X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss fakt dózo maluszków się nie ujawniło a co do porządku na naszej liście to w 100% masz racje
    niunia leż jak najwięcej i się oszczedzaj ile tylko możesz super że na wizyta udana i wszystko w porządku

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia, Jasmin super wiadomosci:-) ale milo jak mamusie wracaja szczesliwe z wizyt:-)
    Ja na piwo mialam ogromna ochote latem jak bylo goraco, pilam wtedy bezalkocholwego radlera cytrynowego albo jablkowego, karmi tez. Pomagalo mi na mdlosci:-) lepiej sie po nich czulam.
    Teraz jakos mi odeszla chec. Nawet do slodyczy mnie mniej ciagnie. Waga chyba tez od 2 tyg stoi w miejscu. Za tydzien zobacze na wizycie u poloznej i gin ile bedzie na +. Napewno nie wiecej niz 2 kg po mojej domowej wadze widze ale ona zawyza:-) tyle ze ja z nadwaga wiec troche inaczej sie przybiera. DZiecko bierze z zapasow, ma z czego:-)
    Co do imion tez nie pomoge bo nie biore pod uwage wyszukanych bardzo. Dla mnie najwazniejsze zeby latwo bylo wymowic dziecku i zdrobnic:-) i zeby pasowalo dla dziecka i w doroslym zyciu. Moja kolezanka ma Milana, druga Sofii, Emme, Emily. Ale to mieszane rodziny, wpol zagraniczne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:06

jasmin, Niunia86 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Szyjka zamknięta,długa ale mam się oszczędzać ze względu na wcześniejsze łyżeczkowanie a to może miec wpływ na ciąże niestety więc od jutra więcej odpoczynku i wszystko 2x wolniej :)

A to moje szczęście <3

2rr2oop.jpg

ja mialam lyzeczkowanie a lekarz nic mi nie mowil o lezeniu, mowi tylko by dbac o siebie i sie nie przemeczac. od jutra wiecej leze :-)

Niunia86, anet525 lubią tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2h5n39l.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:05

bella82, kasss, Scarlett2014, Krokodylica, Niunia86, Justyska89, anet525, SunSun, Emca, gosiaczek31, sylwia85, Emartea, Emily83, loszcz, slodka100 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśmin foto.pl

Ewka ale masz dużego dzidziola ;)

no to ja się zgłaszam chyba jako jedyna że nie boję się glukozy...nie chce mi się tylko czekać tyle czasu w przychodni..;/

ja dzisiaj też zjadłam sporo :P

jak sobie pomyślę, że tyle czasu jeszcze do ostatniego usg genetycznego...ehh kupa czasu..mi przypada na 29.12 :P

nie też nic lekarz nie mówił, że po łyżeczkowaniu trzeba bardziej odpoczywać czy coś...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:08

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się,przedstawiam mojego synka :)

bella82, Niunia86, Rubi, Anastacia33, kasss, SunSun, gosiaczek31, loszcz lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak straszycie ta glukoza, ze sama zaczynam sie bac ;-) mialam raz robiona, fakt paskudna ale na szczecie nie zwymiotowalam i nie musialam powtarzac. tym razem maz idzie ze mna i mam nadzieje, ze bedzie ok :)
    super zdjecia dziewczyny!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi faktycznie moja Ilonka strasznie duża a jeszcze sporo czasu jej zostało ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiec tak pisze przepis
    składniki
    2 paczki mrożnego szpinaku
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    1 ser mozzarela
    1 ser feta
    2 ciasta francuskie
    pieprz do smaku

cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju aż się zeszkli. dodajemy szpinak i smażymy aż brykiet się rozpuści. wciskamy 3 ząbki czosnku i dodajemy pieprz. na koniec dodajemy ser mozzarela aż ser się będzie ciągnął. czekamy aż farsz troszkę ostygnie i nakładamy na ciasto francuskie. dodajemy ser feta na szpinak i zawijamy ciasto. ciasto smarujemy rozbeltanym jajkiem i kroimy na kwadraty. powinno z jednego ciasta wyjść około 7 szpinaczkow. układamy na blaszce i do piekarnika na 200 stopni do czasu aż ciasto się zarumieni

może trochę niezrozumiale opisałam ale niektórych czynności nie wiedziałam jak opisać jak czegoś nie rozumiejecie to pytajcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:14

kasss, Emca, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin tak w ogóle gratuluję dobrych wieści i ślicznego synka :)
    Ja też w tym miesiącu mamz robić glukoze... I boje sie bo tak o niej źle mowicie,że az mnie skręca na sama myśl.. Co do szyjki to lekarz powiedzial,że po łyżeczkowaniu jest bardziej podatna na skracanie więc trzeba więcej odpoczywac,mniej chodzic i od nastepnej wizyty zacznie sie jej częściej i dokladniej przygladać :)

jasmin lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a popatrz mi gin powiedzial, ze jeszcze 4-5 kluczowych tyg przede mna bo wlasnie do ok 25tyg szyjka lubi sie skracac; albo ja go zle zrozumialam :-/ juz sama nie wiem :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny gratuluję wam dobrych wiadomości jednak nasze kciuki forumowe mają magiczna moc :):)

niunia jasmin śliczne dzieciaczki

wogóle to Ewka zapomniałam napisać ze gratuluję dziewczynki

• anet525 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    bysmy wiedziały jakby wszystkie dziewczyny były wpisane na listę było by łatwiej
    ja się własnie wpisałam.

dziewczyny gratuluję cudownych maluchów zdjecia mówia same za siebie :)

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Jasmin tak w ogóle gratuluję dobrych wieści i ślicznego synka :)
    )

Dziękuję,Tobie również :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidiejsza wizyta kontrolna u gina ok.wszystko dobrze dzidzia zdrowa i rośnie jak na drozdzach.kobitka mi szyjke sprawdzala cxy sie czasem tam nic nie otworzylo....bo podobno przy dlugo utrzymujscym sie kaszlu tak mocnym potrafi się otworzyc.

Niunia86, Scarlett2014, kasss, Emca, gosiaczek31, jasmin, sylwia85, slodka100 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa faktycznie Twoja Niunia duża w porównaniu do mojej. Ale moja wg USG jest 5 dni młodsza... A Ty już skończone 23 tc :) Super,że tak dzieciaczki nam rosną :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za 2 lub 3 tygodnie robie glukozę

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skracanie szyjki... tego boję się bardziej niż glukozy. Moja przyjaciółka dlugo z tego powodu leżała a to ile strachu się najadła przy tym to koszmar :/ ale ma za to cudnego synka teraz :)

Hmm od kilku dni mam wrażenie że puchne. .. chyba oo raz pierwszy w życiu mam czasami problem ze zdjęciem obrączki :/ chyba muszę znowu więcej pić.

Anastacia gratuluje pomyślnej wizyty :) glukoze będziemy robić w podobnym terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:32

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2019, 22:10

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin Niunia cieszę się razem z wami!!!I gratuluję zdrowych pociech :-)

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ