X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miała miała...ale się nic nie odzywa...też czekam na info.....

Emily83 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pierwszy raz w życiu mam zgagę :( i to od brzoskwini ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi, moja koleżanka kupiła ten wózek, tylko niebieski, ma termin za miesiąc, więc zapytam jej jak się sprawdza :)

Ja broniłam magisterkę, jak mały miał rok, ale pisałam jak miał kilka m-cy, maskara była..

Rubi lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia widze, ze juz Szymonek sie pojawil w podpisie. Wiec juz imie wybrane?
    bardzo mi sie podoba. Drugiemu synkowi chcialam dac Szymon albo Dawid ale okazal sie byc dziewczynka

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, chyba tak , zobaczę w trakcie :D

Madzik, za to jakie piękne są rzeczy dla dziewczynek ;) Fajnie będziesz miała!

Madzik82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za wszystkie rady :-)
    MamaAdasia inpostem, tak napisala

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, ja pracowałam na poczcie, tam są umery paczek/ listów poleconych, chyba że zwykłym wysłała bez potwierdzenia nadania. myślę że w InPost tez tak jest. Więc poproś o nr nadania,jeśli przesyłka była rejestrowana to ona ma ten numer i może złożyć reklamację, jeśli przesyłka zaginęła.

bella82 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ładne imię Szymonek :) teraz powinnaś mieć nick MamaAdasiaISzymonka :)

powiedzcie mi coś bo na skutkach na samym czubku brodawki pojawiLO się mi takie coś żółte jakby skorupka nawet nie wiem jak to nazwać a dookoło na sutce skóra się jakby łuszczy mialyscie cos takiego co z tym zrobić ??

stwierdziłam dzisiaj ze brzuch mi wywalilo i dziwnie się czuje widząc go takim :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia chętnie się dowiem jak się koleżance sprawuje pojazd ;)

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja niestety nie pomoge :-/ a smarujesz sie balsamami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smaruje cały czas smarowałam tylko jak w szpitalu byłam to nie przywieźli mi to 3 dni było bez smarowania ale teraz nadrabiam. nie podobają mi się moje piersi teraz wogóle masakra. jeszcze w sob musze jechać kupić nowe biustonosze bo masakra znów większy potrzebuje

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaB wrote:
    hej Witam mam pytanie do Marcówek i może nie tylko Jestem w 21 tygodniu ciąży i dopadł mnie straszny kaszel To jakaś infekcja wirusowa i dostałam Duomox pomógł na wszystkie inne objawy ale niestety kaszel pozostał Syrop z cebuli malinowe herbatki mleko z miodem pomagają ale na godzinę Lekarz rozkłada ręce Czy któraś przeszła coś takiego Jak sobie z tym poradzić Proszę pomóżcie

a probowalas inalacji?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    smaruje cały czas smarowałam tylko jak w szpitalu byłam to nie przywieźli mi to 3 dni było bez smarowania ale teraz nadrabiam. nie podobają mi się moje piersi teraz wogóle masakra. jeszcze w sob musze jechać kupić nowe biustonosze bo masakra znów większy potrzebuje

Justysa taka informacje znalazlam:

Wyprzenie
    Tym słowem specjaliści nazywają zmiany zapalne skóry pojawiające się pod piersiami, a objawiające się zaczerwienieniem, łuszczeniem się naskórka albo czerwoną, swędzącą wysypką. Wyprzenie wywołują drożdżaki Candida albicans. Nasza rada: po umyciu skóry pod biustem zawsze bardzo dokładnie ją osuszaj. Ważne jest również noszenie dobrego biustonosza, który unosi biust. W dobrze dobranym staniku piersi nie dotykają skóry pod piersiami. Jeśli to nie pomoże, powinnaś powiedzieć o tym problemie lekarzowi, który przepisze miejscowo działający preparat przeciwgrzybiczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale tu pisze pod biustem a ja to mam na samych skutkach

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska ja tak mam. Jakby się skóra łuszczyła, a jak potrę lub ją obskubię to swędzi nieprzeciętnie. Wydaje mi się, że to dlatego, że brodawka się powiększa.
    AniaB witaj. Nie wiem co ci doradzić. Nie miałam nigdy aż tak uporczywego kaszlu.

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a moze krem Bepanthen by pomogl?

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella chcialam zamówić ale jak poznałam płeć nie mogłam znaleźć tego ogłoszenia a wcześniej właśnie widziałam twój post pod ja dla tego zawsze zamawiam kurierem ale wiadomo ze nie zawsze się to opłaca mam nadzieje ze paczka dotrze do ciebie nie lubię takich oszustw.
    Pocahontas super ze maluszek pokazał dokładnie ci tam ma;-)
    Justyska a mam takie pęknięcia a sutkach i jakby zaschnięte mleko nie wiem jak to opisać

Pocahontas lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Emartea tez jak chciałam obskubac to swędzi. w sumie sama nie wiem czy powinno się to obskubac czy lepiej nie dotykać. tylko boje się żeby przez to jakiegoś zapalenia nie dostać.
    czyli nie jestem sama z takim problemem bo juz nawet przyszło mi do głowy ze może nie dbym wystarczająco o higienę tych sutek nie wiem

• Memory Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,rzadko się odzywam ale czytam.
    Justyska podejrzewam ze siara ci wypływa i zasycha,tez tak mam i trzeba często myć piersi,bynajmniej sama woda przeżywać.Teraz to jeszcze mało uciążliwe ale później jak dzidzia będzie karmiona to już całkiem trzeba będzie porządnie myć żeby plesniawek nie było.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska Kasss to właśnie siara.Jak najbardziej prawidłowo.Tez mam od jakiegos czasu.Przemywam wacikami z woda kilka razy dziennie i jest trochę lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 23:28

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ