Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Mnie ostatnio bardzo pobolewa brzuch, tak ciągnie w dół. Szczególnie wieczorami i jak więcej pochodzę. Muszę chyba trochę zwolnić tempo.
Byłam dziś rano zrobić badania do pracy, na szczęście poszło sprawnie
A wczoraj wychodząc od dentysty weszłam do lumpka, gdzie znalazłam bardzo ładne pajace za 7-10 zł (niektóre z metkami), jutro jest -50%, więc może uda mi się skoczyć przed pracą i coś kupić 
Za kogo dziś trzymamy kciuki? Która mamusia dziś wizytuje? -
Witaj limcia

Mi ręce nie dokuczają, tzn. są słabsze, ale nie drętwieją. Drętwieje mi za to lewa noga i to bardzo często.
A w kwestii ruchów.. dziś rano w wannie Mała zrobiła mi takiego aliena w brzuchu, że nie mogłam się napatrzeć. Następnym razem mam nadzieję, że uda mi się to nagrać
-
nick nieaktualnywitaj limcia wśród marcowek na kiedy masz termin
co do drentwienia rąk to tylko raz mialam jak w szpitalu byłam ale tak mi zdrentwiala ze miałam całkowity bezwład w ręce.
co do ruchów to moja się cały czas prawie wierci. wyłapałam tylko 2 razy jak mi brzuch się rusza bo za każdym razem kiedy patrzę to przestaje a jak tylko na coś innego popatrzę to kopie heh cwaniara jedna mała heh.
mam pytanie co do biustu jeszcze bo już przemywam ciepła woda i nie ma już tej siary ale bardzo sutki mnie bola macie tez tak ???
ja do polowkowej wizyty jeszcze 8 dni nie mogę się doczekać juz bo jak byłam w szpitalu i robil mi usg to ten wredny lekarz nie pokazał mi małej tylko komentował i sternika się już za widzeniem jej na ekranie
niunia nie martw się dzieciaczki tak mają chyba moja tłucze się przez cały dzień non stop czasem ze aż martwię się czy ona wogóle śpi a na drugi dzień chyba cały przesypia bo musze się skupić żeby coś poczuć
życzę udanych wizyt jeśli jakies są dzisiaj
Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Witaj limcia gratuluje bliźniaków;-)
Ja mam dzisiaj wizytę o 14 proszę o kciuki;-) nawet maz mnie zdziwił bo pamiętał ze to dziś a na pilowkowym mówiłam tylko ze następna za 2 tyg;-)
Ja moja malutka czuje bardzo delikatnie ale zawsze rano i wieczorem mam nadzieje ze niedługo poczuje mocniejsze ruchy;-)
Pocahontas śliczny brzuszek;-)
Bella szkoda pewnie się juz nastawilas:/
Anastacia33, MartaM, SunSun, gosiaczek31, Pocahontas, loszcz, bella82, MamaAdasia, Emca, jasmin, Emily83 lubią tę wiadomość
[/url]

-
Witajlimcia wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.
Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)
A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie?
To jesteś druga mamusia na naszym forum, która spodziewa sie bliźniaków....gratuluje.na kiedy masz termin? -
Mi często drętwieja kończyny dolnelimcia wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.
Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)
A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie? -
Rubi mam taka koleżankę co spineczki przypinala synkowi bo mial długie włoski a na wsi tak mówią ze do roku nie powinno się obcinać bo się rozum skróci dziecku takie głupie gadanie ale ona czekała aż rok skończy smialysmy się z niej ze dziewczynkę z niego robi;-)Rubi wrote:nie no nie śmiałabym go przebierać za dziewczynkę...

będzie nosił czaderski kapelusz
już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego okruszka 
[/url]

-
Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)
Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.
Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)
Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.
Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.
MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja i witam nową koleżankę

Ja dziś zaczynam 22 tydzień..
noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....a wszystko przez to że jakoś je musiałam w nocy ułożyć bezwiednie do góry tak jak śpią malutkie dzieci i mówi się że rosną...i okropnie bolał mnie brzuch, ale to taki ból jakby dzień przed ktoś mi nawalał pięściami od środka i miałam taki obolały...i jak bym się nie przekręciła to było mi źle bardzo...;/ nad ranem dopiero to obolenie przeszło...możliwe to że dzidzia się tak w nocy wierciła, że mnie wszystko tak bolało??
zaraz wrzucę zdjęcie..udanych wizyt dziś..
Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg ale to juz ostatnia taka na następna będę czekać 4 tyg akurat w połowie miałam połówkowe to czas się skrócił dam znać po wizycie mam zamiar zachaczyc o sklep dziecięcy choć kuzynka mówiła ze wszystko nam przywiezie nawet fotelik samochodowy po jej corci tak ze bedziemy mogli sobie pozwolić na droższy wozek;-)
Ktoś ma jeszcze wizytę?
U was też taka piękna pogoda?
[/url]

-
Rubi wrote:Witam się i ja i witam nową koleżankę

noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....
no ja własnie też dzisiaj od 3 nie mogłam spać, jakby ręce nie moje, ale pytałam lekarza już kilka razy o to, odpowiada tylko, że coś tam na nerwy uciska i nic na to nie poradzimy:( szkoda, bo mam wrażenie, że jest coraz gorzej -
tak Pocahontas spodziewa sie tez blixniaków.limcia wrote:Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)
Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.
Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)
Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.
Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.
u ciebie w rodzinie są jakies blixnieta?? -
nick nieaktualnylimcia pewnie ciężko ci wyczuć bo może nie wiesz ze to akurat to . to moja tez pierwsza ciąża u ja poczułam w 17 tyg ale jak ostatnio byłam w szpitalu i powiedziałam ze poczułam w 17 tyg to lekarz był w szoku przeżywał mi przez 5 minut ze to prawie niemożliwe żeby w pierwszej ciąży poczuć tak szybko. a mysle ze poczułam tak szybo dzieki forum bo dziewczyny pisały ze czują i jq zaczęłam wsłuchiwać się bardzo w swoje ciało
. jeszcze jest jedną opcja ze może łożysko masz na przedniej ścianie
kasss a więc trzymam kciuki tak myślałam że ty masz wizytę bo ty zawsze masz tydz przedemna
kasss lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg
no ja od początku wizyty mam co 2 tygodnie i właśnie ostatnio mówiłam do męża, że powoli mi się zaczyna to nudzić. Ale co się nie robi dla dobra dzieciaków:)
Ginekolog poinformował mnie ostatnio, że po 24 tc połozy mnie do szpitala, w celu wzmocnienia, podtrzymania itd. -
nick nieaktualny
-
Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.
limcia, gosiaczek31, bella82, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość
-
Emartea wrote:Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.
U nas myślimy, że chłopiec to będzie Kuba, a dziewczynka jeszcze do końca nie możemy dojść do porozumienia, będzie albo Emilka, albo Zuzia:)
Emartea, Emily83 lubią tę wiadomość