X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Mnie ostatnio bardzo pobolewa brzuch, tak ciągnie w dół. Szczególnie wieczorami i jak więcej pochodzę. Muszę chyba trochę zwolnić tempo.

Byłam dziś rano zrobić badania do pracy, na szczęście poszło sprawnie :) A wczoraj wychodząc od dentysty weszłam do lumpka, gdzie znalazłam bardzo ładne pajace za 7-10 zł (niektóre z metkami), jutro jest -50%, więc może uda mi się skoczyć przed pracą i coś kupić :)

Za kogo dziś trzymamy kciuki? Która mamusia dziś wizytuje?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj limcia :)

Mi ręce nie dokuczają, tzn. są słabsze, ale nie drętwieją. Drętwieje mi za to lewa noga i to bardzo często.

A w kwestii ruchów.. dziś rano w wannie Mała zrobiła mi takiego aliena w brzuchu, że nie mogłam się napatrzeć. Następnym razem mam nadzieję, że uda mi się to nagrać :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj limcia wśród marcowek na kiedy masz termin

co do drentwienia rąk to tylko raz mialam jak w szpitalu byłam ale tak mi zdrentwiala ze miałam całkowity bezwład w ręce.

co do ruchów to moja się cały czas prawie wierci. wyłapałam tylko 2 razy jak mi brzuch się rusza bo za każdym razem kiedy patrzę to przestaje a jak tylko na coś innego popatrzę to kopie heh cwaniara jedna mała heh.

mam pytanie co do biustu jeszcze bo już przemywam ciepła woda i nie ma już tej siary ale bardzo sutki mnie bola macie tez tak ???

ja do polowkowej wizyty jeszcze 8 dni nie mogę się doczekać juz bo jak byłam w szpitalu i robil mi usg to ten wredny lekarz nie pokazał mi małej tylko komentował i sternika się już za widzeniem jej na ekranie :)

niunia nie martw się dzieciaczki tak mają chyba moja tłucze się przez cały dzień non stop czasem ze aż martwię się czy ona wogóle śpi a na drugi dzień chyba cały przesypia bo musze się skupić żeby coś poczuć

życzę udanych wizyt jeśli jakies są dzisiaj

Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj limcia gratuluje bliźniaków;-)
    Ja mam dzisiaj wizytę o 14 proszę o kciuki;-) nawet maz mnie zdziwił bo pamiętał ze to dziś a na pilowkowym mówiłam tylko ze następna za 2 tyg;-)
    Ja moja malutka czuje bardzo delikatnie ale zawsze rano i wieczorem mam nadzieje ze niedługo poczuje mocniejsze ruchy;-)
    Pocahontas śliczny brzuszek;-)
    Bella szkoda pewnie się juz nastawilas:/

Anastacia33, MartaM, SunSun, gosiaczek31, Pocahontas, loszcz, bella82, MamaAdasia, Emca, jasmin, Emily83 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.

Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)

A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie?
    Witaj
    To jesteś druga mamusia na naszym forum, która spodziewa sie bliźniaków....gratuluje.na kiedy masz termin?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.

Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)

A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie?
    Mi często drętwieja kończyny dolne

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    nie no nie śmiałabym go przebierać za dziewczynkę...;)

będzie nosił czaderski kapelusz :P już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego okruszka ;)
    Rubi mam taka koleżankę co spineczki przypinala synkowi bo mial długie włoski a na wsi tak mówią ze do roku nie powinno się obcinać bo się rozum skróci dziecku takie głupie gadanie ale ona czekała aż rok skończy smialysmy się z niej ze dziewczynkę z niego robi;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass kciuki będe trzymac i czekam na wieści.

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)

Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.

Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)

Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.

Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.

MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja i witam nową koleżankę ;)

Ja dziś zaczynam 22 tydzień..

noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....a wszystko przez to że jakoś je musiałam w nocy ułożyć bezwiednie do góry tak jak śpią malutkie dzieci i mówi się że rosną...i okropnie bolał mnie brzuch, ale to taki ból jakby dzień przed ktoś mi nawalał pięściami od środka i miałam taki obolały...i jak bym się nie przekręciła to było mi źle bardzo...;/ nad ranem dopiero to obolenie przeszło...możliwe to że dzidzia się tak w nocy wierciła, że mnie wszystko tak bolało??

zaraz wrzucę zdjęcie..udanych wizyt dziś..

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg ale to juz ostatnia taka na następna będę czekać 4 tyg akurat w połowie miałam połówkowe to czas się skrócił dam znać po wizycie mam zamiar zachaczyc o sklep dziecięcy choć kuzynka mówiła ze wszystko nam przywiezie nawet fotelik samochodowy po jej corci tak ze bedziemy mogli sobie pozwolić na droższy wozek;-)
    Ktoś ma jeszcze wizytę?
    U was też taka piękna pogoda?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam się i ja i witam nową koleżankę ;)

:)

noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....

no ja własnie też dzisiaj od 3 nie mogłam spać, jakby ręce nie moje, ale pytałam lekarza już kilka razy o to, odpowiada tylko, że coś tam na nerwy uciska i nic na to nie poradzimy:( szkoda, bo mam wrażenie, że jest coraz gorzej

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)

Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.

Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)

Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.

Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.
    tak Pocahontas spodziewa sie tez blixniaków.
    u ciebie w rodzinie są jakies blixnieta??

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia pewnie ciężko ci wyczuć bo może nie wiesz ze to akurat to . to moja tez pierwsza ciąża u ja poczułam w 17 tyg ale jak ostatnio byłam w szpitalu i powiedziałam ze poczułam w 17 tyg to lekarz był w szoku przeżywał mi przez 5 minut ze to prawie niemożliwe żeby w pierwszej ciąży poczuć tak szybko. a mysle ze poczułam tak szybo dzieki forum bo dziewczyny pisały ze czują i jq zaczęłam wsłuchiwać się bardzo w swoje ciało :). jeszcze jest jedną opcja ze może łożysko masz na przedniej ścianie

kasss a więc trzymam kciuki tak myślałam że ty masz wizytę bo ty zawsze masz tydz przedemna

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja często jestem obolala w nocy jak się przebudze to przekręcić się nie mogę tak mnie wszystko boli a brzuch to od pełnego pęcherza
    Limcia ja też biorę dopegyt jest to bezpieczny lek dla nas i maluszków;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg

no ja od początku wizyty mam co 2 tygodnie i właśnie ostatnio mówiłam do męża, że powoli mi się zaczyna to nudzić. Ale co się nie robi dla dobra dzieciaków:)

Ginekolog poinformował mnie ostatnio, że po 24 tc połozy mnie do szpitala, w celu wzmocnienia, podtrzymania itd.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 oboje z mężem myśleliśmy, ze w naszych rodzinach nie ma bliźniąt, a co się okazało to i w mojej i w jego jednak są:)

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wpisz się na listę marcowek link jest na pierwszej stronie w pierwszym poście tego tematu :)

limcia lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
    My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.

limcia, gosiaczek31, bella82, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
    My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.

U nas myślimy, że chłopiec to będzie Kuba, a dziewczynka jeszcze do końca nie możemy dojść do porozumienia, będzie albo Emilka, albo Zuzia:)

Emartea, Emily83 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ