Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja do karmienia ppdeszlam z luzem. Nie rozmyslalam o tym za duzo. Nie oczekiwalam za duzo i stwierdzilam ze jak sie uda to sie uda a jak nie to nie. Bylam po cc, mlody wczesniak... Straszyli ze bedzie problem. Przystawilam, zlapal i karmilam go rok. Wiadomo, ze na poczatku boli no ale coz... To nowosc dla piersi. No i masc mi pomogla bardzo
MamaAdasia, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
hej,
Witam nowe mamusie, napiszcie coś o sobie.
Flores, ja mieszkam pod Wawą,okolice Kobyłki/Wołomina, ale będę rodzić w Wołominie po raz drugi
Ja mam ręczny laktator z Aventu, polecam, chociaż nie kupowałam , dostałam od kuzynki, mi się przydał, bo ja studiowałam zaocznie i jak mały miał tydzień musiałam na dwa dni jechać na egzaminy, więc ściągałam i zamrażałam jak jechałam na uczelnię,a później tatuś karmił małego butlą. Później rzadko go używałam, ja po porodzie miałam dosłownie kilka kropli pokarmu, ale dałam radę, próbowałam przystawiać małego i się nauczył. Na początku było ciężko ale tak jak pisałam karmiłam 1.5 roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 13:31
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, w końcu nadrobiłam kilka dni nieobecności.
Witam nowe dziewczyny i cieszę się że jest nas tak dużo:)
Cieszę się również z udanych wizyt.
Przedwczoraj nie mogłam spać mąż wziął mnie na kolację urodzinową i obudziłam sie w nocy o 2 w brzuchu przelewanie i burczenie i przez to Oskar nie mógł spać i szalał po brzuchu. zrobiłam herbatkę posiedziałam w kuchni i koło 3 wróciłam do łóżka... tej nocy na szczęście się wyspałamchociaż powiem Wam, że muszę naprawdę mało jeść na kolację bo co zjem to później mam okropne gazy...
normalnie masakra, aż mi wstyd przed własnym mężem
Wczoraj kupiliśmy używane łóżeczko z olx.pl, zapłaciliśmy 150 zł za bukowe łóżeczko z materacykiem (chociaż materac kupimy nowy) i pani dorzuciła nam przewijak, wanienkę i taką matę na podłogę by dzieciątko mogło leżeć... więc myślę, że się opłacało.
Co do laktatora to mam dostać od kuzynki bo ona kupiła ale w ogóle nie potrzebowała bo miała problemy z karmieniem.MamaAdasia, madziutek 23, Niunia86, SunSun, Emrica, Emca, kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
No to ja uciekam na połówkowe..
Za godzinę proszę mi tu za dużo nie gadać tylko kciuki trzymać
Do usłyszenia (mam nadzieję z dobrymi wiadomościami)madziutek 23, Rubi, MamaAdasia, SunSun, gosiaczek31, Emca, anet525, kasss, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam nowe mamusie
Jejku :zapamiętać!Jak zobaczę następnym razem krew na wkładce nie dostawać zawału!Taki efekt moze być po depilacji
CO się wystrachałam to moje...Na pocieszenie zjadłam pasek czekodady
Hm ja też ostatnio stanełam na wadze-szok prawie nic nie przytyłam.A w tamtym miesiącu +3.Oczywiście po chwili zaczęłam się zastanawiać czy to aby dobrze ,że nic nie przytyłam i że może nie prawidłowo się odżywiam?eehhhhhh no matka wariatka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam nowe mamusie:-)
Ja osobiscie bez laktatora bym nie dala rady. Karmilam rok a pierwsze miesiace musialan regularnie sciagac mleko bo tyle go bylo ze Ola nie dawala rady opic wszystkiego. Pewnie 3 dzieci bym wykarmila. Wkladki laktacyjne non stop mi przeciekaly:-) Ola jadla co 3 godziny w nocy tez a mimo to wieczorkiem zawsze musialam odessac. Bo inaczej malam wrazenie ze mi cycki pekna.
Zgadzam sie z Madzik krem Maltan bardzo pomaga na poczatku. Ja tez miam problem pierwszy tydzien, poranione, krwawiace sutki itp. Bol przy przystawianiu Malej. Ale poszlo jakos i pozniej to juz tylko przyjemnosc. -
Wiem ze to egoistyczne ale cieszy mnie fakt ze z tą nerwowością nie jestem sama bo myślałam że ze mną coś nie tak. Z pierwsza ciążą karmilam piersią i laktator mi sie przydal ale miałam ręczny i bardzo mnie bolalo zastanawiam sie terAz nad elektrycznym. Któraś z was pisala o maści na bolące sutki tez sobie zapisalam bo napewno się przyda. A jak przezylyscie badanie glukozy bo ja od tyg nie moge sie zebrac by to wypic w labolatorium
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 15:28
-
Emrica wrote:Na pewno się rozgoszczę
Niunia86 powodzenia na wizycie, an pewno będzie pięknie bo będziesz widzieć dzidziusia
Ja mam mieć 19 listopada drugie takie szczegółowe Usg genetyczne, późno ale nie wiedziałam że będę je mieć a jak byłam tydzień temu na wizycie u lekarki prowadzącej to pytała mi się kiedy się umówiłam na drugie usg genetyczne, a ja zrobiłam oczy bo nie wiedziałam że jak mi dała skierowanie na pierwsze to automatycznie drugie mam gratis, a jeszcze jak się umawiałam na te drugie to Pani w Angeliusie w Katowicach poinformowała mnie że dla wszystkich ciężarnych które korzystają z usług tej placówki maja gratis jeden zabieg dermatologiczny na buźkę
fajnie
Emrika ja tez robilam obydwa -prenatalne i polowkowe w Angeliusie...u doktora Babula i bylam baaardzo zadowolona z wizyty
)
ale o tym zabiegu to pierwsze slysze? ;/