Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Moj byl takim klopsem ze kiedy mial 6 miesiecy nosil rozmiar 80. Musialam mu podwijac rekawy ale na duzy brzuszek juz musial miec 80

MamaAdasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Z tłumaczeniem odpada. Zapomina wszystko co mu nie jest "na rękę". Być w wc i zapomnieć wody spuścić?! Albo obślinił (specjalnie) rękę, pyta się go dlaczego to od razu zaczyna się "głupawka" chwilowa i zmienia temat jakby nic się nie stało. Bez wzg ile razy się go zapyta dlaczego to zrobił, nie odpowie tylko poleci do zabawek. Muszę chyba zagłębić się w lektury :)
    Ciężko troszkę "naprawić" błędy wychowawcze.

No a po za tym trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Chociaż brzydka pogoda, to wiadomości będą na pewno przyjemne.
    Miłego dnia.
    Jakby nie patrzeć to on ma 5 lat i trochę ciężko wymagać od takiego malca aby stanął i sluchał co do niego mówisz a już nie wspomnę o spłukiwaniu po sobie wody w ubikacji. No niestety

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, myślę że jeśli chodzi o rampersy to rozmiar 68 lub 74 będzie idealny.

Nie mam doswiadczenia ze starszymi dziećmi więc jeśli chodzi o wychowanie 5 latka nie pomogę, mój chrześniak ma 6 lat i raczej jest już w miarę ogarnięty.

nick nieaktualny, kasss lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, super chłopaki będą ;)

Pocahontas lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super siusiak. Aż mojemu M pokazałam,żeby przypadkiem nie doszukiwał się u Naszej Lenki takich cudów

Emartea gratuluję córeczki :) Super,że dziewczynki gonią chłopaków :)

Ja dzisiaj miałam chwilkę grozy. Myślałam,że mam zapalenie wyrostka bo ok 12 złapał mnie straszny ból z prawej strony w dole brzucha. Nie mogłam się ruszyć,wyprostować,chodzić.. Nawet leżenie nie pomagało. A jeszcze Malutka się wierciła w tym miejscu. Ale co się okazało? Po dwóch godzinach wiercenia i kopania Malutka poszła spać i ból przeszedł. No i wyszło,że ułożyła mi się w tym miejscu i się wierciła. Jakiś nerw pewnie nacisnęła i stąd ból i promieniowanie momentami aż do kolana.
    Stracha miałam -nie powiem,ale już jest ok :D
    Nygusica mała :)

Miłego wieczorku :)

Pocahontas, Emartea, Emily83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super widac :-)

Emartea gratulacje :-)
    dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki... 30 wrzesnia na naszym forumowym bazarku kupilam mala ozdobke od jednej z forumowiczek- zaplacilam przelewem 30zl. Paczka miala byc nadana 8.10 ale okazalo sie, ze nie zostala wyslana. kolejna paczka miala byc nadana 15.10 i tez nie doszla bo gdzies sie zawieruszyla, nastepna miala byc wyslana za pare dni i okazalo sie, ze zaginela na poczcie... ostatnia wiadomosc jaka mam od tej dziewczyny jest z dnia 28.10, ze paczka poszla inpostem 23.10 ale paczki nadal u mnie nie ma :-/wyslalam 2 maile z zapytaniem czy paczka na pewno zostala wyslana bo ja jej nie otrzymalam i niestety nie dostalam zadnej odpowiedzi :-/ w sumie 30zl to duzo jakos nie jest ale wkurza mnie to, co moge zrobic?

Emartea lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella nie wiem, głupia sytuacja, może pytaj na innych forach, ciekawe, czy innym dziewczynom paczki doszły

kasha - ja dzieci jeszcze nie mam, czekam na pierwsze, ale myślę, że się ze mną zgodzicie, że najważniejsza jest konsekwencja. Nie wolno ustępować, trzeba zacząć od prostych rzeczy i ich wymagać, jak nie spuści wody, to małego tak truć, aż pójdzie i to zrobi i tak za każdym razem, to bardzo męczące ale ważne by nie odpuszczać, może bardzo powoli ale wejdzie mu to w nawyk.

Twój A musi być po twojej stronie i powtarzać małemu, że ma cię słuchać. Jak ty coś powiesz i maly nie posłucha to A powinien mu powtórzyć i wymagać, by cię słuchał. Tak mi się wydaje, chociaż to trudne zapewne w rzeczywistości...

nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska super że wszystko w porządku i wypisują was do domu a co do badania to mie ginekolog bada recznie na każdej wizycie mówi że to ważne badanie i nie można go zastąpić usg
    emartea gratuluję córeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:02

Emartea lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella napisz na tym bazarku ogólnego posta....trudno, ale jak się płaci to trzeba też wymagać...

ja wróciłam z zakupów spożywczych...i powiem Wam że jestem zachwycona wózkiem baby design lupo comfort....bo w carrefurze jest taki sklep dziecięcy nie wiem nawet jaka nazwa tego sklepu....ale Pani dziś zrobiła nam szczegółowy przegląd wózków i ten jest moim zdaniem najlepszy...

http://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny-lupo-comfort-baby-design-bezowy-p-1878.html

łatwo się składa, łatwo zmienia ze spacerówki na gondolę itd. ma wkładkę oddychającą do spacerówki na ciepłe dni i drugą stronę miłą ciepłą na
    zimne...

także och i ach...nareszcie jest chociaż jedna rzecz na którą jestem zdecydowana, mam o niej pojęcie i nie mam śmietnika w głowie czy aby na pewno ten...

niunia, dobrze, że ten ból przeszedł i nie spanikowałaś :) ja nie wiem czy bym była opanowana...

Niunia86, nick nieaktualny, kasss lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi oglądałam ten wózek :) Ale ostatecznie z moim M wybraliśmy Baby Active Elipso Fresh bo jest sporo lżejszy. Sam stelaż ma niecałe 5kg a wyglądem się dużo nie różni jeden od drugiego :)

O taki :)

http://sklepbobas.pl/s28,prdid3032,babyactive_elipso_fresh.html

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella popros ja o nuner paczki. Kazda paczka ma numer. W internecie po numerze sprawdzisz gdzie,sie,w tym momencie znajduje

MamaAdasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani nam pokazywała lżejszy....o 2kg ale źle się prowadził...i naprawdę pozostawiał wiele do życzenia na drodze np. leśnej...i na lżejszą wagę wpłynęły plastikowa rączka, kółka...nie miał amortyzatorów i jak go "pchałam" to czułam jakby to był większy wózek dla lalek :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Bella popros ja o nuner paczki. Kazda paczka ma numer. W internecie po numerze sprawdzisz gdzie,sie,w tym momencie znajduje

tez o tym myslalam, ale ona przestala odpisywac na maile :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja podjęłabym jeszcze jedną próbę i tak ja pisze Madzik poprosiła np. o numer przesyłki lub potwierdzenie. Jeśli to nic nie da napisałabym na forum o całej sytuacji.

My nadal nie mamy wózka.... Junior chyba się obraził bo siedzi cicho... podjęłam próbę przekupienia go batonikiem i czekam na efekt :) a jutro może zamówię/kupię przytulanke dla Jaśka... podoba mi się np. ta:

http://www.mamissima.pl/przytulanki_i_maskotki/jellycat_-_przytulanka_kroliczek_beige_blossom_13_cm.html

I tak wiem że nie jest warta swojej ceny :) ale zachwycają mnie tego typu maskotki.

Pocahontas sprawa płci u Ciebie wydaje się ewidentna :)

Kasha ja napiszę tylko że współczuję sytuacji... mąż mojej przyjaciółki ma nieco starsza córkę i nie jedną noc już przegadałyśmy czekając rozwiązania.... na razie średnio nam to idzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:11

bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no nie fajnie bo od 30 wrzesnia minelo duzo czasu a czy to byly take serduszka z fulcu I imieniem dziecka?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett moze masz racje, poczekam jeszcze pare dni i znowu napisze. ale wydaje mi sie, ze jesli ta paczka bylaby naprawde nadana 23.10 to juz bym to miala w domu na 100%.

Kasss tak, tez zamawialas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha nie pomoge bo nie wiem z co bym zrobiła

bella myślę tak jak dziewczyny ze powinnaś napisać tam na temacie bazarku i powinnaś poprosić o potwierdzenie wysyłki

pocahontas widać faktycznie ze chłopak heh bardzo śmiały nie wiele dzieci pokazuje tak ewidentnie co tam ma :)

do wozka u mnie jeszcze daleka drona znam tylko camarelo i nad dwoma zastanawiałam się ale widzę ze wy chyba je całkiem odrzucilyscie wiec chyba z nimi coś nie tak

heh niunia podziwiam bo ja zaraz panikowalam bym

Niunia86, bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a może po prostu napisz jej że czekasz jeszcze tydzień na przesyłkę a jak jej nie dostaniesz to piszesz wiadomość na forum żeby wszyscy wiedzieli co i jak? Może się zreflektuje a jak nie to trzeba ostrzec inne osoby. Na

P.s. Junior nie dał się przekupić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:23

bella82, Emily83 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak jest uczciwa to da Ci numer przesylki. Jak nie bedzie chciala tzn ze cos kreci...

Czy nasza kokezabka nie miala dzis czasem wizyty u kardiologa od badan plodu? Dala znac czy cos przeoczylam? Bo kciuki trzymam caly czas...

Emily83 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a w InPost czy w Poczcie Polskiej była nadana paczka?

Niunia, ja miałam kiedyś tez taki ból ale w nocy w 1szej ciąży i okazało się ze wszystko ok. Umiesz zachowac zimną krew.

Madzik, tak Emily miałam mieć dziś wizytę, no właśnie ciekawe co u niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:28

Madzik82, Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ