Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasss nie warto zamartwiac sie waga po ciazy zrzucisz zobaczysz! waga to najmniejszy problem w tym okresie moja bratowa przytyla 18kg w ciazy i po paru miesiacach po porodzie nie bylo sladu po zbednych kg;-) ciesz sie ciaza . mnie tez czasem nachodza placze bez konkretniejszego powodu.20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
nick nieaktualny
-
noa wiem ze waga to najmnieszy problem ale przy waszych 3 4 czy 5 kg moje 11 to dla mnie przesada jem slodycze nie powiem ze nie ale znowu bez przesady teraz to watpie czy zmieszcze sie w 20kg mama ze mna przytyla 32 a z siostra 5 nie wiem od czego to zalerzy a co do facetow to sie zgadzam boja sie byc z nami przy porodzie a co dopiero jak by to oni mieli rodzic ja juz mojemu powiedzialam ze o drugim dziecku pomyslimy w tedy gdy sprawdzi sie przy pierwszym
dosc marudzenia teraz cos przyjemnago co myslicie o takich bucikach dla maluszkow?
http://allegro.pl/listing/listing.php?description=1&order=m&string=buciki+szyde%C5%82kowe&search_scope=category-25952&bmatch=s0-dz-1021Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:17
[/url]
-
mamuski chce zamowic ta opaske i buciki poradzcie mi jaki rozmiar zeby byly dobre jak juz bedzie cieplo czerwiec lipiec? ten 8-11cm i36-43 bedzie dobry?
http://allegro.pl/opaska-buciki-tez-na-chrzest-z-kokardka-rekodzielo-i4698280795.html[/url]
-
nick nieaktualnyA oto zdjęcie mojej małej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:32
Madzik82, gosiaczek31, kasss, Niunia86, Scarlett2014, bella82, anet525, MartaM, SunSun, Anastacia33, Emca, sylwia85, Emily83, Justyska89, loszcz, MamaAdasia, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasss ja mialam dla Oli takie szydelkowe balerinki, opaske i czapeczke nosila w maju r. 11 miala wtedy pol roku. Wiec mysle ze takie 8-10 cm to max na nasze malenstwa 3 miesieczne:-) ale mala wygladala w nich bosko, wszystkim sie podobaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:39
kasss lubi tę wiadomość
-
dzieki gosiaczek ja te opaski i buciki ogladalam jak jeszcze w ciazy nie bylam i obiecalam sobie ze jak zajde i bede miec corcie to napewno zamowie jest jeszcze czapeczka ale nie wiem ja na glowce bedzie wygladac
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyEwka gratulacje coreczki:-) dziewynki jednak nadrabiaja. A wygladalo ze chlopaki maja duza przewage:-) moja w 20 tc miala 400 g a teraz dziecko najszybciej chyba rosnie. Wiec pewnie teraz ma podobnie. No ale ja nastepne usg w 30 tygodniu dopiero:-) strasznie duzo czasu. chyba ze cos wczesniej wyskoczy. Mam jakis niedosyt patrzenia na dzidziusia. Codziennie patrze na zdjecia ale to nie to samo:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:52
-
nick nieaktualnyJa mialam komplet w kolorze fuksji z kwiatkami. Prezentowal sie super:-) choc mial byc poczatkowo w kolorze bialym z ciemno rozowymi kwiatkami bo zamawialam na chrzest ktory robilismy w kwietniu ale pani sie pomylila z kolorami. I zrobila wszystko w fuksji:-) na chrzest musialam kupic co innego bo bylo za pozno na wymiane ale to i tak zatrzymalam bo wygdala pieknie w tym.
-
nick nieaktualny
-
Ja chyba zamawiambiale i algielski róż kolor kokardek moze poprostu napisze ze na 3mc jest taka opcja jesli nie znamy obwodu glowki i cm stópki ?
gosiaczek a jak twoje drugie podejscie do glukozy ja mam za 2 tyg i juz sie boje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 17:56
[/url]
-
nick nieaktualnyTym razem dałam rade to przetrać ale tez było ciężko... Miałam moment ze chciało mi sie wymiotowac. Przetrwałam jakoś. Musiałam iść na powietrze i łyknąć powietrza, chyba pomogło. Wiesz u mnie nie najgorsze jest picie tej glukozy bo to da sie znieść ale reakcja mojego organizmu jest okropna. A to dopiero tak mniej wiecej po 30 min od wypicia. Zaczyna mi sie robić słabo, duszno i okropnie mdli ze nie umiem powstrzymać wymiotów. Drugi raz jestem w ciąży i drugi raz mam to samo z tym testem. Wtedy tez powtarzałam.
wynik jest chyba w normie ale zobacze co powie moja gin w przyszłym tygodniu na wizycie. W sumie cieżko przewidziec jak kto zareaguje... zalezy od organizmu. Wiem ze niektóre dziewczyny wogole nie maja z tym problemu a dla mnie to najgorsze badanie przez całą ciąże. Cały dzien sie po tym zle czułam i chodziłam struta... -
nick nieaktualnyKasss mysle ze buciki beda ok te 8-11 nawet dłużej ci posłuża bo sie naciągają. A poczatkowo i tak na rajstopki sie zakłada wiec raczej sie nie zsuwaja, zreszta mozna wyregulowac zapieciem zeby sie lepiej trzymały, z czapeczka nie poradze bo ja zamawiałam jak juz mniej wiecej znałam obwód. Bo Ola była na swiecie:) Ale moze popatrz na jakies czapunie dla noworodków jakie maja rozmiary i tym sie zasugeruj. choc ydaje mi sie ze ten co podałas powinien byc dobry. bo to mały raczej:) a te szydełkowe buciki i czapeczki sie poddaja na rozciaganie troche wiec sie dopasuje:)
albo wprost zapytaj w mailu czy bedzie pasowało na dziecko 3 miesiaceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 18:21
-
nick nieaktualnyOj dziewczyny, dziewczyny
ostatnie dni to cisza a dziś nie wiem kiedy Was nadrobie
Witam nowe mamusie - fajnie że dołączyłyścieudzielajcie się często i czujecie się jak u siebie
Kass ja Cię chyba niedlugo dogonię z wagą2 tygodnie temu miałam prawie 7kg na plus i pojęcia nie ma skąd aż tyly... podchodzę do tego różnie - raz wpadam w rozpacz, raz się tym nie przejmuje
Któraś z Was pytała o ciasto na weekend: ja chyba zrobię tarte cytrynową albo babke marmurkową. W ten weekend stawiam na coś mniej słodkiego niż ostatnio.
A i dzięki za info o maści - zapisałam
Dziewczyny dajcie znać jak po wizytach!noa8 lubi tę wiadomość
-
Ja jutro lecę rano na wizytę dodatkową, bo trochę jestem przestraszona.. Już dwa razy w tym tygodniu miałam takie objawy:
nagłe uczucie gorąca, pocenie się, kołatanie serca..Zmierzyłam ciśnienie i było wyższe niż zwykle, puls ponad 100. Po mniej więcej 10 minutach - spadek ciśnienia do poziomu 100/60 (normalnie mam 120/70, ten skok byl do ok.138/80)...no i nie wiem, co to moze byc?? wiem, ze skoki cisnienia są niebezpieczne..teraz myślę też, że może to przez spadek cukru??
spotkalyscie sie z takimi objawami??
-
kasss wrote:mamuski chce zamowic ta opaske i buciki poradzcie mi jaki rozmiar zeby byly dobre jak juz bedzie cieplo czerwiec lipiec? ten 8-11cm i36-43 bedzie dobry?
http://allegro.pl/opaska-buciki-tez-na-chrzest-z-kokardka-rekodzielo-i4698280795.html
ja postanowilam nauczyc się w ciąży szydełkowania i właśnie od bucików zaczęłam. Jest sporo instrukcji w sieci, w tym na youtubie i chociaż na razie idzie mi marnie, to do marca na pewno coś wydziergam. Polecam - to świetny pochłaniacz czasu i ...nerwów!SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam kołatania serca i puls tez podwyzszony ciśnienie niskie mam bo jak mierzyłam ostatnio to miałam 90/60. ale czytałam ze tak może być bo serce więcej krwi musi przepompowac. mój lekarz mówił żebym poszła do swojego lekarza rodzinnego i na ekg ale zbagatelizowalam to bo coraz rzadziej mam te kołatania