Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
ale fajnie MamaAdasia...super początek grudnia....też pójdziemy na 4d ale nie wiem gdzie i kiedy:P
Madziutek tzn. że Ty jesteś "najstarsza" chybamadziutek 23 lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
hej dziewczęta
my juz po wycieczce sie ołaziłam dzisiaj ze teraz leże a małe kica w brzuszku
witam nową mamusie
rubi fajny brzuszek
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ja może w przyszłym tyg sie wybiore na usg prywatnie
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
jestem mamuśki nie mialam duzo do nadrabiania ostatnio cos pusto sie robi na naszym forum.
ja nie jestem do konca zadowolona z wizyty niby wszystko dobrze Julka mlodsza o 3 dni a zawsze bylo kilka do przodu nie wiem ile wazy bo na tym sprzecie sam nie wie ja przytylam w sumie 11kg jak to uslyszalam myslalam ze padne na zawal a moj lekarz to jak wiatr zawieje z co drugiej wizyty jestem niezadowoona jak zapytalam czy wszystko dobrze powiedzial ze bym nie oczekiwala od niego tego po przylozeniu glowicy na 5 min na pocieszenie chcialam cos malej kupic i jedyny sklep u nas w okolicy byl zamkniety ide konczyc ciasto bo zaczelam rano choc nie powinnam go jesc przy tej mojej nadwadze
Rubi sliczny masz brzuszek;)gosiaczek31, MamaAdasia, bella82, Emily83 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyWitam kolejna mamusie, super ze kolejna dwojeczka i pocahontas nie jest sama:-)
Super brzuszki dziewczyny.
Ja tez po glukozie. Ledwo dalam rade. Musialam wyjsc na powietrze i zebrac pare glebszych oddechow bo juz szukalam wzrokiem ustronnego miejsca taki mialam kociol w zoladku. Myslalam ze znow polegne. Zaczynam zastanawiac sie nad wynikiem wg mnie ok ale zobacze jak zinterpretuje to moja gin. Ostatnio dala mi skierowanie do diabetologa a tam stwierdzili ze wynik jest prawidlowy. Ale po tym caly dzien mi jakos bylo niedobrze. Nawet obiadu nie zrobilam..
-
nick nieaktualnyKasss waga sie nie przejmuj. Normalne ze tyjemy. Dziecko, lozysko, macica, wody plodowe, wieksza objetosc krwi, zatrzymywanie wody w organizmie. Tak to juz jest. Najwazniejsze ze Malutka jest zdrowa. A to ze wyglada na 3 dni mlodsza nie robo zadnej roznicy. U nas jest 4 dni mlodsza. A tak mysle ze na Twoin miejscu jesli nie jestes zadowolona z lekarza to moze poszukaj kogos kto bedzie odpowiedni? Po co masz sie smutac po wizytach. Nie o to przeciez chodzi. Moze ten twoj lekarz jest "wypalony zawodowo" albo nie ma podejscia. Narazie jest jeszcze czas na zmiane gin bo im pozniej tym gorzej jak nie znaja pacjentki.
-
Kasss to faktycznie nie pierwszy raz jak ten lekarz trochę nie fajnie poprowadzil wizytę
ja bym padła na zawał ale po takim tekście : żebym nie oczekiwała ze po 5 min przylozenia głowicy będzie wiedział ze wszystko ok.Czy to przypadkiem nie dr.Orawiec z Krakowa? A waga sie nie przejmuj ,teraz tyle przytylas bo tez na początku tak cię wymiotowalo i organizm musiał nadrobić.Masz apetyt,jesz i dobrze.Mi zawsze lekarka mówi żebym nie trenowala silnej woli w ciazy po porodzie i tak schudniemy:-)
-
gosiaczek ja juz zmienialam raz lekarza nie wiem moze ja za duzo oczekuje po tych wizytach to jest najlepszy lekarz u mnie w okolicy jest troche zakrecony bo ma bardzo duzo pacjentek ma slaby sprzet i nie wszystko mi moze powiedziec tak jak bym chciala dla tego te 3 najwazniejsze usg robie gdzie indziej ale tez u niego i jest zupelnie inaczej
A 7Kg od ostatniej wizyty to jednak troche za duzo musze ograniczyc slodycze nawet polozna powiedzial ze jak lekarz obaczy to mnie opieprzy na szczescie nic nie mowil[/url]
-
sunsun
nie nie znam tego lekarza o ktorym piszesz a temu bardziej chodzilo o to że nie moze mi na 100% obiecac ze wszystko jest dobrze bo sam tego nie wie zawsze mowi ze najwazniejsze parametry sa ok ale ze nie wszysko da sie sprawdzic przez usgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:27
[/url]
-
nick nieaktualnyKasss lekarz ma racje mowiac ze na usg nie wszystko da sie zobaczyc i wykluczyc choroby. Nawet najlepszy lekarz moze czegos nie zobaczyc dokladnie. Mi tez tak mowil na usg jak nie widzial kosci nosowej w 12 tyg. Zadne badanie nie daje gwarancji ze nasze dziecko bedzie zdrowe. Ale to tez kwestia tego jak lekarz przekazuje informacje, czy jest konkretny, odpowiada na pytania i czy potrafi cos poradzic dla kobiety ktora ma jakies watpliwosci. W sumie najwazniejsze jest zaufanie do konkretnego lekarza. Moj tez ma full pacjentek, ma czasem glupie teksty i specyficzne poczucie humoru ale nie bylo sytuacji takiej zebym czula sie zawiedziona po wizycie. Bo umie dokladnie wytlumaczyc jak jest jakis problem, nie bagatelizuje nic. I rozmawia jak z czlowiekiem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:56
SunSun, Emca lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam wieczorkiem
Witam nowy podwójny brzuszek
Kasss takie podejście lekarza nie przystoi fachowcowi, jak zmieniłaś raz to nie jest za późno, żeby zmienić drugi raz. Najważniejsze, żeby ufać swojemu lekarzowi. Mój zaraz jak przykłada głowicę do badania, to mówi, że tętno jest, potem przy sprawdzaniu poszczególnych organów dziecka na bieżąco mówi co to i czy ok. Wiadomo różni są ludzie, ale jednak podejście ma znaczenie.
A tak z innej beczki, to byłam dziś u kuzynki, która jest w 19tc, ostatnio kupiła detektor tętna. Przykładałam do brzucha i nie mogłam wyłapać tętna maluszka. Ona też nie, ani u siebie, ani u mnie. Na szczęście mały się rusza dziś dość często i się nie martwię, ale nie wiem czy my coś źle przykładałyśmy, czy detektor słaby...Wy od razu wyłapujecie serduszko?
MamaAdasia, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRubi piękny brzuszek
Kass mimo że jesteś srednio zadowolona to ja Ci zazdroszczę wizytydo mojej jeszcze 1, 5 tygodnia. No i cieszę się że wszystko ok
Lekarze są specyficzni i różnią się między sobą. Mój np. nie mierzy małego tzn. nie robił tego przez kilka ostatnich tygodni bo twierdzi że rozwój malucha na tym etapie to sprawa indywidualna. I choć czasami zazdroszczę Wam zdjęć czy szczegółowych pomiarów to akceptuje to bo zgadzam się z gosiaczkiem że najważniejsze to ufać swojemu lekarzowi a ja mojemu ufam co u mnie jest rzadkością jeśli chodzi o lekarzy.
Kass jakie robisz ciasto? Ja w weekend też na pewno coś zrobię. Myślałam o babce - coś zwykłego dla odmiany po mocno masowym 3 bicie
Co do wagi... ja już się boje co usłyszę na wizycie. Ale nic z tym nie zrobię. Owszem mogę przestać jeść słodycze albo przynajmniej je ograniczyć ale nic nie poradzę na to że ja po prostu co chwilę jestem głodna. Nigdy w życiu nie jadłam tak dużo! Przeraża mnie to ale także intuicyjnie czuję że proby odchudzania w ciąży to zły pomysł. Czasami mam doła z powodu wagi ale na codzień godze się z myślą że po ciąży czeka mnie ciężka walka o powrót do rozmiaru S. Na razie najważniejszy jest Junior!
A w kwestii słodyczy i z serii kocham moją pracę - moi szefowie niedawno wrócili z wyjazdu i dziś na spotkaniu rozpieszcali/tuczyli mnie chałwą którą przywieźliWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:04
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
Kass też bym się wkurzyła po takiej wizycie...mnie jak mój nie doinformował to na kolejnej wizycie mu wszystko grzecznie wygarnęłam i wziął mnie na serio bo takto chyba myślał a dziewuszka przyszła to się ciąże poprowadzi...
a to moje pierwsze zdobycze z dziśrozmiar 62, bo mniejszych nie było
Scarlett2014, kasss, MamaAdasia, Anastacia33, gosiaczek31, Emartea, Emca, Madzik82, Niunia86, bella82 lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyRubi super
Koleżanki z Krakowajako ciekawostkę to napiszę Wam że dzwonilam dziś do Żeromskiego i miejsca do szkoly rodzenia refundowane z NFZ są na marzec
a w sobotę na Ujastku są dni otwarte. Któraś się wybiera? Ja chcę iść ale zobaczę czy mąż da radę. A i mam pytanie, czy znacie jakiś sklep gdzie wystawionych jest dużo różnych wózków? Chciałabym pooglądać i porównać bo nadal nie wiem co i jak
-
moj gin tez wszystko mierzyl obwod glowki itp wiem ze to wina sprzetu na jakim pracuje na nfz jak chodze do niego prywatnie ma duzo lepszy ale nic najwazniejsza jest moja malutka troche sie podlamalam ta waga bo jem jak przed ciaza a slodycza nie umie powiedzien nie!
scarlet ja robilam z tego przepisu z mala modyfikacja na biszkopcie i z masa wymieszalam pokrojone w kostki galaretki zwykle robie z owocami ale wczoraj bylam w cukierni i wlasnie takiego ciasta mi sie zachcialo a nie lubie kupnych to zrobilam
tez chcialam cos lekkiego http://www.mojewypieki.com/przepis/letnia-pianka-na-biszkoptach[/url]
-
Scarlett2014 wrote:Rubi super
Koleżanki z Krakowajako ciekawostkę to napiszę Wam że dzwonilam dziś do Żeromskiego i miejsca do szkoly rodzenia refundowane z NFZ są na marzec
a w sobotę na Ujastku są dni otwarte. Któraś się wybiera? Ja chcę iść ale zobaczę czy mąż da radę. A i mam pytanie, czy znacie jakiś sklep gdzie wystawionych jest dużo różnych wózków? Chciałabym pooglądać i porównać bo nadal nie wiem co i jak
a co do wozkow hmm tez bym chciala wiedziec ja bylam w galeri factory i tam jest przeogromny smyk i duzo wozkow ale sa spacerowki a gondole poukladane nad nimi mimo ze bylo ich sporo nic ciekawego nie widzielismy mamy zamiar wybrac sie do tego entliczka co polecala sunsun ale czekam na wolne meza[/url]
-
Dzięki Scarlet ,ja się zapisałam do tej poloznej co podawalam nr.22 listpada zaczyna się nowy kurs.
A sklep to chyba tylko przychodzi mi do glowy świat dziecka i entliczek obok aqua parku.
Maz ma pracująca sobotę a samej nie chce mi sie jechać.Wiec ujastek odpada..do lutego może jeszcze coś zorganizują -
nick nieaktualnyKurcze SunSun zapomniałam o tej położnej co pisałaś
może tam jeszcze zadzwonię. Tylko muszę znaleźć numer
to chyba ten budyń o którym pisała Dorka
Ja też byłam w smyku w factory z mężem i faktycznie jest ogromny! Ale jakoś z wózkami nam tam nie wyszło. .. nikt się nami nie zainteresował i nic nam nie doradziłale spróbuje jeszcze z entliczkiem - dzięki!
w świecie dziecka ponoć nie ma zbyt dużo wystawionych modeli ale też chcę tam pojechać.
A co do Ujastka to jak pojedzimy dam znać jak było
A i jest jeszcze sklep/hurtownia wózków na świętej Kingi... mają bardzo dobte ceny ale taki sobie asortyment. Ale myślę że sporo rzeczy można tam kupić taniej tylko wózków nie mają jakiś znanych marek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 19:39
-
Kasss, najważniejsze że malutka zdrowa, wagą się nie przejmuj, ja ostatnio się nie ograniczam, czekam na efekty. Nie będę wszystkiego sobie odmawiać.
Rubi, śliczne bodziaki
Madziutek, a gdzie zdjęcie brzuszka?
Gosiaczek jak pomyślę o glukozie, też mi niedobrze, blee..kasss lubi tę wiadomość