X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Mnie ostatnio bardzo pobolewa brzuch, tak ciągnie w dół. Szczególnie wieczorami i jak więcej pochodzę. Muszę chyba trochę zwolnić tempo.

Byłam dziś rano zrobić badania do pracy, na szczęście poszło sprawnie :) A wczoraj wychodząc od dentysty weszłam do lumpka, gdzie znalazłam bardzo ładne pajace za 7-10 zł (niektóre z metkami), jutro jest -50%, więc może uda mi się skoczyć przed pracą i coś kupić :)

Za kogo dziś trzymamy kciuki? Która mamusia dziś wizytuje?

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj limcia :)

Mi ręce nie dokuczają, tzn. są słabsze, ale nie drętwieją. Drętwieje mi za to lewa noga i to bardzo często.

A w kwestii ruchów.. dziś rano w wannie Mała zrobiła mi takiego aliena w brzuchu, że nie mogłam się napatrzeć. Następnym razem mam nadzieję, że uda mi się to nagrać :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj limcia wśród marcowek na kiedy masz termin

co do drentwienia rąk to tylko raz mialam jak w szpitalu byłam ale tak mi zdrentwiala ze miałam całkowity bezwład w ręce.

co do ruchów to moja się cały czas prawie wierci. wyłapałam tylko 2 razy jak mi brzuch się rusza bo za każdym razem kiedy patrzę to przestaje a jak tylko na coś innego popatrzę to kopie heh cwaniara jedna mała heh.

mam pytanie co do biustu jeszcze bo już przemywam ciepła woda i nie ma już tej siary ale bardzo sutki mnie bola macie tez tak ???

ja do polowkowej wizyty jeszcze 8 dni nie mogę się doczekać juz bo jak byłam w szpitalu i robil mi usg to ten wredny lekarz nie pokazał mi małej tylko komentował i sternika się już za widzeniem jej na ekranie :)

niunia nie martw się dzieciaczki tak mają chyba moja tłucze się przez cały dzień non stop czasem ze aż martwię się czy ona wogóle śpi a na drugi dzień chyba cały przesypia bo musze się skupić żeby coś poczuć

życzę udanych wizyt jeśli jakies są dzisiaj

Niunia86, Emily83 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj limcia gratuluje bliźniaków;-)
    Ja mam dzisiaj wizytę o 14 proszę o kciuki;-) nawet maz mnie zdziwił bo pamiętał ze to dziś a na pilowkowym mówiłam tylko ze następna za 2 tyg;-)
    Ja moja malutka czuje bardzo delikatnie ale zawsze rano i wieczorem mam nadzieje ze niedługo poczuje mocniejsze ruchy;-)
    Pocahontas śliczny brzuszek;-)
    Bella szkoda pewnie się juz nastawilas:/

Anastacia33, MartaM, SunSun, nick nieaktualny, Pocahontas, loszcz, bella82, MamaAdasia, Emca, jasmin, Emily83 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.

Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)

A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie?
    Witaj
    To jesteś druga mamusia na naszym forum, która spodziewa sie bliźniaków....gratuluje.na kiedy masz termin?

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Cześć dziewczyny.

Jestem tu nowa, jeśli chodzi o udzielanie i tylko sporadycznie czytałam.

Spodziewamy się bliźniaków. W poniedziałek na wizycie wstępna wersja, że będzie dziewczynka i chłopiec:)

A jeśli chodzi o moje samopoczucie to najgorzej doskwiera mi drętwienie rąk w nocy. Ma któraś z Was podobnie?
    Mi często drętwieja kończyny dolne

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    nie no nie śmiałabym go przebierać za dziewczynkę...;)

będzie nosił czaderski kapelusz :P już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego okruszka ;)
    Rubi mam taka koleżankę co spineczki przypinala synkowi bo mial długie włoski a na wsi tak mówią ze do roku nie powinno się obcinać bo się rozum skróci dziecku takie głupie gadanie ale ona czekała aż rok skończy smialysmy się z niej ze dziewczynkę z niego robi;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass kciuki będe trzymac i czekam na wieści.

kasss lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)

Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.

Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)

Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.

Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.

MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja i witam nową koleżankę ;)

Ja dziś zaczynam 22 tydzień..

noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....a wszystko przez to że jakoś je musiałam w nocy ułożyć bezwiednie do góry tak jak śpią malutkie dzieci i mówi się że rosną...i okropnie bolał mnie brzuch, ale to taki ból jakby dzień przed ktoś mi nawalał pięściami od środka i miałam taki obolały...i jak bym się nie przekręciła to było mi źle bardzo...;/ nad ranem dopiero to obolenie przeszło...możliwe to że dzidzia się tak w nocy wierciła, że mnie wszystko tak bolało??

zaraz wrzucę zdjęcie..udanych wizyt dziś..

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg ale to juz ostatnia taka na następna będę czekać 4 tyg akurat w połowie miałam połówkowe to czas się skrócił dam znać po wizycie mam zamiar zachaczyc o sklep dziecięcy choć kuzynka mówiła ze wszystko nam przywiezie nawet fotelik samochodowy po jej corci tak ze bedziemy mogli sobie pozwolić na droższy wozek;-)
    Ktoś ma jeszcze wizytę?
    U was też taka piękna pogoda?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam się i ja i witam nową koleżankę ;)

:)

noc miałam koszmarną...obudziłam się ok 3/4 ze zdrętwiałymi rękoma i nie mogłam nimi ruszyć....

no ja własnie też dzisiaj od 3 nie mogłam spać, jakby ręce nie moje, ale pytałam lekarza już kilka razy o to, odpowiada tylko, że coś tam na nerwy uciska i nic na to nie poradzimy:( szkoda, bo mam wrażenie, że jest coraz gorzej

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wrote:
    Termin mam na 22 marca, ale jak to z bliźniakami bywa, może być dużo wcześniej. Mam nadzieję, że damy radę jak najdłużej:)

Kurcze, ja z tymi ruchami to powiem szczerze, że za często nie czuję. Może ciężko mi wyczuć, bo to moja pierwsza ciąża.

Tak widziałam, chyba Pocahontas spodziewa się bliźniaków:)

Jeśli chodzi o sutki, to mnie bardziej swędzi skóra niż boli.

Ja połówkowe miałam właśnie w ten poniedziałek. Jeśli chodzi o badania to wszystko ok, tylko niedawno zaczęłam mieć podwyższone ciśnienie, a nigdy z tym problemów nie miałam. Dostałam dopegyt i niestety teraz z tym lekiem muszę się zaprzyjaźnić.
    tak Pocahontas spodziewa sie tez blixniaków.
    u ciebie w rodzinie są jakies blixnieta??

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia pewnie ciężko ci wyczuć bo może nie wiesz ze to akurat to . to moja tez pierwsza ciąża u ja poczułam w 17 tyg ale jak ostatnio byłam w szpitalu i powiedziałam ze poczułam w 17 tyg to lekarz był w szoku przeżywał mi przez 5 minut ze to prawie niemożliwe żeby w pierwszej ciąży poczuć tak szybko. a mysle ze poczułam tak szybo dzieki forum bo dziewczyny pisały ze czują i jq zaczęłam wsłuchiwać się bardzo w swoje ciało :). jeszcze jest jedną opcja ze może łożysko masz na przedniej ścianie

kasss a więc trzymam kciuki tak myślałam że ty masz wizytę bo ty zawsze masz tydz przedemna

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja często jestem obolala w nocy jak się przebudze to przekręcić się nie mogę tak mnie wszystko boli a brzuch to od pełnego pęcherza
    Limcia ja też biorę dopegyt jest to bezpieczny lek dla nas i maluszków;-)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    jestem wyjątkowo spokojna mogła bym mieć wizyty co dwa tyg

no ja od początku wizyty mam co 2 tygodnie i właśnie ostatnio mówiłam do męża, że powoli mi się zaczyna to nudzić. Ale co się nie robi dla dobra dzieciaków:)

Ginekolog poinformował mnie ostatnio, że po 24 tc połozy mnie do szpitala, w celu wzmocnienia, podtrzymania itd.

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 oboje z mężem myśleliśmy, ze w naszych rodzinach nie ma bliźniąt, a co się okazało to i w mojej i w jego jednak są:)

1usazbmhhgo5jhw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    limcia wpisz się na listę marcowek link jest na pierwszej stronie w pierwszym poście tego tematu :)

limcia lubi tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
    My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.

limcia, nick nieaktualny, bella82, Emca, Emily83 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • limcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Limcia i bliźniaki witajcie na forum.
    My wczoraj chyba doszliśmy do zgody w kwestii imienia i raczej będziemy mieli Emilkę. Aczkolwiek widzę, że M jeszcze nie chce tak na 100% decydować teraz. No cóż, na razie będę tak do niej mówić a z czasem zobaczymy czy się nam nie zmieni. Pozdrawiam i trzymam kciuki za powodzenie na wizytach.

U nas myślimy, że chłopiec to będzie Kuba, a dziewczynka jeszcze do końca nie możemy dojść do porozumienia, będzie albo Emilka, albo Zuzia:)

Emartea, Emily83 lubią tę wiadomość

1usazbmhhgo5jhw6.png
‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ