X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

trzymam kciuki za usg połówkowe- Jasmin, Niunia..

i za wizytę kontrolną - sun sun

ja też dziś wizyta kontrolna..małego zobaczę za tydzien..od 17-nastego czeka mnie odwyk od forum..jadę ze starszakiem do Sanatorium na straszny wygwizdów;/

wiecie..wczoraj miałąm takie przemyślenia..smutno mi się zrobiło..w naszej grupie znajomych- 6 par.. wszystkie dziewczyny są w ciąży(niezły zbieg okoliczności-prawda?)no ale okazuje się, że wszystkie pary spodziewają się dziewczynek, tylko u nas chłopak..drugi,trochę mnie to podłamało..bo mimo, że pragnę go, to mam żal, że już nie będę miała upragnionej córeczki..

miłego dnia

Niunia86, sylwia85, gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia, jasmin lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) Ja juz spać nie mogę... Stres chyba daje o sobie znać...

Komwalianka rozumiem co czujesz. U mnie sami chłopcy w rodzinie i mimo,że byłam pewna że będzie chłopak przed USG i zdążyłam go już pokochać to w głębi duszy było mi smutno,że jednak zawsze chciałam mieć córeczkę. I ku mojemu zdziwieniu okazało się ze jednak dziewczynka. Ale nie martw się. Za to będziesz miała dwie super synowe za kilkanaście lat ;)

konwalianka lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry... ;) a moj maly na dzien dobry ma czkawke ;D

Jasmin i Niunia to piszcie zaeraz po polowkowym jak wrazenia po wizycie ;*

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis mam wizyte kontrolną

Niunia86, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sporo nas dzisiaj wizytuje:) To super! W kupie raźniej. Ciekawa jestem, która wchodzi pierwsza. Ja o 15.40.. Ale z domku wyjeżdżam ok. 14.30 bo kawałek mam no i korki :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

widze że sporo wizyt dzisiaj trzymam kciuki ;)

a ja dziś kiepsko spałam kręciłam sie w nocy i budziłam a takie głupoty mi sie śmiły że szok i rano rozmawiam z mężem a on mówi że jemu też wojna sie śniła masakra jakać

mała aby wstała sprawdzała czy jej kocyka nikt nie zabrał he he i pyta:
    - czy dzidziuś też sie może zezłościć?
    pytam dlaczego? czy dlatego że zabrała mu kocyk?
    - ona że nie przecież dzidziuś nie widzi
    mowie ale słyszy -mina bezcenna

SunSun, Niunia86, Sarah88 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, powodzenia na dzisiejszych wizytach. Czekamy na dobre wiadomosci.
    Konwalianka rozumiem twoj smutek, my chcielismy chlopca mamy 2 panienke:-) ale dziecko to dziecko i kocha sie tak samo. Moze nastepnym razem:-)
    Mnie wczoraj cos brzucho pobolewal szczegolnie gora i okolice pepka. Musialam nospe lyknac. Dzis ok, ale Mala cicho... Moze po sniadaniu sie rozbudzi.

Niunia86 lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalijka dziękuję,ale wizytę mam za tydzień w czwartek :: choć szczerze mowiac przez chwilę sie zastanawiałam.
    6par? Nieźle! ;) ale pomysł za to nikt nie będzie porównywał twojego chłopczyka z reszta :) marne pocieszenie ..ale zawsze :)

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jz ide na 17.30

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zjadłam dziś na śniadanie pół bułki z dżemem jabłkowym własnej roboty popiłam to mlekiem i mam ZGAGE
    widziałam że od coli to na pewno mam ale po mleku? masakra to co ja mam jeść?
    jakieś pomysły?

niestety z igą miałam tak samo pół ciąży to niekończąca sie zgaga bez względu na to co zjadłam a mówią że dziecku włosy rosną jak sie ma zgage to u mnie sie sprawdziło bo iga była taka kudłata że spinke moglabym jej przypiąć i było do czego

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia co do zgagi to mówią,że jestem ewenementem. Przed ciążą maiłam zgage praktycznie po wszystkim- zaczynając od białego pieczywa kończąc na sokach,gazowanym i alkoholu. Odkąd jestem w ciąży w ogóle nie pamiętam co to zgaga. Miałam może raz czy dwa. każdy się śmieje,że to raczej na odwrót ale chciałabym,żeby tak zostało. Chociaż mam świadomośc,ze moja córka urodzi się łysa jak kolano to nie przeszkadza mi to za bardzo bo ja i mój M byliśmy bez włosków. Ja nawet do siódmego miesiąca życia hehe :)

sylwia85 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja z moją córeczką od 6 miesiąca do konca ciąży mialam okropna zgage....teraz powoli tez sie zaczyna

sylwia85 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Sylwia ja z moją córeczką od 6 miesiąca do konca ciąży mialam okropna zgage....teraz powoli tez sie zaczyna

to ja do tej pory sporadycznie miałam np po coli tak mi sie nie raz chciało ale wiedziałam czym to sie skończy ale czasem i tak wypiłam
    no ale mleko przecież każą pić na zgage

ech myślałam że z drugim będzie inaczej jak u niuni a tu widze ze to samo więc śmiem nieśmiało twierdzić że będzie druga dziewczynka może w przyszłym tyg sie wdowiem czy tak czy nie

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ka w pierwszej ciąży zgage mialam codziennie...bez wzgledu co zjadlam...masakra to byla dla mnie bo wczesniej nigdy nie mialam zgagi

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiejsze :)
    SunSun wrote:
    Konwalijka dziękuję,ale wizytę mam za tydzień w czwartek :: choć szczerze mowiac przez chwilę sie zastanawiałam.
    6par? Nieźle! ;) ale pomysł za to nikt nie będzie porównywał twojego chłopczyka z reszta :) marne pocieszenie ..ale zawsze :)

SunSun to wizytujemy razem też mam w przyszły czwartek ale ja połowkowe na 11 a ty?. mam nadzieje ze 13 będzie szczęśliwy

ja wam coś powiem ja zgagi przed cia za nie miałam teraz mam takie lekkie czasem i mam nadzieje ze tak zostanie ale lemi ej ni nie mówię bo se wykrakam.

moja mała całymi dniami buszuje mi w brzuchu czasem zastanawiam się co to będzie po urodzeniu czy taka będzie i czy spać nie będzie tylko szaleć ??? heh

• Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was..
    Konwalianka..nie martw się..jak maluch się urodzi będziesz szczęśliwa i już nie będziesz myślała szkoda że nie dziewczynka..ja ja się cieszę że chłopczyk bo w razie gdyby drugi też był chłopczyk to wolę dwóch facetów niż babki..chociaż bardzo będę namawiala męża na 3 ale nie wiem czy po porodzie mi się nie poprzestawia:P
    Dziewczyny udanych wizyt..trzymam kciuki..
    Co do zgagi to ja miałam taką trzydniową i jak mi przeszło to modliłam się żeby więcej mnie nie dopadlo..koszmar jakiś ale narazie nie mam..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach i udanego dnia! :)

Co do zgagi to ja przed ciążą nie wiedziałam co to a teraz niestety czasami daje mi w kość :/

• SunSun Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    hej dziewczyny :) trzymam kciuki za wasze wizyty dzisiejsze :)

SunSun to wizytujemy razem też mam w przyszły czwartek ale ja połowkowe na 11 a ty?. mam nadzieje ze 13 będzie szczęśliwy
    Ja mam zwykła wizytę bo polowkowe mialam 30 października.Ide na 17 nie mogę się oczywiście doczekać a ty pewnie polowkowego to juz w ogóle!!Musimy być cierpliwe:-)Na pewno będzie wszystko dobrze :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kontrolna 17.11 już się nie mogę doczekać..ciekawe jak mi wyjdą badania tarczycowe..będę robić w pon. Ale miesiąc już minął i zaczęłam brać po pół tabletki tak jak mi tu któraś poradziła..żeby całkowicie nie odstawiac..ehh

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Ja mam zwykła wizytę bo polowkowe mialam 30 października.Ide na 17 nie mogę się oczywiście doczekać a ty pewnie polowkowego to juz w ogóle!!Musimy być cierpliwe:-)Na pewno będzie wszystko dobrze :-)

Tak nie mogę się doczeka i się stresuje trochę ale będzie dobrze musi być. a dawno małej nie widziałam i dlatego bym chciala wizyte juz najlepiej :) bo ten durny lekarz w szpitu nawet nic nie pokazał jak usg robił tylko komentował glupkowato

‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ