja mam z nią średni kontakt to na pewno ją o to nie poproszę. Więc wolę sama się zabezpieczyć :)

Ja chyba kupię dosłownie 5 rzeczy w rozmiarze 56, a większe zakupy będę robiła 62. Jak się okaże że potrzebuje więcej małych rzeczy to zawsze mogę je dokupić.

Scarlet niech sie mąż dowie bo ja np planowałam drugie dziecko i nikomu nic nie dawałam chociaż moja siostra urodziła później 3 dziecko i powiedziałam wprost że jej nie dam bo trzymam dla drugiego bąbla a ona i tak dostała od koleżanek poza tym to było 3 dziecko a po 2 pierwszych tak zniszczyła piękne ubranka że po prostu mi było szkoda bo wiedziałam że nie wrócą a ja musiałam wszystko kupić sama mi nikt nie dał i teraz po drugim systematycznie z tego co wyrośnie mam zamiar wystawić na allegro i sprzedać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie ma dlugo, kilka tygodni, max miesiac. Moj syn po 2 miesiacach mial chrzciny i juz szedl wvrozmiarze 68. Urodzil sie 53cm i strasznie szybko przybieral. Ubrania 74 i wieksze juz sie nosi dluzej, po kilka miesiecy

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm czyli i z 62 nie powinnam przesadzać. Dzięki - to cenna informacja.

Sylwia na pewno siostra mojego męża nie planuje 3ciego dziecka bo to mówi wprost. Nie chodzi nawet o to, że jeśli nic nam nie da to się obrażę. Moja przyjaciółka wprost mi powiedziała, że obiecała wszystko siostrze bo nie wiedziała jeszcze że jestem w ciąży. I zupełnie nie mam o to pretensji to chyba ona ma z tego powodu większe wyrzuty sumienia. Ale przynajmniej mam jasność :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet to wszystko zależy jak dziecko szybko rosnie i jak przybiera na wadze.do 3 miesiaca roz.62 powinien wystarczyc choc tsk sie zdarza w niewielu przypadkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 12:57

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie rozmiary 56-68 starczaja na krotko, nie niszcza sie bo nie da sie ich wynosic.
    musi byc kilka sztuk bodziakow bo czesto siku i kupa brudza. Ale poza tym to dzieci rosna szybko. Synek mial 3 sweterki, chodzil w jednym. Dwa mam do dzisiaj z metkami. Mnostwo rzeczy zalozylam az jeden raz...

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik moja Olieka to tez rosla jsk na drozdzach wyrastala z ciuszkiw z tygodnia na tydzien.teraz majac 4 lata nosi rzecx na 5-6 latka

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dlatego nie kupiłam wczoraj puchowego kombinezonu.... bo jak zima będzie jak w tym roku to nawet go nie założę. Kupię więc jakiś misiowaty, a jak będą duże mrozy to wyślę męża po kombinezon przed przyjazdem po nas do szpitala no i będę już wiedziała czy 56 czy 62.

Słuchajcie a jak dziecko jest mniejsze to nie ma szans żeby ubrać mu rozmiar 62? półśpiochy najwyżej podwinę ale nie jak jak z pajacykiem czy body?

A i czy dobrze pamiętam, że pisałyście, że kaftaniki są mało praktyczne bo podwijają się pod pajacykami?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlety ja polecam zestaw body plus polspiochy albo sam pajac

Scarlett2014, MamaAdasia lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przezylam szok według mojej wagi po szpitalu przytyłam 1.5 kg nie możliwe musze zwazyć się jutro z rana

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dziś byłam u Gina po zwolnienie a on ku mojemu zaskoczeniu postanowił "skoro już przyszłam" zbadać maluszka. No i wyobraźcie sobie, że maluszek się ładnie ułożył i okazał się dziewczynką!!! Zupełnie nie byłam na to dziś gotowa. Tętno jest w porządku i cała reszta też. I waży już pół kilo. Bardzo się cieszę.

MamaAdasia, SunSun, kasss, Scarlett2014, Madzik82, Emily83, Niunia86, loszcz, gosiaczek31, Sarah88, Dorka1979, bella82, Emca, vanilla29, kaczamila lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett, tak jak pisze Madzik, 62 też kilka sztuk starczy, zreszta goście napewno Was obdarują ;)
    Powiem Wam ze na starszego malucha, np na 6-9 mcy fajne już są normalne ubranka, np dresiki albo spodnie i bluzeczka a pod to bodziak. jak już malusze ładnie siedzi ,przemieszcza się, nie jest leżący :)

Ja też polecam body + półśpiochy lub jak jest chłodniej body a na to pajacyk. Zakładając kaftanik i na to śpiochy często kaftan się podwija, a body utrzymuje pięknie pieluchę.

Na lato fajne są tzw ,, opalacze'' lub rampersy, rozpinane tak jak body, coś takiego: http://allegro.pl/rampers-body-z-nogawkami-krotki-rekaw-86-i4671163451.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:51

SunSun, Scarlett2014, Madzik82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, gratuluję córci, a jakie imię??

Ja skłaniam się ku Szymonowi, pasuje do nazwiska, a mam długie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 14:52

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ