Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
jesli chodzi o laktator to slyszalam ze reczny jest lepszy niz elektryczny bo bardziej mozesz kontrolowac sile odciagania ?;/
ja glukoze spoko przeszlam... okropnie slodkie to fakt... czulam dyskomfort aczkolwiek wymiotowac mi sie nie chcialo...
mysl o tym ze to dla dzidziolka 
wy wszystkie piszecie ze nic nie przytylyscie albo dwa czy trzy kg... a ja juz 7 kg na plus mimo ze odzywiam sie zdrowo i nie jem duzo... ale najwazniejsze ze Nikos rosnie zdrowo ;* -
hej ale żeście naprodukowały
mi laktator (pożyczony) sie przydał bo miałam dużo pokarmu i miałam też zapalenie piersi cycek jak kamień gorączka 40 stopni i drgawki nie życzę nikomu mąż karetkę do mnie wzywał bo nie byłam w stanie się ubrać dostałam zastrzyk a potem od gina antybiotyk później jeszcze 2 razy mnie łapało zapalenie ale rozgoniłam ściąganiem i okładami z liści kapusty naprawdę pomagają
czekaja jak będziesz dawać swoje z butelki to później małe juz nie chce cyca tylko butle wiem bo ja tak zamrażałam na wesele i w sumie przez 24 godz mała dostawała moje mleko z butli zanim mogłam karmić (a co pojadłam i wypiłam na weselu to moje hehe) i później 2 dni sie męczyłam bo nie chciała cyca ale butli nie dałam to nie miała wyjścia -
Madzik82 wrote:Karmienie na poczatku boli. Ale po jakims czasie sutki sie wyrabiaha i nic juz nie czuc a karmienie staje sie przyjemnoscia. Wasze piersi sie dostosuja, nawet te najmniejsze i ksztalt sutka tez sie zmieni.
Chcialabym Wam polecic masc MALTAN. Po porodzie blagalam mame zeby mi przywiozla. Teraz ja biore na porod. Smaruje sie nia obolale sutki, lagodzi niesamowicie i co najwazniejsze nie trzeba jej zmywac przed karmieniem. Nawet zacheca malucha do piersi bo ma glukoze, nie szkodzi jak maluch ja polize jak cos na skorze zostanie. Mi ta masc uratowala cycki po porodzie
zgadzam sie co do maści w 100% też ją stosowalam
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
Witam. Łaziłam dziś po sklepach i tylko się denerwowałam, bo to co mi się podobało niezbyt fajnie wyglądało na ciążowym brzuchu. Ciążowe ciuchy z kolei nie podobają mi się wcale. Nawet spodni ciążowych nie ma do wyboru. Jeden rodzaj i koniec, a do tego drogie. To straszne, że dla ciężarnych jest taki mały wybór ubrań.
-
Witam nowe mamusie
u mnie z karmieniem było tak że ja bardzo chciałam i mleka miałam dużo ale teściowa moja swierdziła że mam słaby pokarm i kupiła mleko bo mała 2 godz czasem wisiała na cycu ale położna w szpitalu mi mówiła że pierwszy miesiąc to sie nazywa ciąża zewnętrzna i ma prawo wisieć na cycu ciągle i powiedziałam że nie dam sztucznego i wszystko sie unormowało karmiłam 9 miesięcy
gosiaczek31, SunSun lubią tę wiadomość
-
hej mamuski trzymam kciuki za wasze wizyty czekamy na dobre wiesci i witam nowe mamuski;)
widze że dzis fajny temat dotyczacy karmienia tak jak wy bardzo chciala bym karmic piersia ale nie nastawiam sie bo juz nastawilam na porod naturalny a nie wiadomo czy bede mogla rodzic sn
ja mysle ze laktator kupie wczesniej ale zwykly reczy elektryczne sa za drogie moze to glupie ale mam wielkie piersi i takie mysli ze mleka tez bedzie duzo i bedzie trzeba odciagac
a co do nerwowosci tez ostatnio taka jestem dzis w nocy np sie obudzilam i zaczelam plakac bez powodu troche dobila mnie ta moja waga ale jak zasypialam bylo ok a jak sie obudzilam nie moglam przestac ryczec dobrze ze maz spi jak kamien
[/url]

-
kass wielkość piersi nie ma nic wspólnego z ilościa mleka ja zawsze miałam 80B a jak przyszło do karmienia to na bazarku poprosiłam o największy biustonosz do karmienia takie miałam cycki a mleka dla 3 by wystarczyło he he
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
ja od 2tygodni przytylam tylko pól kilo ale juz jestem 5 na plusiemadziutek 23 wrote:jesli chodzi o laktator to slyszalam ze reczny jest lepszy niz elektryczny bo bardziej mozesz kontrolowac sile odciagania ?;/
ja glukoze spoko przeszlam... okropnie slodkie to fakt... czulam dyskomfort aczkolwiek wymiotowac mi sie nie chcialo...
mysl o tym ze to dla dzidziolka 
wy wszystkie piszecie ze nic nie przytylyscie albo dwa czy trzy kg... a ja juz 7 kg na plus mimo ze odzywiam sie zdrowo i nie jem duzo... ale najwazniejsze ze Nikos rosnie zdrowo ;*
a dziewczyny pisaly ze w tym miesiącu nie przytyly dużo ale wszystkie z nas przecież tyjemy to normalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 16:49
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczynki melduję się po moim długo wyczekiwanym usg połówkowym będę mieć córeczkę
waga małej to 702g
madziutek nie martw się wagą ja też sporo przytyłam bo 6 kg a też dużo nie jem
I witam wszystkie nowe koleżankiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:26
kasss, Sarah88, noa8, Madzik82, madziutek 23, Emca, gosiaczek31, Niunia86, Scarlett2014, bella82, Rubi, sylwia85, Emily83, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
to ja chyba przytylam najwiecej bo 11kg az mi sie nie chce wirzyc ze przez miesiac przytylam 7kgSarah88 wrote:ja od 2tygodni przytylam tylko pól kilo ale juz jestem 5 na pluskiem
a dziewczyny pisaly ze w tym miesiącu nie przytyly dużo ale wszystkie z nas przecież tyjemy to normalne
Ewka gratuluje corci wybralaś juz imie? 702g wow duza kruszynka ale mialas pozno polowkowe;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 16:48
[/url]

-
nick nieaktualny
-
Witam po dluzszej nieobecnosci
mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle
troszke was podczytuje tyle ile moge. Widze ze jest nas coraz wiecej i przybyly juz 3nowe mamuski
super!
powodzenia na dzisiejszych wizytach
gratuluje odbytych w ostatnim czasie.. Powiem tylko tyle ze ze u mnie i maluszka wszystko ok wczoraj wizyta kontrolba u Dr prowadzacej na wadze +3kg
zblizaa sie weekend jakie ciasto proponujecie?

aha czy pila ktoras z Was karmi? jest dozwolone w ciazy?
gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
co do tej symulacji porodu u facetów to uważam ze każdy facet powinien być do tego podpiety bo jak slyszy się jak facet mówi że kobieta "tylko rodzi" "nie pracuje tylko siedzi w domu i zajmuje się dzieckiem " to mnie szlak trafia,jak kiedykolwiek uslysze ze nic nie robię od mojego męża to pozaluje, powinni nas doceniać a po takiej symulacji by inaczej do tego podeszli i wiedzieliby na wlasnej skórze jaki to straszny ból i przeżycie, kossakowski zrobil cos takiego ,wytrzymali do 8cm rozwarcia i powiedzial ze podziwia kobiety i od tej chwili zmienia myślenie na nasz temat za to co musimy przejść, za nasze poświęcenie
gosiaczek31 lubi tę wiadomość