X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie warto zamartwiac sie waga po ciazy zrzucisz zobaczysz! waga to najmniejszy problem w tym okresie moja bratowa przytyla 18kg w ciazy i po paru miesiacach po porodzie nie bylo sladu po zbednych kg;-) ciesz sie ciaza . mnie tez czasem nachodza placze bez konkretniejszego powodu.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik 7 lodów to bardzo dózo ale nie ma co sobie odmawiać ja ostatnio zjadłam 5 pączków na raz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:08

Madzik82 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powinnam wg mojego BMI przytyc do 16kg

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa wiem ze waga to najmnieszy problem ale przy waszych 3 4 czy 5 kg moje 11 to dla mnie przesada jem slodycze nie powiem ze nie ale znowu bez przesady teraz to watpie czy zmieszcze sie w 20kg mama ze mna przytyla 32 a z siostra 5 nie wiem od czego to zalerzy a co do facetow to sie zgadzam boja sie byc z nami przy porodzie a co dopiero jak by to oni mieli rodzic ja juz mojemu powiedzialam ze o drugim dziecku pomyslimy w tedy gdy sprawdzi sie przy pierwszym
    dosc marudzenia teraz cos przyjemnago co myslicie o takich bucikach dla maluszkow?
    http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=buciki+szyde%C5%82kowe&search_scope=category-25952&bmatch=s0-dz-1021

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:17

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuski chce zamowic ta opaske i buciki poradzcie mi jaki rozmiar zeby byly dobre jak juz bedzie cieplo czerwiec lipiec? ten 8-11cm i36-43 bedzie dobry?
    http://allegro.pl/opaska-buciki-tez-na-chrzest-z-kokardka-rekodzielo-i4698280795.html

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto zdjęcie mojej małej

dzokg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:32

Madzik82, gosiaczek31, kasss, Niunia86, Scarlett2014, bella82, anet525, MartaM, SunSun, Anastacia33, Emca, sylwia85, Emily83, Justyska89, loszcz, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja mialam dla Oli takie szydelkowe balerinki, opaske i czapeczke nosila w maju r. 11 miala wtedy pol roku. Wiec mysle ze takie 8-10 cm to max na nasze malenstwa 3 miesieczne:-) ale mala wygladala w nich bosko, wszystkim sie podobaly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:39

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki gosiaczek ja te opaski i buciki ogladalam jak jeszcze w ciazy nie bylam i obiecalam sobie ze jak zajde i bede miec corcie to napewno zamowie jest jeszcze czapeczka ale nie wiem ja na glowce bedzie wygladac

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka gratulacje coreczki:-) dziewynki jednak nadrabiaja. A wygladalo ze chlopaki maja duza przewage:-) moja w 20 tc miala 400 g a teraz dziecko najszybciej chyba rosnie. Wiec pewnie teraz ma podobnie. No ale ja nastepne usg w 30 tygodniu dopiero:-) strasznie duzo czasu. chyba ze cos wczesniej wyskoczy. Mam jakis niedosyt patrzenia na dzidziusia. Codziennie patrze na zdjecia ale to nie to samo:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam komplet w kolorze fuksji z kwiatkami. Prezentowal sie super:-) choc mial byc poczatkowo w kolorze bialym z ciemno rozowymi kwiatkami bo zamawialam na chrzest ktory robilismy w kwietniu ale pani sie pomylila z kolorami. I zrobila wszystko w fuksji:-) na chrzest musialam kupic co innego bo bylo za pozno na wymiane ale to i tak zatrzymalam bo wygdala pieknie w tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki gosiaczek wiesz ja też patrze co dzień na zdjęcia małej ale masz rację to nie to samo co patrzeć na maleństwo na usg ja następne usg mam dopiero ok 34 tyg ciąży

• kasss Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zamawiambiale i algielski róż kolor kokardek moze poprostu napisze ze na 3mc jest taka opcja jesli nie znamy obwodu glowki i cm stópki ?
    gosiaczek a jak twoje drugie podejscie do glukozy ja mam za 2 tyg i juz sie boje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:56

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym razem dałam rade to przetrać ale tez było ciężko... Miałam moment ze chciało mi sie wymiotowac. Przetrwałam jakoś. Musiałam iść na powietrze i łyknąć powietrza, chyba pomogło. Wiesz u mnie nie najgorsze jest picie tej glukozy bo to da sie znieść ale reakcja mojego organizmu jest okropna. A to dopiero tak mniej wiecej po 30 min od wypicia. Zaczyna mi sie robić słabo, duszno i okropnie mdli ze nie umiem powstrzymać wymiotów. Drugi raz jestem w ciąży i drugi raz mam to samo z tym testem. Wtedy tez powtarzałam.
    wynik jest chyba w normie ale zobacze co powie moja gin w przyszłym tygodniu na wizycie. W sumie cieżko przewidziec jak kto zareaguje... zalezy od organizmu. Wiem ze niektóre dziewczyny wogole nie maja z tym problemu a dla mnie to najgorsze badanie przez całą ciąże. Cały dzien sie po tym zle czułam i chodziłam struta...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss mysle ze buciki beda ok te 8-11 nawet dłużej ci posłuża bo sie naciągają. A poczatkowo i tak na rajstopki sie zakłada wiec raczej sie nie zsuwaja, zreszta mozna wyregulowac zapieciem zeby sie lepiej trzymały, z czapeczka nie poradze bo ja zamawiałam jak juz mniej wiecej znałam obwód. Bo Ola była na swiecie:) Ale moze popatrz na jakies czapunie dla noworodków jakie maja rozmiary i tym sie zasugeruj. choc ydaje mi sie ze ten co podałas powinien byc dobry. bo to mały raczej:) a te szydełkowe buciki i czapeczki sie poddaja na rozciaganie troche wiec sie dopasuje:)
    albo wprost zapytaj w mailu czy bedzie pasowało na dziecko 3 miesiace

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 18:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, dziewczyny :) ostatnie dni to cisza a dziś nie wiem kiedy Was nadrobie :)

Witam nowe mamusie - fajnie że dołączyłyście :) udzielajcie się często i czujecie się jak u siebie :)

Kass ja Cię chyba niedlugo dogonię z wagą :/ 2 tygodnie temu miałam prawie 7kg na plus i pojęcia nie ma skąd aż tyly... podchodzę do tego różnie - raz wpadam w rozpacz, raz się tym nie przejmuje :/

Któraś z Was pytała o ciasto na weekend: ja chyba zrobię tarte cytrynową albo babke marmurkową. W ten weekend stawiam na coś mniej słodkiego niż ostatnio.

A i dzięki za info o maści - zapisałam :)

Dziewczyny dajcie znać jak po wizytach!

noa8 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie mąż poszedł do sklepu po Karmi i jakies inne bezalkoholowe dla mnie i normalne dla siebie, tak mi sie tego smaku piwa zachcialo :)

noa8 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro lecę rano na wizytę dodatkową, bo trochę jestem przestraszona.. Już dwa razy w tym tygodniu miałam takie objawy:
    nagłe uczucie gorąca, pocenie się, kołatanie serca..Zmierzyłam ciśnienie i było wyższe niż zwykle, puls ponad 100. Po mniej więcej 10 minutach - spadek ciśnienia do poziomu 100/60 (normalnie mam 120/70, ten skok byl do ok.138/80)...no i nie wiem, co to moze byc?? wiem, ze skoki cisnienia są niebezpieczne..teraz myślę też, że może to przez spadek cukru??
    spotkalyscie sie z takimi objawami??

f2w39n735mpdiyvo.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w temacie wagi - zaczynalam ze sporym nadbagażem i do dziś przytyłam 2 kg..Ale - jak pisałam, mam dużą nadwagę. Z Córcią przytyłam 6kg, a wyjściową wagę miałam o 4kg niż teraz.

f2w39n735mpdiyvo.png
  • flores Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    mamuski chce zamowic ta opaske i buciki poradzcie mi jaki rozmiar zeby byly dobre jak juz bedzie cieplo czerwiec lipiec? ten 8-11cm i36-43 bedzie dobry?
    http://allegro.pl/opaska-buciki-tez-na-chrzest-z-kokardka-rekodzielo-i4698280795.html

ja postanowilam nauczyc się w ciąży szydełkowania i właśnie od bucików zaczęłam. Jest sporo instrukcji w sieci, w tym na youtubie i chociaż na razie idzie mi marnie, to do marca na pewno coś wydziergam. Polecam - to świetny pochłaniacz czasu i ...nerwów!

SunSun lubi tę wiadomość

f2w39n735mpdiyvo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kołatania serca i puls tez podwyzszony ciśnienie niskie mam bo jak mierzyłam ostatnio to miałam 90/60. ale czytałam ze tak może być bo serce więcej krwi musi przepompowac. mój lekarz mówił żebym poszła do swojego lekarza rodzinnego i na ekg ale zbagatelizowalam to bo coraz rzadziej mam te kołatania

‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ