X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea super gratuluje corci to miałaś miłą niespodziaanke;)
    ja też nie zamierzam kupować kaftanikow body wydaja mi sie fajniejsze mam jeden taki komplet 56 body i polspiochy mysle ze do szpitala bedzie idealny
    myslalam ze w 62 troche pochadza bo na tych 68 pisze ze sa na pół roczku
    MamaAdasia Szymuś bardzo ładne imie;)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczynki mimo że chłopców więcej ale dziewczynki nie ustępują tez się pojawiają myślę że nie będzie dużej przebitki chłopców u nas w marcowkach ;)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z imieniem jest mały problem bo o ile dla chłopca obydwoje zgodnie wybraliśmy Patryk tak z dziewczęcym mamy zgrzyty. To co mi się podoba nie podoba się M i odwrotnie. Ciężko będzie. Ja bym chciała Iga.

MamaAdasia, Pocahontas lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki a na wyjscie ze szpitala jak np bedzie zimno wystarczy komplet body i polspiochy na to welurowy pajacyk taki grubszy lub jakis dresik i kombinezon i czy jak wszystko bedzie w 56 to nie bedzie dzidzi za ciasno?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea, Iga dość oryginalne, ale fajne . Moja koleżanka ma Ingę.

Kasss, to zależy od tego, jak dzidziuś rośnie, jedne szybciej, inne wolniej, i od rozmiarów, one tez są różne.

Mój mały np jak miał 4 mce minus tydzień nosił już 68.
    Ale naprawdę niektóre 68 są długie a inne maleństwa takie.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss, myślę że body z dł rękawem i welurowy pajac + kombinezon będzie ok, to i tak pewnie tylko ,, do samochodu'' .

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet wiadomo ze mozesz od razu zalozyc 62. Ja nawet wole luzniejsze ciuchy bo wygodniej. Ale do szpitala jeden bodziak chociaz 56.
    nie polecam kaftanikow i niczego zspinanego na plecach. Body to podstawa. Do tego polspiochy albo pajac. Do auta jak zimno to wuadomo, ze kombinezon. Jak sie okaze za cienki to przykrywasz kocem i zalatwione :)

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki :) dzięki Wam przynajmniej kwestia ubranek trochę mi się rozjaśniła :) Postanowiłam więc że: kupuję głównie 62/68. Kupię 56 ale dosłownie kilka sztuk. Skupiam się na bodach, pajacykach i półśpiochach. DO tego kupię 2/3 czapeczki, rękawiczki niedrapki plus kombinezon ale nie super gruby puchowy tylko bardziej misiowaty. Małego przykryję dodatkowo kocem przy wyjściu ze szpitala, a jak będzie super zimno męża wyślę po puchowy kombinezon.

Szkoda, że z wózkiem nie mam aż takiej jasności :)

A w kwestii pytane to jeszcze jedno: co myślicie o bluzach/sweterkach dla takiego malucha? np. widziałam w Smyku coś takiego http://www.smyk.com/cool-club-bluza-chlopieca-rozmiar-74,p1099030484,ubranka-dla-dzieci-p i chyba nawet było przecenione ale jakoś nie byłam pewna czy małemu się przyda i czy to wykorzystam.

Madzik82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea gratuluję córeczki. Imię Iga mi się podoba bo tak ma na imię córka mojej dobrej koleżanki i jakoś fajnie mi się kojarzy.

Justyska tycie na diecie szpitalnej? mało prawdopodobne :)

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea super, ze corka. Dolaczyla do mojej.

Justynka ja tez raz dowalilam kila w tydzien a za dwa dni bylo pol kilo mniej. Woda sie zatrzymala albo kupa hehe

Scarlet plan ciuchowy idealny! Jakis sweter czy bluza sie przyda ale dla lezacego dziecka polecam bez kaptura bo nie ma co z nim potem zrobic i przeszkadza

Scarlett2014, gosiaczek31, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa MamaAdasia widziałam dużo tych rampersów o których piszesz, były ładne i przecenione (chyba ze względu na porę roku) ale nie mogłam sobie wyliczyć jaki rozmiar Junior będzie nosił w lecie :)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Madzik82- gratuluję udanej wizyty, no to nosisz ,,kawał'' babeczki w sobie, a Ty taka chudzinka :D Mój w piątek ważył prawie 500gram, ciekawe ile dzieciaki przybierają w c-gu tygodnia.
    A ja mam nadal kłucia w brzuchu, po czym to mija. Później sobie poleżę , bo niedługo jadę po małego.

Bella, śliczny brzusio:)

trzymam kciuki za wizyty :)

Moja gin jak poproszę to też mnie bada ręcznie, mierzy szyjkę, dodatkowo sprawdza tętno dziecka. Ja chodzę na NFZ.

Rubi, to już masz napisaną i zatwierdzoną pracę?

nie...:( musiałam zmienić promotora....i niestety obrona będzie w następnym roku pewnie gdzieś w okolicach czerwca, więc chyba z Frankiem pod pachą będę się bronić :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto siusiak jednego z naszych maluchów, myślę, że widać wyraźnie :)
    79e46240f861761dm.jpg

Emily83, sylwia85, Madzik82, Emartea, kasss, SunSun, Niunia86, gosiaczek31, Sarah88, MamaAdasia, bella82, noa8, Emca, loszcz, kaczamila, slodka100 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emartea Iga najpiękniejsze imię bo moja córcia to Igusia

pocahontas fajna fotka wyraźnie widać co to he he;)

Rubi ja też sie broniłam z małą miała niecałe 3 miesiące recenzentka jeszcze ją po główce pokiziała przed obroną bo musiałam z nią bo na cycu była

a ja dzis skusiłam się na cole tak mi sie chciało a teraz sie męczę ze zgagą ech a tak mi sie chcialo

Rubi, gosiaczek31, Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście coś o badaniach, w tym o badaniu szyjki, lekarz może zbadać ją przez usg dopochwowe, jak go o to zapytałam, to zrobił nawet zdjęcie i opisał (nam się wydaje, że jeszcze nic nie widać, a lekarz w tym czasie na badaniu już coś określa np długość czy rozwarcie szyjki, a my nawet nie wiemy kiedy).

741d187ba327f6bem.jpg

AAA I FAJNIE, ŻE MAMY NA FORUM NASTĘPNĄ DZIEWCZYNKĘ, I TO TAK NIESPODZIEWANIE :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 17:16

Emartea, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett heh na diecie szpitalnej to bym raczej schudła 10 kg heh takie porcję ze masakra jak dla dziecka 5 letniego a np na śniadanie było aż 3 kromki chleba i jedno jajko i tyle zastanawiałam się jak podzielić te jajko na 3 kromki chleba heh. przytyłam tym co mi przywozili heh normalnie trochę opłacało się w szpitalu siedzieć bo wszyscy o mnie dbali heh.a jadłam tam z nudów.

co do lekarza to wlasnie badał mi szyjkę przez usg jak mówi Pocahontas. bo jednego razu podał długość ze zamknięta itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea gratuluje coreczki:-)
    Ja tez mysle ze na wyjscie body, pajac welurowy i kombinezon a jak zimo i tak kocyk sie ma. Rampersy na lato tez polecam:-) ja mam po corci takie rampy z sukieneczka, super sprawa bo zakladalam na gole cialo i bylo wygodnie.
    MamaAdasia Szymus ladnie bedzie.
    Iga tez super dla dziewczynki.
    Mi szyjki ostatnio na usg nie badal bo nie mialam przezpochwowego tylko przez brzuch. Ale na kazdej wizycie u gin prowadzacej bada mnie na fotelu. Tak jak piszecie ocenia rozwarcie i twardosc. Dlugosc raczej tylko na usg widac. Reka wyczuje tylko ta czesc pochwowa a jest jest wewnatrz wieksza czesc:-)

Madzik82, MamaAdasia, Emartea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska super ze Was wypuscili:-)
    Pocahontas ladnie widac kogo nosisz. Nie ma watpliwosci:-)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bluz czy dresikow z kapturami zgadzam sie nie nadaja sie dla lezacego dziecka. Najpredzej jak zaczyna siadac.

Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z ciekawosci sprawdzilam jak rosla moja Ola. I jak miala 4,5 miesiaca to miala 66 cm wiec tez nosila juz 68 rozmiar. Zwykle jak niewiele brakuje cm do rozmiaru to i tak zaklada sie wieksze, zeby bylo swobodniej dziecku. Tym bardziej jak po 3 miesiacu zaczyna byc ruchliwe, machac raczkami i nozkami. A jak miala 6 mies. To bylo dokladnie 68 cm i nosila ciuszki na 74. Z tego co pamietam. Duzo zalezy tez od wagi dziecka, nie same cm . Jak dziecko szczuple to tez inne ciuszki pasuja , jak pulchne to wieksze trzeba brac.

‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ