X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie! Moj byl takim klopsem ze kiedy mial 6 miesiecy nosil rozmiar 80. Musialam mu podwijac rekawy ale na duzy brzuszek juz musial miec 80

MamaAdasia, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Z tłumaczeniem odpada. Zapomina wszystko co mu nie jest "na rękę". Być w wc i zapomnieć wody spuścić?! Albo obślinił (specjalnie) rękę, pyta się go dlaczego to od razu zaczyna się "głupawka" chwilowa i zmienia temat jakby nic się nie stało. Bez wzg ile razy się go zapyta dlaczego to zrobił, nie odpowie tylko poleci do zabawek. Muszę chyba zagłębić się w lektury :)
    Ciężko troszkę "naprawić" błędy wychowawcze.

No a po za tym trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty. Chociaż brzydka pogoda, to wiadomości będą na pewno przyjemne.
    Miłego dnia.
    Jakby nie patrzeć to on ma 5 lat i trochę ciężko wymagać od takiego malca aby stanął i sluchał co do niego mówisz a już nie wspomnę o spłukiwaniu po sobie wody w ubikacji. No niestety

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet, myślę że jeśli chodzi o rampersy to rozmiar 68 lub 74 będzie idealny.

Nie mam doswiadczenia ze starszymi dziećmi więc jeśli chodzi o wychowanie 5 latka nie pomogę, mój chrześniak ma 6 lat i raczej jest już w miarę ogarnięty.

Scarlett2014, kasss lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, super chłopaki będą ;)

Pocahontas lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super siusiak. Aż mojemu M pokazałam,żeby przypadkiem nie doszukiwał się u Naszej Lenki takich cudów

Emartea gratuluję córeczki :) Super,że dziewczynki gonią chłopaków :)

Ja dzisiaj miałam chwilkę grozy. Myślałam,że mam zapalenie wyrostka bo ok 12 złapał mnie straszny ból z prawej strony w dole brzucha. Nie mogłam się ruszyć,wyprostować,chodzić.. Nawet leżenie nie pomagało. A jeszcze Malutka się wierciła w tym miejscu. Ale co się okazało? Po dwóch godzinach wiercenia i kopania Malutka poszła spać i ból przeszedł. No i wyszło,że ułożyła mi się w tym miejscu i się wierciła. Jakiś nerw pewnie nacisnęła i stąd ból i promieniowanie momentami aż do kolana.
    Stracha miałam -nie powiem,ale już jest ok :D
    Nygusica mała :)

Miłego wieczorku :)

Pocahontas, Emartea, Emily83, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas super widac :-)

Emartea gratulacje :-)
    dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki... 30 wrzesnia na naszym forumowym bazarku kupilam mala ozdobke od jednej z forumowiczek- zaplacilam przelewem 30zl. Paczka miala byc nadana 8.10 ale okazalo sie, ze nie zostala wyslana. kolejna paczka miala byc nadana 15.10 i tez nie doszla bo gdzies sie zawieruszyla, nastepna miala byc wyslana za pare dni i okazalo sie, ze zaginela na poczcie... ostatnia wiadomosc jaka mam od tej dziewczyny jest z dnia 28.10, ze paczka poszla inpostem 23.10 ale paczki nadal u mnie nie ma :-/wyslalam 2 maile z zapytaniem czy paczka na pewno zostala wyslana bo ja jej nie otrzymalam i niestety nie dostalam zadnej odpowiedzi :-/ w sumie 30zl to duzo jakos nie jest ale wkurza mnie to, co moge zrobic?

Emartea lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella nie wiem, głupia sytuacja, może pytaj na innych forach, ciekawe, czy innym dziewczynom paczki doszły

kasha - ja dzieci jeszcze nie mam, czekam na pierwsze, ale myślę, że się ze mną zgodzicie, że najważniejsza jest konsekwencja. Nie wolno ustępować, trzeba zacząć od prostych rzeczy i ich wymagać, jak nie spuści wody, to małego tak truć, aż pójdzie i to zrobi i tak za każdym razem, to bardzo męczące ale ważne by nie odpuszczać, może bardzo powoli ale wejdzie mu to w nawyk.

Twój A musi być po twojej stronie i powtarzać małemu, że ma cię słuchać. Jak ty coś powiesz i maly nie posłucha to A powinien mu powtórzyć i wymagać, by cię słuchał. Tak mi się wydaje, chociaż to trudne zapewne w rzeczywistości...

gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska super że wszystko w porządku i wypisują was do domu a co do badania to mie ginekolog bada recznie na każdej wizycie mówi że to ważne badanie i nie można go zastąpić usg
    emartea gratuluję córeczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 20:02

Emartea lubi tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella napisz na tym bazarku ogólnego posta....trudno, ale jak się płaci to trzeba też wymagać...

ja wróciłam z zakupów spożywczych...i powiem Wam że jestem zachwycona wózkiem baby design lupo comfort....bo w carrefurze jest taki sklep dziecięcy nie wiem nawet jaka nazwa tego sklepu....ale Pani dziś zrobiła nam szczegółowy przegląd wózków i ten jest moim zdaniem najlepszy...

http://nodik.pl/wozek-wielofunkcyjny-lupo-comfort-baby-design-bezowy-p-1878.html

łatwo się składa, łatwo zmienia ze spacerówki na gondolę itd. ma wkładkę oddychającą do spacerówki na ciepłe dni i drugą stronę miłą ciepłą na
    zimne...

także och i ach...nareszcie jest chociaż jedna rzecz na którą jestem zdecydowana, mam o niej pojęcie i nie mam śmietnika w głowie czy aby na pewno ten...

niunia, dobrze, że ten ból przeszedł i nie spanikowałaś :) ja nie wiem czy bym była opanowana...

Niunia86, gosiaczek31, kasss lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi oglądałam ten wózek :) Ale ostatecznie z moim M wybraliśmy Baby Active Elipso Fresh bo jest sporo lżejszy. Sam stelaż ma niecałe 5kg a wyglądem się dużo nie różni jeden od drugiego :)

O taki :)

http://sklepbobas.pl/s28,prdid3032,babyactive_elipso_fresh.html

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella popros ja o nuner paczki. Kazda paczka ma numer. W internecie po numerze sprawdzisz gdzie,sie,w tym momencie znajduje

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani nam pokazywała lżejszy....o 2kg ale źle się prowadził...i naprawdę pozostawiał wiele do życzenia na drodze np. leśnej...i na lżejszą wagę wpłynęły plastikowa rączka, kółka...nie miał amortyzatorów i jak go "pchałam" to czułam jakby to był większy wózek dla lalek :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Bella popros ja o nuner paczki. Kazda paczka ma numer. W internecie po numerze sprawdzisz gdzie,sie,w tym momencie znajduje

tez o tym myslalam, ale ona przestala odpisywac na maile :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja podjęłabym jeszcze jedną próbę i tak ja pisze Madzik poprosiła np. o numer przesyłki lub potwierdzenie. Jeśli to nic nie da napisałabym na forum o całej sytuacji.

My nadal nie mamy wózka.... Junior chyba się obraził bo siedzi cicho... podjęłam próbę przekupienia go batonikiem i czekam na efekt :) a jutro może zamówię/kupię przytulanke dla Jaśka... podoba mi się np. ta:

http://www.mamissima.pl/przytulanki_i_maskotki/jellycat_-_przytulanka_kroliczek_beige_blossom_13_cm.html

I tak wiem że nie jest warta swojej ceny :) ale zachwycają mnie tego typu maskotki.

Pocahontas sprawa płci u Ciebie wydaje się ewidentna :)

Kasha ja napiszę tylko że współczuję sytuacji... mąż mojej przyjaciółki ma nieco starsza córkę i nie jedną noc już przegadałyśmy czekając rozwiązania.... na razie średnio nam to idzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:11

bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no nie fajnie bo od 30 wrzesnia minelo duzo czasu a czy to byly take serduszka z fulcu I imieniem dziecka?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett moze masz racje, poczekam jeszcze pare dni i znowu napisze. ale wydaje mi sie, ze jesli ta paczka bylaby naprawde nadana 23.10 to juz bym to miala w domu na 100%.

Kasss tak, tez zamawialas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha nie pomoge bo nie wiem z co bym zrobiła

bella myślę tak jak dziewczyny ze powinnaś napisać tam na temacie bazarku i powinnaś poprosić o potwierdzenie wysyłki

pocahontas widać faktycznie ze chłopak heh bardzo śmiały nie wiele dzieci pokazuje tak ewidentnie co tam ma :)

do wozka u mnie jeszcze daleka drona znam tylko camarelo i nad dwoma zastanawiałam się ale widzę ze wy chyba je całkiem odrzucilyscie wiec chyba z nimi coś nie tak

heh niunia podziwiam bo ja zaraz panikowalam bym

Niunia86, bella82, Pocahontas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella a może po prostu napisz jej że czekasz jeszcze tydzień na przesyłkę a jak jej nie dostaniesz to piszesz wiadomość na forum żeby wszyscy wiedzieli co i jak? Może się zreflektuje a jak nie to trzeba ostrzec inne osoby. Na

P.s. Junior nie dał się przekupić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:23

bella82, Emily83 lubią tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak jest uczciwa to da Ci numer przesylki. Jak nie bedzie chciala tzn ze cos kreci...

Czy nasza kokezabka nie miala dzis czasem wizyty u kardiologa od badan plodu? Dala znac czy cos przeoczylam? Bo kciuki trzymam caly czas...

Emily83 lubi tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a w InPost czy w Poczcie Polskiej była nadana paczka?

Niunia, ja miałam kiedyś tez taki ból ale w nocy w 1szej ciąży i okazało się ze wszystko ok. Umiesz zachowac zimną krew.

Madzik, tak Emily miałam mieć dziś wizytę, no właśnie ciekawe co u niej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 21:28

Madzik82, Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ