X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Dlugo mnie nie bylo bo zabiegana jestem. Jutro mam usg połówkowe. Wczesniej mialam usg prywatnie i okazali się ze będę miała drugą dziewczynkę. Zobaczę czy jutro mi Plec lekarz drugi potwierdzi. Powodzenia wszystkim nadzisiejszych wizytach. Chciałam was jeszcze o cos zapytać czy wy tez jesteście takie nerwowe i wrażliwe? Mnie byle co do furii doprowadza i troche mnie to martwi

Emartea, gosiaczek31, Niunia86, SunSun, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet no ja właśnie też taka jestem nie trzeba się zbytnio męczyć żeby mnie wkurzył albo żebym się rozplakala czasem aż zastanawiam się jak mój mąż ze mną wytrzymuje ostatnio nawet tekstem do mnie ze boi się o moje zdrowie psychiczne

anet525, loszcz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun, Justyska to ja jestem po Was ale przed Rubi :) bo ja mam wizytę w piątek za tydzień :) chyba koło 14stej. W sobotę zrobię wszystkie potrzebne badania i mam nadzieję, że wyjdą dobrze żebym w miarę spokojnie doczekała wizyty.

Anet ja mam epizody nerwowości i wkurzenia na cały świat, ale o dziwo ostatnio trzymam się nieźle i aż sama się dziwię, że jestem aż tak spokojna

SunSun lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anet525 wrote:
    Hej dziewczyny
    Dlugo mnie nie bylo bo zabiegana jestem. Jutro mam usg połówkowe. Wczesniej mialam usg prywatnie i okazali się ze będę miała drugą dziewczynkę. Zobaczę czy jutro mi Plec lekarz drugi potwierdzi. Powodzenia wszystkim nadzisiejszych wizytach. Chciałam was jeszcze o cos zapytać czy wy tez jesteście takie nerwowe i wrażliwe? Mnie byle co do furii doprowadza i troche mnie to martwi
    ja tez jestem nerwowa okropnie...wszystko mnie drazni, krzycze na mojego codziennie

860isg18r6bpss11.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mialam okropne napady wrecz furii w 1 trym. a od ok 15 tyg jest rewelacyjnie...

nie pamietam kiedy ostatni raz klocilam sie z mezem... on tez przyznal ze dopiero jak zobaczyl brzuszek i dzidziusia na usg to zaczal w to wierzyc ze naprawde jestem w ciazy i w koncu bedziemy miec dzidziusia....

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i wspolczuje wam tej zgagi... szczerze to ja nigdy nie mialam i nie wiem jak to wogole sie odczuwa ;D

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam pytanie:P czy Wy kupujecie wszystkie laktator? czy to jest niezbędne czy po urodzeniu dziecka dopiero się zorientuje czy kupować czy nie?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja nie kupuje, bo to jednak drogi sprzęt a może okazać się zupełnie niepotrzebny bo np. nie będę mogła karmić. Jeśli będzie mi potrzebny wyślę po niego męża zaraz po porodzie - myślę, że w każdej aptece będzie. Wiem, że kupując w internecie wcześniej pewnie coś bym zaoszczędziła ale wolę zapłacić trochę więcej na coś potrzebnego niż wydać kasę na coś czego w ogolę nie będę używać.

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak...ale laktator przydaje się głównie po co?? jakbym gdzieś chciała wyjść i zostawić z mężem dziecko, albo iść na spacer a dziecku zachce się jeść a w marcu cycka nie wystawie tak ?:P czy jeszcze w jakichś ważnych momentach a ja o nich nie wiem?

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski!
    ja mam dzis dzien lenia :-)
    wczoraj przyslz do mnie kolezanka i zrobilysmy pyszna salatke z kurczakeim i ananasem (taka warstwowa), zrobilam zakupy i ogarnelam mieszkanie a dzis mam lenia. Natomiast moj synus jak wczoraj chyba caly dzien spal tak dzisiaj od samego rana kopie :-)
    Rui mi sie wydaje, ze laktator kupuje sie jak sie ma duzo/za duzo mleka i malenstwo nie "wyrabia" z jedzeniem. ja nie bede kupowac, ani moja Mama ani Siostra nie mialy za duzo mleka wiec mi sie chyba nie przyda :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi kup po porodzie o ile bedzie konieczny. Dziewczyny laktator to glownie potrzebny jest jak ma sie za duzo pokarmu. Jest cos takiego kilka dni po porodzie jak nawal i mleko cieknie strumieniami. Dziecko wszystkiego nie wypije przeciez bo potrzebuje max 50-90 ml za jednym razem. A ja sciagalam z jednej piersi np 150ml. I wtedy wlasnie laktator jest nieoceniony bo jak sciagnac? Recznie wyciskac? Poza tym pomaga uchronic sie przed zapaleniem co jest ponoc bardzo bolesne. Ja nie mialam bo sciagalam na bierzaco jak tylko czulam ze mam nadmiar. Wiec to nie chodzi o sciaganie jak tatus zostaje czy tym podobne. To tylko przy okazji. Oczywiscie moze sie zdarzyc ze nie bedzie potrzebny wcale. Bo bedzie tak malo pokarmu ze nie bedzie co sciagac. Dlatego lepiej wstrzymac sie i kupic jak bedzie nawal pokarmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 11:54

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki za odp. nie wpadłam na to że może być za dużo pokarmu...bardziej kojarzyłam użyteczność laktatora właśnie z sytuacjami o których napisałam wcześniej..

czekaja, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja nie kupuje bo chce jak najczesciej przystawiac młodego do piersi o ile bede misla mleko.przy 1 dziecku wogole nie mialam laktatora bo nie byl mi potrzebny

Rubi lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)

minely 2 tygodnie od mojego ostatniego wejscia na wage i odwazylam sie wejsc dzis ponownie. i co i przez 2 tygodnie nic nie przytylam:) tak sie ciesze bo i tak juz 7kg mam na plus.

co do laktatora ja kupuje. ze wzgledu na to ze chce dziecko od malego przyzyyczaic do picia z butelki. oczywiscie na zmiane z pirsia ale bardzo zalezy mi na tym zeby tatuś właczył sie w karmienie. karmienie wydaje mi sie budowac taka bliska relacje i na tym mi zalezy. bede tez sciagac zeby zawsze buylaa jakas zapasowa porcja w lodowce. dla mnie karmienie jest bardzo intymne i nie chce rozbierac sie przy pierwszym lepszym gosciu ktory nas odwiedzi. a tak butla w reke malucha na rece i moge siedziec karmic i rozmawiac ze wszystkim. tak samo jak rubi pisze ze w marcu jak wyjde na spacer to za bardzo nie bede chciala sie rozbierac a spacery planuje dlugie:)

oczywiscie to wszystko sa plany okaze sie jak bedzie. wyrazam tylko swoje zdanie i pisze do czego potrzeby jest mi laktator:)

milego dnia:) uciekam na obiad do biowaya:)

Rubi, justwol, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• justwol Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też zastanawiałam się nad kwestią laktatora i jeszcze rozstrzygnięciem czy lepszy elektryczny czy ręczny, ale póki co wstrzymuje się z zakupem
    Rubi ja tak samo myślałam, że laktator to przydaje się wtedy kiedy dziecka nie można do piersi przystawić z jakiś tam przyczyn, a tu proszę, zaskoczenie :P
    mi zgaga i nerwowość jak na razie są obce :)

Rubi lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja właśnie wczoraj nad tym myślałam czy elektryczny czy ręczny...ale mówię najpierw zapytam kiedy to kupić i czy się przyda:P więc teraz już wiem żeby zaczekać do porodu...a potem szybki kurier w razie czego i już :P

justwol lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam laktatora od kilku tygodni ale nie potrafię się zdecydować...wiem ze jest jakiś tani akuku,lakta mila i nie zamierzam wydawać więcej niż 40zl na te droższe

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi! Ja kupilam laktator i od razu go sprzedakam. Bolalo mnie jak cholera i szybciej szlo mi odciaganie reka.
    nawal pokarmu sie zdarzy po kilku dobach od porodu ale moje dziecko poradzilo sobie z nim samo. Potem laktacja dostosowuje sie po potrzeb malucha. Mi sie nie przydal za to kolezanka mowi, ze bez laktatora by nie przezyla. Ocenisz po porodzie

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się w ogóle martwię o karmienie...:( zawsze miałam dwa wystające groszki...teraz mi urosły "aż" do rozmiaru malutkiego B i zawsze miałam takie delikatne sutki, że jak mąż mnie dotykał to się wściekałam na niego, że boli...jak się wycieram ręcznikiem to też zawsze ostrożnie, żeby nie bolało...mam nadzieję, że one się jakoś wyrobią i nie będę karmić i płakać...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah na firmach się nie znam, ale podobno warto kupić taki, do którego w razie czego dostanie się jakieś potrzebne akcesoria... jednak brak mi doświadczenia w tym temacie więc być może nie jest to aż tak konieczne

ckaiyx8dwetxnt0a.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ